גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מקלטי מס: אחרי שוויץ - איפה נמצא גן העדן המיסויי החדש?

בשנה החולפת הידקה רשות המסים את הפיקוח על מתכנני המס ויירטה את מקלטי המס האהודים עליהם - ושוויץ, בלגיה, ליכטנשטיין, אוסטריה, הולנד ופנמה איבדו את קסמן כמקלטי מס

המסע הבינלאומי נגד העלמות מס, פעילות מוגברת של מדינות העולם בתחום חילופי מידע בנושאי מסים, ושינויים בחוקי החיסיון הבנקאי, פגעו גם באחד ממקלטי המס הידועים - שווייץ. במשך עשרות שנים שימשה שווייץ כמקלט מס עבור בעלי הון בעולם, בהם ישראלים, אשר הפקידו את הונם בבנקים שווייצריים, בידיעה שפרטיהם נשמרים בסודיות, ושום מידע בנקאי לא מועבר לרשויות במדינותיהם.

החיפוש אחר מקלט מס מקובל בעולם ובישראל, וזוהי פעילות חוקית. למרות זאת, עבור ישראלים רבים, פתיחת חשבון בנק בשווייץ נתפסה כמעט כאמירה של בעל החשבון: "אני מעלים הכנסות מרשויות המס בישראל" - פעולה פלילית על-פי חוקי המס בישראל.

על הרקע הזה נוקטת רשות המסים באחרונה מדיניות מחמירה של בדיקת הפעילות היזמית בחו"ל לשם מיסוייה.

לדברי עו"ד אורי כליף, המתמחה במיסוי בינלאומי, שווייץ איבדה את מעמדה והאטרקטיביות שלה כמקלט מס, כי "לאחרונה חתם מס הכנסה בישראל על תיקון לאמנה עם שווייץ, שנועד להרחיב את היקף המידע המועבר בין רשויות המס של שתי המדינות, גם ביחס למידע בנקאי ולשימוש בנאמנויות; ובכך להגביר את המלחמה בהעלמות מס של ישראלים מעבר לים. התיקון אמור להיכנס לתוקף בראשית 2012.

"במקביל, שווייץ שינתה את החוק הפנימי שלה, ומעתה אפשר לתת מידע בנקאי סודי למדינות אחרות. זאת, בניגוד לעבר שאז המידע היה ניתן להעברה רק אם הייתה הוכחה להונאת מס לפי החוק השווייצרי המקומי. בעבר, אי-דיווח בישראל על הכנסות של ישראלים, לא נחשב בשווייץ להונאת מס. היום, החוק הפנימי השתנה, וגם אי-דיווח למס הכנסה בישראל מחייב את הבנקים לתת את המידע".

בכך, מסביר כליף, מיישרת שווייץ קו עם מגמה עולמית של חילופי מידע בין מדינות. "זה התחיל בארה"ב, ועכשיו מוחל גם עם אנגליה, שם עשו רשויות המס מהלך שבמסגרתו הן דורשות מבנקים שוייצריים מידע לגבי לקוחות אנגליים".

המעבר למונקו, אנדורה והונג-קונג

תופעת הלוואי של הדרישות הללו, אומר כליף, היא חשיפת חשבונות של לקוחות שמרביתם יהודים. "רוב הלקוחות האנגלים של הבנקים השוויצריים הם יהודים, שאולי חשבו לעלות לארץ כדי לפתור בעיות מיסוי שלהם".

אך זה כבר לא יעזור להם, כי גם הישראלים חשופים כעת, יותר מתמיד, לעין הבוחנת של רשות המסים. "רוב הישראלים שהחזיקו את כספם עד היום בבנקים בשווייץ הסתמכו על הסודיות הבנקאית ועל כך שהבנקים לא מסרו מידע לרשויות מס ולגורמים מסחריים אחרים. אך זו הייתה עבירה פלילית, וכעת הם חשופים להליכים מצד רשויות המס בישראל.

"מעבר לכך, ממשלות שונות באירופה, בהן צרפת, אנגליה וגרמניה, העבירו כבר מידע שהיה בידן לגבי הישראלים לרשות המיסים בישראל. בעקבות זאת, פנתה הרשות לתושבי ישראל בהבהרות ובבקשה להגיש דוחות, כדי לראות אם הישראליים ששמם מופיע במידע שהגיע מאירופה, יציינו את פעילותם בחו"ל או לא. גם הצטרפות ישראל ל-OECD, וההסכמים בנושא חילופי מידע של הארגון, מאפשרים לישראל לקבל בקלות ממדינות ה-OECD - 31 מדינות אירופה - את המידע".

עוד מקלט מס שהיה פופולרי בקרב הישראלים היה "דרך פנמה". כליף: "הרבה ישראלים פתחו חשבון בשווייץ באמצעות הקמת חברה פנמית, שנרשמה כבעלת החשבון. בפנמה יש עדיין אפשרות לא לרשום את בעלי המניות בחברה, לקבל שטר מניה, ומי שאוחז במניה נחשב לבעל החברה. מי שאחז במניה היה בדרך-כלל עורך דין פנמי או שווייצרי, ואיש לא ידע עבור איזה לקוח".

אך גם את החגיגה הזאת החליטה רשות המסים בישראל להפסיק. "ישראל חתמה לפני כחודשיים על אמנה נוספת לחילופי מידע עם פנמה", אומר כליף, "שלפיה פנמה תעביר לישראל מידע לגבי חברות שישראלים הקימו אצלה. החתימה הזאת עשויה להיכנס לתוקף בתחילת השנה הבאה, ונותנת למס הכנסה עוד חיזוק למלחמתה בתכנוני מס.

גם מלטה, שהייתה מקלט מס מפתה במיוחד עבור הישראלים, איבדה את קסמה המיסויי. "ישראלים רבים החזיקו חברות וחשבונות בנק במלטה, כי במלטה היה משטר מס מאוד מיוחד, שאיפשר להם לשלם רק 4.5%-5% מס. אלא שלפני חודשיים חתמה רשות המסים הישראלית אמנה לחילופי מידע גם עם מלטה.

וכך, לאט-לאט, מהדקת רשות המסים הישראלית את הפיקוח על מתכנני המס הישראליים שמחפשים מחבוא לכספם בעולם, ומיירטת בזה אחר זה את מקלטי המס האהובים עליהם.

כליף: "כעת מתקיים משא-ומתן עם קפריסין - ששם יש לישראלים רבים חברות וגם חשבונות בנק - במטרה לקבל מידע. מלבד שווייץ, המדינות שאיבדו את קסמן כמקלט מס הן מלטה ופנמה, שלגמרי כבר לא רלבנטיות כמקלטי מס.

"הרבה ישראלים החזיקו כספים גם בלוקסמבורג, והיום הם מוציאים אותם משם, מכיוון שהם הוחזקו בעיקר על-ידי ענק הבנקאות השווייצרי UBS, הבנק הראשי בלוקסמבורג, אך המידע שנמסר, והדיסק שחשף את הבנק לחקירה בארה"ב (בכירי הבנק חשודים בסיוע להעלמת מסים לאלפי לקוחות אמריקנים) כלל את הסניף של לוקסמבורג. בנוסף, ישראל חתמה על אמנה גם עם לוקסמבורג, שכוללת סעיף של חילופי מידע. לכן, גם האי לא מהווה יותר מבחינת ישראלים, מקום בטוח.

"ויש עוד מדינות בדרך לאבד את מעמדן כמקלט מס. סינגפור, למשל, חתמה על אמנת מס מתוקנת עם ישראל, אך הסודיות הבנקאית בסינגפור עדיין קיימת. עם זאת, היא צפויה להשתנות בעקבות לחץ על סינגפור, ולכן לא ברור כרגע עד כמה סינגפור תמשיך להיות אטרקטיבית".

ההבדל נעוץ בדיווח ובגילוי

- אם כל המקלטים האלה הם OUT, מה הם מקלטי המס הרלבנטיים, שהם עדיין IN?

"הישראלים המתוחכמים, אלה שעדיין מסתכנים בלא לדווח ולא לפנות לגילוי מרצון לרשות המסים, מחפשים מדינות כמו מונקו, שעדיין לא חתומה ולא מעוניינת לחתום על אמנת מס עם ישראל; או אנדורה, נסיכות בצפון ספרד, שנתפסת כמדינה יציבה ללא אמנת מס והסכם חילופי מידע עם ישראל. ישנם גם ישראלים שעדיין הולכים להונג-קונג, כי האמנה בין ישראל לסין לא חלה על הונג-קונג, ולא ברור אם היא תחתום על אמנה כזו".

- כל הישראלים שפותחים חשבון בנק ב"מקלטי מס" מבצעים עבירה פלילית?

"ההבדל בין מעשה חוקי ללא חוקי נעוץ בדיווח ובגילוי. אם אדם מגיש דוח למס הכנסה, ומציין שהוא בעל חברה, שיש לו נכסים בהיקף מסוים, והוא מגיש הצהרת הון שכוללת את הנכסים, אז אין שום בעיה. מס הכנסה יכול רק לבוא ולהגיד, שהאיש צריך לשלם מס, או שהמס צריך להיות גבוה יותר, ואז יש כאן ויכוח אזרחי ומקצועי.

"אבל אדם שמחביא כסף בחו"ל, ולא מדווח עליו, לא מגיש דוחות או מגיש דוח חלקי, ולא כולל אותו בהצהרת הון - פועל בצורה פלילית. אפשר להחזיק כסף מטעמים מסחריים ומשפטיים במדינות בחו"ל, על-ידי כל מיני מבנים, אבל צריך לדווח על ההכנסה למס הכנסה, ולשלם 20% מס, כאילו שזה כסף בישראל. זה לא משנה שום דבר.

"למי שפועל באופן חוקי, אנגליה עדיין אטרקטיבית כמקלט מס, כיוון שיש שם פטורים שונים ממס; וגם קפריסין, איי הבתולה הבריטיים, בליז, סיישל, אנגווילה (אי בים הקריבי) והבהאמה'ס".

איך לעשות זאת נכון

"מקלט מס" אינו מקום אחד או מדינה אחת שבה נהנה כל בעל הון מהטבות מס מופלגות. הפיתויים שמציעים מקלטי המס שונים ממדינה למדינה וגם "מפליט מס" כזה לאחר. בעוד מדינה אחת יכולה להוות גן עדן לפליט מס שרוצה לפעול באמצעות חברות החזקה, שכנתה מספקת מקלט בבנקים שלה, ומדינה שלישית מיטיבה עם "פליטים" שמקימים מפעלים על אדמתה ומייצרים בה את תוצרתם.

כל אחד מהמקלטים הללו מציע צ'ופרים שונים בדמות הטבות מס, חוקי עידוד השקעות, חובות סודיות ושמירת מידע, תקופת פטור מיוחד ממס למשך שנים מספר, מענקי השקעה, היצע של כוח עבודה זול יחסית, ועוד.

נשמע אטרקטיבי, מפתה, אך עו"ד אורי כליף מצנן את ההתלהבות. לדבריו, "לא כל אחד יכול לחסוך מס באמצעות פתיחת חשבונות או הקמת חברות במדינות המהוות מקלטי מס".

- מי כן יכול לחסוך מס?

"מי שיכול לחסוך מס הוא מי שהפעילות שלו היא בעיקר מחוץ לישראל, והנוכחות הישראלית שלו היא רק ברמה של מתן שירותי ייעוץ או שירותי תמיכה. כאשר קונים ומוכרים מוצרים בחו"ל - לדוגמה, מזמינים אותם בסין ומוכרים אותם באירופה או בארה"ב - אפשר להקים תאגיד בינלאומי בסינגפור ולא צריך לשלם מס על הכנסות שמופקות מחוץ לאותן מדינות.

"ברגע שיוצרים מערך ניהול ואופרציה בחו"ל, עם חברה ישראלית שנותנת שירותי ייעוץ, תמיכה ואדמיניסטרציה - אפשר ליצור מצב שבו מרבית הרווח יהיה בחברה הזרה, בדרך חוקית, גם מבחינה כלכלית וגם מיסויית, ורק חלק קטן מהרווח יגיע לחברת הייעוץ הישראלית.

בצורה הזאת אפשר, באופן חוקי, לתת חוות-דעת משפטית ולהגיש למס הכנסה את הדיווחים הנדרשים מהיום הראשון, בלי להתחייב במס על הפעילות הבינלאומית הזאת. החיוב במס יהיה רק כאשר יימשך דיבידנד לישראל. כך אפשר לצבור כספים רבים בחו"ל בצורה חוקית, תוך הגשה של הדיווחים הנדרשים למס הכנסה".

- מה רמת הדיווח הנדרשת?

"במדינות שיש להן אמנת מס עם ישראל, כדוגמת סינגפור, פעילות כפי שציינתי לא נחשבת לתכנון מס אגרסיבי שחייב בדיווח מיוחד, ורק צריך לכלול אותה בטופס 151 בדו"ח השנתי.

‏"אם מקימים חברות באיי קיימן, באי קורסאו או בברבדוס, הן לא ישלמו מס באותן מדינות, כי אין להן אמנת מס עם ישראל, אך במקרה שלהן צריך להוסיף טופס דיווח מיוחד ולציין את החברה שרשומה שם. ועדיין, זה לא אומר שזה תכנון מס פלילי או שההכנסות חייבות במס. זה רק נותן לרשות את המידע לבוא ולבחון את תכנון המס, אם וכאשר היא תחפוץ בכך.

‏"לכן, החזקת כספים ופעילות בחו"ל שנעשית בצורה נכונה, עם שליטה וניהול מחוץ לישראל, עם ביסוס של תוכן כלכלי ועסקי בחו"ל, הצדק ניהולי ולא רק משפטי, אז אפשר לחסוך מס בצורה חוקית באמצעות הוראות החוק. אבל בכל תכנון מס ופעילות כזאת, צריך לתת את הדיווח ואת הגילוי למס הכנסה מההתחלה ועד הסוף".

מקלטי המס

עוד כתבות

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים