גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההמלצות החמות: 20 מניות שיכולות לזנק בשנת 2012

האנליסטים אמנם פספסו לא מעט בשנה האחרונה, אך מדובר בשנה חריגה לכל הדעות ■ אם 2012 תהיה שנה "נורמלית", ייתכן שהמלצות האנליסטים יהפכו לרלוונטיות יותר מתמיד ■ קבלו את 20 המניות שעשויות לככב ב-2012

שנת 2012 נמצאת ממש מעבר לפינה ומשקיעים תרים אחר הזדמנויות השקעה נוכח הגידול בתיאבון לסיכון כעת משמדדי המניות המובילים בארה"ב זינקו ביותר מ-20% מתחילת חודש אוקטובר. נתוני המאקרו בארה"ב משתפרים ולמרות סימני השאלה הגדולים באירופה, ישנן מניות שלדעת אנליסטים יעשו חיל בשנה הקרובה.

נכון, האנליסטים חוו "פספוסים" רבים בשנת 2011, שהייתה שנה לא רגילה לכל הדעות. אך הנפילות בשווקים הותירו לא מעט מניות חבוטות בעלות ערך רב הגלום בהן. רשת CNBC בדקה את המלצות האנליסטים בוול סטריט וריכזה רשימה של 20 מניות עם סיקור אוהב ומחירי יעד המייצגים פוטנציאל לזינוק של עשרות אחוזים.

להלן הרשימה המלאה, בסדר עולה מבחינת פוטנציאל התשואה:

AmerisourceBergen (סימול: ABC) - מחיר היעד הממוצע שמעניקים אנליסטים למניה עומד על 46.03 דולר, גבוה ב-24% על מחיר השוק. 16 אנליסטים מסקרים את המניה; טווח מחירי היעד: 41.5-50 דולר למניה.

Cabot Oil & Gas - מחיר יעד ממוצע: 96.22 דולר (24% מעל מחיר השוק). טווח מחירי היעד של 18 האנליסטים המסקרים את המניה: 73-118 דולר למניה.

Range Resources - לא פחות מ-29 אנליסטים מסקרים את המניה ומעניקים לה מחיר יעד ממוצע של 78.16 דולר - גבוה ב-25% על מחיר השוק. הבעיה היא שטווח מחירי היעד רחב למדי: 52-105 דולר למניה.

International Paper - מחיר היעד הממוצע למניה זו הינו 36 דולר, כלומר 25% מעל מחיר השוק. 12 אנליסטים מסקרים את הנייר וטווח מחירי היעד שלהם הינו 29-45 דולר למניה.

טיפאני - גם כאן ישנו סיכוי לעלייה של כ-25%, בהתבסס על מחיר יעד ממוצע של 81.16 דולר למניה ע"י 19 האנליסטים שמסקרים את הנייר. טווח ההמלצות: 69-109 דולר למניה.

Gilead Sciences - עם סיכוי לעלייה של כמעט 26%, טווח מחירי היעד של 21 האנליסטים המסקרים את המניה נע בין 40 ל-55 דולר למניה. מחיר היעד הממוצע: 48.86 דולר.

eBay - מחיר היעד הממוצע של 29 האנליסטים המסקרים את המניה עומד על 38.48 דולר למניה, גבוה בכ-27% על מחיר השוק. מחיר היעד הנמוך ביותר עומד על 21 דולר למניה והגבוה ביותר - 48 דולר למניה.

Viacom - לפי המלצות האנליסטים בוול סטריט, במניה זו טמון פוטנציאל עלייה של כ-27.5%, כאשר מחיר היעד הממוצע שלה הינו 55.79 דולר. טווח התחזיות: 47-69 דולר למניה.

DirecTV - לפי 19 האנליסטים המסקרים את המניה, היא עשויה להגיע ל-55.18 דולר, מחיר המשקף עלייה של יותר מ-28% על מחיר השוק. טווח התחזיות כאן עומד על 47.5-61 דולר למניה.

EQT Corp - גם כאן ישנו סיכוי לעלייה של יותר מ-28%, שכן מחיר היעד הממוצע של 16 האנליסטים המסקרים את המניה הינו 71.75 דולר. טווח התחזיות: 48-84 דולר למניה.

אפל - החברה ששנייה בשווי השוק שלה רק לענקית הנפט אקסון מובייל צפויה, להערכת האנליסטים, להמשיך לעשות חיל. לא פחות מ-46 אנליסטים מסקרים את המניה הפופולרית ומחיר היעד הממוצע שלהם הינו 510.1 דולר למניה, כלומר זינוק של כמעט 29% על מחיר השוק. טווח התחזיות גדול כמו מספר האנליסטים שמסקרים את המניה: מחיר היעד הנמוך ביותר עומד על 260 דולר למניה ואילו הגבוה ביותר - 700 דולר.

Electronic Arts - ענקית משחקי המחשב והקונסולות טומנת בחובה פוטנציאל לעלייה של 29% במניה, שכן מחיר היעד הממוצע של 17 האנליסטים המסקרים אותה עומד על 26.18 דולר. טווח התחזיות: 14-31 דולר למניה.

Comcast - מחיר היעד הממוצע למניה זו עומד על 30.64 דולר, כלומר פוטנציאל לעלייה של כ-30%. טווח התחזיות של 25 האנליסטים המסקרים את המניה הינו 27-35 דולר למניה.

Teradata - המניה עשויה לעלות ביותר מ-31% בהתחשב במחיר יעד ממוצע של 62.73 דולר. 11 אנליסטים מסקרים את המניה. טווח התחזיות: 55-70 דולר למניה.

Priceline.com - האנליסטים המסקרים את המניה מעריכים שהיא תעלה בכמעט 32% בהתחשב במחיר יעד ממוצע של 623.23 דולר למניה. טווח התחזיות: 460-720 דולר למניה.

Wellpoint - כאן ישנו סיכוי לעלייה של 32%, כאשר המניה התברגה בחמישייה הראשונה. מחיר היעד הממוצע של 19 האנליסטים המסקרים את המניה הינו 86.74 דולר למניה, כאשר טווח התחזיות הוא 77-100 דולר למניה.

Tesoro - ממשיכים בחמישייה הטובה ביותר, כאשר כאן הסיכוי הוא לעלייה של 32.2% שכן מחיר היעד הממוצע עומד על 30.54 דולר למניה. טווח התחזיות של 13 האנליסטים המסקרים את הנייר: 24-46 דולר למניה.

Cigna Corp - אל המקום השלישי הגיעה מניית סיגנא, עם מחיר יעד ממוצע של 56.21 דולר למניה, גבוה בכ-33% ממחיר השוק. 14 אנליסטים מסקרים את המניה וטווח התחזיות הינו 45-62 דולר למניה.

Goodyear Tire & Rubber - מניה זו התברגה במקום השני עם פוטנציאל עלייה של כ-34% בהתחשב במחיר יעד של 18.56 דולר למניה. טווח התחזיות: 14-22 דולר למניה.

SLM Corp - הכוכבת של שנת 2012, לפי הערכות האנליסטים, עשויה לזנק השנה בכמעט 37%, שכן מחיר היעד הממוצע עומד על 18.5 דולר למניה. רק 4 אנליסטים מסקרים את המניה, ולפיכך טווח התחזיות צר מאוד: 18-19 דולר למניה.

עוד כתבות

בעיית הפקקים הולכת ומחמירה, והציבור צמא לפתרונות / אילוסטרציה: Shutterstock, bibiphoto

לפני עשור הוחלט להאיץ את מיזמי התחבורה. מה קרה בפועל?

בעיית הפקקים הולכת ומחמירה, והציבור צמא לפתרונות ● כמעט עשור אחרי שהממשלה החליטה על האצת מיזמי הענק בתחום התחבורה, איפה הם עומדים כיום? ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח - בשיתוף 15 דקות, ארגון צרכני תחבורה ציבורית בישראל - עוקב אחרי ההשקעה בפיתוח התחבורה הציבורית במטרופולינים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; אורקל קפצה במעל 4%, לצד מניות AI נוספות

הנאסד"ק עלה בכ-1% ● אלפאבית ירדה, אנבידיה טיפסה • הבנקים הגדולים בארה"ב מעריכים: מה יקרה ל-S&P 500 בשנה הבאה? ● הביטקוין התאושש ונסחר לזמן קצר מעל 90 אלף דולר ● מחירי הנפט רשמו עליות

מנכ''ל מקורות, עמית לנג, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

דוחות מקורות: הרווחים קפצו ב-47% בתשעת החודשים הראשונים של 2025

הזינוק ברווחי חברת המים הממשלתית נרשם בעיקר בעקבות עלייה בשיעור התשואה על ההון שמוכר לה, בעקבות העלייה בתשואות על אגרות החוב הממשלתיות ● מתחילת השנה, השקיעה החברה כ-1.3 מיליארד שקל בהקמה וחידוש מפעלי מים

רחפן הנושא מצלמה של נקסט ויז'ן / צילום: נקסט ויז'ן

המדד הביטחוני החדש בבורסת ת"א לא מצליח להתרומם, ואיפה בכל זאת יש הזדמנות?

פחות מחודש מאז שהושק בקול תרועה, המדד הביטחוני של ת"א מציג ירידות של כמעט 5% ● המו"מ להסכם בין אוקראינה לרוסיה, וסיום המלחמה בעזה, מעיבים לאחרונה על ביצועי המניות שכיכבו בשלוש השנים האחרונות ● האם בבורסה הצטרפו לחגיגה מאוחר מדי?

הסכמי מתנה / איור: לירון בר עקיבא

אחות נתנה לאח את הדירה שירשו, ואז התחרטה. מה קבע ביהמ"ש?

אחות העבירה לאחיה את כל זכויותיה בנכסים שירשו יחדיו מהוריהם המנוחים ללא תמורה ● לאחר שהאח העביר את הזכויות בנכסים לבתו ללא תמורה, הגישה האחות תביעה נגד אחיה ובתו בטענה כי החוזים היו למראית עין בלבד ● מה קבע בית המשפט?

שמואל אברמזון, הכלכלן הראשי / צילום: יוסי זמיר

צוות צללים באוצר מציג תחזיות פסימיות לגירעון ולצמיחה

משרד האוצר אופטימי לגבי גירעון מתון וצמיחה של 5.2%, אך יועציו עלומי־השם מזהירים שהגירעון עלול לעלות והצמיחה להיות נמוכה מהצפוי ● בין הגורמים שנבחנו: המלחמה והבחירות שבדרך

אילוסטרציה / צילום: Shutterstock

חברת המכשור הרפואי שגייסה מיליוני דולרים וחתמה על הסכם הפצה

חברת המכשור הרפואי Pathkeeper Surgical הודיעה על השלמת גיוס סיד בהשתתפות משקיעים בולטים ● לפני כמה חודשים חתמה החברה על הסכם הפצה בארה"ב עם חברת המכשור הרפואי Highridge Medical בהיקף של מאות מיליוני דולרים בשנה

מגדל השעון ביפו. המערערת חויבה בהוצאות המשפט / צילום: Shutterstock

האם מכירת מניות בחברה שהחזיקה בניין להשכרה מזכה בתשלום מס שבח מופחת?

בעקבות סכסוך שהוכרע בעליון חויבה חברה למכור את חלקה בחברה אחרת שהחזיקה בניין אחד להשכרה ביפו ● המוכרים ביקשו לשלם מס שבח מופחת לפי החוק לעידוד השקעות הון, אך מנהל מיסוי מקרקעין חשב אחרת ● מה קבעה ועדת הערר?

אילוסטרציה: Shutterstock

שני עורכי דין חשודים בתרמית של מאות מיליונים. כך עבדה השיטה

פרקליטות המדינה הגישה כתבי אישום חמורים נגד חמישה נאשמים, בהם שני עורכי־דין ומהנדס, בטענה כי פעלו במשך שנים לשיווק קרקעות ציבוריות באזור סכנין תוך זיוף מסמכים, הצגת מצגי שווא והלבנת הון בהיקף של כ־200 מיליון שקל ● יחד עם כתבי האישום הוגשה בקשה לתפיסת רכוש בשווי כ־55 מיליון שקל

פרויקט exchange ברמת גן / צילום: 3division

למרות פגיעת הטיל: אזורים מקווה להשלים את בניית מגדל Exchange בר"ג עד לסוף השנה

החברה מציינת בדוח הכספי לרבעון השלישי של 2025 כי היא ממשיכה לפעול לקבלת תעודת גמר "במועד שתוכנן", קרי הרבעון הרביעי של השנה ● השיפוצים צפויים להתארך מעבר לכך ● אחת מהשפעות הפגיעה: החברה מכרה לאורך השנה רק שלוש דירות בפרויקט

 

מגדל ביונד של תדהר ויוניון / הדמיה: סטודיו 84

למרות שחתם על חוזה שכירות: משרד עוה"ד פישר לא יעבור למגדל ביונד

משרד עורכי הדין פישר-בכר-חן החליט לוותר על המעבר ולהישאר במגדל עזריאלי טאון ● רמ"י והרצליה חתמו על הסכם גג, במסגרתו יושקעו בעיר יותר מ-5.5 מיליארד שקל ● רק עם 60% הסכמה: זו רפורמת ההתחדשות העירונית שמקודמת בחוק ההסדרים ● וגם: שתי תוכניות לשכונות ענק עשו צעדים משמעותיים ● חדשות השבוע בנדל"ן

פרויקט לשכירות ארוכת טווח בירושלים. הריבית טרפה את הקלפים / הדמיה: YAM3D

ירידה של יותר מ-90% מהשיא: מחירי הקרקעות לשכירות בירושלים בצניחה

מכרז לשכירות ארוכת טווח ששווק לאחרונה בהצלחה בעיר הבירה ממחיש עד כמה גדולה הירידה מאז השיא של 2021־2022 ● אם באמצע 2022 מחיר ממוצע של קרקע ליח"ד הגיע לכמעט מיליון שקל, היום הוא ברף נמוך מ־100 אלף שקל

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

מאחורי הנתונים על ירידת מחירי הדיור יש עיר אחת שהמחירים בה רק עולים

מדד מחירי הדיור מבשר כבר שבעה חודשים רצוף על ירידות שלא נראו זמן רב בשוק המקומי ● אבל כשצוללים לנתונים מגלים שהירידות מתמקדות במרכז, בעוד שבירושלים ובפריפריה המחירים ממשיכים לעלות ● מה הסיבות לתופעה ואיך תשפיע הורדת הריבית של בנק ישראל על השוק?

שלומי ויוסי אמיר, בעלי השליטה בשופרסל / צילום: יונתן בלום

הנתון המדאיג בדוח והשאלה: האם העלאת המחירים חוזרת להתנקם בשופרסל?

מניית רשת המזון צנחה ב–7% לאחר שדיווחה על רבעון שלישי רצוף של ירידה במכירות בחנויות זהות ● גם אצל המתחרות ניכרה חולשה, אך בשוק חוששים שהמצב בשופרסל קשה יותר ונובע ממהלכי ההתייעלות והעלאות המחירים: "המשך הירידה בהכנסות עלול לקרב הרשת להפסד"

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; פומה מזנקת בכ-16%

הדאקס מטפס בכ-0.4% ● הניקיי עלה בכ-1.3% ● וול סטריט סיכמה אתמול יום רביעי רצוף של עליות, אם כי לא ברור כמה זמן המגמה תימשך ● אנבידיה טיפסה ואלפאבית נפלה, אך האחרונה עדיין לא רחוקה מרף שווי השוק של 4 טריליון דולר ● הביטקוין התאושש אתמול ונסחר הבוקר סביב 91 אלף דולר ●

מוסך דן ברמת החייל / צילום: איל יצהר

הפרויקט השאפתני של דן בצפון ת"א מסתבך בגלל מחלוקת על 20 דירות

עיריית ת"א דרשה לקבל 20 דירות בפרויקט המיועד לקום במקום חניון האוטובוסים ברמת החייל, אך ועדת הערר המחוזית התנגדה ● בעירייה יגישו עתירה: "מדובר בשטחים השייכים לציבור"

מייסדי Spacial. מימין: מאור גרינברג ועמי אברהמי / צילום: Spacial

"אנחנו מחליפים את מהנדסי הבניין והאינסטלציה ב-AI, מי שיישאר זה רק האדריכל"

עמי אברהמי רצה להדפיס קירות במפעל ולהרכיב בית חדש בתוך שבועות. אבל החברה שהקים, Veev, קרסה - עד שצצה מחדש תחת בעלות אחרת ● עכשיו הוא חוזר עם סטארט־אפ חדש לשילוב בינה מלאכותית בתכנון, ומגייס מיליוני דולרים מאחת מקרנות הצמרת הישראליות

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן

דוחות שיכון ובינוי: מספר העסקאות של מכירות דירות צנח, אך הרווח זינק

למרות צניחה חדה במכירות הדירות, שיכון ובינוי מציגה זינוק ברווח הנקי - שהגיע ל־55 מיליון שקל ברבעון ו־325 מיליון שקל מתחילת השנה ● העלייה מיוחסת בעיקר לצמיחה במגזרי התשתיות והנדל”ן בחו”ל ● בחברה מעריכים כי אי־הוודאות בענף תתמתן ותחזיר את הביקושים ב־2026

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

הבנקים הגדולים בארה"ב מעריכים: מה יקרה ל-S&P 500 בשנה הבאה?

בנקי השקעות בארה"ב ובעולם מפרסמים את תחזיותיהם העדכניות למדד הדגל האמריקאי - ורבות מהן חיוביות באופן ניכר ● בג'יי. פי. מורגן מאמינים כי ייתכן שה-S&P 500 יחצה את רף 8,000 הנקודות - מה שישקף עבורו אפסייד של מעל 17% ● מנגד, בבנק אוף אמריקה צופים "תשואות צנועות" ומזהירים מפני "כיס אוויר" בתחום ה-AI

גבול ישראל-סוריה / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

שברו ופרצו את הגדר: אזרחים ישראלים חצו לשטח סוריה, צה"ל ביצע אחריהם מרדף

דיווחים בלבנון: צה"ל ממשיך את התקיפות על מתקני חיזבאללה ● דיווח: צוות של הצלב האדום והזרוע הצבאית של חמאס מחדשים את החיפושים אחר חלל חטוף ● מבוי סתום? הצומת האסטרטגי של ישראל - והאפשרויות ● צה"ל: חשש לחדירת מחבלים ביישוב כוכב יעקב שבשומרון ● הרמטכ"ל זמיר אישר את גרף הלחימה של צה"ל לשנת 2026, במסגרתו משרתי המילואים צפויים לבצע כ-60 ימים ● עדכונים שוטפים