גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"תיתכן ירידה של 15% במחירי הדירות - ואז עלייה"

בכירי שוק ההון שהתכנסו לפאנל של "גלובס" עסקו בגל הסדרי החוב ששוטף את השוק, כמו גם בשוקי המניות והאג"ח ובשוק הנדל"ן הצונן ■ הם טוענים שהם מנהלים חוב לא פחות טוב מהבנקים, שיש הזדמנויות באג"ח ובמניות ושעדיין לא הגיע הזמן להשקיע באירופה

נושא הפאנל של מנהלי בתי ההשקעות שכינסנו במסגרת ועידת ישראל לעסקים של "גלובס" היה השקעות - כלומר, מה כדאי לעשות עם הכסף שלנו בשנה הבאה, ולאן המשבר הכלכלי יתפתח. אולם עם כל הכבוד לשאלות החשובות הללו, את המנכ"לים הוותיקים בשוק ההון מטריד במיוחד המשבר בשוק האג"ח הקונצרניות וגל הסדרי החוב החדש שעמו יצטרכו להתמודד בשנים הקרובות. נושא זה מוציא מהם אמוציות, וניכר שהוא מטריד את המנהלים הוותיקים, שרגילים לנתח את מצב השוק בצורה שלווה.

"החברות הגדולות נמצאות כיום בבעיה גדולה יותר, הן חשופות למשבר יותר מחברות קטנות", אומר ויקטור שמריך, מנכ"ל משותף בדש איפקס.

- אתה יכול לתת דוגמה?

שמריך: "למשל, חברה כמו קבוצת אי.די.בי, תלויה יותר בקרדיט סוויס שבה השקיעה, ולא במה שקורה בפועל בלב העסקים של החברה. בחברות הקטנות נגיע בסוף אולי להסדרים, אבל בחברות הגדולות אנחנו יותר תלויים בבנקים מאשר בבעלי החברות".

- למה אתם תלויים בבנקים?

שמריך: "בדלק נדל"ן לדוגמה, יצחק תשובה צריך שהבנק ישחרר לו כסף לטובת הסדר החוב. מכיוון שאם לא יהיה הסדר בדלק נדל"ן, והגופים המוסדיים יענישו את תשובה ולא יתנו כסף לקבוצת דלק, הבנקים, שהם נותני אשראי חשובים לקבוצת דלק, יהיו חשופים למשבר עמוק מאוד.

"לכן, כדי שלא יהיה פה משבר, כולם צריכים להתאחד סביב הרצון לעזור לקבוצות האלה. בנק ישראל והבנקים צריכים להפסיק לטמון את הראש בחול, ואני חושב שהבנקים צריכים לשחרר כסף, ובנק ישראל יצטרך בסופו של דבר להתערב, אחרת נגיע למשבר עמוק יותר, שישפיע גם על הבנקים".

"חייבים תיאום מלא"

צבי לובצקי, יו"ר בית ההשקעות אי.בי.אי, מוסיף כי "הפתרון להסדרי החוב חייב להיעשות בתיאום מלא של המערכת הבנקאית; אין פה תחרות מי טוב יותר, אלא איך לנהל את ההסדרים האלה בצורה מתואמת לחלוטין, כי הזכויות על המניות שיש לבנקים לא שוות כלום במקרה של קטסטרופה".

- ומה לגבי התרומה של בעל השליטה?

לובצקי: "אף אחד לא מציע לבטל את המושג חברה בעירבון מוגבל, אך בעלי השליטה חייבים להבין את האחריות שלהם. אי אפשר בזמן ההנפקה להנפיק בהתבסס על השם שלך, ולהיעלב שלא משתתפים בהנפקה, אבל בזמן פירעון החוב להתבסס על הטיעון חברה בעירבון מוגבל, ולהתנער מהאחריות".

צבי סטפק, יו"ר מיטב: "יש להבדיל בין חברות שבהן מתנהגים בעלי שליטה כבחצר האחורית, לבין מקרים שבהם בעל שליטה התנהל בצורה הגונה, והוא באמת אינו יכול להביא כסף מהבית. יש מצב של בעל שליטה כמו תשובה, שיש לו חברות אחרות, ומוטת האינטרסים שלו רחבה יותר, וזה מובן גם לתשובה עצמו, שברגע שהוא שומט חובות באחוזים בחברה אחת, יש לו בעיה בחברות האחרות, זה משהו שצריך להביא בחשבון".

יאיר לפידות, מנכ"ל משותף בילין-לפידות: "בעל השליטה צריך לכאוב את הכאב העמוק ביותר במצב של הסדר חוב, ואם הוא לא רוצה להזרים הרבה, שלא יישאר בעל שליטה. כשיש כישלונות עסקים שגוררים למחיקות עמוקות, וכשנוצר בור אימתני, בעל שליטה הגון צריך לעזור לחברה ככל יכולתו.

"אולם הבעיה המרכזית היא גם איך מתמחרים בשוק את הסיכון. לדוגמה, אני לא מבין איך חברה כמו דלק נדל"ן, שמינפה עצמה פי 40 על ההון, זכתה לדירוג גבוה".

- אתה חושב שחברות הדירוג כשלו במקרה של דלק נדל"ן?

לפידות: "בראייה שלי, דלק נדל"ן אף פעם לא הייתה חברה בדירוג A פלוס. כאשר המגמה בשווקים משנה את הכיוון, אתה לא עמיד ברוח נגדית כשאתה ממונף. ואנחנו רואים היום, שהבעיה בכל מקום היא מינוף - זה אם כל החטאים".

שמריך: "אנחנו פחות מסתמכים על חברות הדירוג כבר מ-2008; זו מתודולוגיה שקרסה".

לובצקי: "אנשי ההשקעות לא צריכים את חברות הדירוג. חברות הדירוג מיועדות לוועדות השקעה, וזו אשליה לחשוב שוועדת השקעות, שהיא לא ממש בתוך העסק המקצועי, קובעת ונותנת הנחיות".

סטפק ניסה למתן את הטענות, וציין כי "לחברות הדירוג, כמו לרגולטור, יש תסמונת של תגובה מאוחרת, וזה קורה בייחוד כאשר הן נתפסות עם המכנסיים למטה, ועוברות ממצב קיצון אחד לאחר. לדוגמה, אחרי משבר 2008, חברות הדירוג מיהרו להוריד דירוגים. יחד עם זאת, אני לא ממעיט בערכן. צריך לזכור כי בסוף יש להן יותר מידע רחב ופרטני שלא מפורסם לכל הציבור, וזה עוד מקור שצריך להתחשב בו".

"המעבר ל-IFRS גרם נזק"

גילעד אלטשולר, מנכ"ל משותף באלטשולר-שחם, מוסיף שגורם נוסף שתרם למצב העגום בחברות רבות הוא המעבר ל-IFRS בתחום החשבונאות. "המעבר לשיטת ה-IFRS הביא לשערוכים גבוהים, ואפשר לחברות לחלק דיבידנדים ובונוסים דמיוניים, ובסופו של דבר גרם לאותן חברות גם להגיע היום להסדרי חוב".

- אתם מבקרים את בעלי השליטה והרגולטורים, אבל איפה החלק של המוסדיים במשבר? אולי אתם פשוט לא יודעים לנהל מספיק טוב את האשראי?

אלשטולר: "לא ניהלנו חוב פחות טוב מהבנקים. תראו את דוחות הבנקים, והיקף החשיפה הגבוה שלהם לאג"ח במדינות ה-PIIGS, כך שלא בטוח עד כמה הם יודעים לנהל סיכונים".

לובצקי: "הפתרון להסדרי החוב חייב להיעשות בתיאום מלא של המערכת הבנקאית; אין פה תחרות מי טוב יותר, אלא איך לנהל את ההסדרים האלה בצורה מתואמת לחלוטין".

לפידות: "במשבר הנוכחי נראה כי הבנקאות היא מוקד החולשה של הכלכלה המודרנית במערב. אנחנו לא יודעים מה באמת מצב הבנקים, כי קשה להאמין למאזנים שלהם. כל הצרות כיום הן בגלל שנאלצו להציל מערכת בנקאית".

- ובכל זאת, אתה לא חושב שבניהול חוב, הבנקים בישראל יותר מנוסים ומקצועיים מכם?

לפידות: "יש היקש שגוי נוסף מהמשבר, שאומרים לנו תלמדו מהבנקים, אבל יש נקודה שונה ביסודה מניהול החוב אצל הבנקים ואצל המוסדיים, שאינה נלקחת בחשבון. אנחנו יכולים לקנות בבוקר אג"ח, למכור בערב, לחכות שבוע ושוב לקנות. לעומת זאת, הבנק בישראל נמצא בנישואים קתוליים עם הלווה.

"נוסף לכך, רק לפני כמה שבועות הוציא הממונה על שוק הביטוח, פרופ' עודד שריג, מחקר בנוגע למחיקות האשראי בעקבות המשבר האחרון, שממנו עולה כי בשוק ההון נגרם הפסד של 6.5% לתיק האג"ח הקונצרניות, לעומת 7% באשראי העסקי של הבנקים".

- ברמת המחירים הנוכחית בשוק האג"ח הקונצרניות, האם מדובר בפאניקה, או שאכן המצב כה קשה?

לובצקי: "יש היום מנפיקים שאין סיבה שהחוב שלהם לא ימוחזר, אך התשואות של האג"ח שלהם לא הגיוניות. נוסף לכך, שוק ההון יצר בעצמו עיוותים. ניקח למשל את ועדת חודק. היא אולי נלחמה נהדר את המלחמה של העבר, אך כיום היא עיוותה לגמרי את השוק, והתוצאה היא ששליש מהאג"ח הקונצרניות סגורות בפני הגופים המוסדיים בגללה. בשורה התחתונה, ההזדמנויות קיימות יותר באג"ח הקונצרניות מאשר במניות, השוק מלא סיכונים, אך חלקם מתומחרים בצורה הוגנת".

סטפק: "הזמן לעשות את ועדת חודק היה אחרי ועדת בכר. הרגולטור נתפס עם המכנסיים למטה, ועובר ממצב קיצון אחד לאחר. התייחסו למנהלי ההשקעות כאילו מדובר פה בילדים שלא יודעים לנהל השקעות. אותו דבר עם חברות הדירוג, שממהרות להוריד דירוגים מהצריבה של העבר, כאשר פיגרו".

אלטשולר:" אנחנו לפני גל של הסדרי חוב. צריך לראות לאן הולך העדר ולהתנהג הפוך. ברור שאם כולם הולכים למק"מ לא צריך להיות שם. ברור שנצטרך ללכת להסדרים כאלו או אחרים, אך האג"ח הקונצרניות ייתנו תשואה עודפת".

- באי.די.בי, נניח, אג"ח בתשואה של 15% היא הזדמנות?

אלטשולר: "יש הבדל בין קבוצות אי.די.בי. אני לא מבין איך אפשר לדרג את כל הקבוצות בחברת האחזקה באותו דירוג. יכול להיות שסדרה אחת כן ראויה להשקעה ואחרת לא, אך אם עושים את זה בפיזור רחב, ומבינים לאן בעל הבית לוקח את החברה, אפשר למצוא הזדמנויות".

"יהיה פחות טוב ב-2012"

בתחילת השבוע שעבר, במסגרת ועידת ישראל של "גלובס", הודיע נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, כי בנק ישראל יוריד בקרוב את תחזית הצמיחה של כלכלת ישראל לשנת 2012, לעומת תחזית של 3.2% לשנה הבאה שבה מחזיק היום הבנק. ההצהרה הזו מהווה אינדיקציה נוספת להאטה הצפויה, וגם משתתפי הפאנל מתקשים להביע אופטימיות לגבי הצפוי.

"ברור שיהיה פה פחות טוב ב-2012, ונראה יותר מפוטרים, לא כל שכן לגבי שוק ההון", ציין אלטשולר. "לבד מהגורמים הכלכליים, אסור לשכוח גם את הסוגיה המדינית ביטחונית. אין ספק שהאזור פה לא שקט, וזה לא מוסיף רצון למשקיעים זרים להגיע לכאן".

שמריך: "חברות יציגו תוצאות פחות טובות, והן יצטרכו להתייעל, שזה אומר פיטורים. שופרסל, לדוגמה, כבר היום לא מציגה דוחות טובים כבעבר, ואני לא חושב שאסם ושטראוס יישארו חסינות. האבטלה בוודאי תעלה".

- מה לגבי השפעת המחאה החברתית, האם היא נמוגה?

סטפק: "המחאה החברתית לא נמוגה. היא עוד תגיע. אם לא ייעשה מה שצריך, בחצי שנה או השנה הקרובה היא תגיע באלימות".

לובצקי: "נוצרה פה בועת שכר לא הגיונית, שיצרה מצב לא בריא. טירוף השכר הביא לחוסר איזון, וזה גורם אסטרטגי חיובי שהביאה מחאה. תיקון 16 אמנם טיפל בשכר בעלי העניין, אך בעיית השכר רחבה יותר. אני סבור שהמחאה תביא לחלוקה אחרת של השכר במשק".

- מה לגבי שוק הנדל"ן? האם נראה ירידת מחירים מהותית?

לפידות: "המצב כיום הוא שהמוכרים נעולים על המחירים של פעם, והקונים לא מוכנים למחיר הזה, וכך נוצר הקיפאון. ברור שאם ניכנס להאטה הלחץ יגבר. יחד עם זאת, כל שיטת המגורים לבנייה בישראל היא כזו שלא מייצרת לחץ מהותי של היצע של דירות יד ראשונה. רמות המחירים יחזרו לנורמליות באמצעות שחיקת מחירים".

"מאז שנות השישים לא היה עשור שלא היו בו שנה-שנתיים של ירידת מחירים. ריבית נמוכה מנפחת מחירים, וכמו במניות שהתממשו, גם כאן זה יקרה לנדל"ן", הוסיף סטפק. "ועדת טרכטנברג פספסה את כל העניין של דיור בר-השגה; הבעיה היא לטווח ארוך יותר, שכן, המבנה הדמוגרפי של ישראל הוא של אוכלוסייה צעירה, ועל כן צריך להיערך מראש לביקושים. להערכתי יכולה להיות ירידה של 15% במחירי הנדל"ן, ואח"כ תיתכן עלייה".

"עדיין לא הגיע הזמן להשקיע באירופה"

במוקד המרכזי של המשבר נמצאת אירופה, כאשר כל בשורה היוצאת כמעט מדי יום מאחת ממדינות היבשת, מביאה לתגובה חריפה בשווקים. משתתפי הפאנל מאמינים כי הפתרון למשבר באירופה עדיין רחוק, אך לא מאמינים שגוש האירו יתפרק.

לפידות: "אין הוקוס פוקוס שיכול לפתור את בעיות אירופה; מדובר על עבודה רבה עם משמעת על פני שנים. מה שברור הוא שהאזרח הגרמני לא ייקח על גבו את המדינות שבהן האזרחים לא מורגלים בעבודה; מי שלא יישר קו ימצא עצמו בחוץ".

לובצקי: "המנהיגים באירופה מנסים להרוויח זמן. המטרה היא ליצור הרגשה שהדברים הם בדרך לפתרון, וזאת כדי שבדרך יהיה ניתן למחזר את החוב. ברמה הארוכה יותר הבעיה היא במרבית המדינות שבהן התושבים לא הפנימו את המצב. לא תהיה התפרקות של גוש האירו. אם העסק יגיע לקצה, תמיד יש את נשק יום הדין - הדפסת כסף".

אלטשולר: "את ענייני העבר יפתרו באמצעות הדפסות, וכעת יש לדאוג שבעתיד לא יקרו שוב הבעיות האלה. לכן הגרמנים עובדים על זה שתהיה מערכת פיסקאלית שתעצור את ההידרדרות בעתיד".

- האם כדאי לנצל את הפאניקה באירופה ולהשקיע?

אלטשולר: "במשוואת הסיכון סיכוי, עדיין לא הגיע הזמן לכך".

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי