גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"וינרוט הוא שמשך בחוטים והתווה את האסטרטגיה במשפטו"

מאז זיכויו הדרמטי שרוי וינרוט באופוריה ■ הוא מרעיף תשבחות על עורכי הדין הצעירים שליוו אותו, אך בסביבתו מספרים כי גם במהלך משפטו הוא התקשה להסיר את כובע הסנגור

עו"ד ד"ר יעקב וינרוט שרוי ביומיים האחרונים באופוריה. מרגע ששופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב, גלעד נויטל, אמר את המילים "אני מזכה את נאשם 2 מעבירות של מתן שוחד והלבנת ההון", נישא וינרוט על כנפי ההקלה ומתרפק על ענן הברכות והאיחולים שעוטף אותו. צעדיו אינם כבדים עוד. גבו אינו שפוף, מבטו אינו מושפל. הוא אינו עוד נאשם 2 במשפט וינרוט-ויטה, כי אם עורך הדין הבכיר והמוערך בישראל.

שלשום (ב') היה משרדו של וינרוט מנוטרל מעבודה. איש לא עבד, לא עורכי הדין, לא המזכירות ולא צוות המנהלה. הטלפונים צלצלו ללא הפסקה, נושאים עמם ברכות מלקוחות, קולגות, שופטים בדימוס, בהם נשיא בית המשפט העליון לשעבר, אהרן ברק, שהתקשר לברך את חברו, וגם משופטים מכהנים שחשבו שבית המשפט הגיע לתוצאה ראויה בעניינו של וינרוט.

בתום מסיבת העיתונאים שערך עם זיכויו, נדמה היה כי הוסרו כל המחסומים, גם של וינרוט וגם של מי שליוו אותו. וינרוט, אשתו ג'יזל, ילדיו (בהם בנו שמוליק שהגיע במיוחד מביתו בלונדון), אחיו, עורכי דינו וחבריו - כולם התחבקו והתנשקו עם כולם, מחליפים מילות תודה וברכות. תחושת פורקן מוחשית ריחפה במשרדו, והשמפניה זרמה.

כשהחגיגה התפזרה, בסביבות 13:00 בצהריים, אכלו בני משפחת וינרוט ועורכי הדין ממשרדו ארוחת צהריים משותפת. וינרוט, אשר מצוי עדיין בשנת אבל על פטירתו של אביו, הבטיח לכולם כי הם יערכו סעודה חגיגית-רצינית בתום האבל, בעוד כחודש.

להצלחה המסחררת הרבה אבות

לאורך כל היום דלת משרדו של וינרוט נותרה פתוחה. עשרות זרי פרחים ועציצים ממכריו ומלקוחותיו, וגם מנהג-מונית שמסיע את וינרוט, המשיכו לזרום אליו עד שעות הערב המאוחרות.

וינרוט עצמו היה מותש כבר בשעות אחר הצהריים המוקדמות. הוא לא ישן בלילה שלפני מרוב התרגשות לקראת הכרעת הדין, וכל הטלפונים, הברכות והשמחה העצומה שחש, שאבו ממנו את כל כוחותיו. וכך, את שעות הערב המוקדמות בילה בביתו, עטוף בחמימות משפחתית, נרגע מאירועי היום והשנתיים האחרונות. אך וינרוט כמו וינרוט התאושש מהר, ולאחר מנוחה קלה חזר לאיתנו, וגם לשגרה.

בשעות הערב המאוחרות כבר הלך לשיעורי ה"חברותא", שם הוא לומד תורה כל ערב, עם ראשי ישיבות ורבנים. אתמול (ג') הוא התייצב במשרדו בשעות הבוקר המוקדמות, מוכן ומזומן להיכנס לעובי הקורה בכל התיקים שמצדיקים את התערבותו.

וינרוט אף הבהיר לשותפיו כי הוא יופיע בעוד כחודש, יחד עם שותפו, עו"ד ירון קוסטליץ, בישיבת השימוע שתיערך לשר החוץ, אביגדור ליברמן, בחשד לעבירות שבוצעו לכאורה במהלך כהונתו כחבר-כנסת וכשר בממשלה.

ממצב שבו הוא " לא חי, לא נושם ולא אוכל" - כפי שהעיד במשפטו על מצבו מאז הגשת כתב האישום נגדו - חזר וינרוט לפעילות מלאה, טעון באנרגיות של סנגור צעיר. הוא אף העיד על עצמו כי הוא חוזר כוינרוט משופר, כזה שהיה בנעליו של הלקוח, ולכן יכול להבין אותו טוב יותר.

"אנחנו חוזרים למשרד מחושלים יותר, רגישים יותר", אמר שלשום במסיבת העיתונאים. "אני היום מבין, ולא רק מבין, אלא מבין ברמה החווייתית, מה עובר לקוח בדקות האלה. חשבתי שאני יודע, אבל אחרי מה שעבר עליי, אני באמת יודע. המשפט 'אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו' אינו סתם. ואני הגעתי למקומו".

"אני גם סנגור של עצמי"

להצלחה המסחררת הזאת אבות רבים. וינרוט הקיף את עצמו בסוללה מרשימה של סנגורים בתחום הצווארון הלבן, יחידת עילית מובחרת, שכללה את שר המשפטים לשעבר, פרופ' דוד ליבאי; עורכי הדין דן שינמן, נבות תל-צור, נוית נגב, איריס ניב-סבאג, ד"ר גרשון גונטובניק, וכן "ילדי וינרוט" - עורכי הדין ירון קוסטליץ ועודד גזית ממשרדו. אם הם - עורכי הדין שמתהדרים בזיכויים הגדולים של השנים האחרונות - לא היו מוציאים אותו זכאי, אף אחד אחר לא היה יכול.

אך עם כל הכבוד לצוות המשפטי, ויש כבוד - ללא ציניות - "גם ללקוח הייתה יד משמעותית בניצחון שלו", כך לפחות אומרים מקורבים לוינרוט. "בפועל הוא היה זה שמשך בחוטים והתווה את האסטרטגיה", אומר גורם המכיר את התיק, ומוסיף: "אין מה לעשות, מבחינת יכולת משפט פלילי הוא טופ-גאן".

וינרוט עצמו התבלבל לעיתים בין הכובעים שלו, כנאשם או כסנגור. באחד הדיונים במהלך עדותו אמר וינרוט לתובעת: "כשתחטפי ממני, אל תייללי". כששרון כהנא ביקשה מהשופט כי יביע עמדה לגבי הדברים הבוטים שהוטחו בה, אמר השופט נויטל לוינרוט כי "זו אמירה בוטה וגסה שאינה הולמת את מעמדך. ובכלל, מה כל העניינים האישיים האלה, הם הרי לא מזיזים מילימטר. אני מבקש לתת למשפט ללכת".

כשוינרוט השיב: "אני גם סנגור של עצמי"; נויטל העמיד אותו על טעותו ואמר: "לא, אתה נאשם שמעיד".

אולי משום כך, אומרים בצוות ההגנה של וינרוט, שהגם שוינרוט היה מאוד מעורב - הוא הבין שהוא צריך לתת לסנגורים את המושכות, והלכה למעשה הם היו אלה שהתוו את האסטרטגיה בתיק.

כך או כך, התוצאה הייתה מאוד מוצלחת, ולאיש לא באמת אכפת כרגע מחלוקת הקרדיטים.

יחידת העילית של וינרוט

מי שדרך כוכבם במשפט, נוסף לגווארדיה הוותיקה, היו עורכי הדין איריס ניב-סבאג (38), שותפה במשרד עורכי הדין שינמן-נגב-ניב, שהובילה את רוב חקירות העדים מטעם וינרוט, ועו"ד עודד גזית (31) ממשרדו של וינרוט, שהוביל את האסטרטגיה, עבודה ההכנה, עבודת השטח והחשיבה.

במסגרת התודות שהרעיף שלשום על סובביו, ציין וינרוט במיוחד את ניב-סבאג. סבאג, אשר הרתה וילדה במהלך ניהול התיק, הייתה כה משמעותית לו, עד כי המשרד כיוון את כתיבת הסיכומים והגשתם לפי מועד הלידה שלה. הסיכומים הוגשו 3 ימים לפני התאריך המיועד, אך סבאג ילדה בחלוף 10 ימים.

ניב-סבאג, שותפה במשרד עורכי הדין שינמן-נגב-ניב, כבר זכתה ללא מעט הצלחות בתחום הפלילי. ב-14 שנות עבודתה במשרד, מראשית הדרך כטרום-מתמחה ועד הקבלה לשותפות מלאה, הייתה שותפה במגוון תיקים מורכבים והספיקה לצבור רקורד מרשים של לקוחות, בהם עו"ד דורי קלגסבלד (בפרשת התאונה הקטלנית), שר המשפטים לשעבר חיים רמון (בפרשת הנשיקה), אלדד תמיר בפרשת תמיר-פישמן, דני קורן (בפרשת החניונים) ועוד.

סבאג חתומה גם על הכרעת הדין המזכה את איש העסקים גד זאבי מכל אשמה בפרשת חברת המחשוב מלם מערכות. כיום היא מייצגת גם את סמנכ"ל רכבת ישראל בפרשת אסון רבדים; ומלווה את דוד אדרי, לשעבר ראש מחלקת הנוסטרו בפסגות, בחקירת המשטרה בפרשת פסגות ועוד.

עם זאת, ניב-סבאג מגדירה את תיק וינרוט כ"תיק חייה". "זה אחד התיקים הכי גדולים שהיו לי, שבמסגרתו ייצגתי, יחד עם הצוות, עורך דין בכיר מאוד. זה תיק מרתק, מאתגר, עקרוני, שגם ההשלכות הציבוריות שיש לו משמעותיות, אבל במיוחד זה תיק אנושי מאוד שעסק בסוגיות אנושיות. כל הדברים האלה ביחד הפכו אותו לכה משמעותי מבחינתי. זה שילוב של עבודת צוות ולקוח מדהים, שהוביל לתחושת הישג עצומה".

עו"ד דן שינמן, מוותיקי ומבכירי הסנגורים בארץ בתחום הצווארון הלבן ואיש אמונם של אנשי שלטון וכלכלה רבים, לא יכול לומר שזה "תיק חייו" ממרום הוותק שלו. שינמן כונה בעבר "המזכה הלאומי", לאחר שהביא לזיכוים של אישי ציבור רבים - בהם רפי הוכמן, לשעבר ראש עיריית אילת, ואריה גוראל, לשעבר ראש עיריית חיפה - ושל אנשי עסקים ומנהלים בכירים במשק - בהם מיכאל אורון (לשעבר מבעלי גלי) ובתו רינת, במשפט הדיסקונטאים.

שינמן השתתף בייצוג בנק הפועלים והיה האחראי (יחד עם עו"ד חנן מלצר) על הגנתם של רו"ח דן בבלי (שזוכה) ושל אמנון שדה, ממנהלי בנק הפועלים (שזוכה) ב"משפט הבנקאים".

כתף ליד כתף

אף שרשימת הזיכויים שלו היא ארוכה ביותר, גם שינמן מתרגש מן ההישג. "באופן אישי, זאת הייתה בהחלט חוויה מרגשת לעזור לחבר שבמשך 30 שנה עבדנו צד לצד, כתף ליד כתף. מצד אחד, היינו מתחרים, אבל עם הרבה הערכה הדדית כל השנים, ובשלב הזה עצם החוויה הזאת, או הזכות הזאת לעזור לחבר כמוהו במצוקה, זאת הייתה משימה וחוויה מאוד משמעותית ומרגשת מבחינה אנושית".

גם עו"ד עודד גזית, הכוכב הנוסף בצוות ההגנה, כבר זכה להצלחות. כך למשל, הוא רשום על זיכויו של השר לשעבר, צחי הנגבי, יחד עם ד"ר גרשון גונטובניק, מהעבירות המרכזיות שבגינן הועמד לדין - מרמה, הפרת אמונים ושוחד בחירות - בפרשת המינויים הפוליטיים.

עם זאת, זיכוי "הבוס" וינרוט נרשם אצלו כמאורע משמעותי יותר מכל זיכוי אחר. לדברי גזית, "זה היה מאוד מרגש בשבילי. זו הייתה חוויה כוללנית שתפסה את כל שעות היממה במשך כשנתיים. וינרוט אינו לקוח או בוס בלבד, הוא גם אדם מאוד אהוב. התקופה הזו לא הייתה קלה, אבל תחושת המחויבות, כמו הסיפוק והשמחה על ההישג, היו בשיאן. אני שמח שניתנה לי הזדמנות להיות לידו בסיטואציה הזו ולעשות כל מה שאני יכול כדי לעזור לו".

כל עורכי הדין בתיק וינרוט ויטה / צלם: עינת לברון, אבשלום ששוני, רוני שיצר

עוד כתבות

שר המשפטים יריב לוין. הוביל את צמצום הלכת אפרופים בדיני החוזים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

גם הפעם: אל תספידו את הלכת אפרופים

השבוע אושר בכנסת צמצום הלכת האפרופים - אך אל תטעו לחשוב שמדובר במותה ● להערכתנו, ההלכה תמשיך להשפיע על קבוצה צנועה של "רק" כ-99% מכלל החוזים

משרד הפנים / צילום: תמר מצפי

תעודת הזהות שלכם בתוקף? הממשלה מאריכה את התוקף של ת"ז ישנות בשנה נוספת

בשל העומסים הצפויים בלשכות האוכלוסין: משרד הפנים מבקש להאריך את תוקפן של תעודות הזהות ● ברשות האוכלוסין אומרים שהם נוקטים מספר צעדים

חן גולן, יו''ר נקסט ויז'ן / צילום: שלומי יוסף

מימוש ענק: מייסדי נקסט ויז׳ן מכרו מניות ב-345 מיליון שקל, וזו הרוכשת

אחרי זינוק של 260% בשנה האחרונה מייסדי החברה הביטחונית מוכרים נתח נוסף ביצרנית המצלמות המיוצבות ● מאז ההנפקה מימשו המייסדים מניות בהיקף של מעל מיליארד שקל

שלג בברלין, השבוע / צילום: אסף אוני

גל הקור האירופי מחריף: מצבי חירום, תאונות ברחוב וביטולי טיסות

שורת מדינות באירופה הכריזו היום על מצבי חירום בדרגות משתנות בשל מטחי שלג כבדים וטמפרטורות שצנחו הרבה מתחת לאפס ● בהולנד תנועת הרכבת משובשת, ובשדה התעופה סכיפהול נרשמים עיכובים משמעותיים ● בברלין הצטברות הקרח על המדרכות מעוררת ביקורת על העירייה ועל חוסר התפקוד שלה

טסלה דגם Y / צילום: יח''צ

בכירים במגזר הציבורי עשויים להצטייד ברכבי טסלה

ממשלת ישראל עשויה להצטייד בכלי רכב חשמליים של טסלה עבור בכירי ממשלה ונושאי תפקידים בכירים ● יבואנית שיאומי נערכת להשקת הרכב החשמלי שלה בישראל ב־2027 ● 2026 נפתחת עם מלאי רכב "אפס קילומטר" בהנחות עמוקות ● השבוע בענף הרכב

מפעל כתר / צילום: יח''צ כתר

וילאר מתרחבת: רוכשת 4 מתחמי תעשייה בכרמיאל וביקנעם ב־520 מיליון שקל

הקרקעות שייכות לסמי סגול, לשעבר בעל השליטה של כתר פלסטיק שנמכרה בשנת 2016 לידי קרן ההשקעות הבינלאומית BC Partners ● את הרכישה תממן וילאר באמצעות יתרות המזומנים ברשותה ובאמצעות הנפקת אגרות חוב ו/או מימון בנקאי

זהבית כהן יוסף, מנכ''לית אייפקס / צילום: רמי זרנגר

כבר לא בעלת שליטה: המימוש הענק של זהבית כהן במקס סטוק

קרן ההשקעות אייפקס מכרה מניות של רשת הדיסקאונט בהיקף של כ-300 מיליון שקל ● אורי מקס, המייסד והמנכ"ל, הצטרף ומכר מניות ב-50 מיליון שקל ● מקס סטוק צפויה להתנהל כחברה ללא בעל שליטה

הנאום הפך לתצוגת תכלית. מנכ''ל אנבידיה הואנג בכנס CES השבוע / צילום: Reuters, Kyodo

האיומים מגיעים מכל עבר, והשליטה של אנבידיה בשרשרת הערך מתחילה להיסדק

למרות דומיננטיות של 90% מהשוק ושווי דמיוני, אימפריית השבבים של ג'נסן הואנג ניצבת מול גל מתחרים חדשים - משבבי הסקה יעילים ועד פתרונות שרתים חסכוניים באנרגיה ● חברות ענן, ענקיות טכנולוגיה וסטארט־אפים ישראליים מנסים לנצל את נקודות החולשה שלה כדי לערער את הבלעדיות של מי שהפכה לשם נרדף למהפכת הבינה המלאכותית ● החזיתות של אנבידיה, פרויקט מיוחד

חמישה פסקי דין שכל דייר ומשכיר חייבים להכיר / צילום: Shutterstock

בתי המשפט משרטטים מחדש את היחסים בין שוכר למשכיר

פיגומים במרפסת חתכו את שכר הדירה בחצי, והכניסה לנכס הפכה לחוזה מחייב גם ללא חתימה פיזית ● בתי המשפט קובעים מחדש את היחסים בין 3 מיליון שוכרים בישראל לבין בעלי הדירות שלהם - מתי השופט יגן על השוכר, ומתי דווקא על בעל הבית?

מערכות תותח SIGMA של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

טראמפ לוחץ על תוצרת אמריקאית - וכך הגיבו לדרישה באלביט

חברת הבת של אלביט בארה"ב השלימה לאחרונה את יצירת הדגם הראשון של מערכת התומ"ת שלה במתקן בדרום קרולינה ● הקונגלומרט הביטחוני האמירותי מתעניין ברכישת 30% מהחברה האוקראינית פייר פוינט תמורת 760 מיליון דולר ● קזחסטן מתכוונת לפתח טנק שיתבסס על הנגמ"ש טולפאר מתוצרת טורקיה ● והודו מרחיבה את יכולות ייצור הטילים והרקטות שלה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

תעשיות ביטחוניות / צילום: אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: קולוגו בע''מ, smart shooter, XTEND, אריאל גבאי

מניית אלביט הגיעה לשיא, אבל הסיפור של השבוע שייך לאחרת

שורה של עסקאות גדולות דוחפות את מניות החברות הביטחוניות בת"א לגבהים חדשים: אלביט חצתה היום לראשונה שווי שוק של 100 מיליארד שקל, ונקסט ויז'ן כבר עוקפת חברות ותיקות וגדולות כמו ניו־מד ו־ICL ● המניות הביטחוניות בעולם בראלי מתחילת השבוע, בעקבות ההשתלטות האמריקאית על ונצואלה ואיומי טראמפ להשתלט על גרינלנד

מהרן פרוזנפר / צילום: דוברות משרד האוצר

ועדת המינויים אישרה את המינוי של מהרן פרוזנפר לתפקיד ראש אגף התקציבים

מינויו של מהרן פרוזנפר לתפקיד הממונה על התקציבים במשרד האוצר, אושר על ידי ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה ● סמוטריץ' צפוי להביא את מינויו לאישור הממשלה בזמן הקרוב

חזית המדע. איך פועל החוש השישי / צילום: Shutterstock

קבוצת מדענים הציבה לעצמה מטרה שאפתנית: לגלות איך פועל החוש השישי

הפרויקט, בהובלת חתן פרס נובל לרפואה ארדם פטפוטיאן, קיבל לאחרונה מענק של 14 מיליון דולר כדי ליצור אטלס הממפה את האופן שבו איברים פנימיים מתקשרים עם המוח ומשפיעים עלינו פיזית ונפשית ● המחקר שהוזנח במשך שנים זוכה עכשיו לעדנה מחודשת ועשוי להוביל לטיפולים חדשים בכאב כרוני ודיכאון

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

רוצים לדעת מה תעשה הבורסה בתל אביב השנה? תקראו את הראיון הזה

רגע לפני יום שישי הראשון בתל אביב שבו מתקיים מסחר, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך איתי בן זאב התארח בפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס ● איך הגיבו חברי הבורסה לשינוי ההיסטורי: "שמענו יותר ביקורות שליליות מחיוביות" ● מה היעד הבא: "הרבה מאוד יהודים בארצות הברית רוצים להשקיע בכלכלה הישראלית" ● וגם: למה ת״א תעשה ביצועים עודפים על וול סטריט ומי יהיו הנפקות הענק הבאות

שירה תם / צילום: באדיבות רמ''י

מסתמן: שירה תם, מנהלת חטיבת שמירה על הקרקע ברמ"י, תמונה למ"מ המנכ"ל עד למינוי הקבע

ועדת האיתור לתפקיד המנכ"ל החדש, במקום ינקי קוינט, טרם החלה את עבודתה, ושירה תם צפויה לשמש בתפקיד עד שהמנכ"ל החדש ייכנס לתפקידו ● מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן סירב להתמנות למ"מ, כדי שלא לחסום את סיכוייו להתמנות למנכ"ל הקבוע

כתבת הוול סטריט ג'ורנל ג'ואנה סטרן ובידה דג קרב שהזמין קלודיוס. החליט בעצמו מה להכניס למלאי / אילוסטרציה: Ryan Trefes, WSJ

זה מה שקרה כשסוכן AI מונה לנהל את מכונת החטיפים במשרד

בחדר החדשות של הוול סטריט ג'ורנל החליטו לעשות ניסוי - ולתת למודל של קלוד לנהל את מכונת החטיפים שבמשרד ● בתוך ימים ספורים הוא חידש את המלאי בדג חי, אקדחי הלם, תחתונים וגם פלייסטיישן 5 ● הוא גם שוכנע שהוא קומוניסט ואז חילק את כל הסחורה בחינם ● על הדרך הוא סיפק שיעור על עתידם של סוכני בינה מלאכותית

עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הם חשבו שהשקיעו את החסכונות במדד שעשה 50% בשנה, וגילו שנשארו עם 7%

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● משקיעים רבים גילו לאחרונה ששנה פנטסטית בתל אביב הניבה להם תשואה מביכה ● איך זה קרה? בחסות רפורמה של רשות שוק ההון שהתיימרה לעשות סדר, ובפועל יצרה בלבול וחוסר ודאות ● התוצאה: משקיעים חשבו שהשקיעו במסלולים בארץ, וגילו שנותרו מחוץ לחגיגה ● רשות שוק ההון: "יישום והשלכות הרפורמה בבחינה"

תחנת הכוח ''אורות רבין'' בחדרה / צילום: Associated Press, Ariel Schalit

באיחור של שנים: תחנת הכוח האחרונה של חברת החשמל נכנסת היום לשימוש מסחרי

החל מהיום: תחנת הכוח החדשה של חברת החשמל נכנסת להפעלה מסחרית ● למרות שזו מתוכננת להיות התחנה האחרונה, בחברת החשמל מבקשים להקים תחנות נוספות

אופיר שריד / צילום: רמי זרנגר

רווח הענק של JTLV ממכירת דוניץ, והמימושים של זהבית כהן ומנכ"ל מליסרון

חגיגת המימושים של קרן JTLV, אייפקס ישראל בראשות זהבית כהן ואורי מקס מייסד מקס סטוק ואופיר שריד מנכ"ל מליסרון ● אנבידיה, אינטל ואפל חברו לטכניון, ובהשקעה של כמיליון דולר נחנכה מעבדת VLSI ● ושלושה מינויים חדשים ● אירועים ומנויים

יפתח רון-טל / צילום: יוסי וייס חברת החשמל

רון-טל ימונה ליו"ר רש"ת, אך יצטרך לוותר על החזקותיו בחברות אנרגיה

ועדת המינויים אישרה היום את מועמדותו של יפתח רון-טל לתפקיד יו"ר רשות שדות התעופה ● עם זאת, האישור מותנה בהסדר ניגוד עניינים, ולפיו רון-טל יצטרך לסיים את כהונתו כנושא משרה ולממש את החזקותיו בחברות האנרגיה Urban Energy ואוגווינד, וכן להתחייב שלא לעסוק בכל עניין שמקיים זיקה לחברת ביג