גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחד ממיליון יהיה בניון (אבל מותר לחלום)

ילדים רבים לוקחים חלק במסגרות ספורט. איך ההורים יכולים לדעת שהילד שלהם הוא מסי הבא? כיצד עליהם לנהוג כדי לא לגרום לילד לתלות את הנעליים מוקדם מדי? עצה שימושית להורים - להוריד לחץ f עצה לספורטאים הצעירים - כישרון לא מספיק f בעזרת איל ברקוביץ', ניר לוין, מיקי ברקוביץ', המאמנת אלה סמופלוב והפסיכולוג אוהד נחום, קיבץ "גלובס" תשובות לשבע שאלות נפוצות /

אילו תכונות אופי נדרשות מילד שרוצה להתברג בענף ספורט תחרותי?

הילד שלכם מוכשר? יופי, זו התחלה מצוינת, אבל מכאן הדרך ארוכה. "כדי להיות ספורטאי צריך המון אופי", אומר כדורגלן העבר ניר לוין, העוסק באימון נוער בכדורגל, ומדגיש כי כישרון לא מספיק. "בקרב ילדים קטנים אפשר לראות פוטנציאל וכישרון במשחק, אבל רגע לפני שמתלהבים ומפנטזים על היכולות והכישרון של הילד להיות כוכב, יש עוד הרבה גורמים שעשויים לשנות את התמונה, בעיקר בשלבי הצמיחה הראשוניים. הכישרון ימומש רק בליווי שרשרת של גורמים לא פחות חשובים שיעזרו להביא את הכישרון לידי ביטוי".

"מילת המפתח היא סבלנות", אומר כוכב העבר איל ברקוביץ', המנהל בית-ספר לכדורגל בנשר.

"לא רק בכדורגל אלא בכל ענפי הספורט. תהליך של הפיכת הילד לספורטאי מקצועי משול לריצת מרתון ולא לריצת "ספרינט" - ומכאן שלא סתם רוב הילדים מתקשים לשרוד בדרך שהיא רצופת לחצים".

ברקוביץ' מסכים עם לוין: "כישרון לבד לא מספיק", הוא קובע בנחרצות, "מה שצריך זה אופי של ווינר שיכול לעמוד בקשיים".

כיצד צריכים לנהוג הורים כלפי ילד המתאמן בענפי ספורט תחרותיים?

"להיות הורה לספורטאי צעיר זו משימה מאתגרת ועדינה", אומר אוהד נחום, פסיכולוג קליני המתמחה בספורטאים. "אחת המשימות המורכבות ביותר של הורים היא להיות מעורבים אבל לא מתערבים. זה אולי נשמע קל, אבל כשהורה צופה מהצד בקשיים ובתהפוכות הנפש עמן מתמודד הילד, קשה לעצור ולא להתערב. למרות הקושי, רצוי שההורה יספק הכוונה והנחייה לילד ושישאיר לו את ההחלטות לגבי מידת המושקעות בספורט".

נחום מפציר בהורה להישאר בתפקיד ההורה "ספורטאי צעיר מוקף באנשי מקצוע שבמהלך השנים גם מתחלפים. ההורים לעומת זאת אינם ברי תחליף ועליהם להעניק אהבה שאינה תלויה בהישגי הילד".

ניר לוין מתייחס למאזן הנדרש בין ההורה ובין המאמן: "מההורים נדרש להיות מציאותיים. לא אחת קורה שההורים חושבים בדרך אחת והמאמן חושב אחרת ונוצר מצב של הפעלת לחץ מיותר על הילד. תופעה שכיחה היא של הורים שמנסים להגשים את חלומם באמצעות הילד".

שני ילדיו של כדורסלן העבר מיקי ברקוביץ' הלכו בדרכו והפכו לשחקני כדורסל מקצועיים. ברקוביץ' ההורה מציע להורים לכדורסלנים צעירים: "במקום להיות מעורבים ולדחוף את הילד, אני מעדיף גישה שלפיה יש לנהוג בטבעיות ולזרום עם הילד".

מי שנכח במשחק תחרותי בליגות של ילדים יכול בקלות להשתאות לנוכח התנהלות חלק ההורים כקהל במגרשים: רבים מהם צועקים לכיוון הילד שבמגרש כשהמעורבות שלהם חוצה הרבה מעבר לגבולות היציע.

"אני רואה הורים ששואגים על הילדים בזמן משחק וזה אבסורד משום שכל הלחץ הזה בוודאות יכול רק לפגוע ואפילו לגרום לילד, מוכשר ככל שיהיה לפרוש מוקדם מדי כתוצאה מאי עמידה מציפיות ההורה המלחיץ", אומר מיקי ברקוביץ'.

איך מזהים אם הילד ניחן בכישרון מיוחד ובתכונות האופי הנדרשות?

מיקי ברקוביץ': "כאן נכנס תפקידו של המאמן. המועדונים יודעים להבחין במוכשרים והם מכוונים אותם ומשקיעים בהם גם לטובת המועדון. ויש "האנטינג" גם בגיל צעיר: המועדונים הגדולים "צדים" את הילדים המוכשרים בשלב מוקדם במטרה לקלוט אותם לשורותיהם ולפתח את הכישרון במסגרת הקבוצה.

לדברי אוהד נחום, פסיכולוג קליני המתמחה בעבודה עם ספורטאים, המחקר כיום מתמקד פחות במאפייני אישיות כמנבאי הצלחה, ויותר בטכניקות הפסיכולוגיות והמנטאליות שבהן עושים הספורטאים שימוש, לצד במדידות שונות של חרדת ביצוע: "ידוע שניתן לשפר יכולות פסיכולוגיות של ספורטאים, בשילוב גישה פסיכו-חינוכית של הקניית טכניקות והבנת הדינמיקה הנפשית הייחודית לאותו ספורטאי".

אחד התחומים התובעניים ביותר הוא התעמלות ואקרובטיקה. רק לאחרונה זכתה המתעמלת נטע ריבקין במדליית ארד באליפות העולם - פרי עמל של שנים של התמדה, אימונים יומיים של שמונה שעות ומשמעת ברזל. המאמנת שלה אלה סמופלוב, מסבירה כי ללא שיתוף פעולה מלא של ההורים, המתעמלות לא יכולות להגיע להישגים. "ההורים של נטע היו פרטנרים לאורך כל התהליך. מדובר בתהליך האורך שנים ודורש סבלנות רבה המתחיל לאחר שאנחנו מזהים שלילדה יש גמישות. בשלב הבא מתרגלים קואורדינציה וקשב. לאחר מכן הילדות מחולקות, ללא ידיעתן לרמות ומשם מפתחים את הכישרון שלהן. אלמנט של לחץ מההורים יפריע לתהליך ויפגע בו ללא ספק. ההורים צריכים לגלות סבלנות". סמופלוב מצרה על היעדר תרבות ספורט בישראל: "המודעות לספורט בארץ בקרב ילדים היא מהנמוכות בעולם והכול מתחיל מהמורים בבית הספר שמעבירים שיעורי ספורט בלי מוטיבציה ובלי לעודד את התרבות הספורטיבית המעניקה כלים לחיים. במצב נורמאלי מורי הספורט בבית הספר יכלו לזהות כישרונות בתחומים מסוימים ולנתב את הילדים".

באיזה גיל כדאי להתחיל בספורט תחרותי?

איל ברקוביץ' נחרץ נגד מסגרות תחרותיות בגילאים הצעירים: "התחרותיות המושרשת בענף הכדורגל מגיל צעיר מדי פוגמת ביכולות השחקנים המתבגרים: כבר שנים שאני זועק להתאחדות לכדורגל לדחות את משחקי ליגת הילדים לגילאים 11-12. הכדורגל בארץ הוא ענף כל כך תחרותי שבו מופעל על הילדים לחץ בגילאים 7-8, כך שאין פלא שבשלב שהם נכנסים לליגות, רבים מהילדים נשברים בדרך".

