גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מתי כדאי למנהל לקחת משרה שקטנה עליו בכמה מספרים?

מנהלים רבים שנמצאים מחוץ למעגל העבודה נתקלים בג'וב ש"קטן עליהם" ■ הם אמנם יכולים להרשות לעצמם להמתין למשהו טוב יותר, אבל האם זה כדאי?

מנהלים בכירים מחוץ למעגל העבודה נתקלים היום לא אחת בסיטואציה הבאה: אחרי מספר חודשים של חיפוש ג'וב התואם לכישורים, למיומנויות ולשאיפות הקריירה שלהם, מגיעה אליהם משרה ניהולית ש"קטנה על מידותיהם" בהיקף האחריות, בדרגת הבכירות, בשכר או ברמת המיתוג של הארגון. הם יכולים להרשות לעצמם להמשיך את תהליך החיפוש ולהמתין ל"משרה טובה יותר". מצד שני, אף אחד לאמבטיח להם שמשרת החלומות שלהם ממתינה להם מעבר לפינה. מה עושים?

בעידן שבו תובנות דור Y מככבות בכל עולם הניהול, מרבית היועצים יאמרו להם לדחות בשתי ידיים הצעת עבודה שאינה עולה בקנה אחד עם כישוריהם - כל עוד יש להם מספיק חסכונות ואורך נשימה להמתין למשרה הניהולית השווה והנכונה. במסגרת המלצה זו הם יהלכו אימים על אותו מנהל מתלבט ויגידו לו שהתפשרות על משרה ניהולית נחותה - אולי עם שכר נמוך יותר - תפגע לו בפנסיה, בהעלאות שכר עתידיות, בקידום, במוטיבציה וברקורד לעתיד לבוא.

אבל האם המלצות הקריירה הללו נכונות גם היום, כשתחזיות הצמיחה האופטימיות אכזבו? כשבאוויר מרחפים דיבורים על מיתון עולמי חדש? האם רעיונות בשפה אימונית שמטיפים להגשמה עצמית ("קריירה, לא עבודה"), תקפים כשהחודשים הקרובים לא נושאים איתם בהכרח הצעות למשרות ניהוליות פתוחות חדשות? האם ראוי להזכיר לכל אותם מנהלים, שבדיוק כמו בנדל"ן - ערכך נקבע על-פי מה שהשוק מציע?

שלושה מנהלים בתחום ההשמה וההד-האנטינג לבכירים מסבירים איך מתמודדים עם הדילמה הנפוצה הזו, מתי כדאי לבכירים לחטוף כל משרה ניהולית שמוצעת להם ואיך עליהם למזער את הנזקים העתידיים.

גיא הולצמן, מנכ"ל קיוטה המתמחה בהד-האנטינג בארץ ובחו"ל:

"כשאין לו יתרון יחסי מובהק שמבדל אותו בשוק"

גיא הולצמן, קיוטה / צלם תמר מצפי

"אם המנהל מוצא את עצמו כבר חודשים בתהליך של חיפוש עבודה, שווה לו היום לנסות להתפשר וליטול על עצמו משרה שאינה נמצאת במסלול הקריירה המקורי שהוא התווה לעצמו.

מהלך כזה ייצר עבורו כרית ביטחון ומרווח נשימה, והוא יהיה כדאי בתנאי שהמרווחים - בין כישורי המנהל הנדרשים למשרה המוצעת לבין כישוריו האישיים - אינם דרמטיים מדי.

לעומת זאת, אם למנהל המחפש יש יתרון יחסי מובהק - שמבדל אותו בשוק העבודה משאר המנהלים מחפשי העבודה, למשל, תחום התמחות ספציפי ונדיר שאין למועמדים אחרים - אני ממליץ לו להמשיך לשבת בבית עוד מספר חודשים - כדי להמתין להופעת המשרה הטובה היותר שהולמת את כישוריו".

למה לעשות זאת?

"בגלל המצב הגלובלי הנפיץ והשינוי שלא נראה באופק"

"משתי סיבות. במישור האובייקטיבי, שוק העבודה בישראל מושפע מאוד מהפרמטרים הכלכליים בארצות הברית ובאירופה. בתקופה הנוכחית המצב הגלובלי נפיץ מאוד - הצמיחה בארצות הברית נמוכה, האבטלה בה נמצאת במגמת עלייה, וכפי הנראה לא צפוי שינוי מגמה משמעותי בעתיד הנראה לעין. הזהירות של מנהלי הגיוס - שקוראים את תמונת המצב הזו - מתחילה לחלחל גם אצלנו בארץ. מסיבה זו, אני ממליץ למנהל המתחבט להקדים תרופה למכה וליטול עליו את המשרה הניהולית הזוטרה שמציעים לו היום, מכיוון שאף אחד לא מבטיח לו זרימה של הצעות נוספות בחודשים הקרובים.

"במישור הסובייקטיבי, ייתכן שאצל מנהל כזה שישב מספר חודשים בבית, קיים פער בין הערך שהוא קובע לעצמו לערכו האמיתי בשוק. תרחיש כזה לא נובע בהכרח מעודף הערכה עצמית, אלא לעתים ממודיעין לקוי. למשל, לא תמיד הוא מעודכן שבתחום העיסוק שלו הביקוש לעובדים צנח באחרונה".

איך ממזערים את הנזק?

"דואגים שלמשרה הזוטרה יותר יהיה טייטל זוהר"

"כדאי לנסות - לפני חתימת החוזה - לבקש מהמעסיק החדש להרחיב את תחומי האחריות של התפקיד הזוטר לזירות נוספות בחברה. אבל אם המשרה החדשה צרה מדי גם בהגדרות התפקיד, גם בשכר וגם בסמכויות, המלצה שלי היא להתעקש על טייטל שנושא בתוכו מילים 'זוהרות', למשל, 'ניהולי' ו'אסטרטגי', כדי שלפחות ברמת התדמית מסלול הקריירה של המועמד לא ידגים צלילה דרמטית.

"בדרך-כלל בתהליכי משא ומתן הפתרון הזה הוא WIN-WIN: מעסיקים לא יפילו עסקה על התעקשות כזו מצד המועמד, כי 'מילים לא עולות להם כסף', ולמנהל שמתפשר על משרה ניהולית נחותה, טייטל כזה יתגלה כמועיל במו"מים עתידיים, כי אז ה'שבירה כלפי מטה' תיראה הרבה יותר מטושטשת ברקורד והנזק למיצוב ולמיתוג האישי שלו יצטמצם".

צביקה קינד, מנכ"ל חברת ההשמה הבינלאומית אדקו:

"כשמדובר בנסיגה המצטמצמת לנושא השכר בלבד"

צביקה קינד, אדקו / צלם איל יצהר

"בין שני הקטבים של 'לא לקחת כל תפקיד' ל'לקחת כל דבר', האמת נמצאת איפשהו באמצע. למנכ"לים שעסקו בתחום נישתי שווה לעבור 'נסיגה' אל תפקיד זוטר יותר, כשתחומי העיסוק של הארגון החדש רחבים יותר. מפני שבארגונים כאלה קיים פוטנציאל גדול להתפתחות והם יכולים להוות קרש קפיצה לתפקידים ניהוליים גבוהים בעתיד.

"סיבה ראויה נוספת לנסיגה היא הגיל. ככל שהמנהל מתקרב לסיום הקריירה שלו, לגיל 55 ומעלה, שווה לו בהחלט לקחת תפקידים ניהוליים זוטרים. כי למרות הפתיחות של המעסיקים לסוגיית הגיל, עולם הניהול הבכיר מורכב כיום מאנשים צעירים מאוד.

"עוד משהו, כשבתפקיד החדש הנסיגה מצטמצמת לנושא השכר בלבד והוא נמוך עד 15% מהקודם, כדאי לקחת את המשרה, במיוחד אם היא כוללת תחומי אחריות מרובים".

למה לעשות זאת?

"כי אם אתה לא שם אתה לא קיים"

"כי 'אם אתה לא שם אתה לא קיים'. קרי, אם מנכ"ל היה חודשים רבים מחוץ למשחק, הוא עלול לגלות שלא סופרים אותו. גם אם הוא 'שועל קרבות ותיק', הוא יגלה שבעיני המגייסים הוא 'שועל קרבות פאסה'. זוהי תופעה נפוצה מאוד. אנו רואים אותה כשמול מנהלי הגיוס עומד מנכ"ל ותיק שיושב בבית לעומת מנהל זוטר שמכהן: הם תמיד יעדיפו את החלופה השנייה. כך קורה שמנכ"ל שהיה ב'פסגת העולם' מוצא עצמו בעמדת נחיתות כשהוא מתמודד על התפקיד הבא, גם כשהוא מתהדר ברקורד נאה.

"למה זה קורה? כי תחום גיוס הבכירים נעשה בעיקר דרך הד-הנטינג, שבהגדרה עובד על מי שמכהן כמנהל בפועל. שנית, מנהל כזה אמנם עשוי להצטייר בעיני המעסיקים לעתיד באופן חיובי כמנהל שלא מתפשר ומאמין בעצמו, אבל גם באופן שלילי - כמנהל שלוקה בחוסר גמישות, בנוקשות, בחוסר יכולת לקרוא את המפה וכאחד ש'לא מוצא את עצמו'".

איך ממזערים את הנזק?

"מצטרפים כדירקטורים בחברות מובילות"

"פעמים רבות רואים מנהל שהתפשר על תפקיד ניהולי קטן ונכנס ל'מעגל שוטים'. הוא חושב אינסטינקטיבית: 'אני ממילא בתפקיד זוטר, אשקיע רק 70% מהיכולת שלי'. אני ממליץ למנהל כזה לברוח מהלך מחשבה כזה ולעשות ההפך: לקחת את התפקיד הזוטר בשיא הרצינות ולתת 120%. זהו מהלך חשוב מאוד לשיקום הדימוי העצמי שנפגע. למשל, אם מנכ"ל הפך להיות מנהל מחלקה, הדבר הראשון שנפגע לו זה הביטחון ומה שיחזיר לו אותו הוא עבודה איכותית והפגנת יכולות שיגדילו את סיכוייו להתקדמות בעתיד.

"בתהליך המו"מ לא הייתי מתעקש על נושאי שכר, אבל כן מתעקש על הגדרת סמכויות ואחריות רחבים והגדלת מספר העובדים בצוות, כי דווקא הנושאים הללו יתנו לו את קרש הקפיצה לעתיד. אני יכול לספר שבאחרונה חיפשנו מנהלים בכירים לחברות בינלאומיות זרות שקנו חברות ישראליות, והדבר הראשון שהמגייסים שם רצו לראות זה את הניסיון בתעשייה ואת רוחב יריעת הנושאים שבהם המועמד טיפל, ולא את תלוש השכר.

"טיפ נוסף הוא, לחפש תפקידים כדירקטורים בחברות מובילות: זה משאיר אותו במיליה העסקי, מטשטש את הצלילה בקריירה מול מעסיקים עתידיים, ומשקם את הדימוי העצמי".

פול צוקר, מנכ"ל קבוצת נישה המתמחה בהשמת בכירים:

"כשהמשרה המוצעת היא בארגון מוביל וממותג"

פול צוקר, נישה / צלם עינת לברון

"בשני מקרים. כשהמשרה המוצעת הינה בארגון מוביל וממותג, שווה ליטול משרת ניהול שקטנה על מידותיו של המנהל, כי בארגון מסוג כזה הוא יקבל ערכים מוספים - מעבר לשכר ולאגו - בדמותן של מתודולוגיות עבודה ועולמות תוכן חדשים. בנוסף, בארגון ממותג יש למנהל שהתפשר הרבה יותר אופקי קידום ומסלולי צמיחה לרוחב ולגובה.

"המקרה השני הוא בחברות סטארט-אפ קטנות שיש להן מעוף: מוצר מעניין, משקיעים מעניינים או טכנולוגיה ייחודית שבכוחה לשנות סדרי עולם ולהותיר אימפקט. גם אם שכרו בסטארט-אפ כזה נמוך מאוד באופן יחסי, עדיין שווה למנהל בכיר 'לרדת בסטטוס' ולקחת על עצמו תפקיד זוטר למען פוטנציאל הגדילה".

למה לעשות זאת?

"כי תמיד יהיו יותר 'בכירים שווים' מ'משרות שוות'"

"תמיד יהיו יותר 'בכירים שווים' מ'משרות ניהול שוות', תופעה שמתחזקת במצבי טרום-משבר כפי שאנו חווים היום. בתקופות כאלו, כשיש סממנים למשבר ממשמש ובא, כדאי למנהלים שמחפשים עבודה לחשוב פעמיים אם לדחות משרה רק בגלל שהיא לא מחמיאה להם לאגו.

"אני יכולה לומר מניסיון העבר, כי בתקופות של משברים כלכליים משך האיוש בהשמות בכירים מתארך וייתכן מאוד שבעוד מספר חודשים אותו מנהל לא יקבל אפילו שיחת טלפון אחת או זימון לראיון. בתקופות כאלו השוק מתחיל להיכנס להלך רוח שמרני, גם מצד המעסיקים וגם מצד המועסקים: מעסיקים לא יפתחו משרות כמו 'סמנכ"ל פיתוח עסקי' או 'סמנכ"ל אסטרטגיה', וגם המועסקים חושבים פעמיים אם לשדרג קריירה.

"בנוסף, בתקופות נפיצות כאלו גם המנהלים הבירים מעדיפים להישאר צמודים לכיסא בארגון שבו הם מכהנים בפועל, מה שגם מקטין את כמות משרות הניהול הפתוחות".

איך ממזערים את הנזק?

"מוסיפים למשרה הזוטרה עוד תחומי אחריות"

"בשלבי המשא ומתן רצוי לנסות להוסיף לתפקיד תוכן, להרחיב את תחומי האחריות והסמכות - באותה רמת שכר שהמעסיק מציע - ולעשות את הכול כדי לבלוט ולהשפיע בארגון החדש. בהקשר זה קיימת שגיאה גסה נפוצה. מנהל בכיר שהחליט לקבל על עצמו משרת ניהול 'קטנה', עלול למצוא את עצמו שיפוטי מדי כלפי עמיתים או אפילו כלפי הממונים עליו באותו ארגון, כשהמהלך הנבון יהיה להפעיל אינטליגנציה רגשית ולדעת כיצד לייעץ, לייעל או לבלוט במשימות שמטילים עליו מבלי לאיים על הסביבה.

"אשר לשכר, כדי לצמצם את הנזק המיתוגי אני ממליצה למועמד להציע למעסיק החדש, בשלב המו"מ, שורה של פתרונות יצירתיים. למשל, לבנות את השכר על בסיס נמוך ועל בונוסים גדולים שייגזרו מעמידה ביעדים. מבנה שכר כזה יאפשר לו להראות בבוא היום למעסיקים עתידיים רמת שכר נאה, ובעיקר רמת אמון עצמי גבוהה".

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; מניות השבבים עלו, מניות הנדל"ן איבדו גובה

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● וול סטריט סגרה יום שלישי רצוף של ירידות, ה-S&P 500 עבר לתשואה שלילית מתחילת השנה ● אמזון צנחה אתמול במסחר המאוחר בכ-10%, בעקבות דוחות מעורבים שפרסמה ● הביטקוין צנח אתמול בכ-10% ונסחר הבוקר סביב 65 אלף דולר ● וגם: הכירו את מניית ה-AI החדשה שתיכנס היום למדד ה-S&P 500

הזבל עולה על גדותיו / צילום: Shutterstock

בין ההצהרות למעשים: ישראל לא נגמלת מקבירת הפסולת באדמה

בישראל, בניגוד לעולם, עדיין רוב הפסולת מוטמנת בקרקע ● מדובר במצב בעייתי ממגוון סיבות, כשאחת מהן היא שהמקום הולך להיגמר ● מאמצי הממשלה לא הביאו לשינוי בשטח, והמשבר מעבר לפינה ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי הטיפול בפסולת

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

מגמה שלילית בתל אביב; מדדי הקלינטק והביטחוניות ירדו ב-3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.9% ● טאואר זינקה לאחר שהודיעה על שת"פ עם אנבידיה, אך מחקה את העליות זמן קצר לאחר מכן ● מג'יק ומטריקס התאוששו מעט לאחר הצניחה במניות ה-IT אתמול ● הביטקוין יורד לשפל של כשנה וחצי ● וגם: בבנק אוף אמריקה מצפים שהטלטלה בתחום הטכנולוגיה תייצר הזדמנויות במניות השבבים

סונדר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: ap, Jose Luis Magana

תחרות באנבידיה או מיזם חלל: על מה תוציא גוגל 180 מיליארד דולר?

מנכ"ל גוגל הפתיע אמש כאשר חשף את הסכום העצום שהוא מתכנן לשים השנה על השקעות הוניות ● המשקיעים קצת פחות אהבו את זה, אך מה בעצם פיצ'אי מתכנן? ● שלושה תסריטים אפשריים

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; הביטקוין צלל ב-10% לשפל של כמעט שנתיים

נאסד"ק ירד בכ-1.5% ● הביטקוין ירד ל-65 אלף דולר, חצי מהשיא שנקבע באוקטובר ● זינוק של 118% בהודעות הפיטורים בארה"ב, בינואר הגיעו לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2009 ● דו"חות אמזון אחרי נעילת המסחר: ההכנסות צפויות לעלות לראשונה על 200 מיליארד דולר ● מחירי המתכות היקרות יורדים

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית: לוין מונע מינוי שופטים ואלפי תיקים מצטברים

בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ את עמדתה בעתירה נגד סירובו של לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, והפנתה לנתונים של הנהלת בתי המשפט על מחסור כבד במערכת ● לדבריה, הציבור נפגע ואלפי תיקים "ממתינים על המדף"

כלים בלתי מאוישים במצעד צבאי בבייג'ינג, ספטמבר. גרסאות חמושות של כלבים רובוטיים וכטב''מים / צילום: Reuters, Sheng Jiapeng/China News Service/VCG

סין ערכה מצעד מרהיב של זאבים רובוטיים - הנשק החדש שלה למלחמה

מהנדסים סינים שרצו לאמן כלים לא מאוישים בלחימה החליטו לשאוב השראה מהטבע ● התוצאות הכניסו את המדינה למרוץ, שבסופו נחילי רחפנים שמדמים יונים, להקות זאבים רובוטיים ומערכות דומות יציפו את שדה הקרב העתידי במדינה ● המודל שואף לשפר את כשירותו של הצבא, שלא נלחם כבר 50 שנה

טוביה לוסקין, המייסד והמנכ''ל לשעבר / צילום: תמר מצפי

סוף לסכסוך: מייסד גבעות עולם יוצא בנזיד עדשים, החברה חוזרת לקידוחים

לאחר 12 שנות מאבק משפטי, נפרדת שותפות הנפט "גבעות עולם" מהמייסד טוביה לוסקין, שמכר את חלקו תמורת כ־1.2 מיליון שקל בלבד ופטור מחובות עתק ● כעת מכריזה ההנהלה על "דף חדש" וחזרה להפקת נפט מסחרית: "מחפשים שותף אסטרטגי, וגם נגייס הון בבורסה"

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

מחקר אלצהיימר / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה מה הגורם שמכריע אם יהיה לכם אלצהיימר או לא

שני מחקרים חדשים מנסים לשפוך אור על השאלה - מדוע חלק מהאנשים מפתחים אלצהיימר וחלק לא, למרות שיש להם את אותם גורמי סיכון עיקריים למחלה ● הממצאים, שבין היתר מתייחסים לכמות חלבון TAU במוח, עשויים לעזור ביצירת תרופות חדשות

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שוקי החיזוי מגלגלים מיליארדים בניבוי העתיד, אך בישראל אין עליהם פיקוח

שוקי החיזוי דוהרים למחזור של טריליון דולר והופכים ללהיט התורן של עולם ההשקעות ● הכניסה של Plus500 הישראלית מעוררת את המשקיעים, אך בישראל הרגולציה נותרה מאחור

חשבוניות פיקטיביות / איור: גיל ג'יבלי

ארגוני הפשיעה מצאו שיטה חדשה לגנוב מיליארדי שקלים מהמדינה

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● רשות המסים בלמה לאחרונה חשבוניות פיקטיביות בהיקף של 25 מיליארד שקל, וארגוני הפשיעה החלו לחשב מסלול מחדש: לפרוץ למערכות של חברות אמינות, לגנוב זהויות ולהנפיק חשבוניות "רפאים" באישון לילה ● מקבלנים שחשבונם הוקפא ועד מילואימניקים שנפלו קורבן - כך עובדת שיטת העוקץ

חוק הרווחים הכלואים / איור: גיל ג'יבלי

אלף פניות ביומיים: מי מחפש את נפגעי רפורמת הרווחים הכלואים?

למרות שצלחה את ועדת הכספים ושרדה את בג"ץ, רפורמת הרווחים הכלואים נתקלת במאבק חדש: רואי חשבון ובעלי חברות מתארגנים להקמת לובי נפגעים בכנסת, במטרה לעקר את החוק מתוכן

משרדי אנבידיה ביקנעם / צילום: אנבידיה

מרחיבה את המשרדים ביקנעם: עסקת הענק של אנבידיה ומליסרון

ענקית השבבים חתמה על הסכם שכירות חדש מול מליסרון, ובכך ממשיכה במגמת ההתרחבות בישראל ובצפון בפרט ● מדובר בבניין חדש בעל 11 קומות, סמוך למטה הקיים של אנבידיה ביקנעם ולקמפוס הענק שיוקם בטבעון במרחק כמה דקות נסיעה

פרסומים לדירות חדשות כשהמחיר המצוין הוא למ''ר / צילום: צילומי מסך

במקום סכום כולל לדירה, מפרסמים מחיר למ"ר: מה עומד מאחורי השינוי השיווקי

עוד ועוד חברות שמוכרות דירות נוקבות במחיר למ"ר, ולא במחיר של הדירה ● המספרים האלה היו בדרך כלל שמורים לשמאים ולאנשי מקצוע, ולא לקהל הרחב ● המטרה: לעשות סטנדריטזציה למחירים ● מומחים: "המגמה כבר חורגת מתחום תל אביב"

ביטקוין / צילום: Shutterstock

שוק הקריפטו איבד 2.2 טריליון דולר משוויו, מה אומרת ההיסטוריה ומה צפוי בהמשך?

חורף הקריפטו חוזר: הביטקוין קרס ב-48% משיאו לרמה של 65 אלף דולר למטבע ● בשוק נותנים שלל הסברים מדוע המטבעות הדיגיטליים מתמוטטים עכשיו, ומנסים להעריך האם מדובר בהזדמנות קנייה או בתחילתה של תקופה ארוכה של חולשה. ומה קרה בפעמים הקודמות שהביטקוין קרס? ● גלובס עושה סדר

הלוואות בתוך המשפחה / צילום: Shutterstock

האם יש תקרה לריבית בהלוואות שניתנות בתוך המשפחה?

אישה שעמדה לאבד את ביתה קיבלה הלוואה מבנה ● אלא שהריבית בהסכם חרגה מהמותר בחוק הלוואות חוץ בנקאיות ● מה קבע בית המשפט?

שווארמה על גחלים ב–BBQ Mirage / צילום: וליד שרוף

בתחנת דלק מצאנו מסעדה אגדית שהתור אליה ממלא את החניון

יין וגבינות ממקרר שפועל בשיטת האמון, קטיף של פירות אדמה, סדנת תחפושות באווירת "משחקי הכס" וסניף חדש לשווארמה האגדית מהכרמל ● ביקור באבירים

המלחמה עם איראן מתקרבת? זה הסימן שמספקת גרמניה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: גרמניה מסיגה כוחות מבסיסים אמריקאים בעיראק, לפי דיווח אלביט רוצה לייצר משגרי רקטות בגרמניה, אתרי השכרת מלונות בספרד הסירו מודעות מעבר לקו הירוק, ובבריטניה בודקים אם המושבעים שזיכו פעילים פרו-פלסטינים הושפעו מלחץ ציבורי • כותרות העיתונים בעולם

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

תשובה חושף את עסקיו בניו יורק ופלורידה לקראת גיוס אג״ח של 100 מיליון דולר

ארבע שנים אחרי שהגיע להסכמות עם מחזיקי האג"ח, איש העסקים יצחק תשובה רוצה להחזיר את פעילות הנדל"ן שלו בארה"ב לבורסה המקומית ● החברה, המחזיקה בארבעה נכסי נדל"ן למגורים בהקמה, תבקש לגייס מהמוסדיים 100 מיליון דולר