גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

140 עיתונאים לבעלי ערוץ 10: "החופש העיתונאי ספג מכה"

140 עיתונאים ועובדי ערוץ 10 חתמו על עצומה הקוראת לבעלי הערוץ לשמור על החופש העיתונאי של חברת החדשות ■ בין החתומים: יעקב אילון, תמר איש-שלום, שרון גל ורביב דרוקר

140 עיתונאים בכירים ועובדי חברת חדשות ערוץ 10 חתמו על עצומה שהועברה לבעלי המניות של הערוץ, הקוראת להם לשמור על החופש העיתונאי של חברת החדשות.

בעקבות התפטרותו של גיא זהר בסוף השבוע בשידור חי מהתוכנית "השבוע" של חדשות ערוץ 10, מנכ"ל הרשות השנייה, מנשה סמירה, אמר כי "אירועי הימים האחרונים בחדשות 10 ו ערוץ 10 מטלטלים את היסודות עליהם מושתת השידור המסחרי-ציבורי".

בין 140 החתומים על גילוי הדעת: עיתונאים בכירים כמו יעקב אילון, תמר איש-שלום, שלומי אלדר, אלון בן-דוד, אסף ברנע, נסלי ברדה, שרון גל, ניב גלבוע, רביב דרוקר, מתן חודורוב ועוד (הרשימה המלאה מטה).

העיתונאים כתבו בעצומה: "חדשות 10 נהנתה עד היום מחופש עיתונאי יוצא דופן. זו דרכה של החברה, זה האתוס שלה, וזו הסיבה שהתפרסמו בה כמה מהתחקירים החשובים של השנים האחרונות. לאכזבתנו הגדולה, הדרך הזו ספגה מכה קשה באירועי הימים האחרונים.

"קשה להסביר עד כמה האירועים הללו מטרידים ומעציבים אותנו. נלחמנו על קיום הערוץ הזה ועל חברת החדשות, גם משום שזו פרנסתנו - אבל גם מכיוון שאנחנו חדורי תחושת שליחות לגבי תפקידנו בחברה הישראלית".

החתומים מבקשים להדגיש מספר סעיפים: ראשית הם מבהירים כי כלי תקשורת מחויב להתנצל אם נפלה טעות בשידוריו, אך אסור שהתנצלות תיכפה עליו. חייבת להיות לו היכולת למתוח ביקורת על גופים ואישים חזקים הקשורה קשר ישיר לנכונות להילחם על האמת שלך בבית משפט. החתומים מבהירים כי הם אסירי-תודה לבעלי המניות של הערוץ הזה, שממשיכים לתמוך בו כלכלית ושבזכות הגב הרחב שלהם. זו הפעם הראשונה שזה קורה, אבל זו חייבת להיות גם הפעם אחרונה.

החתומים סבורים כי אין זכות קיום לערוץ הזה ולחברת החדשות, אלא כאשר כל צופה יודע שמה שהוא שומע מאנשי חברת החדשות הוא מה שהם חושבים ולא מה שהונחת עליהם מלמעלה. הם מצפים כי כל הגורמים שקשורים לניהול ערוץ 10 - מדירקטוריון חברת החדשות, דרך הנהלת החברה, בעלי המניות ומועצת הרשות השנייה, יבהירו באופן חד-משמעי כי החופש עיתונאי של חברת החדשות יישמר ושהמנכ"ל החדש שימונה, ימונה אך ורק על בסיס שיקולים מקצועיים וענייניים.

"יהיה קשה מאוד להמשיך להילחם על כל ידיעה ועל כל שידור"

עובד בערוץ 10, בין החתומים על העצומה, אמר היום (א') ל"גלובס" כי העיתונאים והעובדים שתחמו על המסמך הזה מצפים מבעלי הערוץ לתת סוג של ביטחונות שדבר כזה (ההתנצלות הכפויה - י.נ) לא יכול לחזור שוב, והם מבקשים להדגיש כי גוף תקשורת לא יכול להמשיך כך.

"אם ערוץ חדשות לא יכול לפעול בלי לחשוש שכל פרסום יגרור התערבות שכזו - לא יהיה לצופים טעם לצפות בחדשות שהוא מייצר. התחושה של כולנו היא שאם לא נהיה בטוחים בכך שזו אכן הפעם האחרונה - יהיה לנו קשה מאוד להמשיך להילחם על כל ידיעה ועל כל שידור", אמר העובד.

בתוך כך, ח"כ נחמן שי קורא הבוקר למועצת העיתונות ולמערכת המשפטית לפעול כדי להבהיר כי לא יינתן להון להשפיע על התקשורת הישראלית. "הטלטלה העוברת על ערוץ 10 משקפת סכנה אמיתית לחופש העיתונות בישראל. נראה כי אחד היסודות החשובים לדמוקרטיה הישראלית נמצא בסכנה. אני מצפה כי מועצת העיתונות תפעל בזריזות, ובעקבותיה גם המערכת המשפטית כדי להבהיר כי לא יינתן להון להשפיע על התקשורת הישראלית, הנמצאת בחלקה בבעלותם הישירה והעקיפה של אילי הון", אמר ח"כ שי.

העיתונאים והעובדים שחתמו על העצומה: אסף אוזן, מיה איידן, נדב איל, נועה אילסר, עמנואל אלבז, סימה אלמוג, דנאל אל-פלג, הילה אלרואי, הגר אלרואי, נדב בורנשטיין, דרור בכר, דן בלאושטיין, רפי בליטי, איריס בסוק, לי בר-לבב, רוני בר-קול, ליעד ברונר, סאני ברמן, עמית גוטר, דב גיל-הר, ניר גליק, ניצה גלצר, עדי גרתי, חגי דותן, ליאור דניאלי, אלירז דקאלו, יונת דרור, דוד דרעי, אלון הדר, אבנר הופשטיין, דני הכט, אור הלר, נעם המאירי, רובי המרשלג.

עוד חתמו: דורון הרמן, מיכל וגנר, אריק וייס, גידי ויניש, מואב ורדי, יואב זיו, עידו זנד, דרור זרסקי, זאב חספר, ישראל טויטו, הארי טולדו, יובל טורבינר, אפי טריגר, רותי יובל, ליאת יופה, איליה ירוחימוביץ, יותם ירקוני, סיוון כהן, אייל כהן, אייל כהן, לבנת כהן-ניסן, יובל כובש, גלי לב חיימוב, חן לוטקין, אלי לוי, אמנון לוי, גיא לוין, עמיחי ליבנה, גיא לרר, דני מולכו, ניר מזעקי, נלה מיוחס, ינון מילס, רעות מישור, צ'יקו מנשה, ארז מרקוביץ', אלעד משולם, נגה ניר-נאמן, חוני סטולר, יובל סייג, ירין סרף, בעז עופרי, אבי עמית, גלית פורת, יונתן פיחוטקה, נדב פייניק, רועי פינצי, טליה פלד-קינן, אייל פרבר, נדב פרי, אביב פרנקל, ענבר פרסי, מאור צור, אורית צור, רועי צורף, אסף צ'רנילס, אליה קהאן, אושרת קוטלר, אופיר קופרשימדט, טלי קורין, ליאור קינן, ענת קירצ'וק, ניצן קפלנסקי, הדס קפלנסקי, ברוך קרא, ליטל ראובן, טל רבינובסקי, נטע רודרמן, מיקי רוזנטל, ישראל רוזנר, עידן רות, עמרי רחמימוב, טל רימון, מאיה רימר, אלי רכלין, גלית שאול, דנה שבתאי, רותם שדות, רענן שוויד, ברוך שי, הילה שי-וזאן, עפר שלח, רועי שרון, גיל תמרי, אמיר נוי, אמנון ברקאי, ענת סביצקי, אריאל מרגלית, נחושתן אוקון, גיא זהר, גיל אמיר, צבי יחזקאלי, עמית גרינר, ארנון גל.

עוד כתבות

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, ונשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין / צילום: ap, Manish Swarup

התודות לטראמפ: הודו ואירופה חתמו על "אם כל העסקאות" לסחר חופשי

העובדה שהודו ניצבת כעת בפני מכסי מגן של 50% מצד ארה"ב, והאיחוד האירופי מתמודד עם מכסי מגן של 15%, סייעה לדחוף את שני הצדדים להסכמות ● בין היתר, המכס ההודי על יבוא מכוניות מסוימות יירד מ-110% ל-40%, ויתאפשר יצוא יין אירופי להודו, בעוד ההודים יוכלו לייצא לאיחוד טקסטיל, תכשיטים ומוצרים נוספים ללא מכס

מגדל מאייר ברוטשילד, ת''א. בעיגול: אמנון שעשוע / צילום:  איל יצהר, שלומי יוסף

למכירה ממיליארדר: פנטהאוז ב-75 מיליון שקל

הדופלקס היוקרתי של אמנון שעשוע במגדל מאייר ברחוב רוטשילד בת"א מוצע למכירה ● המותג קפה טורקי עלית במהלך תוכן יוצא דופן עם הזמר טונה, שמוותר על פרסומת קלאסית ומוביל סדרת דוקו קצרה ● איגוד החברות הציבוריות מקים פורום ייעודי לסמנכ"לי כספים ● וגם: מינויים חדשים במינהל התכנון, בפארק עידן הנגב ובבנק ישראל ● אירועים ומינויים

אלכס הונולד מטפס על הבניין בטאיפיי / צילום: ap, Chiang Ying-ying

כמה כסף שווה טיפוס על מגדל בגובה 500 מטר? "הסכום מביך"

ללא כל אמצעי אבטחה ובידיים חשופות טיפס גדול המטפסים בעולם, אלכס הונולד, על אחד הבניינים הגבוהים בעולם ● למרות שנחשב לספורטאי עילית בתחומו, נאלץ המטפס האמריקאי להסתפק בסכום צנוע במיוחד ואמר ש"זה פחות ממה שהסוכן שלי שאף שנקבל"

מימין: נוחיק סמל, מנכ''ל סוני סמיקונדקטור ישראל, דדי ילין, מנהל מרכז הפיתוח בישראל של ARM / צילומים: מארק נומדר, יח''צ

50 עובדים בבת אחת: ענקית השבבים שניצלה את סגירת סוני בישראל

לגלובס נודע כי חלק מעובדי סוני בישראל נקלטו בחברת ארם שבשליטת סופטבנק, המגבירה את מאמצי הגיוס שלה בארץ ● זאת לאחר שהראשונה החלה בנסיגה מפעילות המו"פ שלה בישראל

טקס האוסקר יעבור ליוטיוב החל משנת 2029 / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הופכת יוטיוב לשחקנית טלוויזיה חזקה בשוק צפוף ותחרותי

בחודש החולף חתמה פלטפורמת שיתוף הווידאו הגדולה בעולם על שתי עסקאות משמעותיות, שיביאו אליה את האוסקר ותכנים ייעודיים של ה-BBC ● בשוק מסבירים כי מדובר בשינוי גלובלי גדול, שעבור מותגי התוכן הוותיקים מהווה "ביטוח נגד חוסר רלוונטיות"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלביט, לוקהיד מרטין, AP

עסקאות ב־2.2 מיליארד שקל: החברות הביטחוניות שוברות שיאים, והשנה רק התחילה

מתחילת השנה דיווחו חברות תעשייה ביטחונית בבורסה, ובראשן אלביט מערכות ונקסט ויז'ן, על 14 עסקאות שונות ● במקביל, מדד ת"א־ביטחוניות, שהושק רק בנובמבר, זינק ב־28% בפחות מחודש ● מה עומד מאחורי הביקוש הגובר למוצרים שמספקות התעשיות הביטחוניות מישראל?

מימין: אודי בלום, שאולי לוטן, עוזי לוי / צילום: כדיה לוי

שלושת המנכ"לים שמצטרפים לתחרות בשדה דב: "בעתיד לא יהיה מחיר של 100 אלף שקל למ"ר במרחק 5 דקות מהים"

החברות מבנה, לוינשטיין ומטרופוליס קנו יחד מגרש בשדה דב כבר ב–2021, ועכשיו יוצאים לשיווק ● בראיון משותף מספרים המנכ"לים עוזי לוי, שאולי לוטן ואודי בלום על המאמץ לבדל את הפרויקט מכל האחרים ברובע המדובר ("בחרנו לא לבנות מגדלים") ועל המחירים הצפויים ("מתחילים ב־70 אלף שקל למ"ר")

דרור ברגר / צילום: אסף בן עמי

מנהל ההשקעות שמסמן את 5 המניות המפתיעות לשנה הקרובה

דרור ברגר, מנהל השקעות באלטשולר שחם, מציע לפזר את ההשקעות בחו"ל גם מחוץ לארה"ב, ואופטימי לגבי השווקים בשנה הקרובה בשל ירידת הריבית בעולם וגם ההחלפה הצפויה של יו"ר הפד ● וגם: אלה הסקטורים ה"מדוכאים" של 2025 שעשויים לפרוח השנה

המשחק של מון אקטיב -  Coin Master / צילום: יחצ

גל פיטורים שני במון אקטיב: 110 יפוטרו, גם בישראל

חברת המשחקים, שצמחה בזכות המשחק הפופולרי Coin Master, יוצאת לסבב פיטורים המקיף 110 איש ברחבי העולם, מהם 30 בישראל ועוד 80 בעולם ● סבב הפיטורים נערך כחלק משינוי ארגוני באחת החברות הפרטיות הרווחיות ביותר בישראל

לוגו נתג''ז

דירקטוריון נתג"ז מינה מנכ"ל ללא ניסיון בתפקיד או בתחום תשתיות ואנרגיה

דירקטוריון נתג"ז דיווח לבורסה על בחירתו במנכ"ל חדש: קובי נודלמן, עד לאחרונה סמנכ"ל כוח-האדם של דואר ישראל ● לנודלמן אין ניסיון כמנכ"ל חברה ולא ניסיון בשום חברה בתחום התשתיות והאנרגיה; אם ייפסל, ימונה מ"מ המנכ"ל, סמנכ"ל ההנדסה שלמה קרסנר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בתל אביב; פוםוום התרסקה בכ-60%, הדולר נסחר סביב 3.10 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.1% ● מדד המניות הביטחוניות קפץ בכ-1.4%, בהובלת נקסט ויז'ן ● פוםוום הודיעה על אובדן לקוח מהותי ● שוב אנרגיה גייסה 240 מיליון שקל במכרז מוסדי ● מדד ת"א 35 ננעל אתמול לראשונה במעל 4,000 נקודות, פי 2.5 מאז השפל באוקטובר 2023

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

"עוף מרוט" ו"פאול" של 50 מיליון שקל: דנקנר מתייחס לפרשה ששלחה אותו לכלא

בעל השליטה לשעבר באי.די.בי, שריצה בעבר עונש מאסר על הרצת מניות, העיד בתביעה הייצוגית שהוגשה נגדו בפרשה ● לדבריו, הוא "נגרר" אליה על ידי שותפו לשעבר, איתי שטרום ● עוד טען דנקנר כי העונש שספג היה חמור יותר משטרום רק כי היה "דג שמן"

סניף אמריקן דולצ'ה ברעננה / צילום: גדי יוסף

תחום המסעדות לוהט: רשת ההמבורגרים הגדולה רוכשת פיצרייה ברעננה

לגלובס נודע כי קבוצת ההמבורגריות BBB רכשה את מותג הפיצה אמריקן דולצ'ה - הכולל סניף אחד של פיצרייה ברעננה ומסעדה איטלקית נוספת בעיר - תמורת כמיליון שקל ● בכוונת BBB לפתוח בשנים הקרובות כ-25 סניפים של הפיצרייה בפריסה ארצית, שיופעלו במודל זכיינות

משרד של יונייטד הלת' בקליפורניה / צילום: Reuters, Mike Blake

הדוח שאכזב והחשש מטראמפ: מה מפיל את מניות ביטוחי הבריאות בארה"ב?

ענקית ביטוחי הבריאות יונייטד הלת' גרופ צוללת בעקבות תחזית מאכזבת לשנת 2026, וגוררת איתה חברות מרכזיות נוספות בתחום ● במקביל, הדיווח על כך שטראמפ צפוי להקפיא את עדכוני התשלומים שמקבלות חברות הביטוח הנותנות שירותים ממשלתיים, מכביד גם הוא על הסקטור

עבודות על המטרו בשכונת כפר גנים בפתח תקווה / צילום: דרור מרמור

במקום הפקעה: המתווה שיאפשר לבעלי דירות בתוואי המטרו למכור אותן למדינה

אלפי יח"ד ותשלומים בשווי מיליארדים: משרד המשפטים מגבש פתרון ל"מלכוד" הפיצויים של פרויקט התשתית הגדול בישראל ● איך יחושבו המחירים, למה רשות המסים צפויה להעניק פטור, ומהם התנאים שבהם ניתן לדלג על הבירוקרטיה המנדטורית ולראות את הכסף מיידית

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, ונשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין / צילום: ap, Manish Swarup

דיווח: הודו תסכים להפחית מכסים על כלי רכב אירופיים

הסכם סחר מתגבש בין האיחוד האירופי להודו עשוי להוביל להפחתה חדה במכסים על יבוא סחורה אירופית, כחלק ממהלך רחב יותר לפתיחת שווקים הדדית

אילוסטרציה: Shutterstock

למרות שרשמו הערת אזהרה במשותף: האישה תקבל את כל הזכויות בשתי דירות

ביהמ"ש לענייני משפחה קבע חלוקה לא שוויונית של נכסי מקרקעין שנרכשו במהלך הנישואים לזוג עם שני ילדים משותפים, לאחר שהוכח כי עיקר המימון הגיע מכספים של האישה, בהם פיצויים שניתנו לה כאלמנת פעולות איבה ● בין היתר נקבע כי רישום הערת אזהרה אינו יוצר זכות קניינית

חוק הסייבר הלאומי פורסם להערות הציבור / אילוסטרציה: גלובס (נוצר באמצעות Adobe Firefly)

קנס של עד 640 אלף שקל לארגון חיוני: חוק הסייבר הלאומי עולה שלב

שמונה שנים לאחר שנגנז בצל ביקורת ציבורית חריפה, מערך הסייבר הלאומי מפרסם תזכיר חוק חדש ● בצל לקחי ה־7 באוקטובר, החוק מציע סמכויות להתערבות בזמן אמת, חובות דיווח נוקשות וקנסות גבוהים ● בשוק מזהים את הצורך, אך המומחים מתריעים מפני "תופעות לוואי"

הטנק הפופולרי ביותר בעולם. טנק לאופרד הגרמני / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

להתנתק מהתלות בארה"ב: האם אירופה תצליח להקים תעשיית נשק עצמאית

על רקע התוקפנות הרוסית והחשש מנסיגה אמריקאית, אירופה משקיעה סכומי עתק בהקמת תעשיית נשק עצמאית, פותחת מפעלים ומכפילה ייצור ● אולם בתחומים הקריטיים ביותר, מחלל ועד הגנה אווירית, היא עדיין רחוקה מלעמוד לבד ● האם היבשת תצליח להתחמש מחדש?

רכבי BYD לקראת יצוא מסין / צילום: Reuters, CFOTO

הרכבים הנחשקים שנעלמו מאולמות התצוגה

שנת 2026 נפתחת במחסור בהיצע של דגמי כלי רכב חשמליים חדשים ● בין הסיבות: עליית מס הקנייה, הצטברות רכבי "אפס ק"מ" ומלחמת מחירים ● לפי חלק מהיבואנים, מדובר בהקפאת יבוא זמנית ● הצפי הוא שהדבר יוביל לירידה בנתח השוק של כלי הרכב החשמליים