גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד פלדמן: "הרכב אחר היה יכול לקבוע אחרת"

עו"ד אביגדור פלדמן, סנגורו של קצב: "נשקול אפשרות לבקש דיון נוסף בעליון" ■ עורך דינה של א': "חומרת העונש לא הייתה חשובה לה, כמו האמון של ביהמ"ש"

פרקליטו של משה קצב, עו"ד אביגדור פלדמן, תקף את ההחלטה בית המשפט העליון לדחות את ערעורו של נשיא המדינה לשעבר, ואמר כי הוא אינו מסכים עם ההכרעה. "אני מאחל לכל אחד מאיתנו, שיגיע גבר או אשה ויגיד 'לפני 11 שנים אנסת אותי'. תנסה להוכיח שלא אנסת - אין לך שום סיכוי. בית המשפט אמר בעצם שבמקרי אונס חבל על הסנגוריה".

פלדמן מסר כי צוות ההגנה ישקול לבקש דיון נוסף בעליון, בהרכב מורחב של שופטים. "האפשרות שהרכב אחר היה קובע אחרת היא אפשרות ריאלית לחלוטין. למרבה הצער, פסקי הדין מתקבלים על-ידי שופטים שיש להם דעות אינדיבידואליות. עובדה שהשופט דנציגר חשב שיש סיכוי טוב לערעור", אמר בהתייחסו לקביעותיו של שופט העליון, יורם דנציגר, בהחלטתו ממאי לדחות את ביצוע המאסר של קצב עד להכרעה בערעורו.

באשר לקביעת העליון כי א' מהימנה עליהם, ואילו "עדות קצב בלתי אמינה בעליל", אמר פלדמן: "מושג המהימנות תלוי כולו באינטואיציה השיפוטית של בית המשפט, שאני לא סומך עליה באופן מיוחד. בית המשפט המחוזי היה מאמין למתלוננת, גם אם היא הייתה באה ואומרת שהאונס התרחש על כוכב ונוס".

פלדמן המשיך לתקוף ואמר כי "הוכחנו באופן חד-משמעי שלפחות אחד מסיפורי האונס לא יכול היה להתרחש לפי הכרונולוגיה של המתלוננת". לדבריו, המתלוננת א' שיכנעה את בית המשפט "בגיבוי לחץ מאסיבי של התקשורת והציבור. הוא האמין לה, כי היא באה עם גייסות".

עוד אמר פלדמן: "אני ממליץ לכל נאשם שמבקש עסקת טיעון - קח אותה. אל תקווה שבית המשפט ימצא את חפותך".

"א' חשה הקלה רבה"

"א' חשה הקלה רבה שהצדק ניצח והאמת יצאה לאור " - כך, לדברי עו"ד דני סרור, אמרה א' ממשרד התיירות, המתלוננת העיקרית נגד קצב, למקורביה לאחר דחיית ערעורו של הנשיא לשעבר. עו"ד סרור, בא-כוחה של א', שנאנסה פעמיים בידי קצב, אמרה כי היא "שבה ומביעה את קורת-רוחה ממערכת הצדק ומקווה שנשים החוות ניצול מיני לא תחשושנה להתלונן".

לדברי סרור ,"חלפו 13 שנים מאז השתנו חייה של א', ו-5.5 שנים מאז שכלל הציבור נחשף לפרשה שהסעירה את כל המדינה. א', אשר נחשפה למסע הכפשות ממושך, שמה את מבטחה בבית המשפט לאורך כל הדרך. כעת ההליך הפלילי בא סוף-סוף לסיומו, בית המשפט אמר את דברו, והאדם שפגע בה קיבל את העונש הראוי לו".

הוא ציין כי "חומרת העונש מעולם לא הייתה חשובה עבור א' כמו עצם ההרשעה והאמון שנתן בה בית המשפט". הוא הוסיף כי א' "שמחה שהפרשה מאחוריה והחיים לפניה, והיא תשמח לשוב לאנונימיות המבורכת ולשגרת חייה".

לדברי התובעת בתיק, עו"ד רונית עמיאל, החלטת העליון משקפת את עיקרון השוויון בפני החוק. היא התייחסה גם לביקורת שהפנה העליון להתנהלות התקשורת בפרשה וציינה כי "היא עניין שצריך להקשיב לו, לקרוא אותו, ללמוד אותו ורק אז להגיב. אני מציעה שכולנו נעשה את זה". התובע, עו"ד נסים מרום, אמר כי דחיית הערעור היא "מסר ברור למתלוננות שיבואו ויתלוננו".

"העונש היה צריך להיות כפול"

מא' מבית הנשיא (א' השנייה - שנותרה מחוץ לכתב האישום) נמסר בתגובה: "א' הביעה בפני מקורביה שמחה והקלה על כך שהאמת יצאה לאור, והיום הוכח מעל לכל ספק כי נשיאה לשעבר של מדינת ישראל הוא אנס, כפי שטענה מתחילת הפרשה. א' מצרה על כך שלא הוכנסה לכתב האישום, ולדעתה עונשו של קצב היה צריך להיות כפול ומכופל, לו כל הנפגעות ממנו היו נכללות בכתב האישום.

"היא שוב יצאה נגד מסע השקרים וההכפשות שניהלו נגדה קצב ואנשיו, לרבות דברים שנאמרו על-ידי אביגדור פלדמן ביציאה מבית המשפט. א' הזכירה לחבריה כי הפרקליטות ומני מזוז כבר הורידו את קצב מהעץ בהסדר הטיעון, שבעקבותיו יצאה במסיבת העיתונאים המפורסמת, ואת עו"ד אלי אברבנל, שטען לכל אורך הדרך כי מדובר בתיק זיכוי וכי המתלוננות לא אמינות - קביעה ששתי ערכאות של בית המשפט הפריכו לחלוטין".

לבני: "נגמרו סימני השאלה"

גם חברות כנסת וארגוני נשים בירכו על החלטת העליון. יו"ר האופוזיציה, ח"כ ציפי לבני, אמרה כי "העליון קבע כי הצדק נעשה, ונגמרו סימני השאלה שניסו להטיל על כתפי המתלוננות. מהיום הזה ואילך שלא יעז איש לטעון כי מדובר בנשים שניסו להתנכל לנשיא - אלא בנשים אמיצות שצריכות לתת כוח לכל מוטרדת שחוששת להתלונן".

לדברי יו"ר סיעת מרצ, ח"כ זהבה גלאון, "מדובר במסר לנשים אמיצות שהתלוננו והוכפשו. יש לקוות שהדבר יעודד גם נשים אחרות לעמוד על זכותן לאוטונומיה מוחלטת על גופן, גם מול אנשי שררה. נקווה שבימים הקרובים ייפסק החיזיון ההזוי של אנס מורשע המהלך חופשי"

מויצו נמסר כי "בית המשפט הוכיח כי הצדק בישראל הוא צדק שווה, לכל עבריין ללא קשר למעמדו. מדובר ביום היסטורי ובמסר חשוב לכל אישה שנפלה קורבן לתקיפה מינית. אנו גאות במתלוננות, שספגו באומץ רב את מסכת ההשפלות שהיה עליהן לעבור".

ארגון נעמ"ת מסר כי "שופטי העליון השמיעו אמירה מעמיקה, רצינית ושופעת הבנה למורכבותן של עבירות המין, בעיקר במצב של יחסי מרות. להכרעת הדין הזו תהיינה השלכות חיוביות, שיהדהדו מהיום והלאה וייתנו רוח גבית לקורבנות עבירות מין לעתיד".

מאיגוד מרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית נמסר כי "בית המשפט הביע אמון ותמיכה מלאה בעדויות הנפגעות, שגילו אומץ רב וחשפו את פרצופו האמיתי של קצב. ההחלטה מעבירה מסר ברור וחד-משמעי שדין אדם רם-מעלה, כנשיא מדינה, כדין כל עבריין מין. אנו מקוות כי האמירה שיצאה היום מבית המשפט תעביר מסר לציבור כי אין לנהוג בסלחנות כלפי עברייני מין".

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

מיסוי, חוזים ו-AI: ההכרעות המשפטיות שיהדהדו גם ב-2026

הפסיקה של העליון שקידשה את הפורמליזם בדיני חוזים, אחרת שהבליטה פרשנות תכליתית, זו ששירטטה את גבולות ה- AI והכללים שהשתנו בנוגע לבעלי שליטה בחברות ציבוריות ● ארבע הכרעות משפטיות מהשנה שחלפה שישפיעו גם ב-2026

ח''כ משה גפני / צילום: נועם מושקוביץ' - דוברות הכנסת

"הכרזת מלחמה": מיליארד שקל הוקפאו, בקואליציה תקפו את בג"ץ בחריפות

ביהמ"ש העליון ביושבו כבג"ץ החליט על הקפאת סכום של כמיליארד שקל למוסדות חינוך חרדיים שלא בפיקוח • יו"ר דגל התורה משה גפני זעם: "ביהמ"ש הכריז מלחמה על הציבור החרדי ועל המוסדות התורניים" • יו"ר ועדת הכספים חנוך מילביצקי קרא לא לכבד את פסיקות בג"ץ: "זה לא יפסיק עד שלא נתקומם"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

חשיפה: המדריך של מטא להורדת לחץ הרגולטורים בסוגיית ההונאות הפיננסיות

מסמכים פנימיים שנחשפים ברויטרס הלילה מראים את הטקטיקות של מטא - כולל מאמצים להעלים מודעות ולא להסירן כדי שמשתמשים לא ייפלו בפח, אלא לפי התחקיר – איך לגרום להן להיות "בלתי ניתנו למציאה" כשהרשויות מחפשות אותן ● המסמכים חושפים איך מטא מגנה על מיליארדי דולרים מהכנסות מפרסומים

קרקעות / אילוסטרציה: Shutterstock

3 מכרזי קרקעות של סוף השנה הקפיצו את הכנסות רמ"י ביותר מ-10%

המכרזים במתחם השלישות ברמת גן, בשדה התעופה בהרצליה ובמחנה סירקין בפתח תקווה הניבו למדינה הכנסות של 3.2 מיליארד שקל, בעוד שכלל ההכנסות בגין שיווקי קרקע בשנה שעברה הגיעו ל-28 מיליארד שקל

דיפאל S05 חשמלית / צילום: יח''צ

דיפאל S05 חשמלית: מפרט מרשים במחיר צנוע

לקרוס־אובר החשמלי החדש מבית שנגאן הסינית יש ממדים של רכב עם מיצוב ותמחור הרבה יותר גבוהים ● הוא מרווח, זריז ומאובזר היטב בגרסה הבכירה - אבל יש בפלח מכוניות עם התנהגות כביש יותר מלוטשת

הקמפוס המתוכנן של אנבידיה בקריית טבעון. איך העובדים יגיעו? / הדמיה: באדיבות אנבידיה

הקמפוס אושר, אבל איך העובדים יצליחו להגיע למרכז החדש של אנבידיה בטבעון?

הקמת מרכז הפיתוח החדש של אנבידיה בקריית טבעון היא אחד המהלכים המשמעותיים ביותר לחיזוק התעסוקה בצפון בעשור האחרון ● אלא שהיעדר קישוריות למסילות הרכבת ותכנון ששם את הרכב הפרטי במרכז, מאיימים להשאיר את העובדים תקועים בכביש 6 ● האם המדינה תשכיל לייצר פתרון הוליסטי לפני שהקמפוס ייפתח ב־2031?

מוריס קאהן. 1930-2026 / צילום: תמר מצפי

יזם כושל בתחילת הדרך, חלוץ הייטק ופילנתרופ: פרידה ממוריס קאהן

מוריס קאהן שהלך לעולמו בגיל 96, נטל חלק פעיל בתעשייה, שהפכה ברבות הימים להייטק הישראלי ● קבוצת עורק שהיה ממייסדיה, אחראית למיזם "דפי זהב" ולהקמת אמדוקס ● את מרבית הונו עשה עם הנפקת אמדוקס, ומאז תרם רבות לפעילות פילנתרופית

תחזית מנהלי ההשקעות ל-2026 / צילום: Shutterstock

ת"א תעלה ב־13% והשקל יגיע לשיא חדש: שאלנו 9 גופי השקעה מה הם מעריכים שיקרה בשנת 2026

לאחר שנה יוצאת דופן בבורסה בת"א, והתרסקות של הדולר מול השקל - מעריכים בגופים הפיננסיים המקומיים כי המגמות הללו יימשכו גם ב–2026 ● בדיסקונט צופים עלייה של 16% במדד הדגל המקומי, בעוד שבמזרחי מעריכים מחצית מכך ● ומי הגוף שמהמר כי הדולר יצנח אל מתחת ל-3 שקלים

אנילוטי / צילום: אפיק גבאי

20 שנה של אוכל טוב ואירוח מספק לא הולכות ברגל

"גוצ'ה" התל אביבית עומדת היטב במבחן הזמן, ויש לה תפקיד חשוב שכמעט ונעלם: מסעדה שהיא חלק מהחיים, לא אירוע חד-פעמי

האנוי / צילום: Shutterstock

עשרות טיסות חדשות: השינויים שצפויים לחתוך את המחירים למזרח הרחוק

התעוררות הקווים למזרח והגדלת התדירויות יוצרות לחץ כלפי מטה על מחירי הטיסות ● בעוד איתיחאד הופכת את אבו דאבי לשער מרכזי לאסיה - במקום עומאן שסגרה את המרחב האווירי - ארקיע וישראייר שוברות את הבלעדיות בקווים ישירים לתאילנד ולוייטנאם

מוריס קאהן / צילום: איל יצהר

בגיל 96: מוריס קאהן, ממייסדי אמדוקס, הלך לעולמו

קאהן היה אחד ממייסדי חברת אמדוקס, שנסחרת כיום בוול סטריט לפי שווי של 8.7 מיליארד דולר ונחשבת לאחר החברות הוותיקות בהייטק הישראלי ● בשנים האחרונות היה בין התורמים והרוח החיה של פרויקט Space IL, שהוביל להנחתת חללית פרטית ראשונה על הירח

בית החולים מדיקה רפאל בפארק עתידים בתל אביב. רכישה שאפשרה את המהלך של הרשת / צילום: עמית גרון

מתחרה באסותא: רשת בתי חולים פרטית חדשה יוצאת לדרך

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מינואר 2026 יחלו ארבעה מרכזים רפואיים לפעול רשמית כרשת אחת תחת השם "מדיקה", בשאיפה להיות שחקן משמעותי במערכת הבריאות ולהתרחב בהמשך ● בין הבעלים: קופות החולים לאומית ומאוחדת ● מנכ"ל הרשת: "יש לנו אתגר להיתפס כספק לרפואה הציבורית ולא כאויב"

איי פוקלנד / צילום: Shutterstock

32 אלף חביות ביום: החברה הישראלית שמצאה נפט באוקיינוס האטלנטי

15 שנה עברו מאז התגלה נפט באיי פוקלנד שבאוקיינוס האטלנטי ● אלא שמאז המאגר עבר בין חברות, שנקלעו לקשיים, ונשאר על הנייר ● בחודש שעבר נאוויטס הישראלית רשמה פריצת דרך - והחל מ־2028 תפיק ממנו 32 אלף חביות ביום ● המהלך צפוי להזרים מיליארדי דולרים לטריטוריה הקטנה, שעד היום התבססה בעיקר על דיג ● איך היא תשרוד את הצמיחה הדרמטית?

ניר בר-דעה

התשואה הגבוהה בתולדותיה: קרן ברידג'ווטר מסכמת שנה

ברידג'ווטר שוברת שיא ומסכמת את 2025 עם תשואה של 33% בקרן המרכזית שלה, Pure Alpha ● הקרן שמנוהלת ע"י ניר בר-דעה נהנתה מהעליות במניות הקשורות לתחום ה-AI וגם מהתנודתיות שנוצרה כשהנשיא טראמפ הטיל מכסים ● מייסד הקרן, ריי דליו מכר השנה את מניותיו בקרן ונפרד, "זה היה מסע מדהים"

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה פתחה את השנה בעליות; ת"א 125 עלה ב-1.9%, מדד הבנקים ב-3.6%

מדד ת"א 35 עלה בכ־1.8%, ת"א 90 ב-2.4% וקבע שיא ● בכירים בנייקי שרכשו מניות הקפיצו את מניית ריטיילורס ● פרטנר וניו-מד אנרג'י נדרשות לשלם תוספת מס במאות אלפי שקלים ● נקסט ויז'ן זינקה לאחר שדיווחה על הזמנה חדשה בגובה של כ-22 מיליון דולר ● היום לא יתקיים מסחר בשווקים בחו"ל, בשל ציון השנה האזרחית החדשה

צבאות נאט''ו מרחיבים את הגיוס / עיצוב: אלישע נדב

צבאות אירופה מרחיבים את הגיוס: האם האזרחים יסכימו להילחם למען המולדת?

אחרי עשורים של שלווה מדינות אירופה משנות סדרי עדיפויות - ומסיטות תקציבים לעסקאות נשק ● אלא שבזמן שמחסני החירום מתמלאים, נחשפת החוליה החסרה: לוחמים ● בשנה הקרובה ייכנסו לתוקף תוכניות גיוס, והן יידרשו לשאלה הקשה: האם אזרחיהן מוכנים לשלם מחיר אישי בשדה הקרב? ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

זום גלובלי / צילום: Reuters

בנגלדש הכריזה על יום אבל לאומי, והאיומים של סין מחריפים

נשיא סין מחריף טונים מול טייוואן ● אבל לאומי בבנגלדש על מות של ראש הממשלה הראשונה ● בארה"ב חוקרים פרסום על הונאת ענק של מעונות יום סומליים ● ובשווייץ השנה החדשה נפתחה בטרגדיה ● זום גלובלי, מדור חדש 

יו''ר רב-בריח, שמואל דונרשטיין, והמנכ''ל לשעבר עידן זו-ארץ / צילום: אייל טואג

המלכוד של התביעות הייצוגיות: המוסדיים נותרים בחוץ, וההליך נכשל

ביהמ"ש הכלכלי דחה בקשה לאישור תביעה ייצוגית שהגישה עמותה בעקבות הנפקת רב-בריח, בנימוק כי המוסדיים שהשתתפו בהנפקה בחרו שלא לתבוע את החברה ● מומחים מצביעים על שוק רווי ניגודי עניינים ועל חסמים כלכליים שמרתיעים את המוסדיים מלפעול

בורסת דרום קוריאה, סיאול / צילום: Shutterstock, Ki young

מגמה חיובית באירופה; החוזים על וול סטריט ירוקים

סמסונג קפצה לאחר נאום השנה החדשה של המנכ"ל ● למרות ש"ראלי סנטה קלאוס" לא הגיע, בשוק מקווים שהיומיים הקרובים, והאחרונים של תקופת סנטה, ישפרו את המצב ● למרות המהמורות שבדרך, וול סטריט סגרה שנה שלישית ברציפות של זינוק דו ספרתי ● בבתי ההשקעות מתגבש קונצנזוס אופטימי: וול סטריט תעלה גם ב־2026, ותרשום את רצף העליות הארוך מזה שני עשורים, "הפסימיות יצאה מהאופנה"

מכוניות סיניות נפרקות ממכולות בנמל המפרץ / צילום: יח''צ

לקראת ביקורו של מאסק? המהלכים החדשים של משרד התחבורה

המעבר לשוק "סיני" שינה את מתווה היבוא הימי של כלי רכב לישראל ● הובלת רכב במכולות מזנקת ונמלי חיפה והמפרץ רושמים גידול משמעותי בפריקה ● והאם הביקור של מאסק יקדם רכב אוטונומי בישראל? ● השבוע בענף הרכב