גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חידוש כהונת נמרודי כמנכ"ל הוסר מסדר היום של החברה

בעל השליטה בהכשרת הישוב, הפעיל את סעיף ההודעה המוקדמת שיאפשר לו להמשיך וליהנות משכר מפנק שישה חודשים נוספים ■ במחצית 2011 עמדה עלות שכרו על 4 מ' ש'

תיקון 16 לחוק החברות ממשיך להלום בבעלי שליטה המבקשים לאשר את תנאי העסקתם. למצעד הקורבנות של התיקון - שהעצים את כוחם של בעלי מניות המיעוט בחברות הציבוריות - מצטרפים כעת גם עופר נמרודי, בעל השליטה בחברת הכשרת הישוב (ואחד משיאני השכר במשק בעשור האחרון), ועופר אלבק, בעל השליטה ומנכ"ל חברת טסקום. תיקון 16 הוביל להפעלת סעיף ההודעה המוקדמת אצל נמרודי, ואלבק העדיף להתפטר מתפקידו ולהמשיך לקבל שכר באמצעות סעיף הודעה מוקדמת.

מדיווח שהעבירה היום הכשרת הישוב, הפועלת בתחומי הנדל"ן, התקשורת וחיפושי הנפט, עולה כי החברה הסירה מסדר היום של האסיפה הכללית, שתוכננה להיום, את חידוש כהונתו של נמרודי כמנכ"ל החברה. בהכשרת הישוב ציינו כי "על פי תנאי הסכם העסקתו הקיים, זכאי המנכ"ל לתקופת הודעה מוקדמת בת 6 חודשים. במהלך תקופה זו בכוונת החברה לשאת ולתת עם המנכ"ל באשר לתנאי המשך כהונתו כמנכ"ל תחת הסכם העסקה חדש. עם סיום המשא ומתן האמור, ולאחר קבלת אישור ועדת הביקורת ודירקטוריון החברה, יובא ההסכם החדש לאישור האסיפה הכללית של בעלי המניות בחברה".

במחצית 2011 עמדה עלות שכרו של נמרודי על 4 מיליון שקל (שכר בעלות של 235 אלף שקל בחודש, ובונוס). בשנת 2010 עמדה עלות השכר של נמרודי בהכשרה על 6.6 מיליון שקל.

תיקון 16 קובע בין היתר כי הסכמי ההעסקה של בעלי שליטה בחברות ציבוריות יוגבלו לתקופה של שלוש שנים בלבד, וכי הם יאושרו ברוב של יותר מ-50% מבעלי מניות המיעוט (להם אין עניין אישי באותם הסכמים). התיקון, שנכנס לתוקף במאי השנה ואפשר לחברות להתארגן ולחדש את הסכמי ההעסקה עד היום, מעניק כוח עצום בידי המוסדיים וצפוי לגרום להפחתה דרסטית בעלויות ההעסקה של בעלי השליטה.

"השוד מאפיין חברות קטנות"

גורם בשוק ההון סיפר היום כי כניסת התיקון לתוקף גרמה ליצירת לחץ של בעלי השליטה על המוסדיים: "בדרך כלל נעשות שיחות מקדימות עם כמה מהגופים הגדולים כדי לנסות ולגשש מה הם חושבים, ותמיד נעשה תיאום ציפיות לפני האסיפות לאישור השכר. לעיתים השכר מאושר, אבל רק אחרי דין ודברים מאחורי הקלעים.

"בעיקרון, הדעה הרווחת בשוק היא שבעל שליטה שגם משמש כמנכ"ל או יו"ר צריך להרוויח את מה שמגיע לו מדיבידנדים ולא משכר. יחד עם זאת, אנחנו לא מתנגדים אוטומטית, ולפעמים שולחים את בעלי השליטה למקצה שיפורים. למשל, במקרים בהם מבוקש שכר על משרה לא מלאה, ואנחנו מציבים תנאי ששכר כזה יאושר רק על משרה מלאה. שוד הקופה קורה יותר בחברות הקטנות, שם לעיתים יש מקורבים לבעל שליטה והם מביאים לכך שהשכר מאושר".

לאחרונה חשף "גלובס" כי צמד שיאני השכר של הבורסה בת"א, חיים כצמן ודורי סגל, בעלי השליטה בחברת גזית גלוב (עלות שכר מצרפית של רבע מיליארד שקל בעשר השנים האחרונות) עובדים מזה חודשיים ללא תמורה על רקע סיום הסכם ההעסקה שלהם וניסיון לגבש הסכם העסקה שיהיה מקובל על הגופים המוסדיים.

בינתיים מתקשים גם איש העסקים הוותיק גרשון זלקינד, בעל השליטה בקבוצה התעשייתית אלקו, ושני בניו, דניאל ומיכאל, לאשר את שכרם בחברה. אלקו דיווחה אמש כי "נכון למועד הדוח, החברה טרם הגיעה להסכמות עם גרשון זלקינד, דניאל זלקינד ומיכאל זלקינד בנוגע לתנאי העסקתם בחברה".

בשל כך, עדכנה אלקו כי אסיפה כללית שתתכנס מחר תתבקש לאשר את תנאי העסקתם של בני המשפחה לשלושת החודשים הקרובים בלבד. עלות השכר החודשית של גרשון זלקינד עמדה אשתקד על 110 אלף שקל, ויחד עם מענק עמדה עלות העסקתו השנתית על 4.4 מיליון שקל. שני בניו חילקו ביניהם ב-2010 שכר בעלות של כ-5 מיליון שקל.

מי שכבר נאלצו להפחית את שכרם בעקבות התיקון הם משפחת הקבלנים צרפתי - האב צבי ובניו רפי ומשה - בעלי חברת הנדל"ן הנושאת את שם המשפחה. בעלי המניות בחברה אישרו אתמול את תנאי כהונת צרפתי האב כיו"ר החברה, לאחר קיצוץ של מחצית מעלות שכרו החודשית: מ-458 אלף שקל ל-218 אלף שקל. ב-2010 עמדה עלות שכרו על 5.2 מיליון שקל. עלות שכר הבנים בתפקידם כמנכ"לים משותפים, קוצץ ב-36% ל-158 אלף שקל בחודש כל אחד.

גם בורוביץ' צפוי להזיע

בעל השליטה באל על, דדי בורוביץ' עשוי להזיע אף הוא בשבועות הקרובים כדי לקבל את אישור לשכרו מבעלי מניות חברת כנפיים, הצפויים להתכנס בחודש הבא. עד כה נהנה בורוביץ' מהארכה אוטומטית, מדי שנתיים, של הסכם הייעוץ שהוא מעניק לחברת החכרת המטוסים באמצעותה הוא מחזיק באל על. עלות השכר של בורוביץ' ב-2010 עמדה על 1.2 מיליון שקל.

בעל שליטה נוסף שיחכה להכרעת בעלי המניות בחודש הבא הוא אליעזר פישמן, יו"ר מבני תעשיה, המבקש לאשר לו דמי ניהול שנתיים של 2.9 מיליון שקל, המשקפים עלות שכר חודשית של 240 אלף שקל. זאת, בנוסף למענק שנתי של עד 7.2 מיליון שקל, בתלות בתוצאות החברה. הסכם הניהול עם פישמן פקע בסוף 2009 ובשנה האחרונה הוא לא קיבל דמי ניהול ומענק.

מבין הדיווחים שהעבירו חברות קטנות יותר לבורסה תופסת את תשומת הלב חברת שיווק התרופות כמיפל, המתנהלת בצל סכסוך חריף בין בעל השליטה איתן גל, לבעלת מניות המיעוט, חברת הציוד הרפואי ניאופרם של דוד פורר. כמיפל עדכנה הבוקר כי אסיפת בעלי המניות לא אישרה את הארכת התקשרות החברה עם המנכ"ל גל, בשל התנגדות ניאופרם, המחזיקה ב-10.2% מהון החברה, להסכם ההעסקה.

בהודעתה ציינה כמיפל כי "דירקטוריון החברה הביע את מורת רוחו מההחלטה שנכפתה עליו ואשר בגינה עלולה החברה להינזק. הדירקטוריון מצר על כך כי ניאופרם, שהיא מתחרה של החברה בליבת עסקיה, עושה שימוש שלא כדין בזכות ההצבעה שיש לה באסיפה הכללית ובמעמדה כבעלת מניות מיעוט כדי לפגוע בחברה באופן זה, ולנסות להחליש ולפגוע".

הדירקטוריון הנחה את יועציה המשפטיים של כמיפל לבחון את האפשרויות העומדות בפניה למנוע את המשך גרימת הנזק שנגרם לטענתם לחברה מצידה של ניאופרם. כמיפל מינתה את גל ליו"ר ולתפקיד המנכ"ל את שלושת מנכ"לי חטיבות החברה: ניר שי, עומרי עופר ומאיר רוקח. גל עומד בראשות החברה מתחילת שנות השמונים ועלות שכרו ב-2010 עמדה על כ-1 מיליון שקל.

‎עופר אלבק התפטר מטסקום ויקבל שכר במשך שנה

‎אמש קיבל שוק ההון הזדמנות נוספת לבחון את המשמעויות מרחיקות הלכת של תיקון 16 לחוק החברות כאשר המנכ"ל ובעל השליטה בחברת טסקום, עופר אלבק, הודיע על התפטרותו מהחברה. על פי הסכם ההעסקה שלו תיכנס ההתפטרות לתוקף בתוך 12 חודשים, בהתאם לתנאי העסקתו. הסיבה, פירט אלבק, היא "הוראות תיקון מספר 16 לחוק החברות".‏

הסכם ההעסקה של אלבק - שמזכה אותו בשכר חודשי של 20 אלף דולר והטבות נוספות (עלות של 1.25 מיליון שקל ב-2010) - נחתם ב-2003 ולא היה מוגבל בזמן. כעת, עם כניסת תיקון 16 לתוקף, נדרש אלבק (כמו בעלי שליטה נוספים בשוק ההון) לקבל אישור מחודש מאסיפת בעלי המניות, ברוב שיכלול לפחות 50% מבעלי מניות המיעוט.

ל"גלובס" נודע כי אלבק אומנם רצה להאריך את הסכם העסקה שלו - לתקופה המוגבלת על פי התיקון לשלוש שנים - אולם בעלי המניות הפרטיים בטסקום התנגדו לכך. אלבק נאלץ להתפטר ולהכניס לתוקף את סעיף ההודעה המוקדמת, המקנה לו "מצנח זהב" של 12 חודשי שכר (מהלך שנקטו לאחרונה גם בעלי השליטה בחברת הנדל"ן אאורה). בין בעלי המניות בטסקום שהתנגדו לשכרו של אלבק נמצאים רמי בלינקוב (המחזיק 5% ממניות החברה) ודב גולדשטיין.

‏טסקום, שמספקת שירותי בדיקות ואיכות תוכנה, נמצאת כיום במצב עדין. לפני כשבוע דיווחה החברה על מזכר הבנות בלתי מחייב שנחתם לאחרונה למכירתה לחברת שירותי המחשוב וואן תוכנה תמורת 20 מיליון שקל. החברה איבדה בחמש השנים האחרונות כ-85% משוויה לשווי של 17 מיליון שקל. עם הפסדים צבורים של 20 מיליון שקל בסוף הרבעון השני, חובות לבנקים, וכמעט ללא מזומן בקופה, מכירת החברה נראית כבלתי נמנעת.

עו"ד עדי זלצמן, היועץ המשפטי של טסקום, מסר בתגובה: "על פי תיקון 16 לחוק החברות, נדרש היה לאשר מחדש, עד ל-15.11, את הסכם העסקה של עופר אלבק. מכיוון שעד למועד הנ"ל ההסכם לא הובא לאישור מחדש במוסדות החברה, אלבק נאלץ להתפטר מתפקידו כמנכ"ל טסקום והוא ממשיך לעבוד בתפקיד זה במסגרת תקופת ההודעה המוקדמת. אם בעתיד יוחלט אחרת, החברה תפעל לפי הוראות הדין ותכנס את מוסדותיה לצורך קבלת האישור הנדרש. אין קשר בין אי הארכת הכהונה של אלבק כמנכ"ל החברה לבין המגעים למכירת החברה".

כך משפיע תיקון 16 על שכר בעלי השליטה

אליעזר פישמן הוא בעל השליטה ב"גלובס"

עוד כתבות

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת אחזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

לקראת פעולה: צה"ל החל בפינוי האוכלוסייה ברפיח

הלוחמים - סמ"ר ראובן מרק מורדכי אסולין, סמ"ר עידו טסטה וסמ"ר טל שביט בשירות סדיר, נפגעו מהירי ונקבע מותם ● צה"ל והשב"כ תקפו מרכז פיקוד של חמאס במתחם אונר"א במרכז הרצועה ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • כל העדכונים

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן ישלם 370 אלף שקל פיצוי על איחור במסירה בפרויקט תמ"א 38

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר הנוגע לאיחור במסירה חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

קובי מרנקו, מנכ''ל Arbe / צילום: דיוויד גראב

המניה קרסה בוול סטריט וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה