גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כיל תשלם כ-3 מיליארד ש' במסגרת שיקום ים המלח

(עדכון) - בנוסף לתשלום של מפעלי ים המלח, תשלם המדינה כ-760 מיליון שקל מצידה ■ שיעור התמלוגים שמשלמים המפעלים למדינה - יעלה ל-10% ■ ח"כ יחימוביץ': "זה הסכם כניעה; שיעור התמלוגים מגוחך; אוצרות הטבע שייכים לציבור"

לאחר משא ומתן מרתוני שהתנהל בין הגורמים לתוך הלילה (ד'), הודיעו הבוקר יו"ר החברה לישראל אמיר אלשטיין ושר האוצר יובל שטייניץ, כי הושג הסכם בין האוצר לחברה לגבי מימון הקציר והעלאת התמלוגים שישולמו למדינה.

הלילה למעשה פג המועד האחרון שהקציב שטייניץ לחברה לישראל-כיל-מפעלי ים המלח לקבלת ההסדר שהוצע להם בענייני מימון קציר המלח (90% החברה ו-10% המדינה) והעלאת שיעור התמלוגים שמעבירה החברה למדינה בגין מחצבי ים המלח ל-10%.

לפי ההסכם אליו הגיעו הצדדים, מפעלי ים המלח ישלמו במזומן כ-3.04 מיליארד שקל מעלות קציר המלח, כאשר המדינה תשלם כ-760 מיליון שקל מצידה. 337 מיליון שקל מתוך סכום זה, הינו הערך של דיבידנד בהיקף של 30 מיליון שקל שמשכה המדינה בשנת 1992 למימון ביצוע ההגנות.

כעת, לאחר ההסכמה, צפוי ההסכם לעבור אישור מסודר של הגורמים הרלוונטיים - אישור הממשלה, ולאחריו אישור מוסדות הניהול של החברות, ובעיקר דירקטוריון כיל .

תוספת של 175 מיליון שקל לשנה

לפי ההסכם, ביצוע הפרויקט לשיקום ים המלח ייעשה על ידי מפעלי ים המלח, הן בהיבט הפיסי והן בהיבט הכלכלי. כמו כן, חריגה מעלות הפרויקט המוערך בהיקף של 3.8 מיליארד שקל, תמומן במלואה על ידי מפעלי ים המלח.

עוד במסגרת ההסכם, הגיעו הצדדים להסכמה על העלאת התמלוגים שמשלמים מפעלי ים המלח למדינה - כאשר אלה יוכפלו משיעור של 5% כיום לשיעור של 10% מעל כמות אשלג של 3 מיליון טונות לשנה, החל משנת 2010 ובהתאם לתביעת המדינה במסגרת הליך הבוררות; וכן מעל כמות של 1.5 מיליון טונות לשנה החל משנת 2012.

מהאוצר נמסר כי משמעות הסכמה זו היא תוספת מוערכת של כ-175 מיליון שקל לשנה וכ-1.7 מיליארד שקל עד תום תקופת הזיכיון, בשנת 2,030. בנוסף, נמסר מהאוצר כי תביעתו לקבלת 291 מיליון דולר בגין אופן חישוב התמלוגים משנת 2,000, שהוגשה במסגרת הבוררות, תמשיך להתנהל.

עוד נמסר מהמדינה כי במסגרת ההסכם הממשלה לא תתערב בהליכי התכנון של הפרויקט, אולם "מנחה את גורמי התכנון לעשות כל מאמץ על מנת לבצע עבודתן במהירות האפשרית".

"ההסכם מבטיח זכויות המדינה"

מהאוצר נמסר כי "ההסכם שהושג מבטיח את זכויות המדינה במגוון רבדים, מוציא את פרויקט הגנות בתי המלון לביצוע מידי ומעלה באופן משמעותי את חלקה של המדינה והציבור מהכנסות כריית המחצבים. מדובר במהלך דומה לזה שהתבצע בתחילת השנה באמצעות ועדת ששינסקי לגבי מאגרי הגז והנפט בים התיכון".

שר האוצר יובל שטייניץ, בירך על ההסכמות שהושגו, ואמר: "דין ים המלח כדין הים התיכון. השלמנו היום בהסכמה מהלך של העלאת חלקה של המדינה במשאבי האשלג לרמה המקובלת בעולם המערבי, כפי שעשינו באמצעות ועדת ששינסקי לגבי משאבי הגז והנפט. בזאת תיקנו עיוות של שנים והוספנו מיליארדי שקלים לטובת הציבור".

אך יו"ר העבודה ח"כ שלי יחימוביץ' תוקפת את ההסכם ומכנה אותו "הסכם כניעה": "העלאת התמלוגים ל-10% ממילא הייתה כבר קיימת בחוק, ולא נדרשה לכך הסכמת כיל. מדובר בשיעור תמלוגים מגוחך על אוצרות הטבע השייכים בכלל לציבור בישראל, ואשר משפחת עופר הפיקה, ועודה מפיקה מהם הון עתק תוך שהיא משלמת שכר מופרז ומושחת למנהליה. על כיל יש להכיל לאלתר, לכל הפחות, את מה שהושת על חברות הגז בוועדת ששינסקי. גם מימון קציר המלח אינו בגדר טובה שכיל עושה למדינה ובכל מדינה מתוקנת היא הייתה נושאת ב-100% מהעלות".

"לא להסתפק בקציר המלח בלבד"

השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן מגיב על ההסכם שהושג הלילה בין משרד האוצר לבין כיל בעניין מימון פעולות השיקום של ים המלח ואומר: "אדרוש בממשלה שתהיה הבהרה ולפיה ההסכם אינו סוף פסוק, כי המתווה הנוכחי שלו עלול לגרום להרחבת השאיבה ולהרס חלקו הצפוני של ים המלח. הדיון על התמלוגים יימשך - בהתאם לכמות השאיבה מהאגן הצפוני".

גם שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב התייחס הבוקר להסכם ואמר כי "אין להסתפק בביצוע קציר המלח בלבד: לאור הזנחה של עשורים, נדרשת השקעה מאסיבית בפיתוח האזור ועל האוצר לחדול מהניסיונות לטרפד את הקמת הקרן הייעודית לפיתוח כלכלי, תיירותי וסביבתי של האזור".

השרים מיסז'ניקוב וארדן הובילו במהלך החודשים האחרונים חלק מהמאבק להעלאת התמלוגים של כיל ואת הדרישה לחייב אותה במימון החלק הארי של מלאכת קציר המלח וזאת, בהתבסס על העיקרון "המזהם משלם". בבסיס ההצעה שהניחו לפני עמיתיהם לממשלה בעניין זה, הקמת קרן של מיליארד שקל שתמומן במשך כחמש שנים מכספי מדינה ומכספי התמלוגים של כיל- ותשמש לשיקום כלכלי ותיירותי באזור ים המלח. השניים זועמים על כך שהאוצר בחר שלא לכלול את הקמת הקרן הייעודית במסגרת ההסכם עם כיל- בנימוק שהוא מתנגד עקרונית ל"תקציב צבוע", שכן המדינה קובעת את הוצאותיה על פי מדיניותה.

הדילמה של שוחט

גורמים בהנהלות החברה לישראל-כיל-מפעלי ים המלח המשיכו עד הרגע האחרון לדרוש להתנגד להצעת שר האוצר להעלות את שיעור התמלוגים ל-10%, במקום 5% עד היום, בגין ייצור אשלג העולה על 1.5 מיליון טון בשנה. עמדת המתנגדים הייתה שניתן לוותר ולהסכים לדרישת השר להעלות תמלוגים ל-10%, אולם רק בגין ייצור העולה על 2.5 או 2 מיליון טון בשנה, וגם זאת רק כדי להימנע מעימות גלוי והתנגדות ציבורית שעלולה להוביל להקמת ועדת ששינסקי ב'.

לדברי המתנגדים, יש בידי חברת מפעלי ים המלח גיבוי משפטי מלא להתנגדות - "הסכמה שלטונית" תקפה וקיימת שתעמוד בכל בית משפט, גם בבג"ץ, ולא ניתן יהיה לבטלה. הכוונה היא למכתב חתום על ידי שני שרי ממשלה בעבר, שר האוצר אברהם (בייגה) שוחט ושר התעשייה והמסחר באותה עת (1995) מיכה חריש. המכתב מבטל את הסעיף בשטר הזיכיון, הקובע כי למדינה תהיה זכות לדון בהעלאת גובה התמלוגים משנה שבה יעלה הייצור ליותר מ-1 מיליון טון אשלג. עוד קבעו השרים שוחט וחריש כי רק כי משנת 2010 תוכל הממשלה לתבוע דיון מחודש על גובה התמלוגים, וזאת רק לגבי הכמות העודפת של ייצור מעל 3 מיליון טון כלוריד האשלג בשנה.

מכתב שוחט וחריש ניתן בימים שבחברה לישראל ובחברות הבנות שלה שלטו שאול וארווין אייזנברג. אלה באו לשרים וטענו כי עליהם לסלול כביש גישה בעלות גבוהה במיוחד ומצב החברה אינו מאפשר זאת. בתמורה למימון הסלילה, שככל הנראה לא בוצעה עד היום בהתאם להתחייבות ולהבטחות בעלי החברה דאז, ויתרו שוחט וחריש, באישור ממשלת יצחק רבין, על תוספת התמלוגים והחברה קיבלה, ביום 11 בינואר 1995, את המכתב שנשמר בחיסיון עד התקופה האחרונה. על פי חישובים שנעשו, "עלות" מכתב שוחט-חריש, כלומר הוויתור על העלאת התמלוגים החל במיליון טון, היקף ייצור שאליה הגיעה החברה לפני כעשור, עומדת על מאות מיליוני דולרים. אלה נותרו בקופת כיל ומפעלי ים המלח ובקופת הדיווידנדים של בעלי השליטה - משפחת אייזנברג עד 1998 ואחרי כן משפחת עופר - ולא הועברו כתמלוגים למדינה.

שוחט משמש היום דירקטור בכיל, מטעם משפחת עופר וגם דירקטור בבנק מזרחי טפחות מקבוצת משפחת עופר. בימים הקרובים, כאשר ידון הדירקטוריון באישור החלטת שטייניץ, יצטרך שוחט לקבל החלטה אם להצביע בעד פתיחת המכתב שלו מאז או להתנגד לכך.

בדוחות הכספיים של החברה מצוינות מכירות האשלג, הכוללות את הייצור מישראל ומהמכרות באנגליה וספרד. עם זאת, ל"גלובס" נודע כי ייצור האשלג בכיל-מפעלי ים המלח עלה ל-3 מיליון טון כבר בשנת 2009, המשיך לעלות ב-2010 והשנה צפוי להגיע לכ-4 מיליון טון בשנה מישראל בלבד.

ששינסקי כבר נתן הסכמתו לעמוד בראש ועדה נוספת

פרופ' איתן ששינסקי קיבל ביממה האחרונה פנייה רשמית משטייניץ ומסר לו תשובה עקרונית שלפיה אם יידרש, יסכים לעמוד בראש הוועדה החדשה לקביעת התמלוגים ממשאבי הטבע בים המלח. אך "ועדת ששינסקי ב'" היא עדיין יותר מנוף של לחץ מכתב מינוי שנמצא על סף חתימה. גורמים במשרד האוצר דיברו היום במושגים של ניצחון היסטורי ושל תיקון עוול חברתי ארוך שנים, שמהווה המשך ישיר לקביעת התמלוגים של תגליות הגז בים התיכון. אחדים מהם אף אמרו כי "המדיניות הנוכחית מדברת על דין ים המלח כדין הים התיכון". מה הפלא שבעלי עניין המקורבים לכיל דיברו היום על לא פחות מ"נבוט בראש שהחברה חטפה מיובל שטייניץ"?

גורם ממשלתי המקורב לנושא אמר היום ל"גלובס" כי "משרד האוצר יצא למערכה בעניין תמלוגי הגז, ועל אותו משקל יצא למערכה על תמלוגי המחצבים בים המלח. חברות שעוסקות בכריית אשלג ברחבי העולם משלמות למדינות שלהן יותר מ- 50% תמלוגים. זה היה הבסיס שעל פיו המדינה גיבשה את הדרישות שלה כלפי כיל. אם היא תגיד לא, אלה יהיו התקדימים שישמשו נקודת מוצא עבור וועדת ששינסקי הבאה".

כך הוקשחו העמדות כלפי כיל

עוד כתבות

דירות / צילום: Shutterstock

העסקאות באשקלון זינקו יותר מפי 2: כמה דירות חדשות נמכרו ברבעון הראשון?

על פי נתוני הלמ"ס, מספר העסקאות ברבעון הראשון קפץ ב-90% לעומת רבעון המלחמה הראשון ● באשקלון כמות העסקאות קפצה ב-155% ● מלאי הדירות החדשות למכירה עומד על כ-66,700 יחידות דיור סך הכל, כשליש ממנו מרוכז במחוז תל אביב וכרבע במחוז המרכז ● המשמעות: אזורי הביקוש הפכו גם לאזורי ההיצע

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעקבות הפרסום בגלובס: אאורה מתקנת את הדיווח בדבר זכייתה בפרויקט ההתחדשות העירונית בגבעתיים

כזכור, בעירייה טענו כי הנתונים שפרסמה החברה אינם תואמים את התכנון שהיא מקדמת ● בחברה מפרסמים כעת "דוח משלים" לדיווח הראשון ובו גרסה מסויגת יותר, ומפורטת פחות, של הצפוי בפרויקט

אמפי שוני הערב. משתתפי העצרת מניפים שלטים ''אין חטופים. אין עצמאות.'' / צילום: עודד אנגל Oded Engel

132 חטופים בעזה: טקס יום העצמאות האלטרנטיבי של משפחות החטופים

מטה משפחות החטופים קיים הערב (ב') עצרת בכיכר החטופים בת"א ● במקביל התקיים טקס "כיבוי משואות והדלקת התקווה" באמפי שוני ששודר בשידור ישיר במספר מוקדים ברחבי הארץ ● מחר (ג') יציינו את יום העצמאות במטס של תשעה מטוסים במבנה חסר שיניפו תמונות של 132 החטופים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

עליות קלות בנעילה בתל אביב; מדד ת"א בנקים 5 טיפס בכ-1.4%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● בשבוע הקרוב המסחר יהיה מקוצר בשל יום הזיכרון ויום העצמאות, ומדד המחירים לצרכן לחודש אפריל יפורסם במהלכו ● במוד'יס החליטו להותיר את דירוג האשראי בישראל ללא שינוי, על A2 ● בארה"ב צפויים להתפרסם נתוני האינפלציה של חודש אפריל ● למרות שהציגה דוח חלש, בבנק אוף אמריקה אופיטימיים לגבי חברת השבבים ARM

גבול לבנון / צילום: ap, Hussein Malla

מטוסי צה"ל תקפו משגרי חיזבאללה מוכנים לשיגור בדרום לבנון

4 חיילים נפצעו בינוני וקל מפגיעת טיל נ"ט סמוך לקיבוץ יפתח שבגליל העליון ● שני כטב"מים פגעו באזור בית הלל שבאצבע הגליל מבלי שהופעלה אזעקה • בטקס הקראת השמות בהיכל הזיכרון בהר הרצל, אמר שר הביטחון כי "המלחמה תימשך עד שנשיב את חטופינו ונפרק את שלטון חמאס" • התרעות בעוטף עזה ובגליל • עדכונים בולטים 

פעילות כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

ארבעה לוחמים נפצעו קשה בקרבות ברצועת עזה

שלושה לוחמי צנחנים נפצעו קשה כתוצאה מהיתקלות עם מחבלים בצפון הרצועה, לוחם גבעתי נפצע קשה מפיצוץ מטען בדרום הרצועה ● צה"ל ושב"כ חיסלו יותר מ-10 מחבלים בבית ספר של אונר"א במרכז הרצועה • טנקים של צה"ל נצפו בנקודה המערבית ביותר מאז הכניסה לרפיח • ראש ממשלת קטאר: פערים משמעותיים בין ישראל לחמאס על שחרור חטופים • מטוסי קרב של חיל האוויר יירטו הלילה כטב"ם שהגיע לישראל, ככל הנראה מעיראק • עדכונים בולטים מכל החזיתות

נקודת טעינה חשמלית ברמת גן. הטבת האגרה השנתית לכלי רכב חשמליים כבר בוטלה / צילום: Shutterstock

בגלל ה"בור" בתקציב, באוצר בוחנים את ביטול הטבת מס הקנייה על רכב חשמלי

במסגרת הצעדים לצמצום החריגה מיעד הגירעון, נבחנת באוצר האפשרות לבטל את הטבת מס הקנייה על רכב חשמלי מ־2025 ● איך השתנתה האג'נדה הממשלתית ומה המודל של גרמניה מלמד על מה שיקרה לביקוש לרכב חשמלי בישראל עם מס קנייה של 83%

ספינת מכולות יוצאת מטורקיה / צילום: Shutterstock

הפרצה שמאפשרת להוביל סחורות מטורקיה לישראל

למכס הטורקי הותר לאפשר יציאת סחורות לעבר ישראל, בתנאי שמקבל הסחורה רשום בשטחי הרשות הפלסטינית ● המשמעות היא שדי בשיתוף פעולה עם איש עסקים פלסטיני או חברת קש פלסטינית כדי לשחרר סחורות מטורקיה לישראל

מטה ARM בסן חוזה, קליפורניה / צילום: Shutterstock, Tada Images

דרמה בענף השבבים: ארם תשיק מעבדי בינה מלאכותית משלה

ארם צפויה להקים חטיבת פיתוח שבבי בינה מלאכותית שעשויה גם להתפצל ממנה לחברה נפרדת בשנה הבאה, לפי דיווח ביפן ● מדובר בחדשות רעות לאנבידיה ששולטת בענף מעבדי הבינה המלאכותית וחדשות טובות לסופטבנק - בעלת 90% ממניות ארם

ענבל קנקה, הממונה על הליך ההפקעות בנת''ע, וכיכר מגן דוד בתל אביב / צילום: כדיה לוי

"זו גם ציונות וגם משתלם לבעלי הבתים": עורכת הדין שמפקיעה נכסים לטובת תוואי המטרו

"ההפקעות יוצאות משתלמות מאוד לבעלים", אומרת עו"ד ענבל קנקה, הממונה על הליך הפקעות הנכסים בחברת נת"ע שאחראית על הקמת המטרו ● בראיון לגלובס היא מספרת על המבצע הגדול מסוגו בתולדות המדינה והודפת טענות ללחצים פוליטיים ● בונים את ישראל, פרויקט מיוחד

ג'ים סימונס / צילום: Reuters, Reuters

"המשקיע הטוב בעולם" הלך לעולמו. מה למדנו ממנו?

ג'ים סימונס, המשקיע האגדי ומייסד חברת מחקר השווקים רנסנס, הלך לעולמו בסוף השבוע האחרון כשהוא בן 86 ● גלובס צולל לסיפורו של משקיע העל היהודי, שניצח את התשואות של וורן באפט, המציא שיטה חדשה לניהול השקעות, ובכלל חלם בילדותו להיות רב. "מזל שזה בא והלך", סיפר באחד מראיונותיו

עדן גולן מופיעה בגמר האירוויזיון / צילום: Associated Press, Martin Meissner

שברה את שיא הרייטינג של התאגיד: כמה ישראלים צפו בביצוע של עדן גולן?

המתמודדת הישראלית באירוויזיון עדן גולן שברה אתמול שיא בתאגיד מאז הקמתו, כאשר הריטיינג בביצוע שלה עמד על 53.6% ● המשדר כולו גרף רייטינג של 36.8%, שיא מאז 2019

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

אדם סליפסקי, מנכ"ל שירותי הענן של אמזון פורש מתפקידו

סליפסקי: "זהו זמן טוב עבורי לבלות זמן רב יותר עם משפחתי, להיטען מעט, וליצור לעצמי מרחב מנטלי כדי לשקף ולבחון את האפשרויות שלי" ● מאט גרמן, סגן נשיא למכירות ושיווק של שירותי האינטרנט של אמזון, יחליפו ● ברבעון האחרון, שירותי הענן יצרו לאמזון הכנסות של 25 מיליארד דולר, מעל ציפיות האנליסטים

הדמיה של פרויקט The LINE מוצגת בתערוכה בינלאומית / צילום: Reuters, Balkis Press/ABACA

שני בנייני ענק שיאכלסו 9 מיליון איש: כך נקלע לסחרור הפרויקט הגדול בעולם

התוכניות של ערב הסעודית להקים גורדי-שחקים תאומים בגובה אלפי רגל ולאורך 105 מייל בעיר העתיד ניאום, איבדו מומנטום כשנקלעו לסחרור עלויות ולרצף תקלות בנייה ● אפילו אדריכל בריטי המעורב בפרויקט כינה אותו "תמוה ובלתי סביר, אפילו עבור מי שעוסק בתכנונו"

הציבור לווה החודש משכנתאות בשווי 5.91 מיליארד שקל / אילוסטרציה: Shutterstock, Yuri Dondish

שוק המשכנתאות חוזר לרמות מלפני המלחמה

מנתוני בנק ישראל עולה כי הציבור לווה 5.91 מיליארד שקל בחודש אפריל האחרון ● הסקירות של הלמ"ס, בנק ישראל והכלכלן הראשי באוצר מורות על התאוששות משמעותית שחלה בשוק הדירות

דני טוקטלי ואסף גולדברג / איור: גיל ג'יבלי

המשפחות ששולטות בשוק ההון אך פועלות מתחת לרדאר, וההסתבכות

אי הסדרים שנתגלו לאחרונה בחברת ניהול הגמל סלייס, חושפים לאור הזרקורים את בעליה - משפחות גולדברג וטוקטלי, שמחזיקות במכונת מזומנים משומנת המספקת לגופים פיננסיים את מערכות המסחר ושירותי התפעול ● כיצד הפכו שתי המשפחות לדומיננטיות בשוק ההון הישראלי, ומדוע החליטו להיכנס לתחום הפעילות שהסתבך

מימין: שלומי בן חיים, גל קרובינר, אלי גליקמן / צילום: ג'ייפרוג, ענבל מרמרי, איתי רפפורט

המניה הישראלית שקפצה ב-90% מהשפל והדוחות שהזניקו את פאגאיה

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש • ג'יי פרוג הציגה דוחות חזקים אך המניה צללה ● פאגאיה זינקה בחדות לאחר שעקפה את התחזיות בתוצאות הכספיות ● וצים סיכמה זינוק של כ-20% בשני ימי מסחר בעקבות עלייה במחירי התובלה הימית

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

לקוח הוריש את כל רכושו לעורך הדין. למה בית המשפט ביטל את הצוואה?

חברה רכשה מגרש באזור התעשייה בטמרה, מבלי לבקר בו קודם לכך, ולאחר קבלת הזכויות, גילתה שחברה אחרת כבר מחזיקה בחלק ממנו ● עו"ד ביקש לקיים את הצוואה האחרונה של לקוחו, לפיה הוא יורשו הבלעדי ● חברה המשכירה מחסנים דרשה תשלום ארנונה מופחת, וסורבה בטענה שמדובר בשטחי מסחר ● שלושה פסקי דין בשבוע

אמיר דהן בהריסות של בית שנפגע מירי נ''ט, מטולה / צילום: אלה לוי וינריב

מנהל קרן הפיצויים: "בתל אביב לא מפנימים שיש מלחמה בצפון. הנזקים יתגלו ביום אחד"

מאז פרצה המלחמה קרן הפיצויים של רשות המסים שילמה כ־13.9 מיליארד שקל על הנזקים, אך כשהעומד בראשה אמיר דהן מסתכל על הזירה הצפונית הוא מבין שהכיס רחוק מלהיסגר ● בראיון לגלובס הוא מספר על העבודה תחת אש, מסביר למה לא כל מי שנפגע יזכה לשיפוי מהמדינה, ונערך ליום שאחרי: "אי אפשר לתאר את הלחץ שיהיה לנו כשהמפונים ירצו לחזור לבתים שלהם"

יחיא סינוואר, מנהיג חמאס בעזה / צילום: ap, Adel Hana

דיווח: יחיא סינוואר מסתתר במנהרות בח'אן יונס

עם פתיחת אירועי יום הזיכרון הופעל צבע אדום בעוטף עזה ● פעמיים בתוך זמן קצר נשמעו אזעקות בשדרות: חלק מהרקטות יורטו וחלק נפלו בשטחים פתוחים • בצה"ל מעדכנים על התקדמות הלחימה בג'באליה, רפיח וזייתון: יותר מ-150 מטרות טרור הושמדו ביממה האחרונה ● עדכונים שוטפים