גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

KCPS הישראלית רוצה לגייס עד 150 מיליון ד' לקרן חדשה

הגיוס מתבצע חמש שנים אחרי הקמת הקרן הראשונה ■ בראיון משותף מספרים בכירי הקרן באילו חברות ישקיעו ומדוע רכשו את התכוף שנקלעה לקשיים

חמש שנים אחרי שגייסה את הקרן הראשונה, קרן הפרייבט אקוויטי הישראלית KCPS תצא ב-2012 לגייס קרן שנייה, והיא מתכננת לגייס 120-150 מיליון דולר.

KCPS הוא בית השקעות גלובלי, המנהל קרנות ושירותי ניהול השקעות, שאחד ממייסדיו הוא דייויד שטיינהרדט (בנו של איל קרנות הגידור מייקל שטיינהרדט). ל-KCPS יש כיום, כאמור, קרן פרייבט אקוויטי שגויסה בסוף 2006, שמנהלת כ-80 מיליון דולר. המשקיעים בקרן הם בעיקר מוסדיים ומשקיעים פרטיים בחו"ל ובישראל.

בית ההשקעות KCPS שותף גם בקרן המנוף המנוהלת בידי גבי לב, שי איילון, יוסי דאובר, צבי פורמן והדי בן סירא. את פעילות הפרייבט אקוויטי מנהלים גלעד הלוי (בנו של ראש המוסד לשעבר אפרים הלוי), אורי עינן (בנו של מנחם עינן, סגן יו"ר קבוצת עזריאלי) וגלעד שביט (לשעבר משנה למנכ"ל החברה לישראל).

בין הקרנות, הדרות בכפיפה אחת, אין חפיפה. מנדט ההשקעות שלהן שונה בתכלית. השותפים אמנם יושבים במועצות ההשקעות של שתי הקרנות, אולם בכך - כך אומרים השותפים בקרן הפרייבט אקוויטי - מסתכמת המעורבות.

מאז הקמתה ביצעה קרן הפרייבט אקוויטי חמש השקעות, ורשמה לזכותה אקזיט ראשון, בחודש יוני השנה, כשמכרה את חברת דנאל ל-DBSI לפי שווי של 200 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי שלושה על ההון שהושקע. בראיון משותף מספרים בכירי הקרן על הפעילות עד כה, ועל התוכניות לעתיד.

* בימים שבהם המצב הכלכלי אינו ברור, איך מנהלים את הקרן? יש הזדמנויות טובות עכשיו?

אורי עינן: "תחום הפרייבט אקוויטי הוא תחום של השקעות לטווח ארוך. שבועיים של אי-ודאות לא משנים את התמונה. תקופות מורכבות יותר מצריכות בחינה מעמיקה. בדרך כלל בזמנים קשים יש הזדמנויות טובות".

* אתם ממתינים שהחברות ייכנסו לקשיים, ואז מאתרים אותן?

"לגמרי לא. אנחנו לא משקיעים בחברות במצוקה, ויותר מזה - בחברות שבהן אנחנו משקיעים אנחנו רוכשים רוב ושליטה. אנחנו משקיעים אחרי בחינה מדוקדקת, שמלמדת אותנו מה אפשר לעשות עם החברה. זה שונה מאוד מקניית מניות".

* הקרן הראשונה, שגויסה לפני כחמש שנים, עוד תבצע השקעות חדשות?

עינן: "השקענו כ-75% מהקרן, שהיקפה 80 מיליון דולר. יש לנו הון פנוי לעוד השקעה או שתיים. מאז שהתחלנו לפעול השקענו בחמש חברות: דנאל, ברנד, FIS, מרינה גרופ וקוואליטסט. התפיסה שלנו היא שאנחנו לא משקיעים בנדל"ן או בחברות סטארט אפ. אנחנו משקיעים בחברות בשוק הישראלי בלבד, שיש להן פוטנציאל לצמוח".

* הייתם אחת מקבוצות הפרייבט אקוויטי הראשונות שפעלו בישראל. גייסתם את הקרן הראשונה לפני משבר האשראי, היום קשה יותר לגייס קרנות?

שביט: "אז השוק נראה טוב יותר, אבל לא היה קל לגייס קרן. היום קשה יותר לשותפות חדשה לגייס קרן ראשונה. המשקיעים בהחלט מעדיפים צוותים עם ניסיון והצלחות משותפות".

"מיקדנו את דנאל"

האקזיט בדנאל בוודאי לא יפריע ל-KCPS לגייס קרן חדשה. עינן מעיד כי התשואה של הקרן גבוהה יותר מהממוצע בשוק: "התשואה שלנו עמדה על פי 3.5 על הכסף".

הלוי מתגאה בכך שהתשואה על ההשקעה הזו נחשבת לנדירה בהתחשב בתקופה שבה בוצעה. "יצא לנו לפגוש מנהל נכסים של קרנות אוניברסיטאיות אמריקניות, שאמר שההחזרים של הקרנות הכי טובות בבציר שלנו הם פי 1.7 על הכסף. צריך לזכור שקרנות שהחלו לפעול ב-2007 הפסיקו לעשות השקעות בחברות כבר לפני המשבר", הוא אומר.

בחודש יוני השנה, שלוש שנים לאחר שקרן הפרייבט אקוויטי KCPS רכשה את השליטה בחברת משאבי האנוש דנאל מידי משפחת אדיר תמורת 95 מיליון שקל, היא מכרה את החזקותיה (58%) לקבוצת ההשקעות DBSI של ברק דותן ויוסי בן שלו, תמורת 115.4 מיליון שקל - מחיר ששיקף לדנאל שווי של 200 מיליון שקל.

ב-2010 דיווחה דנאל על עלייה של כ-14% בהכנסות, שהגיעו ל-604.5 מיליון שקל, אך על ירידה ברווח הנקי ל-24.1 מיליון שקל. ברבעון הראשון של 2011 הרווח הנקי הצטמצם ב-8%, ועמד על 6 מיליון שקל. זאת, למרות שיפור של 10.6% בהכנסות ל-159.5 מיליון שקל.

* מה הדברים המרכזיים שעשיתם בדנאל?

שביט: "דנאל נוהלה באופן מוצלח והצליחה גם קודם, והיו בה כמה אלמנטים המאפיינים ניהול משפחתי. פעלנו להתמקדות בליבה, ויצאנו מתחומים שוליים, שאת חלקם מכרנו ואחרים סגרנו. החברה התמקדה, וזה השתקף במאזנים. בחברה היה הרבה כסף מזומן, שלא היה יעיל לבעלי המניות, אז הגדלנו את חלוקת הדיווידנד".

כאמור, KCPS השקיעה בחמש חברות שונות, בתחומי פעילות מגוונים. חברת בדיקות התוכנה FIS הייתה ההשקעה הראשונה של הקרן. החברה מפתחת תוכנה לארגונים ולחברות ביטוח ופנסיה. עינן: "זו חברה ותיקה, שהשקענו בה כי זיהינו פוטנציאל גידול בשוק האמריקני. עד אז החברה מכרה בעיקר באירופה. החברה עברה תקופה לא קלה במשבר ב-2009, אבל הצליחה להתגבר, וכיום חלק ניכר מהכנסותיה מגיע מהשוק האמריקני. ביצענו בחברה מיזוג משולש בין החברות ספיאנס ועידית, ואנחנו מאמינים שזה יצור שחקן מוביל בתחום פיתוח התוכנה". עסקת המיזוג המשולשת, שהושלמה ביולי השנה, הוערכה ב-270 מיליון שקל, ורובה נעשתה במניות.

* אתם משקיעים באופן מגוון. איזו מומחיות אתם מביאים למגוון כזה של חברות?

שביט: "המומחיות היא ביכולות ניהול החברה, ביכולת לסייע להן לעשות את קפיצת המדרגה בצמיחה. לכן אנחנו תמיד משקיעים בחברה תמורת אחוזים ניכרים. אנחנו לא משקיעים שבאים פעם ברבעון לישיבת הנהלה כדי לאכול בורקס. אנחנו מקדישים לפחות יום בשבוע בכל חברה, כדי לסייע להנהלה של החברה. לכן גם עשינו שש השקעות, ולא 12. כל אחת מההשקעות הייתה משמעותית".

* אילו חברות אתם מחפשים?

עינן: "חברות בשלות, חברות שהבנקים מעוניינים להלוות להן כסף. חברות עם מחזור של 100 מיליון שקל ומעלה".

* כמה כאלה יש בישראל?

הלוי: "ישבנו עם אחד ממנהלי הבנקים, והוא העריך שיש כמה מאות חברות כאלה בישראל. רובן פרטיות משפחתיות".

שביט: "גם אם הן ציבוריות הן עדיין בשליטה משפחתית".

* איך אתם מגיעים לעסקאות?

הלוי: "בהיי טק זה פשוט, היזמים יודעים איך וממי מגייסים כסף. בעולם שלנו זה הרבה מאוד עבודת רגליים אצל בנקאי השקעות, עורכי דין, רואי חשבון, שהם סוג של צומת של מידע".

עינן: "מקרה דנאל הוא מעניין, כי קודם זיהינו את פלח השוק שנראה לנו אטרקטיבי, שוק הגיל השלישי, ואז חיפשנו את החברה המתאימה. פנינו אליהם באופן אקטיבי, הם לקחו בנקאי שייצג אותם, והיה הליך תחרותי".

"אנחנו אופטימיים לגבי התכוף"

אחת ההשקעות של הקרן היא בחברת ברנד, העוסקת בתחום האנרגיה. לדברי עינן, ההשקעה נעשתה אחרי שזיהו את הצמיחה בשוק האנרגיה המתחדשת. "אמנם שנת 2010 הייתה קשה, אבל אנחנו רואים שיש התאוששות, שהפרויקטים חוזרים - וביתר תאוצה. יש לחברה צבר הזמנות גדול מאוד. עשינו שלוש רכישות אחרי ההשקעה, ואנחנו מאמינים שהן יגדילו את הפוטנציאל. בין היתר רכשנו את חברת התכוף, שהשקענו בה באמצעות חברת ברנד".

* חברת התכוף הייתה בקשיים כשרכשתם אותה, מדוע החלטתם בכל זאת לרכוש אותה?

עינן: "את התכוף קנינו מבית המשפט בהליך הסדר נושים. השקענו בחברה כדי לממן חלק מהתשלום לנושים. אנחנו עסוקים בשיקום החברה, שכיום פועלת כחברה בת של ברנד. זה לוקח זמן, אבל אנחנו אופטימיים".

הסיפור של רכישת התכוף לא היה לגמרי חלק. בחודש מארס השנה אושר הסדר הנושים בתכוף. החברה, המייצרת כלי רכב ייעודים לכיבוי שריפות ופיזור הפגנות, נקלעה לקשיים, וחדלה לשלם את חובותיה. בתשעת החודשים הראשונים של 2010 רשמה החברה הפסד של כ-8 מיליון שקל. על רכישתה התחרתה קרן המנוף אוריגו. אך קרן הפרייבט אקוויטי של KCPS ניצחה, עם התחייבות להשקיע 25 מיליון שקל במזומן: 5 מיליון שקל לכיסוי חוב לעובדים, 5 מיליון שקל מקדמה לבנקים הנושים דיסקונט ואגוד ו-15 מיליון שקל להון חוזר, הנדרש לחברה לצורך השלמת פרויקטים קיימים. בתמורה קיבלה ברנד בעלות מלאה על החברה.

עוד כתבות

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

אחרי הדוחות: מניות גוגל ומיקרוסופט "מקפיצות" את הנאסד"ק ואת S&P 500

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● עליות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?