גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החוו"ד לביטול השומה בעסקי היהלומים של לבייב

המקרה המוזר של לבייב: ב-2005-2006 הובילו שוקי ויטה ומשה אשר שתי שומות שונות לנכסי היהלומים של לבייב ■ השומה של אשר הייתה גבוהה פי 5 מזו של ויטה ■ ועדה מיוחדת פסלה את השומה של אשר ומתחה ביקורת על התנהלותו

לידי "גלובס" הגיע דוח הוועדה לבחינת שומות סותרות שנעשו לאיש העסקים לב לבייב, שמותח ביקורת על המועמד המוביל לתפקיד מנהל רשות המסים כיום, משה אשר. כפי שפורסם ב"גלובס" בעבר, בין לבייב לרשות המסים התגלעו מחלוקות על סכום המס שעליו לשלם למדינה, שבגינה אף מונתה ועדה מיוחדת לבחינת השומות, וכעת מתפרסמות לראשונה מסקנות הוועדה ופרטי המחלוקת.

ממידע שהגיע לידי "גלובס" עולה כי במהלך חקירתו של מנהל רשות המסים לשעבר שוקי ויטה במשטרה, בעניינו של לב לבייב, התברר כי רשות המסים הוציאה שתי שומות סותרות לגבי פעילותו העסקית של לבייב לשנת 2002: הראשונה הוכנה בפקיד שומה גוש דן, בראשות ויטה ומחליפו בתפקיד, מיקי מיכאלוביץ. השנייה הוצאה על ידי המועמד המוביל לתפקיד מנהל רשות המסים כיום, משה אשר, על סכום הגבוה פי חמישה. כאשר נודע הדבר ליועץ המשפטי לממשלה דאז, מני מזוז, הוא הורה למנהל רשות המסים באותה תקופה, יהודה נסרדישי, למנות ועדה מיוחדת שתקבע איזו מבין השומות תקפה.

שומה מחמירה

במקרה של ויטה יש אירוניה לא מעטה, שכן החשדות המרכזיים של המשטרה לגבי ויטה, שבגינם החלה חקירתו ובהמשך גם חקירת מערכת יחסיו עם עו"ד וינרוט, היו שוויטה העניק הקלות במס לאילי ההון, וביניהם גם לאיש העסקים והיהלומן, בעלי אפריקה ישראל, לבייב, ולבסוף השומה המקלה שהוא הוביל התקבלה. עם זאת, שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, גלעד נויטל - שהרשיע את ויטה בשלוש עבירות של מרמה והפרת אמונים וקבע כי כעובד ציבור היה נתון בניגוד עניינים כשטיפל בלקוחותיו של עו"ד יעקב וינרוט - לא הטיל דופי בעבודתו המקצועית של ויטה מול אילי ההון.

סיפור השומות הכפולות עלה אמנם במשפטו של ויטה, אך חמק "מתחת לרדאר" של כלי התקשורת.

תחילת הפרשה בפברואר 2005. אז חתמו חברת אל.אל.די, חברת היהלומים שבבעלות לבייב, ולבייב עצמו (באמצעות נציגיו) על הסכם בפקיד שומה גוש דן לשנת המס 2002. ההסכם התייחס לנכסי לבייב בענף היהלומים וכבעל שליטה באל.אל.די, בסך של כ-400 מיליון דולר, והוא נעשה במסגרת הליך גילוי מרצון. ל"גלובס" נודע כי בהסכם מ-2005 התחייב לבייב לשלם מס למדינה בשיעור של 5% משווי נכסיו בענף היהלומים - 20 מיליון דולר.

מי שהיה פקיד שומה גוש דן באותה תקופה וחתם על ההסכם עם לבייב היה מיקי מיכאלוביץ, ואולם מי שניהל את המו"מ עם אל.אל.די לקראת כריתת ההסכם היה שוקי ויטה, שקדם למיכאלוביץ בתפקידו.

למרות קיומו של ההסכם, החליט משה אשר, במסגרת תפקידו כפקיד שומה מפעלים גדולים (פשמ"ג), להוציא שומה חדשה ללבייב, על אותם נכסים. בדצמבר 2006 הוא הוציא שומה כפויה (שומה לפי מיטב השפיטה) ללבייב, שבה נקבע כי הוא יצטרך לשלם למדינה מס בשיעור של 25% מתוך 400 מיליון הדולרים. כלומר, אשר ביקש לגבות מס גבוה פי חמישה מזה שגבה ממנו פקיד שומה גוש דן, בסך 100 מיליון דולר.

הוועדה פסלה

במסגרת החקירה שניהלו המשטרה והפרקליטות בפרשת שוקי ויטה, נחשד ויטה כי נתן ללבייב הקלות מס ודבר קיומן של השומות הסותרות בעניינו של לבייב נודע לפרקליטות. לאור המידע, הורה היועץ המשפטי לממשלה דאז, מני מזוז, למנהל רשות המסים באותה עת, יהודה נסרדישי, "לבחון את השאלה המיסויית הנוגעת ללבייב".

בעקבות הוראתו של מזוז, הקים נסרדישי ב-18 בספטמבר 2007 ועדה מיוחדת. חברי הוועדה היו עו"ד אהובה סימון מפרקליטות מחוז ת"א, רו"ח שמעון כהן, מנהל המחלקה המקצועית ברשות המסים דאז, עו"ד תמר לומברוזו, מהמחלקה לייעוץ משפטי ברשות המסים, נאווה נמיר, מנהלת המחלקה למיסוי בינ"ל ברשות המסים לשעבר, ועוז חלבי, מנהל תחום במחלקה המקצועית במס הכנסה.

מסיכום דוח הוועדה שהגיע לידי "גלובס" עולה כי השאלות שעמדו בפני ועדת הבדיקה היו אם קיימת סתירה בין שומת פשמ"ג לבין ההסכם שנחתם עם לבייב ואל.אל.די בפברואר 2005, ואם קיימת סתירה כזו, איך היא משפיעה על המשך ההתנהלות מול לבייב. עוד בדקה הוועדה אם שומת פשמ"ג לשנת המס 2002 תוכל לעמוד לבדה, ללא תלות בהסכם שנעשה בפקיד שומה גוש דן. "לא נשללה אפשרות לבטל את ההסכם ולהותיר את השומה לבדה", נכתב בדוח. ההסכם עם לבייב נבחן נוכח קיומם של הסכמי גילוי מרצון, בעיקר בתחום נדל"ן ויהלומים.

חברי הוועדה קראו מסמכים בתיק לבייב בפשמ"ג ומסמכים בתיק אל.אל.די בפקיד שומה גוש דן, שמעו הסברים וסקירות מפי המעורבים בטיפול בשני ההליכים מול לבייב (וביניהם ויטה, אשר ומיכאלוביץ') וכן סקירות של מי שעסקו בטיפול בהסכמי גילוי מרצון לשנות המס הרלוונטיות. לבסוף החליטו חברי הוועדה פה אחד לבטל את השומה שנערכה ללבייב בפשמ"ג.

"שומת פשמ"ג סותרת בתוכנה את תוכן הסכם 2005 ואין שניהם יכולים להתקיים זה לצד זה. בעצם, ובפועל, שומת פשמ"ג מתיימרת לבטל את ההסכם", כתבה הוועדה במסמך "סיכום בחינת תיק לב לבייב" שהגיע לידי "גלובס".

"תרתי דסתרי"

הוועדה לא חסכה בנימוקיה ביקורת על השומה שנערכה בפשמ"ג, בראשות אשר. "הוברר לנו כי התוכן העובדתי בשומת פשמ"ג שאוב כולו מהצהרתו של לבייב שניתנה במסגרת ההסכם, חרף בטלותו של ההסכם על ידי השומה עצמה. משכך, נמצא ששומת פשמ"ג אינה מבוססת על תשתית עצמאית עובדתית, ומכאן שלא תוכל לעמוד לבדה באורח בלתי תלוי בהסכם", כתבו חברי הוועדה. עוד נכתב: "לא מצאנו אפשרות משפטית לבסס שומה שעל פיה ההסכם בטל בפועל מחד גיסא, אך בה בעת היא מסתמכת על תוכנו של ההסכם הבטל מאידך גיסא. דבר זה הינו תרתי דסתרי".

מדברי הביקורת על שומת פשמ"ג ניתן ללמוד גם על הנימוקים של מי שניסו להגן על השומה. "איננו מקבלים את הטענה שלפיה ניתן להסתמך על מידע שנמסר במסגרת ההסכם, תוך כדי, ולמרות, ההתנערות מן ההסכם על ידי הרשות המבקשת לעשות שימוש במידע. בנוסף, איננו מקבלים את הטענה שלפיה ניתן לעשות שימוש מאבחן בין 'חלקי ההסכם' ככאלה העומדים באופן נפרד אלה מאלה. אבחנה בין המידע שנמסר במסגרת הסכם ושימוש בו, לבין תוצאות המס שבאותו הסכם והתנערות מאלה. הסכם הוא מקשה אחת שאפשר לקיימו, או לבטלו. נוכח האמור, המסקנה המתחייבת היא כי אילו יצא צו במתכונת שומת פשמ"ג לשנת המס 2002, לא יהא ניתן לתמוך בו ולהגן עליו בערעור בבית המשפט. עמדה זו נתמכת גם ע"י עו"ד יעל ורבה, מנהלת המחלקה הפיסקאלית בפרקליטות המדינה, לאחר שקוימה עמה התייעצות בנושא זה".

תעודת כבוד לאשר?

בהמשך הדוח כתבה הוועדה כי בעקבות המסקנה האמורה, היא שקלה את האפשרות לבטל את הסכם 2002, אך לא היו לה האמצעים או הנתונים לקבוע אם מדובר בהסכם גרוע, שיש לבטלו, או בהסכם סביר שיש להותירו: "על פי הנתונים שבידינו, אין לנו אמצעים לקבוע שנכון או ראוי לבטל את ההסכם, או שהוא חריג לעומת הסדרים אחרים שנערכים בענף (היהלומים), ובשל כך הוא בלתי סביר באופן שיש לבטלו", כתבה הוועדה וציינה כי בתיק אל.אל.די בפקיד שומה גוש דן לא נמצאו תיעוד וטיוטות מתקופת ניהולו של המו"מ עם אל.אל.די, ולמעשה לא נמצא דבר הנוגע לעניין, פרט להסכם עצמו מפברואר 2005.

בסיכום דבריה, לאחר שפסלה, כאמור, את שומת פשמ"ג והותירה על כנה את שומת גוש דן הבהירה הוועדה: "ההסכם מפברואר 2005 מתייחס להליך גילוי מרצון בדבר נכסים שהתהוו ללבייב בענף היהלומים וכבעל שליטה באל.אל.די, בלבד. נכסים הקיימים בחו"ל מפעילות אחרת, ככול שקיימים, לא כלולים בהסכם ומחייבים דיווח ופירוט מלא לאור המצב המשפטי כיום. לנישום לא יותר לדרוש קיזוז הפסד הון בשל שליטתו באל.אל.די ולא יותר לו או לאל.אל.די. לדרוש קיזוז הפסד הון של השליטה באיזו מן החבות שבשליטתה של אל.אל.די".

פרשת השומות הסותרות שנעשו לבייב ברשות המסים מותירה שאלות רבות: כיצד ייתכן שבתוך רשות המסים, הגוף החשוב שאחראי על "טור ההכנסות" בתקציב המדינה, מתבצעות שתי שומות סותרות לאותה חברה או אדם? מדוע התעלם פשמ"ג מההסכם שנעשה עם לבייב ב-2005? כיצד ניתן להסביר את הסתירה בשיעור המס בין שתי שומות שנערכו על ידי שני גורמים מקצועיים שונים ברשות המסים? מדוע אין בפקיד שומה גוש דן תיעוד למשא ומתן ולהסכם שנערך עם לבייב?

על רקע מועמדותו של אשר לתפקיד מנהל רשות המסים, יש לשאול גם אם לאור הביקורת שנמתחה עליו ומובאת כאן לראשונה הוא ראוי להיות מנהל רשות המסים הבא, ואולי השומה הגבוהה שהוציא היא בבחינת תעודת כבוד.

משה אשר סירב להגיב לידיעה.

מרשות המסים נמסר: "חובת הסודיות הקבועה בחוקי המס מונעת מהרשות למסור כל מידע ביחס לנישומים והטיפול בעניינם. יצוין כי לאחרונה יצאו למשרדים הנחיות ברורות לגבי אופן ההתנהלות על מנת לטייב את תהליכי השומה ולוודא אחידות בטיפול בתיקים".

מקבוצת לבייב נמסר: "מר לבייב מקפיד לשלם את שומות המסים בגין פעילותו העסקית כפי שהן נקבעות על ידי רשות המסים, ע"פ הקבוע בחוק".

השומות הכפולות שערכה רשות המסים ללב לבייב / מאייר: גיל ג'יבלי

עוד כתבות

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים