גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יעקב קוטליצקי: "אין לי שעות פנאי - אני לא יודע מה זה"

ביום שאחרי מכירת ויסוניק, יעקב קוטליצקי, מייסד ובעל השליטה, מדבר בגילוי לב כמעט על הכול ■ השנים הראשונות והמאוחרות של החברה, העברת המושכות והיום שאחרי

ליעקב קוטליצקי קשה להתראיין. קשה מאוד. המייסד ובעל השליטה בוויסוניק, שהודיעה ביום חמישי האחרון על מכירתה לטייקו האמריקנית, ממש לא מרגיש נוח לדבר על עצמו, וכל שאלה אישית גורמת לו לנוע בחוסר נוחות בכיסאו. על ויסוניק ו-38 שנות פעילותה הוא יכול לדבר כמעט בלי סוף, אך על עצמו הוא יעדיף למלא את פיו מים - כאילו הוא והחברה הם אחד, בלתי נפרדים.

ואכן, אם יש משהו שקוטליצקי (63) מוכן להודות בו, הוא שאת רוב חייו, זמנו ומרצו הקדיש לחברה שהקים יחד עם אחיו משה. "הוא העובד שיש לו הכי הרבה שעות נוספות בחברה", מספרים עליו מקורביו. "מפעל חייו לכל חייו", הם מוסיפים. "כן, ויסוניק היא מפעל חיים, אך אני לא אחיה עד אין קץ. מבחינתי זה היה הזמן המתאים למכור את החברה", מסביר קוטליצקי בראיון בלעדי ל"גלובס" ביום שאחרי מכירת ויסוניק.

* איבדת את הסבלנות?

"לא, ממש לא. אני כבר 40 שנה בעסק, ואם הייתי מאבד את הסבלנות - זה כבר היה קורה מזמן. נוצרה הזדמנות, ומבחינתי זה היה נכון לנצל אותה".

קוטליצקי מתעקש שלא להרחיב על הנסיבות שגרמו לו למכור את החברה לטייקו, קונגלומרט אמריקני ששוויו 20.3 מיליארד דולר, אך ברור כמעט מעל לכל ספק כי תג המחיר שהאחרונה הצמידה לויסוניק, המפתחת מערכות אבטחה ביתיות וארגוניות, היווה תמריץ די משמעותי. ויסוניק נמכרת תמורת 99.4 מיליון דולר במזומן, למעלה מפי שניים מהשווי שהצמיד לחברה שוק ההון המקומי. "שוק ההון לא חשב שוויסוניק שווה יותר", הוא אומר, ומסגיר את חוסר שביעות רצונו מהתמחור שלו זכתה החברה.

שווה או לא, מכירת ויסוניק סידרה לקוטליצקי אקזיט אישי שלא נראה במחוזותינו זמן רב. מייסד ויסוניק יקבל עבור מניותיו בחברה (71.1%) 262 מיליון שקל, ויהפוך לאחד האנשים העשירים והנזילים בארץ. "אל תדברי איתי על כסף", הוא מבקש כשאנו נוגעים בנקודה זו.

האב כהשראה

את ויסוניק הקימו קוטליצקי ואחיו, שהיה מבוגר ממנו בשנתיים וחצי ונפטר לפני 17 שנה, כשהם בני עשרים ומשהו. הימים היו ימי מלחמת ששת הימים ויום הכיפורים, וההשראה הגיעה מהאבא. "אבא שלי הגיע ממשפחה ענייה והיו לו רק שלוש שנות לימוד", מספר קוטליצקי, שנולד בפולין. "למרות זאת, הוא הבין בהרבה מקצועות, ובעיקר בנה, תכנן ותיקן דברים שאף אחד אחר לא ידע לתקן. כשהתבגרתי הבנתי שלמעשה גדלתי במעבדת פיתוח, וכשאתה גדל במקום שבו האבא כל הזמן בונה ויוצר, אתה לומד לעשות את זה בעצמך, בלי לבקש שמישהו אחר יעשה את זה עבורך".

אחיו של קוטליצקי הלך ללמוד אלקטרוניקה בתיכון מקצועי, הפך לטכנאי אלקטרוניקה ובמקביל פיתחו השניים קריירה מוזיקלית קצרצרה. "ניגנו בתזמורת, אחי על חצוצרה ואני על סקסופון, קלרינט וכלי הקשה, ועם הזמן שילבנו בין האהבה שלנו למוזיקה להבנה שלנו באלקטרוניקה. התחלנו לתקן כלי נגינה אלקטרוניים, ואפשר להגיד שהקמנו סוג של סטארט-אפ, אבל במרפסת, לא במרתף, כי לא גרנו בדירת קרקע".

בגיל 18 נרשם קוטליצקי ללימודי הנדסה אלקטרונית במסגרת העתודה האקדמית של הטכניון ("הייתי תלמיד קצת יותר טוב מאחי"), ובמהלך לימודיו הקימו השניים מעבדה קטנה לתיקון כלי נגינה ברחוב אבן גבירול בתל אביב. "בכל יום שישי הייתי מגיע לעבוד בחברה", מספר קוטליצקי, ונזכר איך הוא ואחיו היו אחראים על מערכת השמע במועדון "קליפסו" האגדי ברמלה, ואיך ירדו לסיני עם הלהקות הצבאיות שהופיעו בפני החיילים הלוחמים.

עם סיום לימודיו בטכניון וגיוסו לצה"ל, המשיך קוטליצקי לעבוד בחברה. "עבדתי בשתי משמרות, בצבא ובעסק שפתחנו, וכך זה עד היום".

* עד היום? בלי מנוחה?

"כן. אני עובד הרבה שעות ביום".

* ולא נמאס?

"לא, כי תמיד היה אקשן. היה קשה מדי פעם, אך אף פעם לא נמאס לי".

* באיזה מובן קשה?

"כשהחברה גדלה והיו לה חברות בנות ברחבי העולם זה כבר היה פחות קל מבעבר".

לקשר הכמעט סימביוטי של קוטליצקי לויסוניק נחזור בהמשך. "לא סיימתי לספר לך את הסיפור על הקמת החברה", הוא מתעקש להיצמד ללוח הזמנים הכרונולוגי. "במהלך השירות הצבאי שלי, אחי נתקל בחברת פנורמה שהייתה חברה בת של אמקור וייצרה אנטנות טלוויזיה מרכזיות לגגות הבתים. הוא הבין בתחום, פנורמה חיפשה מישהו שיסייע לה בבניית ציוד האנטנות וכך קמה ויסוניק (Visonic) - שילוב של המילים "וידאו" (חוזי) ו"סוניק" (קולי)". את ויסוניק הקימו יחד עם שותף שלישי, טדי קשת, ששנים מאוחר יותר פרש מהחברה וקוטליצקי רכש ממנו את מניותיו בה.

הכניסה של ויסוניק לתחום האבטחה, כפי שמעיד קוטליצקי, התרחשה די במקרה. "בשנת 74', שנתיים לאחר שהקמנו את החברה, האזעקה בחנות התקלקלה, בדיוק יום לאחר תום תקופת האחריות. כסף בקושי היה לנו, אפילו לא לאוכל, ולכן ניסינו לתקן את המערכת לבד. כך החלה ויסוניק לפתח מערכות אבטחה".

"התפללנו שלא נקבל עוד הזמנות"

ההתחלה של ויסוניק - פועל יוצא של חלוציותה בתחום האבטחה - הייתה מזהירה. "תוך זמן קצר, ולאחר שחדרנו לשווקים בחו"ל, ההכנסות שלנו צמחו ממיליון דולר למשהו כמו 18 מיליון דולר בשנה".

* זה לא הלחיץ אותך? הרי היית בחור צעיר בן עשרים ומשהו.

צוחק. "הלחיץ, ועוד איך הלחיץ. היה לנו אז טלפקס, ובכל בוקר, כשהגענו לחנות, התפללנו שלא נמצא בו עוד הזמנות. לא יכולנו לייצר כל כך הרבה. לא ידענו בכלל מה זו קיבולת ייצור. היה לנו מפעל קטן על שטח של 300 מ"ר, זה הכול, וקבלן משנה אחד או שניים שסייעו לנו בייצור".

ההצלחה אילצה את האחים קוטליצקי לייעל את תהליך הייצור ולהפוך אותו להרבה יותר אוטומטי, מה שהוביל אותם בשנת 1986 לקבל את פרס היצרן המצטיין, ובשנת 1987 את פרס "קפלן" מידי נשיא המדינה. "יצא לנו לפגוש את הנשיא (חיים הרצוג ז"ל, ט' צ') פעמיים תוך שנה".

* התרגשת?

"כן, אבל הרבה יותר ריגש אותי למכור מערכות ב-18 מיליון דולר בשנה".

* ואביך? איך הוא הגיב להצלחה שלך ושל אחיך?

"הוא לא החצין רגשות".

בשנת 1990 נפטר אביו של קוטליצקי, והוא ואחיו המשיכו לעבוד במרץ. "כבר לא היינו חברה קטנה אך התנהלנו כמו חנות מכולת", הוא מעיד. "לא היה בחברה הרבה סדר וארגון. פקס היה הדבר הכי מתקדם שהיה לנו, ולא הייתה לנו ברירה. התחלנו לעשות סדר בתוך החברה, לבנות תשתית ניהולית ומערך מו"פ ועוד כל מיני דברים".

* רק אחרי שטעמתם את ההצלחה התחלתם לעשות סדר?

"כן, כי כשאתה מצליח אתה בעיקר מתעסק בייצור ובאספקה, ולא במו"פ או בניהול".

* והיעדר תשתית ניהולית לא יצר בעיות?

"יצר, אך השתלטנו עליהן. כמות המוצרים שהחברה ייצרה אז הייתה יחסית קטנה והייצור היה אוטומטי".

* אז הייתם שאננים.

"לא ממש. פשוט לא היה לנו זמן להתעסק עם כל השאלות הללו. אני ואחי באנו מהשטח, מהמעבדה, ואף אחד מאיתנו לא למד מינהל עסקים".

"אני לא מנהל גרוע"

בשנת 1994, כמעט 20 שנה לאחר הקמת החברה, חווה קוטליצקי את אחד הרגעים הקשים בחייו. אחיו משה נפטר בגיל 50, חצי שנה לאחר שפרש מהחברה. "הוא החליט שמספיק לו. קניתי ממנו את המניות שלו, וחצי שנה אחרי הוא נפטר מהתקף לב".

* ואתה מאמין שזה קרה לו בגלל שפרש והפסיק לעבוד?

קוטליצקי משתהה. "אני לא יודע להגיד לך".

* נלחצת? חששת שזה יקרה גם לך?

"לא, אבל הבנתי דבר אחד: שאני צריך לארגן את העסק מחדש כי נותרתי לבד".

קוטליצקי, שכיהן אז כמנכ"ל החברה, החל לבנות תשתית ניהולית, וחמש שנים מאוחר יותר קיבל שתי החלטות: הראשונה - לפרוש מתפקידי הניהול בחברה, והשנייה - להנפיק אותה. "אני לא מנהל גרוע אבל הבנתי שהתרומה הכי גדולה שלי לחברה היא לא בניהול, אלא בחיבור שבין הלקוח למו"פ", הוא מודה. "רציתי שהחברה תתנהל ותשרוד אחרי, ולכן החלטתי להנפיק אותה".

בין הראשונות שהונפקו בלונדון

במהלך שנת 2004 הונפקה ויסוניק בבורסה הראשית של לונדון, והייתה בין החברות הישראליות הראשונות שהונפקו בשוק ההון הבריטי. החברה גייסה אז 18 מיליון דולר לפי שווי של 65 מיליון דולר, ויצאה לדרכה הציבורית, שלא הייתה קלה. שנים מאוחר יותר ביצעה רישום כפול בשוק ההון המקומי, מחקה את מניותיה מהבורסה הבריטית והמשיכה להיסחר בבורסה המקומית.

החברה מעסיקה כיום 493 עובדים, והמפעל המרכזי שלה ממוקם בקריית גת - נתון שמעורר בקוטליצקי הרבה גאווה.

המנכ"ל הראשון - אחרי קוטליצקי - היה אמנון פרסלר, ואחריו מונה לתפקיד אבי שחראי שכיהן כמנכ"ל במשך שבע שנים. מחליפו היה אבי בריר, המנכ"ל הנוכחי, שמונה לתפקיד לפני כשנתיים. קוטליצקי מודה שלא היה לא קל להעביר את מושכות הניהול למישהו אחר. "לחיות בסימביוזה עם מנכ"ל אחר זה לא היה פשוט עבורי. אני ישבתי בחדר אחד, והוא ישב בחדר אחר, והוא צריך לעבוד, ואני לא יכול כל הזמן להתערב לו בעבודה".

* עד היום זה קשה?

"לא נראה לי, ואת יכולה לשאול את אבי. זה גם מאוד תלוי באיש עצמו. היה לי חשוב למצוא את האיש המתאים. הסתדרתי יפה מאוד עם אבי, ולמדתי לחיות עם זה. הבנתי שלא תמיד ההנהלה תעשה את מה שאני חושב לנכון לעשות, והגעתי למסקנה שלא תמיד אני צודק".

* ולא שקלת בשלב מסוים לפרוש מכל תפקידיך בחברה?

"לא, בכלל לא חשבתי על זה".

בעקבות מכירת החברה, יחדל קוטליצקי לכהן כיו"ר ויתחיל לכהן כיועץ יומיים בשבוע למשך חצי שנה, ויום אחד למשך שישה חודשים נוספים.

* אבל עכשיו אתה נפרד מהחברה, לפחות באופן חלקי. מה תעשה בשעות הפנאי שלך?

"אין לי שעות פנאי. אני לא יודע מה זה".

* תחביבים?

"לא ממש. היו לי יותר כשהייתי ילד, אולי יותר משהיו לרוב האנשים בגילי".

* ובכל זאת, מה תעשה בשעות שיתפנו לך?

מחייך ומשתהה. "נראה. אין לי עדיין תוכניות לגיל הפנסיה".

כשאנו מתעקשים קצת יותר, מגלה קוטליצקי כי הוא מקדיש לא מעט מזמנו לשימור זיכרון יהדות פולין, והידברות בין פולין לישראל. "לפני ארבעה חודשים קיבלתי את צלב הזהב מנשיא פולין", הוא מעיד בגאווה, ושוב - מסרב להרחיב את הדיבור על כך.

עוד כתבות

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון