גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ח"כ אופיר אקוניס: "הממשלה הזו לא זוכה לסיקור הגון"

בראיון ל"גלובס" מתאר אקוניס שיח ציבורי לא מאוזן שנע לדבריו בין השמאל לשמאל הקיצוני, מדבר על היחסים בין התקשורת לבעלי ההון, ופורס את התוכנית של הממשלה לרשות השידור

חבר הכנסת אופיר אקוניס אוהב תקשורת. מעבר לנטייה הטבעית של כל פוליטיקאי לחבק את זמן המסך, אקוניס (ליכוד) אוהב לעסוק בנושאי התקשורת. מי שהיה עד לא מזמן יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת והעביר שם שורה של חוקים הרי-גורל בתחום, כמו חוק המעבר לרישיונות הטלוויזיה המסחרית וחוקי הסלולר השונים, רואה בפועלו עשייה חברתית, בדיוק מהזן שבגינו יוצאים בימים אלה לרחובות. לא פחות.

אך כשחופרים קצת יותר מגלים כי אקוניס נושא על כתפיו שליחות גדולה מזו. "הימין מקבל מנדט מן הציבור כמעט ברציפות מאז 1977. מה שהוא לא הצליח זה לאזן את השיח הציבורי בתקשורת", הוא אומר בראיון ל"גלובס". "התקשורת עדיין מביאה לידי ביטוי, בעוצמות הרבה יותר גדולות, את העמדות המנוגדות בצורה קיצונית לעמדות של רוב הציבור. יש למחנה שלנו יד ורגל בזה. עיתונאים כמו זק, שניצר, רוזנפלד, אורי דן ואחרים לא השכילו לגדל דור שני ושלישי של עיתונאים בעלי השקפת עולם מרכז ימין".

עכשיו, מאמין אקוניס, הגיע הזמן לשנות את זה. איך? על-ידי פתיחת השוק לתחרות. והוא עשה זאת כשהעביר בוועדת הכלכלה של הכנסת את החוק של שר התקשורת משה כחלון, במסגרתו לא יתמודדו יותר גופי השידור בטלוויזיה המסחרית במכרז, אלא כל מי שיחפוץ לשדר יוכל לרכוש רישיון.

"התפיסה הבסיסית היא לפתוח את הבמה לעוד דעות. אני לא רוצה שהשיח ינוע בין השמאל לשמאל הקיצוני", הוא אומר.

- הנושא האידיאולוגי הוא שעומד לנגד עיניך כשאתה הולך לרפורמות בשוק התקשורת?

"ברפורמות האלה אני תמיד רוצה יותר. אני רוצה שיח רחב ולא מקובע בסיסמאות מיושנות כמו השיח החברתי היום, שנשאר הרחק בשנות ה-70'".

- אתה מרגיש שזו משימה של הממשלה הזו לשנות את השיח בתקשורת?

"זו לא משימה של השלטון שיהיו לו כלי תקשורת, אנחנו לא ברוסיה הסובייטית, אנחנו במדינה דמוקרטית. ובמדינה דמוקרטית, תקשורת הוגנת ומאוזנת צריכה לשקף בצורה הכי טובה את השיח הציבורי, ולצערי זה לא קורה".

- מה אתה חושב על סיקור המחאה?

"לא היה פה איזון, בדיוק כמו שאין איזון בשיח המדיני. כמעט הכול הלך לצד אחד. אני הסתובבתי ברחבי הארץ ושמעתי את הציבור. יש ניסיון של התקשורת להכתיב לציבור מה הוא חושב".

אקוניס גם לא היסס לומר את דעתו לראשי גופי החדשות. "כשעבדנו על חוק הרישיונות, אמרתי בהגינות למנכ"ל חדשות 2, אבי וייס, 'שמע אבי, זה לא יכול להיות שבתוכנית כמו 'פגוש את העיתונות' יש בפאנל רוב מוחץ לתפיסה מסוימת שאינה התפיסה הרווחת בציבור'. רוב העיתונאים שהיו מגיעים לאותו פאנל היו עם קו מחשבה מאד דומה. רוב הזמן הם חשבו שהממשלה היא איומה ונוראה".

- היום חברות החדשות של הטלוויזיה לא עושות לטעמך טלוויזיה אובייקטיבית?

"אני חושב שהממשלה הזאת לא זוכה לסיקור הגון היום. בחדשות בטלוויזיה נראה שהכול כאן הרוס, שבור, הכול לא טוב. התקשורת צריכה לשמש כלב השמירה של הדמוקרטיה ובוודאי צריכה להיות גורם מבקר, אין על זה ויכוח. אני לא רוצה תקשורת אוהדת - אני רוצה תקשורת מאוזנת, זה הכול".

חיזוק השידור הציבורי

אקוניס נחשב כמועמד לרשת את השר כחלון על כיסא התקשורת. בקדנציה הבאה, כמובן. אחרי שסיים את חלקו בשינוי פני הטלוויזיה המסחרית ולקח חלק בביטול אפיקים 2 ו-10, הוא מתפנה לטפל בשידור הציבורי.

הצעה שהשמיע אקוניס לפני מספר חודשים לנצל את הנדל"ן של רשות השידור לטובת מימון הרפורמה, נשמעה באחרונה מפי ראש הממשלה בנימין נתניהו. עכשיו אקוניס פורס בראשונה את התוכנית המלאה, והיא מעמידה בספק את כל מה שחשבנו עד כה שהשלטון הנוכחי חושב על הרפורמה.

"השידור הציבורי נחלש בישראל מאז כניסת ערוץ 2, ואני בעד החיזוק שלו כדי שתהיה אלטרנטיבה לשידור המסחרי", הוא אומר. "הדרך היחידה מבחינתי להציל את רשות השידור זה לעשות PBS ישראלי (השידור הציבור האמריקני, ל"א). להקים את 'שירות השידור הישראלי הציבורי', שיהיה מורכב ממה שהיום מכונה רשות השידור והטלוויזיה החינוכית. צריך לאחד את שני הגופים האלה לגוף אחד שישדר 24 שעות ביממה, ויפיק הרבה יותר ממה ששני הגופים הקיימים היום מפיקים".

- איך זה יפתור את הבעיה?

"אי-אפשר להתחרות בשידור המסחרי בלי תקציב, ולכן מה שהצעתי זה לאחד את מתחמי רשות השידור והטלוויזיה החינוכית, קודם כל בתל-אביב".

החזון של אקוניס לשידור הציבורי, אם כן, מתחיל באיחוד גיאוגרפי. הוא מביט על המתחם של החינוכית, מולו האוניברסיטה ברמת אביב בתל-אביב (שאינו שייך למדינה, אלא ניתן בתרומה על-ידי משפחת רוטשילד) ופועל להעביר את מבנה רשות השידור כולו אל אותו מתחם, בבנייה לגובה.

"שם יוקמו אולפני רדיו וטלוויזיה חדשים וההכנסות יהיו ממכירת הנדל"ן. במקום הנכסים של רשות השידור במרכז תל-אביב, הייתי שמח לראות דיור בר-השגה ולא מגדלי גינדי כפי שנבנים בצד השני של הרחוב. זה השלב הראשון, והוא מתחיל".

לדברי אקוניס, "אני מאוד מקווה שלא יהיו חסמים ביורוקרטיים מיותרים. עד סוף 2012 המהלך הזה יכול להתקיים - גם המכירה וגם הביצוע".

- לא בכדי אתה מכוון לשנת 2013.

"זו שנה מאוד קריטית. 2013 היא שנת מפנה בתקשורת הישראלית עם הכניסה של בעלי רישיונות לטלוויזיה המסחרית. אבל זה יכול להיות גם מפנה בטלוויזיה הציבורית".

- צריך לשם כך חקיקה, לא?

"בוודאי. חוק רשות השידור וחוק הטלוויזיה החינוכית הם חוקים שצריכים לטפל בהם בכנסת. זה מאוד קשה, אבל זה אפשרי".

- יש כוונה להפוך את ערוץ 33 לערוץ אקטואליה.

"אני לא מוצא סיבה לקיומו של ערוץ 33, שאגב לא הצדיק את קיומו מאז הוקם".

- וערוץ 23?

"לא יהיה בו צורך. אמרתי פעמים רבות שאני לא מבין איך זה שהטלוויזיה החינוכית משדרת גם בערוץ 1 גם בערוץ 2 וגם בערוץ 23. 'השירות לשידור הציבורי הישראלי' החדש ייתן מענה לכל. במחצית הראשונה של היום הערוץ יהיה ערוץ חינוכי, ובמחצית השנייה כל היתר".

- איפה זה מעמיד את חוק רשות השידור המוצע היום, הנדון בוועדת הכלכלה של הכנסת?

"קודם כל, זה תלוי בראש הממשלה שמחזיק בתיק רשות השידור. אני חושב שההצעה שלי מייתרת את כל מה שקורה כרגע. חוק רשות השידור החדש אומר בעצם שבמקום ועד מנהל יהיה דירקטוריון. זה כמעט אותה גברת בשינוי אדרת. כאן מדובר בגוף חדש לחלוטין. כולם בשלים לשינוי".

- מה באשר לאי-התלות בדרג הפוליטי, איך הוא ישתקף במבנה שאתה מציע?

"מנסים לצייר את רשות השידור כאילו היא סניף של הליכוד, והיא ממש לא. זו צביעות, משום שבממשלות קודמות, של שרון ואולמרט, היו מתקשרים לאולפני השידור ואומרים להם מה יהיה בליין-אפ. היום, למיטב ידיעתי, הדברים האלה לא קורים. היחסים נקיים לגמרי. לפחות במקרה שלי".

- על מינויו של יוני בן-מנחם למנכ"ל כולם ידעו חודשים לפני שהוא הציע את מועמדותו. אנחנו יודעים שאמיר גילת וחברי מליאה אחרים הם אנשים שעבדו עם ראש הממשלה נתניהו, ואנחנו יודעים שנתניהו עצמו הוא השר הממונה על רשות השידור. איך שאתה לא הופך את זה, הקשר מתחבר.

"צביעות. אני לא זוכר שהיה כזה זעם ציבורי על מינויו של מוטי קירשנבאום, שעמדותיו ידועות, למנכ"ל רשות השידור, וכשעוזרה של שולמית אלוני, גוסטבו טרייבר, מונה למנהל הכבלים והלוויין. שניהם אנשים מאוד מוכשרים.

"אלה נחשבים מינויים פוליטיים? היו שורה של מינויים במרוצת השנים ברשות השידור, אבל רק כשזה מגיע למשמרת שלנו זה תמיד מינוי פוליטי לא ראוי. מעבר לזה, בחן את המינויים במקצועיות שלהם".

ה-DTT החברתי

הרחבת ה-DTT, מערך השידורים הדיגיטלי, ליותר מ-20 ערוצים, גם הוא נושא שעלה על שולחנו של אקוניס בוועדת הכלכלה וממשיך להתקדם בכנסת. "אני חושב שזה דבר חברתי מהמעלה הראשונה", הוא אומר, "אבל האם זה נתפס כדבר חברתי? לא. גם רכבת לדימונה לא נתפסת כדבר חברתי, אבל היא דבר חברתי. גם DTT לא נתפס כצדק חברתי. גם בתחום הסלולר, זה חברתי".

- כולל הכנסת עוד ערוצים עם פרסומות?

"אנחנו לא רוצים להרוג שחקנים קיימים בשוק התקשורת. לטובת שחקנים חדשים צריך לבדוק את עוגת הפרסום נכון לסוף 2011 ואז לקבל החלטה".

- ופרסום בכבלים ובלוויין?

"אני לא רואה בזה דבר נחוץ. אני חושב שהם חיים יפה מאוד במתכונת הנוכחית".

- מה עמדתך על ברית המועצות או רשות תקשורת?

"צריך להחזיר את החקיקה של ברית המועצות. אמרתי לשר התקשורת שאני מתנגד לרשות תקשורת. הניסיון מלמד שפקיד בראש גוף כזה ולא שליח ציבור, זו טעות. אבל קיומן של שתי מועצות (מועצת הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלוויין, ל"א) זה בזבוז כספי ציבור".

- מה יהיה יום אחרי שהרישיונות ייכנסו לתוקף?

"זו בסוף תהיה החלטה מסחרית של בעלי הזיכיונות, אבל אנחנו נתנו הזדמנות לכוחות חדשים להיכנס לתוך השוק הזה. זו דמוקרטיה במהותה. הם יכולים להמשיך עם הזיכיונות, בעיקר ערוץ 2, עד 2015. אני מניח שהם יעשו את כל ההתייעצויות שלהם ויקבלו החלטה בזמן הקרוב".

- היעד הוא שחקנים חדשים?

"כן. בארה"ב ובאירופה יש הרבה מאוד שחקנים".

- איפה אנחנו ואיפה הם.

"אנחנו צריכים להיות חלק מהעולם המערבי החופשי. זה העולם החופשי מול העולם הפונדמנטליסטי. כמה שיותר חופש, כמה שיותר דמוקרטיה, כמה שיותר אפשרויות. גם כשחוקקו את חוק הרשות השנייה, שאפשר בתחילת הדרך את כניסת זכייני ערוץ 2 ובהמשך את כניסת מה שנקרא הערוץ השלישי, שהוא ערוץ 10, לא הכריחו אף אחד להיכנס. אנשים רצו להיכנס. אני לא רוצה לחזור למצב שבו יש ערוץ אחד שמשדר ל-98% מהציבור. אני רוצה כמה שיותר".

"אין בעיה עם ההתנצלות לאדלסון"

- מה אתה חושב על ההתנצלות של ערוץ 10?

"כמי שחוקק את חוק הארכת הזיכיון של ערוץ 10, אני חושב שתמיד חייבים להיות מדויקים. שמעתי את ההתנצלות, אם ההתנצלות הייתה על עובדות לא נכונות שהתפרסמו והיה תיקון, איפה פה בדיוק הבעיה?"

- 3 אנשים מרכזיים התפטרו. מכך עלה כי בעלי המניות כפו את ההתנצלות.

"אני אומר לך שזה מאוד מקובל ואפילו הגון שאם אדם קיבל כתבה, והיו בה עובדות לא נכונות, והוא הביא אסמכתאות או אמירות שהעובדות לא נכונות, הוא יכול היה לבוא ולומר 'אני הולך עם זה לבית משפט'. אבל הגיעה התנצלות.

"אני אישית לא דוגל בשיטת ההתפטרויות. אני אומר, 'אם יש לך עמדות, הילחם מתוך המערכת, תאבק'. פעם אתה יכול להיות במיעוט, ובפעם הבאה אתה יכול להיות ברוב".

- טוב, לא הייתי מצפה שתגיד משהו נגד אדלסון.

"אני לא מכיר את שלדון אדלסון. לא נפגשתי או דיברתי איתו. בכלל לא דיברתי עליו. דיברתי על כל אדם שעשו עליו כתבה לא נכונה והוא תובע את עלבונו. זה לא שייך למר אדלסון או לגברת כהן מחדרה, או למר אקוניס".

סוף העולם שמאלה

עוד כתבות

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

שכונת קריית משה ברחובות / צילום: איל יצהר

פינוי בינוי ברחובות: 65 מ"ר תוספת לכל דירה ומענק כספי של 100 אלף שקל

במרינה בהרצליה ייבנה מלון יוקרה שיכלול 365 חדרים שבו שותף גם הכוכב ההוליוודי לאונרדו דיקפריו ● במסגרת פרויקט פינוי-בינוי בשכונת קריית משה ברחובות, יהרסו 40 דירות ישנות ובמקומן ייבנו 224 דירות חדשות ● שכונה חדשה בבאר שבע תכלול 840 יחידות דיור שיוקמו ב-11 מבני מגורים ● חדשות הנדל"ן

חנן מור / צילום: אייל טואג

חנן מור מכר מניות ב-2 מיליון שקל, המניה נפלה ב-37%

המשקיעים של חברת הנדל"ן שנמצאת בהסדר חוב הרימו גבה כשראו את בעל השליטה לשעבר מוכר מניות, בהיקף של 78% ממחזור המסחר ביומיים, מה שהפיל את המניה ● ניתן להניח שמור היה מוכר עוד לולא עו"ד גינדס שביקש שיעצור

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

אווטאר של חברה וירטואלית ב־Replika / צילום: מתוך אתר החברה

לא רק ChatGPT: שישה כלי AI שכדאי להכיר

בשוק יש היום שורה של צ'אטבוטים ייעודיים למשימות נקודתיות ● אלה יכולים לסייע הן בחיים האישיים והן בחיים המקצועיים - מכתיבת קורות חיים, דרך חבר וירטואלי ועד שיווק

תחנת הכוח צומת של OPC אנרגיה / צילום: באדיבות החברה

החליטו שלא להחליט: הסחבת שמעכבת הקמת תחנת כוח חדשה

ברוב של שמונה מול שישה החליטה היום הממשלה להחזיר את התוכניות לדיונים בות"ל בנוגע להקמת תחנת הכוח ריינדיר ● ההחלטה הזו מתווספת לסחבת תמוהה של רשות החשמל שבמשך שנה לא פרסמה אסדרה לשלוש תחנות כוח שהקמתן דווקא כן אושרה

ציור הקיר להחזרת החטופים, ובהם אלמוג מאיר ג'אן / צילום: באדיבות משפחת מאיר

קבינט המלחמה יתכנס הערב לדיון שיעסוק ברובו בנושא החטופים

גלנט במסר לאיראן: "לישראל חופש לעשות מה שהיא רוצה" ● מחשש לתקיפה? ספינה איראנית עזבה את חופי תימן ● דיווח: ביידן אישר לישראל לפעול קרקעית ברפיח - תמורת צמצום התקיפה באיראן ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק • מנהיגי הארגון הכלכלי הבינלאומי (G7) גינו את המתקפה האיראנית על ישראל • האיחוד האירופי צפוי להטיל סנקציות על איראן • עדכונים שוטפים 

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מתחזקות העליות בת"א; מדד הבנקים מטפס בכ-1.8%

ת"א 35 עולה ב-1% ● הדולר בשיא של חמישה חודשים מול השקל ● בגוגל פיטרו כ-30 עובדים שמחאו נגד מתן שירותים של החברה לישראל ● בבלקרוק אופטימיים לגבי עונת הדוחות בארה"ב ומעריכים צמיחה ברווחיות גם מחוץ לסקטור הטכנולוגיה

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

חיקוי ירוד וזול: זהו הכטב"ם שאיראן שיגרה לעבר ישראל

שאהד 136 נחשב גם לחיקוי ירוד של המל"ט המתאבד הארופ, מתוצרת התעשייה האווירית, שלפי הערכות מחירו עומד על כ־700 אלף דולר ● לצורך ההשוואה, מחיר שאהד 136 מוערך בכ־30 אלף דולר בלבד

מטוס של חברת אל על / צילום: יחצ אל על

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה