גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך לקנות פריט של מעצב-על ואפילו לקבל עודף?

נעלי ריבוק שעיצב ארמני או חולצה של H&M שעיצבה דונטלה ורסצ'ה - הדרך לקנות פריט של מעצב-על בזול עוברת דרך שיתופי-הפעולה של אותם מעצבים עם חברות עממיות

"קולקציות קפסולה" הן קולקציות במהדורה מוגבלת המעוצבות בידי מעצבי-על, אייקון אופנה או סלב'ס עבור רשתות או מותגים המשווקים בדרך-כלל בייצור המוני. הקולקציות כוללות פריטי לבוש ואביזרי אופנה משלימים המיוצרים ב"שפה אחידה" המאפיינת את הקולקציה.

בתחום העיצוב לבית מניבים שיתופי-הפעולה מהדורות מוגבלות של מעצב אורח. המהדורות האלה הן תוצר של שיתוף-פעולה חד-פעמי או עונתי, כשהפריטים נמכרים בחנויות הרשתות המארחות בלבד.

עצם הידיעה כי מדובר במהדורה מוגבלת גורמת להתרגשות (שתתורגם לכסף) בקרב צרכנים רבים. הרצון להיות שונה ומיוחד או להחזיק בארון פריט של מעצב נחשק הוא ההסבר לתורים הארוכים המשתרכים מול דלתות H&M ערב השקת קולקציה של מעצב על כאלבר אלבז או סוניה ריקל. בסתיו הקרוב - דונטלה ורסצ'ה תהיה אחראית להתרגשות בקרב חובבי וחובבות האופנה הודות לקולקציה שעיצבה עבור הרשת השוודית.

קולקציות ה"קפסולה" מתומחרות במחירים הגבוהים מהמוצרים ה"רגילים" של הרשת או המותג המארח, אולם במחירים הנמוכים מהקולקציות שנמכרות ישירות בידי המעצב, כך שהן מנגישות לצרכן את פריטי מעצבי העל השמורים מטבעם לאוכלוסיות מצומצמות.

אופנה: מעצבים וידוענים

ברשתות האופנה הישראליות הנושא עוד לא מפותח: לפני כחצי שנה קסטרו שיווקה קולקציה מוצלחת שעיצב עבורה זוכה סדרת "פרויקט מסלול" אלון ליבנה - הקולקציה הייתה חלק מהפרס על זכייתו בתכנית וכללה פריטי לבוש ואביזרי אופנה לנשים במחירים סבירים (מ-140 שקל).

כרגע לא נראה באופק שיתוף-פעולה עתידי עם מעצב נוסף. גם המעצב יוסף ייצר לפני 6 שנים קולקציה שנמכרה במשביר לצרכן. שיתוף-פעולה ישן אחר כלל קולקציה של דורין פרנקפורט ל-H&O, וגם כאן בשורה עתידית על שיתוף-פעולה נוסף לא נראית באופק.

בזירה הבינלאומית, דוגמאות לקולקציות כאלה יש לא מעט.

איימי ויינהאוס ברשת פרד פרי

חובבות המהדורות המוגבלות שיבקרו בבריטניה בקרוב, כדאי שתשים פעמיה לחנויות הרשת פרד פרי, שם תימכר קולקציה שעיצבה הזמרת ואייקון האופנה איימי ויינהאוס המנוחה.

דונטלה ורסאצ'ה ברשת H&M

בנובמבר תושק קולקציית דונטלה ורסצ'ה עבור H&M שתכלול כ-40 פריטים, חלקם מעור. הקולקציה תגיע גם לישראל, וברשת מדגישים כי "כל מחירי הקולקציה - לגברים ולנשים - יהיו נגישים ברמת המחירים של H&M המדורגת בסקלה הגבוהה יותר, עקב שימוש בחומרים ובבדים מובחרים והקפדה על רמת עיצוב וגימור גבוהה. בכל מקרה מדובר ברמת מחיר אטרקטיבית שתאפשר לרכוש פריט של בית אופנה יוקרתי שפריטיו נמכרים באלפי שקלים, במחיר שפוי".

את היכולת לשמירה על המחיר סביר מנמקים כך: "H&M יכולה לשמור על רמת מחירים אטרקטיבית הודות ליכולות החברה לצמצם את הצורך במתווכים בכל שלב בשרשרת הייצור.

מחירי הקולקציה יזכירו את שיתוף-הפעולה הקודם של הרשת עם מעצב-העל אלבר אלבז לבית לנווין".

פריטי הקולקציה של לנווין נמכרו בכ-100-200 שקל לחולצות טי ובכ-500-1,000 שקל לשמלה (הרכישה הייתה מוגבלת לפריט אחד).

מדונה עם D&G

מדונה תבעה את חותמה הפעם בקולקציית משקפי השמש של דולצ'ה וגבאנה, לקולקציית MDG.

* מחירים: מ-1,250 שקל.

ניין ווסט וסופי תיאלה

עוד בתחום ההנעלה: הרשת ניין ווסט אימצה מדיניות של עיצוב קולקציות במהדורות מוגבלות בידי מעצבים מבטיחים. בימים אלה נמכרים פריטים של מעצבת האופנה הצרפתייה סופי תיאלה.

* מחירים: נעליים - 500-650 שקל; תיקים - 850-1,000 שקל; תכשיטים - 200-250 שקל.

אלדו: מעצבים צעירים

אלדו מציגה את הקפסולה הנוכחית כחלק ממדיניות חדשה הכוללת שיתופי-פעולה עם מעצבים צעירים. כיום נמכרים מגפיים מקולקציית של המעצב כריסטיאן קוטה (שהתפרסם לאחר שהשתתף בתכנית ריאלטי אמריקנית).

* מחירים: 1,000-1,200 שקל.

מותגי ספורט: מעצבי אופנה וכוכבי ספורט

בענף מותגי הספורט החיבור עם אייקון ספורטיבי, אופנתי או מעולם הפופ, הפך מטרנד לעניין שבשגרה. כמעט כל מותג המכבד את עצמו משיק באופן קבוע (סטלה מקרטני לאדידס למשל) או מעת לעת (ארמאני לריבוק), סדרת מוצרים במהדורה מוגבלת שיד האמן מכתיבה את עיצובה. הנה כמה דוגמאות:

ריבוק וארמני

ריבוק מציגה נעלי ספורט ופריטי לבוש מבית אמפוריו ארמני. הקולקציה הנוכחית, השלישית, לאור שיתוף-הפעולה בין שני הגופים, מכונה EA7. גולת הכותרת היא נעלי הריצה והאימון בטכנולוגיית ה-"זיגטק" שעוצבו בידי מעצבי-העל.

רותם גולדשמיט, מנהל מותג REEBOK בישראל מסביר כי הלוגו של ארמאני "מייקר" את הקולקציה גם בפי שניים לעומת הפריטים ה"רגילים".

* מחירים: 650 שקל לנעלי נשים ו-750 שקל לנעלי הגברים.

קולקציית קפסולה אחרת שמשיקה בימים אלה ריבוק היא בהשראת תלבושות המופע "קרקס השמש" (cirque du soleil). מדובר בפריטים לנשים המאופיינים בססגוניות ובצבעוניות שמחה, שמחירם יקר בכ-30% מיתר פריטי המותג (350 שקל לנעליים).

אדידס וסטלה מקרטני

המעצבת המוערכת סטלה מקרטני מעצבת קולקציות עבור המותג אדידס זה 6 שנים. הקולקציות נמכרות בחנויות המכוונת לפן האופנתי של המותג, ומטבען מתומחרות במחירים גבוהים ביחס לפריטים של אדידס. הרעיון הוא ש"הבגדים מאפשרים לכל אחת להתאמן בסטייל ולהבליט את הסגנון האישי שלה".

* מחירים: נעליים - 500-800 שקל; ביגוד ואביזרים: 80-1,500 שקל.

בתת-המותג אדידס אוריג'ינלס יתארחו פריטים שעוצבו בידי דיוויד בקהאם (בהשראת ג'יימס בונד), ג'רמי סקוט והמעצב היפני קזוקי. טווח המחירים 250-1,500 שקל.

פומה ובולט

המותג פומה ידע בעבר כמה שיתופי-פעולה מוצלחים, למשל, עם המעצב אלכסנדר מקווין. למותר לציין כי אחרי מותו הפריטים מקבלים ערך מוסף בקרב בעליהם. שיתוף-הפעולה הנוכחי הוא עם האצן יוסיין בולט: מדובר בקולקציית נעלי ריצה לנשים ולגברים.

* מחירים: 450-600 שקל.

עיצוב הבית: גם אוזניות וכלי בית

גם בתחום הבית קיימים לא מעט שיתופי-פעולה בין מעצבים למותגים: מאריחי הקרמיקה ועד התנור שבמטבח. הנה טעימה:

ורדינון וגלית לוי

ורדינון משיקה בימים אלה קולקציית מצעים ומגבות שעוצבו על-ידי המעצבת גלית לוי. הקולקציה מוגדרת "כפרימיום יוקרתי" והיא כוללת שימוש בתחרה ובסאטן תוך שימוש במוטיבים מקולקציות שמלות הערב. בוורדינון מדווחים על השקעה של 5 מיליון שקל במהלך בתקווה שיוביל לעלייה של 30% במכירות בקטגוריית מצעי היוקרה.

* מחירים: סט מצעים בכ-1,000 שקל (כעת במחיר מבצע של 700 שקל), חלוק רחצה ב-250 שקל ומגבות מ-90 שקל.

גדעון אוברזון ומטבחי זיו

מעצב האופנה גדעון אוברזון עיצב עבור מטבחי זיו קולקציה של מטבחים, ובקרוב תחשוף רשת סמל מטבחים קוקלציה בשיתוף עם המעצב דרור בן-שטרית.

טולמנ'ס ודיזל

בטולמנ'ס אפשר למצוא שיתופי-פעולה מעניינים בהם לפעמים מתרחשת תופעה הפוכה לפיה מותג העל מארח מותג פופולרי. לדוגמה, חברת הריהוט MOROSO המציגה את קולקציית הרהיטים "החיים הטובים" בשיתוף עם צוות העיצוב של דיזל.

* מחירים: מ-43,000 שקל.

האביטאט

כאן מציגים את סדרת ה-EDIZION שעל יצירותיה אמונים מעצבים איטלקיים מובילים. מדובר בפריטים במהדורה מוגבלת וממוספרת, וכך גם המחיר.

* מחירים: שידה ב-78,000 שקל.

SMEG וניוסון

בימים אלה משיקה SMEG סדרת תנורים וכיריים צבעוניים בעיצובו של מארק ניוסון. המוצרים מאופיינים בקו נקי ושטוח.

* מחירים: תנורים - 4,000-13,000 שקל, כיריים - 9,000-12,500 שקל.

PARROT וסטארק

אי-אפשר להזכיר קולקציות מהסוג הזה בלי המעצב פיליפ סטארק. הפעם עיצוביו של סטארק מקבלים ביטוי ברמקולים שעיצב עבור המותג PARROT. הרמקולים מינימליסטיים ובצבעוניות אחידה ומותאמים לנגנים של אפל.

* מחיר: 8,000 שקל (להשיג באיי דיגיטל).

סודה סטרים וקארים

גם מתקני סודה סטרים זכו למהדורה מוגבלת של מעצב-העל קארים ראשיד. מדובר בקולקציה ססגונית לבקבוקים ולמתקן. באופן יוצא דופן, המחיר זהה לקולקציה הרגילה ועומד על כ-300 שקל.

לא מדובר בשיגעון מבוקבק יחיד, מעצב-העל עיצב בקבוקים מהודרים וורדרדים במהדורה מיוחדת לדיאט קולה, והמותג אוויאן משיק מדי שנה לקראת ראש השנה האזרחי בקבוקי מים שעוצבו בידי מעצבי-על, בהם ז'אן פול גוטייה ואיסיי מיאקי.

עוד כתבות

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

"פתאום התמונה התהפכה": האם אנבידיה מאבדת את תואר המניה הלוהטת בוול סטריט?

מבט על ביצועי שתי המניות הטכנולוגיות גוגל ואנבידיה בחודשים האחרונים מגלה דינמיקה חדשה בשוק ● המשקיעים, שנהרו אחרי סמל כלכלת ה־AI, מעבירים את הכסף לענקית החיפוש ● הסיבה: מעבר מהשקעה בהבטחה להשקעה בביצועים מוכחים כמו התרחבות בתחום הענן ומנועי צמיחה חדשים

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מי יפקח? הסעיף ברפורמת הבנקים הגדולים שעבר מתחת לרדאר

הרפורמה שתאפשר למוסדיים להקים בנקים זעירים מותירה סימני שאלה מהותיים לגבי זהות הרגולטור ● במשרד האוצר ובבנק ישראל מבטיחים להסדיר את הנושא בימים הקרובים

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

פחות מה-OECD: בבנק אוף אמריקה צופים לישראל צמיחה של 4.2% בשנת 2026

הבנק האמריקאי מעריך כי התאוששות הכלכלה הישראלית תימשך בשנתיים הקרובות, אך בשיעור נמוך מזה שצפו בארגון המדינות המפותחות ● בנוסף, בבנק צופים המשך שמירה על הסטטוס קוו, אך מציינים כי המתיחות בין ישראל לאיראן עשויה לשוב ולצוף

פרידה עבאס-יוסף / צילום: ענבל מרמרי

"החברות המונפקות הן קטנות יחסית ועם גישה מוגבלת למימון": מנהלת מחלקת הנדל"ן ברשות ני"ע בראיון

ראש תחום נדל"ן ברשות ניירות ערך, פרידה עבאס־יוסף, מתארת כיצד מחנק המימון, המינוף הגבוה והעלאת הריבית הובילו לשנת שיא בהנפקות, ומבהירה כי הרשות תתעקש על גילוי מלא של המצב הפיננסי של החברות וצפויה אף להחמיר את ההנחיות

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; הדיווח שהקפיץ את מניית מטא

S&P 500 ונאסד"ק ננעלו בעליות בציפייה לפגישת הפדרל ריזרב בשבוע הבא ● מטא זינקה לאחר דיווחים על צמצום המשאבים המוקצים ליוזמות המטא-וורס של החברה ● תשואת האג"ח בארה"ב התחזקו ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב מחיר של 92.4 אלף דולר ● עלייה במחירי הנפט

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

בתוך כל כיפופי הידיים, ישראל יכולה לשכוח ממטרת-העל הכלכלית

מה שנחתם מחייב רק לכאורה ● מסגרות התקציב גמישות מתמיד ● והחשבון על החניה הגיע מהר ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

תוכנית הותמ''ל בגבעת אולגה / צילום: משרד ערן מבל ארכיטקטורה ובינוי ערים

פעילות הותמ"ל תוארך עד 2028: השינויים בחוק ההסדרים בתחום הנדל"ן

בנוסף, לפי הגרסה האחרונה של חוק ההסדרים, תוכניות ותמ"ל יוקפאו, תיבחן היתכנותן הכלכלית, וחלקן ישונו בצורה של הוספת יחידות דיור או הפחתת דירות להשכרה ארוכת-טווח ● ומה השינוי בנוגע לסיווג תעריפי הארנונה?

ליאור דיב / צילום: סייבריזן

הסטארט-אפ של יוצאי סייבריזן מגייס 130 מיליון דולר בסבב A

הגיוס של חברת הסייבר 7AI היה בהובלת אינדקס ונצ'רס ובהשתתפות זרוע ההשקעות של בלקסטון לצד משקיעים נוספים ● החברה פועלת בתחום של סוכני בינה מלאכותית המשמשים לאבטחת ארגונים

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

ב-590 מיליון שקל: מה עומד מאחורי הנפקת המניות הפרטית של דוראל?

דוראל הנפיקה מניות ב-590 מיליון שקל בהנפקה סגורה למוסדיים, שככל הנראה מבקשים לבסס את אחיזתם בחברה לקראת הנפקה אפשרית בארה"ב ● במקביל, החברה מדווחת על התקדמות משמעותית בפרויקטים בארה"ב ועל הרחבת החשיפה לשוק האנרגיה האמריקאי ● דוראל זינקה בכ-20% בשבוע האחרון, בעקבות פרסום הדוח שלה למשקיעים לרבעון השלישי של 2025

טקס חנוכת סוללת החץ 3, ברנדנבורג / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

היציע החשאי והתודה הגרמנית: מאחורי הקלעים של טקס מסירת החץ

סוללה ראשונה של המערכת הישראלית נפרסה בעומק יערות ברנדנבורג, בעסקה הביטחונית הגדולה ביותר בין המדינות אי פעם ● בטקס ההשקה החגיגי הישראלים מצאו עצמם מזכירים לגרמנים איך נראית לוחמה מודרנית - כשצילה של ההיסטוריה מלווה את המעמד

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

ענקית הלואו קוסט מודיעה: תחזור לטוס לישראל בסוף מרץ 2026

חברת התעופה הבריטית איזי ג'ט מאותתת על חזרה לישראל, וזאת לאחר שהפסיקה לטוס לארץ בקיץ 2023 ודחתה מאז פעם אחר פעם את חידוש הטיסות ● ההיערכות כוללת בחינת קווים קיימים לצד פתיחת קווים נוספים

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך תשפיע הורדת הריבית על הקרנות הכספיות? התשובה של צבי סטפק

קרנות הנאמנות הכספיות חוו בארבע השנים האחרונות זינוק אדיר בנכסיהן - כמה מזה קשור לרמת הריבית במשק, והאם כעת האטרקטיביות שלהן תפחת? ● עוד מיתוסים שחשוב לבחון: האם רק דמי הניהול מבחינים בין הקרנות, ומה פוטנציאל הצמיחה על חשבון הפיקדונות בבנקים​

דונלד טראמפ וקווין האסט / צילום: Reuters, Brian Snyder

המרוץ הוכרע? טראמפ ביטל ראיונות עם המועמדים ליו"ר הפד ואותת מי היורש

הממשל האמריקאי היה צריך לקיים השבוע שורת שיחות עם המועמדים לתפקיד יו"ר הבנק המרכזי, אך ביטל אותן ברגע האחרון ● "בדקנו 10 שמות, אבל צמצמנו אותם לאחד", הצהיר השבוע טראמפ ● ההערכה: היועץ הכלכלי הוותיק של הנשיא, קווין האסט, צפוי להיבחר

סכום שיא שעבר ליורשים המיליארדרים / צילום: Shutterstock

"משימור הון להעצמת הדור הבא": הטרנד החדש של המיליארדרים

מנהלת ההון הגלובלית, UBS, פרסמה היום (ה') את דוח המיליארדרים שלה לשנת 2025, שמצביע על עלייה של 8.8% במספר האולטרה-עשירים בעולם ● מלבד אלו שיצרו את הונם בעצמם, 91 יורשים הפכו למיליארדרים כאשר ירשו סכום שיא של 297.8 מיליארד דולר ● ומה קורה בישראל?

רכבים באירופה / צילום: Shutterstock

היבואניות הישראליות כובשות את אירופה עם זיכיונות לרכבים מסין

יבואניות הרכב הישראליות מרחיבות את פעילותן באירופה עם שורה של זיכיונות חדשים לייבוא מותגי רכב סיניים, ובראשם צ’רי וג’ילי ● קרסו, כלמוביל, גרנד אוטו, סמלת ויוניון מתבססות בשווקים כמו אוסטריה, רומניה ויוון - וצפויות להתרחב לשוויץ ולבולגריה ב־2026 ● וגם: הנחות חריגות לסוף השנה ומגוון דגמים חדשים שהושקו בישראל ● השבוע בענף הרכב

פרופ' יצחק פריד / צילום: רמי זרנגר

אחד מחוקרי המוח המובילים בעולם מקים מרכז מחקר חדש בישראל: "בעוד 20 שנה העולם יופתע ממה שעושים היום במעבדה"

פרופ' יצחק פריד גויס על ידי אוניברסיטת רייכמן כדי לעמוד בראש מכון מחקר שיתמקד בממשק שבין המוח האנושי לבינה מלאכותית ● בראיון לגלובס הוא מדבר על רצון חופשי, על הבעיה עם עודף מידע והאפשרות לתת לחולי דמנציה עוד כמה שנות זיכרון ● על המיזם החדש הוא אומר: "אני מקווה שימנע עזיבת מדענים"

חיסון / צילום: ap, Sean Rayford

העליון: יש להימנע מעירוב ילדים במאבקי חיסונים בין ההורים

אב גרוש ביקש להורות על מתן חיסון משלים לבתו - חרף התנגדות האם, שטענה כי לילדה הייתה תגובה קשה למנת החיסון הראשונה ● המומחה הרפואי דחה את טענות האם בדבר רגישות הילדה לחיסון, ואילו האפוטרופוסית לדין התרשמה שההורים מנהלים את הקונפליקט ביניהם על גב הילדים ● המאבק הגיע עד לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע במשק באוקטובר: 13,620 שקל. ומה קורה בהייטק?

לפי הלמ"ס, מדובר בעלייה של 2.9% לעומת אוקטובר 2024 ● קצב האינפלציה באוקטובר 2025 עמד על 2.5%, כך שגם ריאלית מדובר בעלייה קלה לעומת החודש המקביל בשנה שעברה

זום גלובלי / צילום: Reuters

ענקית הקמעונאות נגד טראמפ, והמחאה שעצרה תקציב מדינה

לאחר הפגנות סוערות, ממשלת בולגריה נסוגה מתוכנית התקציב ל־2026 ● באוסטרליה נערכים לאסור על בני נוער שימוש ברשתות החברתיות, ומטא נוקטת בצעד ראשון ● והאם דרום וצפון קוריאה בדרך לאירוע תקדימי? ● זום גלובלי, מדור חדש