גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אגודת העיתונאים: שיבושים ברשת ב' עקב פיטורי העובדים

(עדכון) - עובדי רשות השידור מתכננים עיצומים עקב הכוונה לפטר עובדים ■ בשלב הראשון שובשו יומני החדשות ברשת ב' ■ ח"כ נחמן שי: "הפיטורים ברשות מעלים חשש ללחצים פוליטיים"

אגודות העיתונאים בירושלים ובתל-אביב יחלו לנקוט בעיצומים החל מהיום (א') בשעות אחר-הצהריים. בפגישה שנערכה הבוקר בהשתתפות חברי האגודות הוחלט לשבש את יומני החדשות ברשת ב' וכן לקיים היום ב-15:30 אסיפת מחאה של העובדים נגד כוונת הרשות לפטר עשרות עובדים מהרדיו והטלוויזיה. עוד הוחלט כי ביום ראשון הקרוב יתכנסו עובדי הרשות לישיבת חירום.

בעקבות מהעיצומים, שידורי יומן הכלכלה ברשת ב' הסתיימו היום בשעה 16:15 במקום ב-16:45. מנחם פרידמן סיים את השידור באמירה כי לבקשת אגודות העיתונאים וועדי העובדים מסתיים שידור יומן הכלכלה לנוכח פיטורי עובדים.

ראשי האגודה, יחד עם העיתונאים כרמית ראובן, דיקלה אהרון, אפרת וייס, שי זילבר ומירית הושמן, נכנסו לחדרם של אמיר גילת ומיקי מירו כדי לנסות ולהבין מה סיבת הפיטורים. בתגובה נאמר לעיתונאים כי מי שהוזמן לשימוע ישמע בשימוע.

באגודות מותחים ביקורת על חוסר הרגישות בצורת הפיטורים - ללא מסירת מידע מוקדם, ללא עדכון האגודות והוועדים, כאשר חלק מהכתבים שמעו בתקשורת על זימונים לשימוע לפני פיטורים.

אגודות העיתונאים בירושלים ובתל-אביב נפגשו הבוקר במטרה להחליט על אופי העיצומים ברשות השידור, בהם יחלו לנקוט כבר בימים הקרובים בעקבות החלטת ההנהלה לפטר כ-15-20 עובדים "חדשים", התעלמות ההנהלה מפניות האגודות בשבועות האחרונים וכן בשל אי-קבלת פיצויי השחיקה שקיבלו כלל העובדים במגזר הציבורי.

"לא ניתן להפוך אותנו לעובדי קבלן", אמר ל"גלובס" דני זקן, יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים.

בשבוע שעבר קיבלו עשרות עובדים ברשות השידור, מהם כ-15-20 עיתונאים, שמועסקים ברשות מתחת ל-3 שנים, מכתב ובו זימון לשימוע לפני פיטורים. "רשות השידור נדרשת להתייעל בשל מצבה הכלכלי", נכתב לעובדים. "במסגרת זו בוחנת הרשות לצמצם את היקף העסקת כוח-האדם. לפיכך נשקלת האפשרות לסיים את חוזה העבודה בינך ובין הרשות".

בין העובדים שקיבלו מכתבי שימוע יש עורכים, מפיקים וכתבים שהתברגו בתפקידי מפתח בתוכניות דגל וזכו לשבחים על עבודתם העיתונאית, ובהם מירית הושמנד, עורכת התוכנית היומית "סדר יום" עם קרן נויבך; כרמית ראובן, כתבת הבריאות ברשת ב'; כתבת המשטרה, אפרת וייס; הכתב בירושלים, שי זילבר; ודקלה אהרון, המשמשת כתבת כללית.

"זה נראה כאילו מישהו ברשות השידור נפל על הראש והחליט לפטר דווקא את העובדים הכי אפקטיביים וזולים", אמר יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים, דני זקן. "המהלך הזה פוגע באיכות העבודה העיתונאית ברשות, ולכן לא ניתן ליישם אותו".

בישיבה שקיימו היום אגודות העיתונאים בירושלים נידונו צעדים אופרטיביים של העובדים בימים הקרובים. בין היתר דנו עובדי הרשות בכך שינקטו עיצומים הכוללים הפסקות שידורים ברדיו ובטלוויזיה, צעדים משפטיים, השבתה כללית של הרשות, הקמה מחדש של "הלובי למען השידור הציבורי" בכנסת ועוד.

לבסוף הוחלט, כאמור, כי כצעד ראשוני ישובשו יומני החדשות ברשת ב', וכן תתקיים אסיפת מחאה של העובדים על המהלכים החד-צדדיים הכוללים פיטורים.

הישיבה שהתקיימה היום מתקיימת כשבועיים לאחר פגישה קודמת של נציגי הוועדים ברשות השידור. מהלך הפגישה נקבע כי יו"ר האגודה, דני זקן, יכתוב מכתב ליו"ר הרשות, אמיר גילת, ולחברי הוועד המנהל, ובו דרישה כי העובדים יקבלו את "פיצויי השחיקה בהיקפים שנקבעו בהסכמי השכר הארציים" וכן את "יישום הסעיפים בהסכמים הנוגעים לעיתונאי הרשות, ובהם מענק חד-פעמי, תוספת נקודות זיכוי, השוואת תנאים בין פנסיה תקציבית לצוברת ועוד". לדברי האגודה, משלא התקבלה תגובה מהוועד המנהל וכן עקב הפיטורים, הוחלט לקיים היום פגישה.

נחמן שי: חשש ללחצים פוליטיים

מרשות השידור נמסר בתגובה: "רשות השידור נמצאת בתהליך בדיקה של התייעלות פנימית, ובמסגרת זו זומנו עובדים לשימוע וכל אגפי רשות השידור".

בתוך כך, ח"כ ד"ר נחמן שי (קדימה) דורש מועדת החינוך של הכנסת לדון בדחיפות בנושא פיטורי עובדים ברשות השידור. ח"כ שי העלה הצעה דחופה לסדר היום של הוועדה.

"הפיטורים ברשות השידור, שהיא גוף ממלכתי, מעלים חשש ללחצים פוליטיים בניהול הרשות ובהחלטותיה. מן הראוי שהחלטות אלה ייבדקו על-ידי גורם עצמאי, כמו מבקר המדינה, על מנת להבטיח התנהלות תקינה וראויה", אמר שי.

עוד כתבות

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

קתי ווד / צילום: Reuters, Hugo Amaral/SOPA Images

הבריחה הגדולה: משיכות של מיליארדים מהקרנות של משקיעת העל

עד כה השנה משכו המשקיעים 2.2 מיליארד דולר מקרנות הסל מקבוצת ARK של ווד, שהפכו לסנסציה לפני כ־3 שנים עת ניהלו 59 מיליארד דולר ● האם הזליגה תיבלם?

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

עם נשיא שמקורב גם לנתניהו וגם לארדואן: האם הפתרון לאיראן יגיע דווקא מהמדינה המפתיעה הזו

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק ביותר מ-1.5% מול הדולר; אלו הסיבות

ההתקדמות במשא ומתן על הפסקת האש ושחרור חטופים, העליות בסוף השבוע האחרון בוול סטריט ואלה הצפויות היום, מעלות את הביקוש למטבע המקומי ● אבל התנודתיות בשערו צפוייה להמשך

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"