גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איזי תפוחי: "המצב הקשה באירופה לא יימשך עד אין סוף"

איזי תפוחי, אחד מיזמי חברת מור נדל"ן לשעבר, לא סותם את הגולל על ההשקעות שביצעה החברה במזרח אירופה: "הפסדתי כסף אישי שלי, אבל אני מאמין בחברה"

"יש אלפי חברות שהפסידו את התחתונים שלהן, אבל אנחנו לא קנינו קרקעות חקלאיות ברומניה, אלא במקומות הכי טובים". כך אומר ל"גלובס" איזי תפוחי, נשיא ארגון הבונדס בארה"ב, בקשר לחברת מור נדל"ן, שעד ליולי השנה הוא היה אחד ממנהליה. תפוחי, 65, יו"ר החברות בזק ואפריקה ישראל לשעבר, נפגע לדבריו משרבוב שמו לפרסום הבלעדי ב"גלובס" אודות החברה, שגייסה כרבע מיליארד שקל בישראל לצורך השקעות נדל"ן במזרח אירופה והפסידה בהן כסף רב.

מור נדל"ן הוקמה בשנת 2007, בשלהי תקופת הבועה שהתנפחה בשוקי הנדל"ן של מזרח אירופה, על ידי עורכי הדין יובל כהן וצחי סגל (המחזיקים יחד ב-84% ממניות חברת הניהול). השניים צברו מוניטין טובים בעסקאות נדל"ן פרטיות במונטנגרו והחליטו לגייס כ-50 מיליון אירו ממשקיעים פרטיים ומוסדיים בישראל.

יו"ר דירקטוריון מור נדל"ן הוא יעקב פרי, יו"ר בנק מזרחי-טפחות. ב-16% ממניות חברת הניהול - הזכאית לתשלום שנתי של 3% משווי נכסי הקרן - החזיקו איזי תפוחי ועו"ד ג'וש רוזנצווייג, לשעבר יו"ר הבנק הבינלאומי, בחלקים שווים. בדירקטוריון החברה חברים גם זלמן שובל, יו"ר חברת ההשקעות יצוא המחזיקה בבנק ירושלים, ויצחק מנור, מבעלי השליטה בקבוצת אי.די.בי, בנק אגוד ויבואנית הרכב לובינסקי. עם המשקיעים בחברה נמנים גם ילדיו של עודד מוזס (בעלי דפוס "גרפוליט" ולשעבר מבעלי המניות בידיעות אחרונות), משפחת רוטר (בעלי רשת האופנה קסטרו) ועוד.

"אנשי עסקים מנוסים כמו זלמן שובל, יצחק מנור, עודד מוזס ועוד השקיעו בחברה", מזכיר תפוחי, "אז מה, הם לא בדקו את ההשקעה? אבל הם נכנסו לחברה בשנת 2007 ואני לא צריך לספר לך מה קרה בסוף אותה שנה. אנחנו היום החברה היחידה שלפחות נשארנו עם הרכוש, אז אם מכניסים עוד קצת הלוואות, אפשר לשמור על הנכסים ולהחזיר את ההשקעה".

"אתה חושב שנגמר העולם?"

מור נדל"ן, המתמקדת כאמור בהשקעות במדינת מונטנגרו (יותר ממחצית נכסי החברה), סיימה את שנת 2010 ללא הכנסות, ובהפסד של 12 מיליון אירו ולדוחות החברה צורפה הערת "עסק חי" על ידי רואי החשבון שלה. זאת, על רקע "תזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת והעדר אמצעים נזילים בחברה לעמידה בהתחייבויותיה ולמימון פעילותה השוטפת". ההפסדים שרשמה החברה, מציינים במור נדל"ן, לא מביאים בחשבון את עליית השווי של הנכסים, בגלל השיטה החשבונאית.

כל עוד החברה דיווחה על עלייה בשווי הנכסים שרכשה ישבו משקיעי מור נדל"ן בשקט, אלא שהתארכות המשבר במזרח אירופה הביאה לחילוקי דעות בין חלק מהמשקיעים הפרטיים בחברה למנהליה. לפני מספר חודשים הובילו אותם משקיעים מהלך להחלפת המנהלים, לאחר שהללו דרשו וקיבלו כתב ויתור על תביעות נגדם בביהמ"ש.

בעקבות אסיפת בעלי מניות שזימנה מור נדל"ן בחודש ספטמבר האחרון, הוזרמו לחברה 8.5 מיליון אירו, בעיקר על ידי הגופים המוסדיים שהשקיעו בה בעבר בדרך של הלוואה הנושאת ריבית של 10% לשנה.

לעומת המוסדיים, רק חלק מהמשקיעים הפרטיים השתתפו בהזרמת ההון, שכנגדה העניקה מור נדל"ן שעבוד על מרבית נכסיה (לחברה יש בסך הכל 17 נכסים במדינות מונטנגרו, רומניה, בולגריה וגיאורגיה). "יש לנו רכוש טוב וצריך לשבת בשקט ולחכות", אומר בעניין זה תפוחי. "למה, אתה חושב שנגמר העולם? נכסי החברה הוערכו ביותר מ-60 מיליון אירו. המצב באירופה לא יימשך עד אין סוף, אז נחכה להתאוששות".

ממנהלי חברת הניהול של מור נדל"ן, המיוצגים ע"י עו"ד רפאל יולזרי, שותף במשרד גדעון פישר ושות', נמסר ל"גלובס" כי: "למור נדל"ן נכסים בשווי של 51 מיליון אירו. בראשית דרכה עלה שווי נכסיה בשיעור של 44% לעומת סכום ההשקעה המקורי, עובדה המלמדת על טיב נכסיה".

"ואני לא שמתי שם כסף?"

גיוס ההון האחרון שביצעה מור נדל"ן לפני חודשיים, נעשה לפי שווי חברה של 30 מיליון אירו. המשקיע המוסדי הגדול בחברה - קבוצת הראל השקעות של משפחת המבורגר - שמר על חלקו בחברה - 11% מההון. תפוחי, יש לציין, כיהן בתפקיד יו"ר הראל בשנים 2003-2009, ובנוסף כיהן כחבר בוועדת הביקורת ו-ועדת המאזן.

מנהלי חברת הניהול מדגישים כי "לאחר השקעה נוספת של 8.5 מיליון אירו במור נדל"ן שבוצעה לאחרונה ,תקופה של משבר נדל"ן עולמי ובניגוד למגמה בשוק, החברה אינה בעלת חוב כלל, למעט חובות שוטפים מינימליים". ההשקעה החדשה נעשתה בדרך של הלוואה והיא נושאת ריבית שנתית של 10% ושעבוד של מירב נכסי החברה. מנהלי חברת הניהול אומרים על כך כי שמרו "על יחס מינוף נמוך ביותר וחריג בנוף חברות הנדל"ן, וכמעט כל השקעות החברה היו ממקורות עצמאיים".

סוגיה נוספת העומדת בין מור נדל"ן לבין חלק ממשקיעיה היא תשלום דמי ניהול לחברת הניהול, הנגזרים מהיקף השקעות הקרן (אלה עומדים כאמור על 3% בשנה). בסך הכל שולמו לחברת הניהול מאז הקמת מור נדל"ן 6.6 מיליון אירו, שהם כ-30 מיליון שקל. בדוחות הכספיים ל-2010 נמסר כי "חברת הניהול קיבלה החלטה להשהיית גביית דמי הניהול לרמה מינימאלית לצורך כיסו הוצאות שוטפות בלבד".

מנהלי חברת הניהול מסרו בהקשר זה כי "דמי הניהול שהגיעו בסופו של יום ליזמי החברה היו נמוכים ולו בשל ההוצאות הרבות בהן נשאה חברת הניהול. מנהלי הקרן, עוה"ד סגל וכהן, לא משכו שכר במשך 17 החודשים האחרונים, וזאת לשם עמידה ביעד של השלמת הפרויקטים אותם בנתה החברה ועמידה בהתחייבויותיה למשקיעים".

"נראה לך שאני לא שמתי כסף שם?", מצטרף גם תפוחי לדברים. "אני השקעתי הרבה כסף. אני אישית. כדירקטור קיבלתי כסף, מחברת הניהול קיבלתי הרבה פחות. דמי הניהול זה לא כסף שנכנס ישירות לכיס של המנהלים".

תפוחי מסביר שעם הקמת החברה חתמו כל המשקיעים על מסמך לפיו נקבעו דמי הניהול: "היה מסמך של (משרד עורכי הדין) הרצוג-פוקס-נאמן, שבו נכתבו בדיוק התנאים ולא היה פה סימן שאלה. הם לא לקחו יותר ממה שהם החתימו את כולם".

* המשקיעים יזכו לראות את כספם בחזרה?

"כן. למה לא? למה אתה חושב שלא יהיה ריקברי? אתה חושב שהמשבר ימשך עד אין סוף? תראה מה קרה בהיסטוריה בעולם - זה 'סייקל'. גם בארה"ב יתחילו לבנות באיזשהו שלב וכבר בחודשים האחרונים רואים שיש קצת יותר התחלות בנייה. הרי בסוף יש גידול של אוכלוסייה בארה"ב. הגענו למסקנה שצריך לשבת על האדמות ולא לעשות הרבה. יש מצב קשה בשוק ואני לא יודע למה כועסים על היזמים. אנשים חושבים שהעולם כבר הלך פייפן. המצב הוא לא קל, ועוד יהיה קשה כמה שנים, אבל אני לא חושב שזאת סוף הדרך".

"למה לעשות כזה סיפור גדול?"

עניין נוסף עליו העבירו בעבר ביקורת חלק מהמשקיעים נוגע להיעדר השקיפות בפעילות החברה. על כך משיבים מנהלי חברת הניהול כי "למרות היותה חברה פרטית, החברה פעלה וממשיכה לפעול בשקיפות מלאה המאפיינת סטנדרטים של חברה ציבורית, לרבות פרסום דוחותיה והערכות שווי על ידי משרדי רואי חשבון ושמאות מהמובילים בארץ ובעולם. החברה מנוהלת בשיתוף פעולה מלא עם הדירקטוריון והוועדה המייעצת, שקיבלו את ההחלטות המרכזיות בחברה והשימוש במניות הניהול על ידי היזמים נעשה כדבעי".

* בדיעבד אתה מצטער שנכנסת לסיפור הזה?

"לא, אני מאמין בחברה. בוא לראיין אותי עוד כמה שנים, כשנמכור את פרויקט איירפורט סיטי במונטנגרו ברווח ואז נראה. אני מאמין בחברה ומכיר את 'קוליירס' (מעריכי שווי הנדל"ן של החברה, א' ש'). הם לא ייתנו סתם הערכת שווי, אלא זה יהיה מבוסס על משהו אמיתי. אז אמרו למשקיעים 'תפקידו עוד קצת, תישארו בשקט ובוא נראה מה יהיה עוד שלוש שנים'".

* בינתיים, לחברה יש הערת "עסק חי" בדוחות הכספיים.

"הערת 'עסק חי' - ואני עם כל הכבוד קצת יותר בביזנס בחיים ממך - זה לא אומר שחברה פשטה רגל. זה אומר שכרגע, מבחינה תזרימית, צריכים או להזרים או למכור. אנחנו החלטנו שלמכור זה חבל. למה למכור ב-30% או 40% פחות מהעלות במכירת חיסול?

"יש לנו היום איזה מגרש במתחם איירפורט סיטי ליד מונטנגרו, שזה יכול להיות בוננזה, אז למה למכור את זה? אני לא מבין. אז שמים עוד קצת, אם כבר השקענו ואני גם שם. הנה, תפוחי מודיע לך, שגם אני שמתי כסף.

"צריך לקחת בפרופורציה את ההפסדים והכסף שיש שם. אתה כותב על כסף פרטי של אנשים שהשקיעו בחברה, בזמן שיש כסף בהיקף של מיליארדי שקלים בחברות ציבוריות, וזה מה שצריך להיות בדף הראשון של העיתון?"

* יש כאן דמויות מפורסמות וזה סיפור עיתונאי טוב.

"אני וג'וש הפסדנו כאן את הכסף האישי שלנו ולא לקחנו אג"ח מאף אחד. כל אחד השקיע מכיסו הפרטי. מכרו דירות, אבל לפי ה-IFRS אפשר להכיר בהכנסות רק במסירת הדירות - אז קצת פרופורציה. המוסדיים השקיעו כאן רק 15 מיליון אירו לעומת מיליארדים שהשקיעו בחברות דומות אחרות שפעלו בתחום הנדל"ן במזרח אירופה, אז למה לעשות מזה כזה סיפור גדול?"

מור

עוד כתבות

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם 

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

משפחות החטופים חוסמות כרגע את איילון דרום וקוראות: ''למה הם עדיין בעזה ?!'' על רקע העסקה המתגבשת / צילום: אדר אייל Adar Eyal

משפחות חטופים חסמו את איילון, אישה שזרקה עליהם ביצים נעצרה

לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • הבוקר: משפחות חטופים חסמו את נתיבי איילון בקריאה להשבת החטופים • דיווח: אם לא יהיו תקלות' הקמת הרציף ההומניטרי בעזה תושלם כבר ביום שישי • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים

איורים: גיל ג'יבלי

הכירו את המנכ"ל שהרוויח השנה 50 מיליון דולר, במזומן

שמונה מנכ"לים ישראלים בחברות הנסחרות בוול סטריט קיבלו אשתקד תגמול של מעל 10 מיליון דולר ולעתים הרבה יותר ● מי המנכ"ל שקיבל כ־50 מיליון דולר במזומן, מדוע אחר העדיף לקבל הכול במניות, ולמה עלות העסקתו של אמנון שעשוע במובילאיי נחתכה דרמטית?

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

ארה"ב וסעודיה מתקרבות לברית הגנה, והנגמ"ש האמריקאי עם מערכת של אלביט

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר? לפי בית המשפט, התשובה היא לא

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואין ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע בצה"ל, והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע שהאישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע שפנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שניה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תחשב כ"הכנסה ראשונה"

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; ההנג סנג קפץ בכ-2.5%

הדאקס נסחר סביב רמות הבסיס ● הניקיי ירד ב-0.1% ● בסין לא התקיים מסחר לרגל יום הפועלים ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

התוכנית שמסייעת למפונים לחזור לשוק העבודה בלי לאבד קצבאות

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה