גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מתי כדאי למנהל לקחת משרה שקטנה עליו בכמה מספרים?

מנהלים רבים שנמצאים מחוץ למעגל העבודה נתקלים בג'וב ש"קטן עליהם" ■ הם אמנם יכולים להרשות לעצמם להמתין למשהו טוב יותר, אבל האם זה כדאי?

מנהלים בכירים מחוץ למעגל העבודה נתקלים היום לא אחת בסיטואציה הבאה: אחרי מספר חודשים של חיפוש ג'וב התואם לכישורים, למיומנויות ולשאיפות הקריירה שלהם, מגיעה אליהם משרה ניהולית ש"קטנה על מידותיהם" בהיקף האחריות, בדרגת הבכירות, בשכר או ברמת המיתוג של הארגון. הם יכולים להרשות לעצמם להמשיך את תהליך החיפוש ולהמתין ל"משרה טובה יותר". מצד שני, אף אחד לאמבטיח להם שמשרת החלומות שלהם ממתינה להם מעבר לפינה. מה עושים?

בעידן שבו תובנות דור Y מככבות בכל עולם הניהול, מרבית היועצים יאמרו להם לדחות בשתי ידיים הצעת עבודה שאינה עולה בקנה אחד עם כישוריהם - כל עוד יש להם מספיק חסכונות ואורך נשימה להמתין למשרה הניהולית השווה והנכונה. במסגרת המלצה זו הם יהלכו אימים על אותו מנהל מתלבט ויגידו לו שהתפשרות על משרה ניהולית נחותה - אולי עם שכר נמוך יותר - תפגע לו בפנסיה, בהעלאות שכר עתידיות, בקידום, במוטיבציה וברקורד לעתיד לבוא.

אבל האם המלצות הקריירה הללו נכונות גם היום, כשתחזיות הצמיחה האופטימיות אכזבו? כשבאוויר מרחפים דיבורים על מיתון עולמי חדש? האם רעיונות בשפה אימונית שמטיפים להגשמה עצמית ("קריירה, לא עבודה"), תקפים כשהחודשים הקרובים לא נושאים איתם בהכרח הצעות למשרות ניהוליות פתוחות חדשות? האם ראוי להזכיר לכל אותם מנהלים, שבדיוק כמו בנדל"ן - ערכך נקבע על-פי מה שהשוק מציע?

שלושה מנהלים בתחום ההשמה וההד-האנטינג לבכירים מסבירים איך מתמודדים עם הדילמה הנפוצה הזו, מתי כדאי לבכירים לחטוף כל משרה ניהולית שמוצעת להם ואיך עליהם למזער את הנזקים העתידיים.

גיא הולצמן, מנכ"ל קיוטה המתמחה בהד-האנטינג בארץ ובחו"ל:

"כשאין לו יתרון יחסי מובהק שמבדל אותו בשוק"

גיא הולצמן, קיוטה / צלם תמר מצפי

"אם המנהל מוצא את עצמו כבר חודשים בתהליך של חיפוש עבודה, שווה לו היום לנסות להתפשר וליטול על עצמו משרה שאינה נמצאת במסלול הקריירה המקורי שהוא התווה לעצמו.

מהלך כזה ייצר עבורו כרית ביטחון ומרווח נשימה, והוא יהיה כדאי בתנאי שהמרווחים - בין כישורי המנהל הנדרשים למשרה המוצעת לבין כישוריו האישיים - אינם דרמטיים מדי.

לעומת זאת, אם למנהל המחפש יש יתרון יחסי מובהק - שמבדל אותו בשוק העבודה משאר המנהלים מחפשי העבודה, למשל, תחום התמחות ספציפי ונדיר שאין למועמדים אחרים - אני ממליץ לו להמשיך לשבת בבית עוד מספר חודשים - כדי להמתין להופעת המשרה הטובה היותר שהולמת את כישוריו".

למה לעשות זאת?

"בגלל המצב הגלובלי הנפיץ והשינוי שלא נראה באופק"

"משתי סיבות. במישור האובייקטיבי, שוק העבודה בישראל מושפע מאוד מהפרמטרים הכלכליים בארצות הברית ובאירופה. בתקופה הנוכחית המצב הגלובלי נפיץ מאוד - הצמיחה בארצות הברית נמוכה, האבטלה בה נמצאת במגמת עלייה, וכפי הנראה לא צפוי שינוי מגמה משמעותי בעתיד הנראה לעין. הזהירות של מנהלי הגיוס - שקוראים את תמונת המצב הזו - מתחילה לחלחל גם אצלנו בארץ. מסיבה זו, אני ממליץ למנהל המתחבט להקדים תרופה למכה וליטול עליו את המשרה הניהולית הזוטרה שמציעים לו היום, מכיוון שאף אחד לא מבטיח לו זרימה של הצעות נוספות בחודשים הקרובים.

"במישור הסובייקטיבי, ייתכן שאצל מנהל כזה שישב מספר חודשים בבית, קיים פער בין הערך שהוא קובע לעצמו לערכו האמיתי בשוק. תרחיש כזה לא נובע בהכרח מעודף הערכה עצמית, אלא לעתים ממודיעין לקוי. למשל, לא תמיד הוא מעודכן שבתחום העיסוק שלו הביקוש לעובדים צנח באחרונה".

איך ממזערים את הנזק?

"דואגים שלמשרה הזוטרה יותר יהיה טייטל זוהר"

"כדאי לנסות - לפני חתימת החוזה - לבקש מהמעסיק החדש להרחיב את תחומי האחריות של התפקיד הזוטר לזירות נוספות בחברה. אבל אם המשרה החדשה צרה מדי גם בהגדרות התפקיד, גם בשכר וגם בסמכויות, המלצה שלי היא להתעקש על טייטל שנושא בתוכו מילים 'זוהרות', למשל, 'ניהולי' ו'אסטרטגי', כדי שלפחות ברמת התדמית מסלול הקריירה של המועמד לא ידגים צלילה דרמטית.

"בדרך-כלל בתהליכי משא ומתן הפתרון הזה הוא WIN-WIN: מעסיקים לא יפילו עסקה על התעקשות כזו מצד המועמד, כי 'מילים לא עולות להם כסף', ולמנהל שמתפשר על משרה ניהולית נחותה, טייטל כזה יתגלה כמועיל במו"מים עתידיים, כי אז ה'שבירה כלפי מטה' תיראה הרבה יותר מטושטשת ברקורד והנזק למיצוב ולמיתוג האישי שלו יצטמצם".

צביקה קינד, מנכ"ל חברת ההשמה הבינלאומית אדקו:

"כשמדובר בנסיגה המצטמצמת לנושא השכר בלבד"

צביקה קינד, אדקו / צלם איל יצהר

"בין שני הקטבים של 'לא לקחת כל תפקיד' ל'לקחת כל דבר', האמת נמצאת איפשהו באמצע. למנכ"לים שעסקו בתחום נישתי שווה לעבור 'נסיגה' אל תפקיד זוטר יותר, כשתחומי העיסוק של הארגון החדש רחבים יותר. מפני שבארגונים כאלה קיים פוטנציאל גדול להתפתחות והם יכולים להוות קרש קפיצה לתפקידים ניהוליים גבוהים בעתיד.

"סיבה ראויה נוספת לנסיגה היא הגיל. ככל שהמנהל מתקרב לסיום הקריירה שלו, לגיל 55 ומעלה, שווה לו בהחלט לקחת תפקידים ניהוליים זוטרים. כי למרות הפתיחות של המעסיקים לסוגיית הגיל, עולם הניהול הבכיר מורכב כיום מאנשים צעירים מאוד.

"עוד משהו, כשבתפקיד החדש הנסיגה מצטמצמת לנושא השכר בלבד והוא נמוך עד 15% מהקודם, כדאי לקחת את המשרה, במיוחד אם היא כוללת תחומי אחריות מרובים".

למה לעשות זאת?

"כי אם אתה לא שם אתה לא קיים"

"כי 'אם אתה לא שם אתה לא קיים'. קרי, אם מנכ"ל היה חודשים רבים מחוץ למשחק, הוא עלול לגלות שלא סופרים אותו. גם אם הוא 'שועל קרבות ותיק', הוא יגלה שבעיני המגייסים הוא 'שועל קרבות פאסה'. זוהי תופעה נפוצה מאוד. אנו רואים אותה כשמול מנהלי הגיוס עומד מנכ"ל ותיק שיושב בבית לעומת מנהל זוטר שמכהן: הם תמיד יעדיפו את החלופה השנייה. כך קורה שמנכ"ל שהיה ב'פסגת העולם' מוצא עצמו בעמדת נחיתות כשהוא מתמודד על התפקיד הבא, גם כשהוא מתהדר ברקורד נאה.

"למה זה קורה? כי תחום גיוס הבכירים נעשה בעיקר דרך הד-הנטינג, שבהגדרה עובד על מי שמכהן כמנהל בפועל. שנית, מנהל כזה אמנם עשוי להצטייר בעיני המעסיקים לעתיד באופן חיובי כמנהל שלא מתפשר ומאמין בעצמו, אבל גם באופן שלילי - כמנהל שלוקה בחוסר גמישות, בנוקשות, בחוסר יכולת לקרוא את המפה וכאחד ש'לא מוצא את עצמו'".

איך ממזערים את הנזק?

"מצטרפים כדירקטורים בחברות מובילות"

"פעמים רבות רואים מנהל שהתפשר על תפקיד ניהולי קטן ונכנס ל'מעגל שוטים'. הוא חושב אינסטינקטיבית: 'אני ממילא בתפקיד זוטר, אשקיע רק 70% מהיכולת שלי'. אני ממליץ למנהל כזה לברוח מהלך מחשבה כזה ולעשות ההפך: לקחת את התפקיד הזוטר בשיא הרצינות ולתת 120%. זהו מהלך חשוב מאוד לשיקום הדימוי העצמי שנפגע. למשל, אם מנכ"ל הפך להיות מנהל מחלקה, הדבר הראשון שנפגע לו זה הביטחון ומה שיחזיר לו אותו הוא עבודה איכותית והפגנת יכולות שיגדילו את סיכוייו להתקדמות בעתיד.

"בתהליך המו"מ לא הייתי מתעקש על נושאי שכר, אבל כן מתעקש על הגדרת סמכויות ואחריות רחבים והגדלת מספר העובדים בצוות, כי דווקא הנושאים הללו יתנו לו את קרש הקפיצה לעתיד. אני יכול לספר שבאחרונה חיפשנו מנהלים בכירים לחברות בינלאומיות זרות שקנו חברות ישראליות, והדבר הראשון שהמגייסים שם רצו לראות זה את הניסיון בתעשייה ואת רוחב יריעת הנושאים שבהם המועמד טיפל, ולא את תלוש השכר.

"טיפ נוסף הוא, לחפש תפקידים כדירקטורים בחברות מובילות: זה משאיר אותו במיליה העסקי, מטשטש את הצלילה בקריירה מול מעסיקים עתידיים, ומשקם את הדימוי העצמי".

פול צוקר, מנכ"ל קבוצת נישה המתמחה בהשמת בכירים:

"כשהמשרה המוצעת היא בארגון מוביל וממותג"

פול צוקר, נישה / צלם עינת לברון

"בשני מקרים. כשהמשרה המוצעת הינה בארגון מוביל וממותג, שווה ליטול משרת ניהול שקטנה על מידותיו של המנהל, כי בארגון מסוג כזה הוא יקבל ערכים מוספים - מעבר לשכר ולאגו - בדמותן של מתודולוגיות עבודה ועולמות תוכן חדשים. בנוסף, בארגון ממותג יש למנהל שהתפשר הרבה יותר אופקי קידום ומסלולי צמיחה לרוחב ולגובה.

"המקרה השני הוא בחברות סטארט-אפ קטנות שיש להן מעוף: מוצר מעניין, משקיעים מעניינים או טכנולוגיה ייחודית שבכוחה לשנות סדרי עולם ולהותיר אימפקט. גם אם שכרו בסטארט-אפ כזה נמוך מאוד באופן יחסי, עדיין שווה למנהל בכיר 'לרדת בסטטוס' ולקחת על עצמו תפקיד זוטר למען פוטנציאל הגדילה".

למה לעשות זאת?

"כי תמיד יהיו יותר 'בכירים שווים' מ'משרות שוות'"

"תמיד יהיו יותר 'בכירים שווים' מ'משרות ניהול שוות', תופעה שמתחזקת במצבי טרום-משבר כפי שאנו חווים היום. בתקופות כאלו, כשיש סממנים למשבר ממשמש ובא, כדאי למנהלים שמחפשים עבודה לחשוב פעמיים אם לדחות משרה רק בגלל שהיא לא מחמיאה להם לאגו.

"אני יכולה לומר מניסיון העבר, כי בתקופות של משברים כלכליים משך האיוש בהשמות בכירים מתארך וייתכן מאוד שבעוד מספר חודשים אותו מנהל לא יקבל אפילו שיחת טלפון אחת או זימון לראיון. בתקופות כאלו השוק מתחיל להיכנס להלך רוח שמרני, גם מצד המעסיקים וגם מצד המועסקים: מעסיקים לא יפתחו משרות כמו 'סמנכ"ל פיתוח עסקי' או 'סמנכ"ל אסטרטגיה', וגם המועסקים חושבים פעמיים אם לשדרג קריירה.

"בנוסף, בתקופות נפיצות כאלו גם המנהלים הבירים מעדיפים להישאר צמודים לכיסא בארגון שבו הם מכהנים בפועל, מה שגם מקטין את כמות משרות הניהול הפתוחות".

איך ממזערים את הנזק?

"מוסיפים למשרה הזוטרה עוד תחומי אחריות"

"בשלבי המשא ומתן רצוי לנסות להוסיף לתפקיד תוכן, להרחיב את תחומי האחריות והסמכות - באותה רמת שכר שהמעסיק מציע - ולעשות את הכול כדי לבלוט ולהשפיע בארגון החדש. בהקשר זה קיימת שגיאה גסה נפוצה. מנהל בכיר שהחליט לקבל על עצמו משרת ניהול 'קטנה', עלול למצוא את עצמו שיפוטי מדי כלפי עמיתים או אפילו כלפי הממונים עליו באותו ארגון, כשהמהלך הנבון יהיה להפעיל אינטליגנציה רגשית ולדעת כיצד לייעץ, לייעל או לבלוט במשימות שמטילים עליו מבלי לאיים על הסביבה.

"אשר לשכר, כדי לצמצם את הנזק המיתוגי אני ממליצה למועמד להציע למעסיק החדש, בשלב המו"מ, שורה של פתרונות יצירתיים. למשל, לבנות את השכר על בסיס נמוך ועל בונוסים גדולים שייגזרו מעמידה ביעדים. מבנה שכר כזה יאפשר לו להראות בבוא היום למעסיקים עתידיים רמת שכר נאה, ובעיקר רמת אמון עצמי גבוהה".

עוד כתבות

הביטלס / צילום: ap

על אחיזה קטנה נוספת באגדת הביטלס, באיחור של 50 שנה


הסרט Let It Be, שצולם בזמן ההקלטות האחרונות והדרמטיות של הביטלס כלהקה, עלה לאחרונה בדיסני פלוס ● הסרט צולם כבר בשנות ה-70 אך כעת הוא חוזר למסך באיכות צפייה וסאונד נדירות

דב קוטלר בכנס הפוטנציאל והתשואה של החברה הערבית בישראל / צילום: כדיה לוי

דב קוטלר מדבר לראשונה על הפרישה, בריחת גופים מממנים זרים והפוטנציאל של החברה הערבית

מנכ"ל בנק הפועלים הפורש השתתף בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס והתייחס למצב הכלכלי של ישראל ● "יחסית למלחמה אנחנו בהחלט במצב סביר, אבל השאלה היא התשקיף קדימה ואותי הוא מטריד", אמר דב קוטלר ● "יש לבנק 20 סניפים בחברה הערבית. אין ספק שבהרגלי הצריכה של עולם האשראי, יש הבדלים משמעותיים אבל יש גם התקדמות וצריך להשקיע גם בחינוך"

ד''ר קלאוס בוגסו / צילום: מהאלבום הפרטי

המדען שהמציא את הציפרלקס מודה: "היה רגע שבו התרופה נגד דיכאון כמעט נגנזה"

ד"ר קלאוס בוגסו, כימאי רפואי שנחשב "בעל ידי הזהב" בפיתוח תרופות נוגדות דיכאון, הוא בין האחראים הבולטים למהפכה בטיפול במחלה שלוותה בבושה ובסטיגמות ● רק במלחמה הנוכחית זינק מספר המטופלים בתרופות נוגדות דיכאון ב־10%־20% ● בראיון לגלובס, הוא מספר למה לקח כל כך הרבה זמן להוציא את התרופה לשוק ומדוע קשה לפתח מוצר שיעזור לכולם

נשיא מצרים א סיסי וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו / צילומים: AP, Shutterstock, מארק ישראל סלם (ג'רוזלם פוסט)

קהיר מאיימת על ירושלים, בזמן שהיא זקוקה לגז הישראלי יותר מאי פעם

בעקבות תמרון צה"ל במרחב רפיח בוחנים המצרים מחדש את היחסים עם ישראל, אלא שנראה שבפן האנרגטי, האפשרויות של מצרים מוגבלות ● ישראל אמנם צריכה את צינורות ההולכה המצריים, אבל גם השכנה ממערב זקוקה לנו, נוכח צפי למחסור חמור בגז בקיץ

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: (AP (Vincent Thian ,Armando Franca ,Steve Helber

"השוק מתפוצץ": תקציבי הביטחון בעולם מזנקים ואלה חלק מהמניות שעשויות להרוויח מכך

מסוקים, סימולטורים ומערכות תקשורת: בבנק ההשקעות מורגן סטנלי הצביעו לאחרונה על 8 מניות של יצרניות ביטחוניות בחו"ל שצפויות ליהנות מהעלייה בביקושים בעקבות חוסר היציבות הגיאו-פוליטית ● בבית ההשקעות הורייזן טוענים כי המלחמה באוקראינה משפיעה על הביקושים בשוק הביטחוני יותר מאשר המערכה בעזה: "מדינות באירופה מגדילות את תקציבי הביטחון בגלל האיום הרוסי"

אתר בנייה. ''יותר מ־90% מכוח האדם במקצועות 'הרטובים' היו בידי עובדים פלסטינים'' / צילום: Shutterstock

חומרים תוצרת הארץ ושימוש בטכנולוגיה: איך להוציא את ענף הבנייה לעצמאות

אירועי מלחמת "חרבות ברזל" הבהירו היטב עד כמה היה ענף הבנייה תלוי שנים בגורמים לא יציבים ● האתגר העצום שאיתו הוא מתמודד עשוי לסייע בשינוי החשיבה: "המדינה צריכה להיות עצמאית גם בבנייה"

הפגנה בתל אביב, הלילה / צילום: Reuters, Mostafa Alkharouf

עימותים אלימים בהפגנה בת"א למען החזרת החטופים - אב שכול פונה לבי"ח

חילופי אש בגבול הצפון: 10 רקטות שוגרו לגליל המערבי, כטב"ם של חיזבאללה התפוצץ בקיבוץ יפתח • קרובי חטופים מחוץ לקריה: "הרחבת הפעולה ברפיח משמעותה הפקרת חטופים חיים" • עדכונים בולטים 

נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל / צילום: ניב קנטור

הילד שמכר קרח בנתניה הוא היום מנהל בכיר בחברה הלוהטת בעולם. כך הוא עשה זאת

להייטק הוא הגיע כמעט בטעות, וב־2017 הציעו לו לבנות מאפס את הפעילות העסקית של אנבידיה ● כיום נתי אמסטרדם מלא בגאווה על הדרך שעבר, ולא מודאג ממצב הענף הישראלי: "יש פה הרבה טאלנטים ורעב גדול להצלחה. זה לא ישתנה לעולם" ● שיחה קצרה עם נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל

רכבי טויוטה חונים בשכונת מגורים. מכת גניבות רכב / צילום: טלי בוגדנובסקי

יותר מ-20 אלף שקל: הצעה לביטוח מכונית טויוטה חושפת את טירוף המחירים שגרמה מכת גניבות הרכב

פוסט שפורסם ברשתות החברתיות גילה כי כדי לבטח את אחד הרכבים הגניבים בישראל, טויוטה RAV4, נדרשה בעליו לשלם סכום המגיע כמעט לשישית משווייו ● "זו אמירה חד משמעית ללקוח, שאת הדגם הזה החברה לא רוצה לבטח", אומרים בלשכת הסוכנים ● בשוק ממליצים לרוכשי מכוניות לכלול את עלות הביטוח בשיקולים בעת רכישת רכב חדש

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם רמי שביט / צילום: יונתן לוי, מנחם רייס

רמי שביט: "בדיעבד לא הייתי קונה את המשביר. אבל בסוף הפכתי את הטרגדיה לאסטרטגיה"

כשרמי שביט רכש את המשביר אחרי פשיטת רגל, הוא חשב שעשה את עסקת חייו • אלא שאז הוא הבין שמדובר ב"כאוס מוחלט" • נגד כל הסיכויים הוא הצליח לצאת מהבור, לייצב אותה וגם להנפיק • כעת הוא מספר לערן גפן על התלאות בדרך, חשבון הנפש שנשאר איתו וגם התוכניות לכבוש את אירופה עם המותג קנת קול

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך / אילוסטרציה: Shutterstock

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך

האם יש לשלם דמי תיווך אף שפעולות התיווך הופסקו ביוזמת המוכרים ולאחר זמן התנהל מו"מ ישיר בין המוכרים לקונים?

יו''ר המחנה הממלכתי, בני גנץ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

גנץ באולטימטום לנתניהו: "תוכנית פעולה חדשה עד ה-8.6 או שנפרוש מהממשלה"

יו"ר המחנה הממלכתי תקף את רה"מ בהצהרה ואמר: "בתקופה האחרונה דבר מה השתבש. החלטות חיוניות לא התקבלו. מעשים מנהיגותיים הנדרשים כדי להבטיח ניצחון לא נעשו" • ראש האופוזיציה לפיד: "גנץ צריך להודיע הערב שהוא פורש מהממשלה האיומה בתולדות המדינה, שהוא לא יסייע עוד לנתניהו להישאר בשלטון, ושהוא קורא לבחירות"

גידול קקאו בשמורה בניגריה. הבצורת הקשה זה 20 שנה / צילום: Associated Press, Sunday Alamba

לשלם הון או להסתפק בתחליף זול? העתיד המריר של תעשיית השוקולד

גל התייקרויות הקקאו, על רקע היבול העגום במערב אפריקה, אולי התחלף בירידות חריפות - אך המחסור צפוי להימשך והמומחים לא מעריכים שהמחירים ישובו לקדמותם ● בינתיים יצרניות הממתקים הגדולות כבר מקטינות אריזות, משנות מתכונים ומשלבות יותר תוספות בחטיפים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

סמוטריץ' רוצה להחריב את קשרי הסחר עם טורקיה, אך עלול לדרוס הסכם עם האיחוד האירופי

סמוטריץ' הודיע על כוונתו להחיל מכס של 100% ממחירו של כל מוצר המיובא מטורקיה, בנוסף למכסים הקיימים ● המשמעות של המהלך: דריסה של הסכם PAN-EURO-MED CUMULATION שבו חברות ישראל וטורקיה, אבל גם האיחוד האירופי ומדינות נוספות

מערכות הגנה אוויריות בתרגיל פולני. ורשה חתמה על הסכמי רכש בעשרות מיליארדים / צילום: Reuters, Kacper Pempel

עם הסכמים בעשרות מיליארדים: המדינה שמתכננת להקים את הכוח הצבאי הגדול ביותר באירופה

פולין מתכננת להכפיל את מספר החיילים שלה והיא אף הזמינה את מדינות נאט"ו לאחסן נשק גרעיני בשטחה ● בנוסף לכך חתמה ורשה על הסכמי רכש צבאי בעשרות מיליארדי דולרים בשאיפה לבנות את הצבא הגדול באירופה ● צעדים אלו מסמנים את המתיחות באירופה מאז פלישת רוסיה לאוקראינה: "צריך להבין שהתחיל עידן חדש - העידן שלפני המלחמה"

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

הנפת דגל ישראל על אדמת רפיח סימנה נקודת שבר ביחסים עם מצרים

היחסים בין ישראל לשותפה הביטחונית מצרים הגיעו לשפל תקדימי עם ההשתלטות על מעבר רפיח, צעד שבעיניים מצריות נתפס ככיבוש ● הנשיא אל־סיסי מנסה למצב את עצמו כמבוגר האחראי באזור, אך יש מחירים שהוא לא יכול לשלם

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: חולצו גופותיהם של שני לוק, יצחק גלרנטר ועמית בוסקילה

הגופות חולצו במבצע מיוחד של צה"ל ושב"כ ברצועת עזה ● סמל בן אבישי, מנהריה, מפלוגת התקשוב של חטיבת הצנחנים, נפל בקרב בצפון רצועת עזה ● צה"ל מאשר - חוסל בכיר בארגון טרור בלבנון שעבד עם חמאס ● לוחם צה"ל נפצע קשה בהיתקלות עם מחבלים בצפון הרצועה ● בית הנבחרים של ארה"ב אישר חוק שימנע עצירת משלוחי נשק לישראל ● עדכונים בולטים

מנת כתף טלה של נסרין מנאסרה / צילום: נסרין מנאסרה

בחצר בית בכפר ערבי בגליל מצאנו את ארוחת הצהריים המושלמת

כנסייה צבעונית במיוחד, מסעדה שמגישה עוף לוהט מהטאבון וקובה נייה שהיא מעדן, סדנה לקליעת שרפרפים ומיזם נשי שלא יאפשר לכם לעזוב בידיים ריקות ● ביקור בכפר ריינה

טנקי Leopard 2 במפעל נשק גרמני. ''מוכנות מיידית'' / צילום: Associated Press, FABIAN BIMMER

ספינות קרב, טילים ונשק לייזר: מי המדינה שמובילה במרוץ החימוש העולמי?

המציאות הגלובלית החדשה שמה קץ לעשורים של שלום - ושלחה מדינות רבות למסע התחמשות ● באירופה מתארגנים לעימות כולל עם רוסיה, איראן מתקדמת לגרעין, ואפילו אוסטרליה הכריזה על חיזוק המערך הצבאי ● בשנה החולפת ההוצאה העולמית על ביטחון רשמה את הזינוק החד ביותר זה 15 שנה ● גלובס מציג את המהלכים הגדולים בדרך למלחמה הבאה

שר המשפטים יריב לוין / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

הוועדה לבחירת שופטים בחרה 28 שופטים ורשמים חדשים

16 שופטים נבחרו לבתי המשפט לענייני משפחה, תעבורה ולבתי משפט השלום, ו־12 רשמים בכירים מונו במרכז, בדרום ובצפון ● בבימ"ש השלום ובביהמ"ש המחוזי בירושלים טרם מונו שופטים בשל מחלוקת על זהותם ובשל דרישתו של לוין שכל המינויים יהיו בהסכמת כל חברי הוועדה, על אף שהחוק לא מחייב זאת