"זאת שאלה מורכבת והתשובה תלויה במספר משתנים, אבל ככלל אני נוטה להסכים כי מוקדם מדי להתחיל בגיל 7-8 ועדיף למשוך שלוש-ארבע שנים קדימה", אומר נחום.

"בגילאים צעירים הספורטאי עשוי להפיק יותר דווקא מהתנסות בענפי ספורט שונים ולא מהשקעה מוקדמת בענף בודד. לקראת סיום ביה"ס היסודי, מומלץ לבחור ענף ספורט אחד ולהשקיע בו את מירב המאמצים והמשאבים - אם המטרה היא קריירה מקצועית".

האם התחרותיות בגיל ילדות מועילה או מזיקה?

התחרותיות, לדברי איל ברקוביץ', בולטת גם בבתי הספר לכדורגל: "במקום ללמד כדורגל, המאמנים מחפשים ניצחונות, וזה אבסורד. הרי בכל מקרה ילד שעולה על המגרש מחפש לנצח ועל המאמנים להנחיל את הדרך ולא להגביר את הלחץ מה עושים? אני מנחה את ההורים ואת המאמנים להפחית את הלחץ מהילדים. לא לנזוף בהם לעולם ולחפש רק את החיובי".

תחרות בגילים צעירים עשויה להשתלם בטווח הקצר, אך לפגום בהתפתחות הספורטאי בטווח הארוך: "הספרות המחקרית יודעת להצביע היום שדווקא ספורטאים המתפתחים מאוחר יותר (late bloomers) מתמודדים עם כישלונות במהלך הדרך והופכים לספורטאים טובים יותר מבחינה מנטאלית, מפני שהם יודעים לעשות את ההתאמות הדרושות כשהתנאים לרעתם ומורגלים יותר מאחרים להתמודד עם כישלונות. תחרות מוקדמת מידי באה פעמים רבות על חשבון למידה ופיתוח כישורי התמודדות שזה הדבר המשמעותי מבחינה פסיכולוגית".

"סביבה תחרותית שלילית עלולה ליצור בין השאר חוסר אמונה עצמית שיתבטא בצורך גבוה בחיזוקים מהסביבה, צורך להוכיח עליונות, ואף סיכון גובר להרגלים מסכנים כגון תסמונת אימון-יתר או הפרעת אכילה", מוסיף נחום, "לעומת זאת, סביבה תחרותית חיובית המדגישה את הדרך והתהליך ולא מתרכזת בתוצאות, קריטריונים ודירוגים היא הסביבה המומלצת. סביבה שכזו יוצרת אצל הילד הערכה עצמית חיובית, תחושת מסוגלות, מוטיבציה והנאה".

המתעמלות הצעירות מתחילות להתחרות בגילאים 7-8 וסמופלוב רואה בכך יתרונות: "ילדה שעולה ורוקדת לעיני קהל מקבלת כלים לחיים. התחרות מעניקה לה ביטחון העצמי וגם ההתרגשות שהיא חווה מועילה לה".

כיצד ניתן להתמודד עם נטישת המסגרת הספורטיבית?

"השלב המכריע והקשה עבור השחקנים הצעירים הוא המעבר בין קבוצות הנוער לבוגרים", אומר לוין, "התחרות הופכת להיות קשה. המשולש הולך ונעשה צר כך שלא מעט הולכים לאיבוד, בעיקר כאשר משתייכים למועדון גדול. מי שלא מצליח להתברג בקבוצת הבוגרים עשוי לפרוש או לעבור לקבוצות קטנות גם בליגות נמוכות".

נחום: "עזיבה של מסגרת תחרותית היא תמיד קשה. זוהי פרישה ממסלול שהשקעת בו הרבה משאבים ולעיתים חווים אכזבה רבה מכך, תחושת כישלון ובלבול בתקופה שבה הילד מגבש את זהותו. לכן במהלך הדרך חשוב שההורים (וכמובן המאמנים) יעזרו לילד להכיר בתרומה של אורח חייו הספורטיבי להתפתחותו האישית. ילד שלומד להתמודד בספורט לומד שהוא מסוגל להתמודד עם אתגרים אחרים בחייו, בין אם מדובר במבחן מלחיץ, לחץ חברתי או משמעת עצמית".

מתשומת לב ועד השקעה כספית: כיצד משפיע ילד ספורטאי על חיי המשפחה

ילד שמתפתח לכיוון קריירה של כדורגלן משפיע על אורח החיים של התא המשפחתי: המשחקים הנערכים בסופי שבוע ודורשים התאמת התכניות לשם כך, וגם האימונים היומיומיים מצריכים הסעות והיערכות.

"היינו בטוחים שככל שהדרישות יגברו הוא ירצה לפרוש. מגיל 6 הילד מתאמן במסגרת הקבוצה וכעת מדובר על 4 אימונים בשבוע ומשחקים מידי שבת", מספר ישי ברזילי, אב לנער המשחק בקבוצת כדורגל בליגת הנערים: "לא לחצנו שימשיך ואפילו כיוונו אותו לוותר על הכדורגל, אבל המוטיבציה באה ממנו תחת תנאי שהוא מקפיד לקיים: הכדורגל לא בא על חשבון ההישגים בלימודים.

"אם להיות מציאותיים - קשה לי לראות אותו מתברג בהיבט המקצועי בליגת הבוגרים. אבל הכלים שההשתייכות לקבוצה העניקו לו כמיומנויות לחיים יוכלו להמשיך איתו לכל כיוון אחר שיבחר".

ההשתתפות בחוגים מתורגמת למונחים כלכליים לא בטלים: חוגי כדורגל או כדורסל עולים 2,000-3,000 שקל לשנה למשל. גם בענף ההתעמלות הציוד לבד עשוי להסתכם ב-2,000 שקל לשנה לפחות (בגד גוף, כדור, סרט). "ההורים שמשקיעים בילדה שלהם בטוחים מן הסתם שהיא הטובה ביותר ואני מכוונת אותם לא להשוות למעמלות האחרות ולהבין שיש רמות שונות", אומרת סמופלוב.

יש כמה הברקות שנשמע עליהן

הסטטיסטיקה לפי איל ברקוביץ' היא כזו: אחד לכל מיליון ילדים בישראל יהפוך לכוכב בסדר גודל של בניון, רביבו או ברקוביץ' עצמו. "מדובר על פעם בדור. אחד מתוך מאה אלף ילדים יגיע לשחק בליגת העל. עד אז חשוב להבין שזה בסדר גמור לחלום, הרי כל הורה לילד שבמסגרת ספורטיבית בטוח שהילד שלו הוא האחד הזה - וכאן חשוב להדגיש כי אינטנסיביות ולחץ עושים את ההפך גם לילדים מוכשרים. מה שצריך זה סבלנות ולהעניק לילד הרבה ביטחון".

הסטטיסטיקה של מיקי ברקוביץ': "2% מתוך שחקני הכדורסל הצעירים של היום יגיעו לקבוצות הבוגרות. אחת ל-5-8 שנים יוצא "כוכב" בקנה מידה".

לוין אופטימי: "לכדורגל הישראלי יש עתיד ויש כמה הברקות שעוד נשמע עליהן בעתיד".

עוד כתבות

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

תקיפה באיראן: ישראל הרשמית שותקת - אין שינוי בהנחיות לעורף

מוקדם יותר: פגיעה ישירה בגליל העליון, לא היו נפגעים • לראשונה אחרי שבועיים: אזעקות הופעלו באשקלון, שיגור אחד נפל בשטח פתוח • ארה"ב הטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל • בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" • גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים • עדכונים בולטים 

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

מספר מניות אירופיות יכולות להציג תשואות עודפות למשקיעים / צילום: Shutterstock

פתיחת מסחר אדומה באירופה; השקל מתייצב מול הדולר

הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט מתמתן: מחיר חבית ברנט עומד על 88 דולר ● מחיר הזהב בשיא של כל הזמנים

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין