גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טיפ מועיל: השורה בקורות-החיים שתסדר לך את הקריירה

כשעל כל משרה פתוחה בפירמה נחשקת קופצים מאות מועמדים, צליחת תהליך הסינון אינה עניין של מה בכך ■ איך הופכים משימה קשה זו לאפשרית?

מהי לדעתכם השורה הכי טובה ברזומה שלכם: השורה שמציינת כי יש לכם MBA מהרווארד? או השורה שמציינת שמות של פירמות יוקרתיות בהן עבדתם? מומחים לייעוץ תעסוקתי חותמים על החלופה השנייה, וממליצים להדגיש אותה כך שתקפוץ לעיניים של רכז הגיוס בין מאות מסמכי המועמדים שהוא מסנן.

הסיבה לכך פשוטה. כהונה במקום עבודה יוקרתי מבטיחה במידה לא מבוטלת למגייסים לעתיד שאתם מועמדים איכותיים ושווים, כי לפירמות האקסקלוסיביות חשוב מאוד לשמור על המותג - ועל כן הן בררניות מאוד בבחירת האנשים שנכנסים לשורותיהן. לכן, מבחינת המגייס עצם הכהונה בפירמה נחשקת שקשה מאוד להתקבל אליה היא גושפנקא שאתם "מהמועדון הנכון".

אבל כשעל כל משרה פתוחה בפירמה נחשקת קופצים מאות מועמדים, צליחת תהליך הסינון הוא אתגר לא פשוט. איך הופכים את המשימה הקשה הזו לאפשרית? איך מכשירים את הדרך להתקבל בארגונים כמו אינטל, פרוקטר אנד גמבל או מקינזי? ומה מאפיין את תהליך הגיוס שם? המגייסים שלהם מסבירים.

איך מתקבלים לעבודה בחברת הייעוץ מקינזי?

"קודם כל אומרים בריאיון העבודה 'מקינזי' ולא 'מקנזי'"

יובל שפיר, מנכ
יובל שפיר, מנכ"ל i Decide - מרכז להכוונה מקצועית ולשעבר יועץ בחברת מקינזי

- מה הופך אותה למקום עבודה יוקרתי? "'עבדתי במקינזי' היא השורה הכי טובה שיכולה להיות לך ברזומה"

"מקינזי היא חברה שקיימת כבר 90 שנה והמותג 'מקינזי' הוא מילה נרדפת ל'ייעוץ אסטרטגי'. מנקודת מבטם של בוגרי MBA בארצות הברית, מקינזי היא הפירמה המבוקשת ביותר - עוד לפני חברות היי-טק כמו גוגל. גם השכר בחברה זו גבוה יחסית, אם כי הוא תלוי בגיאוגרפיה ותלוי בכמות המועמדים שמתחרים באותו אזור.

"אבל חשוב לציין, כי שכר גבוה הוא בפירוש אינו הסיבה העיקרית מדוע התחרות על משרה בפירמה הזו כל-כך חריפה. הסיבה המשמעותית היא שמטבע הלשון 'עבדתי במקינזי', היא השורה הכי טובה שיכולה להיות לך מאוחר יותר ברזומה".

- מה מאפיין את תהליך הגיוס שלה? "ראיונות העבודה נעשים על-ידי יועצים אסטרטגיים ולא על-ידי אנשי משאבי אנוש"

"למקינזי יש שני מועדי גיוס קבועים מראש בכל שנה, כאשר בתהליך הזה הכול מסודר ומתוקתק, וימי המיונים מפורסמים מראש. המיונים נעשים באופן עצמאי פנימי, ולא על-ידי הסתייעות בגורמים חיצוניים.

"דבר נוסף שמאפיין את התהליך הוא, שראיונות העבודה נעשים על-ידי יועצים אסטרטגיים ולא על-ידי אנשי מחלקת משאבי אנוש. זהו נתון מעולה עבור מועמדים טובים שמגישים מועמדות למקינזי. למה? כיוון שכאשר הראיון נעשה על-ידי אנשי המקצוע (היועצים עצמם), כל התהליך הופך ל'צייד מיומן' - המועמד בראיון עבודה יודע בדרגת דיוק גבוהה יחסית מה המראיין מצפה לשמוע ממנו מן ההיבט המקצועי".

- טיפ למועמד שרוצה להתקבל אליה: "תוכיח מנהיגות, הישגיות ומחויבות, כפי שבאו לידי ביטוי בעבודותיך הקודמות"

"קודם כל לומר בריאיון העבודה 'מקינזי' ולא 'מקנזי', כיוון שהם רגישים מאוד לסוגיה הזו של הדיוק בשם. אבל ברמה המהותית יותר, כדי להשיג משרה במקינזי שם המשחק הוא תקשורת מדויקת, רלבנטית ויעילה עם המגייסים בראיון העבודה.

"במקרה שלי, למשל, ידעתי שחיי מאופיינים בתהפוכות מקצועיות גדולות (הגעתי מעולם אקדמי של קולנוע, לימודי סינית ומדעי המחשב, ואחר-כך מנהל עסקים; במקביל הייתי אקטיביסט בתנועה ירוקה, ומאוחר יותר מורה) ושזה עלול לעמוד לי לרועץ, מאחר שאני לא מגיע מן הרקע העסקי הקלאסי שמצפים לו בחברת ייעוץ אסטרטגי לעסקים.

"לפיכך, השקעתי בעבודת הכנה מתוקתקת: ליקטתי את התכונות המרכזיות שמחפשים במקינזי - מנהיגות, הישגיות ומחויבות פנימית - והוכחתי אותן אחת לאחת בכל אחת מן האפיזודות המקצועיות בחיי. למשל, תכונה כמו מנהיגות הדגמתי בראיון מתוך דוגמאות בעבודתי הקודמת כמורה, כאקטיביסט וכמדריך".

איך מתקבלים לעבודה בפרוקטר אנד גמבל?

"אנו מחפשים ביטוי למצוינות, בעבודה או בפעילות התנדבותית"

שרון ויינבאום, מנהלת משאבי אנוש בחברת פרוקטור אנד גמבל / צילום: עינת לברון
שרון ויינבאום, מנהלת משאבי אנוש בחברת פרוקטר אנד גמבל

- מה הופך אותה למקום עבודה יוקרתי? "היא בית הספר המקצועי הטוב ביותר בעולם לתוכן שיווקי, לכספים וללוגיסטיקה"

"מסקרים שנעשים בקרב סטודנטים, נוכחנו לדעת כי מה שהופך מקום ליוקרתי הם: תנאי עבודה, הצלחת החברה, אפשרויות עבודה מעבר לים, קידום פנימי וסביבה של עובדים איכותיים. פרוקטר עונה על כל הדרישות הללו: מדובר בחברה יציבה ומצליחה שקיימת כבר 170 שנה, מובילה בתחומה, וממוצבת כחברה שיוזמת ומובילה את שוק ענף מוצרי הצריכה.

"בנוסף, היא זוכה באופן קבוע במקומות גבוהים בסקר שנתי שעורך המגזין הכלכלי פורצ'ן כ'חברה המוערכת ביותר במשק על-ידי מתחריה'. כמו-כן, מכיוון שפרוקטר חורתת על דגלה קידום מבפנים, ידוע לכל שהיא בית הספר המקצועי הטוב ביותר בעולם לתוכן שיווקי, לכספים וללוגיסטיקה. עובד שרוצה להתמקצע יודע שהוא יכול להיבנות על ההשקעה המסיבית של החברה בטאלנטים שלה ובכך שהיא תעניק לו כלים כדי להגיע לשם".

- מה מאפיין את תהליך הגיוס שלה? "מענה על שאלון אינטרנטי, קורות חיים, מבחן פסיכומטרי, וארבעה ראיונות עבודה"

"תהליך הגיוס זהה בכל העולם. הוא קפדני ומורכב ממספר שלבים. בשלב הראשון אנשים מגישים מועמדות באתר האינטרנט, זהו סינון ראשוני שבו המועמד משיב על שאלות ונדרש לתת דוגמאות מחייו המקצועיים. על-פי התשובות שהוא מעביר באתר הוא מקבל ציון, ורק ציון מסף מסוים ומעלה יעביר אותו לשלב הבא. השלב השני הוא סינון קפדני של קורות חיים, כשבמסגרתו אנו מחפשים ביטוי למצוינות. אגב, לא בהכרח מדובר במצוינות בגיליון ציונים בלימודים אלא גם בעבודה קודמת או בפעילות התנדבותית. בשלב השלישי המועמדים עוברים מבחן פסיכומטרי (הבנת הנקרא, בעיות חשבוניות, בעיות צורה).

"רק מי שצלח את כל השלבים הללו עובר לשלב נוסף, שכולל ארבעה ראיונות עבודה, הראשון מבניהם הוא ראיון סינון ואחריהם מגיעים לשלושה ראיונות נוספים עם אנשי מקצוע, כאשר בסופם נערך פאנל של כל המראיינים שבו מוחלט מי עובר ומי לא. השלב הסופי והאחרון בסינון הוא ראיון אצל המנכ"ל".

- טיפ למועמד שרוצה להתקבל אליה: "נדרשת השקעה עצומה בהכנה, במחשבה ובמחקר מה החברה מחפשת"

"הדבר הכי חשוב שהייתי ממליצה עליו הוא לקרוא את אתר האינטרנט של החברה. צריך להבין, שכדי לקבל משרה בפרוקטר אנד גמבל לא מספיק להגיע לראיון, לחייך ולעבור. נדרשת השקעה עצומה בהכנה, במחשבה ובמחקר מה החברה מחפשת. אנו רואים לפעמים מועמדים שמזלזלים בשאלון של אתר האינטרנט: משיבים בתשובות קצרות, לא מעמיקים ונכשלים.

"ככלל אצבע, אנו מחפשים אנשים חסרי ניסיון עם תכונות ויכולות שמנבאות הצלחה בקריירה בפרוקטר אנד גמבל. תכונות כאלו הן בין השאר מנהיגות, ניתוח נתונים וקבלת החלטות, יכולת עבודה בצוות בעל רמת שונות גבוהה, חדשנות (אנשים שאף פעם לא מרוצים מהסטטוס-קוו), ויכולת למידה עצמית גם ברמה המקצועית וגם ברמה האישית".

איך מתקבלים לעבודה באינטל?

"צניעות אישית היא ערך. מאוד לא אוהבים שם שחצנים"

אסתי מריאן, מנכ
אסתי מריאן, מנכל ST משאבי אנוש להיי-טק ולשעבר סמנכ"לית משאבי אנוש של דיגיטל שנקנתה על-ידי אינטל

- מה הופך אותה למקום עבודה יוקרתי? "נהנית ממוניטין של חברה הוגנת המשתפת את עובדיה ברווחים שלה ובהצלחותיה"

"טאלנטים רוצים תמיד להתחבר לפירמה מצליחה ויציבה. אינטל מספקת את שני הערכים הללו וגם שני ערכים נוספים: חדשנות טכנולוגית והוגנות. אינטל נתפסת כחדשנית ומאתגרת עבור אנשי טכנולוגיה, לא רק בתחום התוכנה אלא גם בתחום האלקטרוניקה שם היא נמצאת ב'פרונט'. בנוסף, אינטל נהנית ממוניטין רב שנים של חברה הוגנת המשתפת את עובדיה ברווחים שלה ובהצלחותיה. מדיניות של Pay Per Performance בולטת מאוד בתגמולי העובדים, ובשנים שבהן החברה קוצרת רווחים ומצליחה - היא לא מתקמצנת בבונוסים שהיא מעניקה לעובדים. מהסיבה הזו, סטודנטים שמגיעים לעבוד באינטל מפיצים את הבשורה לחבריהם לספסל הלימודים, וכבר בשלב האוניברסיטאי נוצר לה מיתוג חזק כחברה שכדאי לעבוד בה".

- מה מאפיין את תהליך הגיוס שלה? "פנייה לסטודנטים מהאוניברסיטאות הנחשבות, כבר בשנתם השנייה ללימודים"

"אינטל אוהבת לייצר בונדנינג עם העובדים שלה לעתיד 'כבר בגן חובה'. כלומר, מחלקת משאבי אנוש פונה לסטודנטים להנדסה ולמדעי המחשב מן האוניברסיטאות הנחשבות, כבר בשנתם השנייה ללימודים, ומבקשת לגייסם. המיונים נעשים באינטל באופן פנימי על-ידי אנשי משאבי האנוש של החברה, כאשר אנשים הגיוס לא מגייסים על-פי באזזוורדים, אלא מבינים לעומק את התפקיד המקצועי במשרה הפתוחה - הם יושבים ודנים עם המנהלים המקצועיים בחברה כדי להבין ברזולוציה גבוהה את מהות התפקיד הנדרש.

"בשלב הבא המועמדים מתראיינים על-ידי אנשי המקצוע באינטל: מנהלי הפיתוח או ראשי הצוותים, וגם כאן התהליך מקצועי מאוד ומוקפד, כשהדגש הוא על איתור אנשי טכנולוגיה ברמות הגבוהות ביותר".

- טיפ למועמד שרוצה להתקבל אליה:"הם אוהבים מאוד לשאול על פרויקט הסיום באוניברסיטה, אז צריך להתכונן היטב"

"אם אתה איש מקצוע בינוני - שום דבר לא יעזור לך בראיון עבודה, כי הם מחפשים את אנשי המקצוע המצוינים. קרי, אם תהיה 'נחמד', אבל תגמגם כשאתה נשאל שאלות מקצועיות - לא תעבור את הסף ותיפסל. פיכך, ההמלצה שלי למועמדים שמוזמנים לראיונות באינטל היא לעשות חזרה על החומר המקצועי גם מהלימודים. באינטל אוהבים מאוד לשאול שאלות מתוך פרויקט הסיום של המועמד באוניברסיטה. כלומר, אני ממליצה למועמד להתכונן היטב לשאלות מקצועיות על פרויקט הסיום ולהגיע מוכן עם תשובות מקצועיות ברמה של דקויות החומר.

"למרות כל האמור לעיל, צריך לדעת שבאינטל צניעות אישית היא ערך. מאוד לא אוהבים שם שחצנים, ועל כן יש לנהל את תוכן השיחה בראיון בדרך מאוזנת: לדבר על הידע המקצועי שלך בלי 'שואו', בלי רהב ובלי אגו. לדידם של המגייסים, המועמד של היום צריך לעבוד מחר בצוות פיתוח עם עובדים נוספים, ובסביבה כזו אגו מודגש מדי עלול להפריע לתהליך העבודה לזרום".

עוד כתבות

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים