גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בג"ץ: מדוע לא תופסק כהונתו של מנכ"ל חברת אתרים?

המדינה מודה כי נפל פגם במכרז בו מונה איתמר שמעוני למנכ"ל אתרים, אך סבורה כי אין לסגת מהמינוי ■ אתרים: "העתירות מופרכות, קנטרניות וחסרות שחר"

בג"ץ דורש מהמדינה להבהיר את עמדתה ביחס להמשך כהונתו של מנכ"ל חברת אתרים, איתמר שמעוני. בתום דיון שנערך בימים האחרונים בעתירה כנגד מינויו של שמעוני, פסק בג"ץ כי היועץ המשפטי לממשלה או פרקליט המדינה יצטרכו להסביר את המשך העסקתו של שמעוני, על רקע הודאתה של המדינה כי נפל פגם בהליך מינוי המנכ"ל, אך אין לדעתה הצדקה לפיטוריו.

אתרים היא חברה ממשלתית-עירונית בבעלות משותפת של עיריית תל-אביב וממשלת ישראל. תפקיד מנכ"ל החברה נחשק, ככל הנראה, בין השאר בשל שכרו. מנכ"ל חברת אתרים נהנה מעלייה של 32% בשכרו בשנת 2010, בה משכורתו החודשית הסתכמה בכ-38 אלף שקל לחודש ברוטו. עלות העסקתו הסתכמה ב-50 אלף שקל לחודש, כך על-פי דוח הממונה על השכר במשרד האוצר.

אולמרט והירשזון אישרו

פרשת "המכרז התפור" החלה בשנת 2005, במהלכה מונה שמעוני - חבר ליכוד לשעבר ואיש קדימה - למנכ"ל החברה, מינוי שגרר לאחר מכן חקירת משטרה שנסגרה מחוסר ראיות.

במאי השנה הוגשה עתירה לבג"ץ, בבקשה לפתוח שוב את תיק החקירה נגד המינוי. בעתירה, שהוגשה על-ידי שני פעילים חברתיים בעיר אשקלון, אברהם וקנין ויוסף קדוש, באמצעות עורכי הדין חיים כהן ושמרית עוז ממשרדו, נטען כי בחירת שמעוני לתפקיד מנכ"ל אתרים נעשה תוך הטיית המכרז ושינוי תוצאות בדיקת תנאי הסף שלו, לכאורה. שר התיירות דאז, אברהם הירשזון, ומ"מ שר האוצר דאז, אהוד אולמרט, אישרו ב-2005 את המינוי.

שמעוני גר בעיר אשקלון, היה בעבר יועץ לשר הבריאות דני נווה והפסיד בבחירות לראשות העיר לבני וקנין, ומאז הוא נחשב לאופזיציונר שהתכתש לא אחת עם ראש העיר ומשפחתו.

מתשובת המדינה, על-ידי רשות החברות הממשלתיות והיועמ"ש לממשלה עו"ד יהודה ויינשטיין, שהוגשה לאחרונה לבג"ץ, עולה כי המדינה מודה למעשה כי נפל פגם במינוי מנכ"ל אתרים, אך היא אינה מעוניינת להפסיק את העסקתו.

דירקטריון החברה, הכולל את נציגי המדינה בהיותה חברה ממשלתית-עירונית, התכנס לבקשת הפרקליטות לבחון "את החלופות האפשריות לתוצאות הפגם שנפל במינויו של שמעוני לתפקיד המנכ"ל לפני 6 שנים", אך לאור "הזמן הרב שחלף מאז נעשה המינוי, לאור ההישגים שאליהם הצעיד את החברה, לאור האתגרים העצומים הניצבים בפני החברה בשנים הקרובות, לאור האינטרסים הלגיטימיים של החברה ושל המנכ"ל, לאור החלטת הפרקליטות לסגור את התיק נגד כל המעורבים בפרשה... אין הדירקטוריון רואה מקום או הצדקה להתערב במינוי, להטיל עליו הגבלות או לקצוב את כהונת המנכ"ל", לשון תשובת המדינה לבג"ץ.

מבחן ורשביאק

אך בג"ץ לא הסתפק בתשובה זו, ודרש מהמדינה להבהיר מדוע עמדתה בעניין שמעוני שונה מעמדתה בפרשת יו"ר הוועד האולימפי צבי ורשביאק, שבה החליטה השנה שלא להאריך את כהונתו כחבר בדירקטוריון המועצה להסדר ההימורים בספורט עקב חשש לניגוד עניינים ופגיעה בטוהר המידות.

כמו כן, הוחלט כי העתירה תידון בפני הרכב של 3 שופטים ולא בפני שופט יחיד.

מחברת אתרים נמסר: "מדובר בעתירה שנולדה בחטא, מתוך שיקולים פוליטיים זרים, שנועדו לנסות ולהצר את צעדיו של מר איתמר שמעוני, שמשמש כיו"ר ועדת ביקורת בעיריית אשקלון ועושה לילות כימים כדי לחשוף שחיתויות ומעשים בלתי כשרים. העתירה הזו לא תסיט את מר שמעוני מדרכו, והוא ימשיך לפעול ללא לאות למען הציבור בעיר אשקלון.

"תרומתו האדירה של מר שמעוני לפיתוחם ולשגשוגם של התיירות וחיי הפנאי בעיר תל-אביב-יפו יצאה למרחוק, אך למרבה הצער יש מי שעשייה ברוכה למען הציבור אינה נוחה לו, והוא מעדיף לעמוד מאחורי עתירות מופרכות, קנטרניות וחסרות שחר. דירקטוריון אתרים מלא הערכה לפועלו של מר שמעוני, שהצעיד בשנים האחרונות את החברה להישגים חסרי תקדים".

אתרים: מחזור שנתי בסך 29 מיליון שקל

חברת אתרים עוסקת בפיתוח אתרי תיירות בתל-אביב, לרבות הקמה, פיתוח, ייזום וניהול של מרכזי תיירות, נופש, בידור, אמנות וספורט. בין היתר, תכננה החברה והקימה את טיילת החוף של העיר על מתקניה; הטיילת בעברו הצפוני של הירקון בואכה חוף תל-ברוך וחיבורה עם טיילת החוף המרכזית של העיר; מערכת שוברי הגלים לאורך החוף; מבנים בחופי הרחצה המשמשים כבתי קפה ומסעדות; הקמת וניהול המרינה, וכן שדרוגה; הקמת והפעלת מתחם צפון הנמל (לשעבר שפך הירקון), שהפך לאחד ממוקדי הבילוי התוססים בתל-אביב.

השנה רכשה אתרים מהחברה לפיתוח תל-אביב את נכסיה: כ-50 דונם במתחם נמל תל-אביב שעליהם 20 מבנים בשטח של כ-15 אלף מ"ר.

נכסים ב-219 מיליון

על-פי דוח התאגידים העירוניים לשנת 2010 של עיריית תל-אביב, מגלגלת אתרים מחזור הכנסות של כ-29 מיליון שקל. נכסי החברה, כולל מזומן, מסתכמים בכ-219 מיליון שקל.

עלותם של הפרויקטים המרכזיים שביצעה ומבצעת אתרים בשנים 2010-2013: שיפוץ בריכת גורדון, בעלות של 32 מיליון שקל; שיפוץ כיכר אתרים, בעלות של 26 מיליון שקל; בניית טיילת במרינה ושדרוג שובר הגלים שלה ב-33 מיליון שקל וכן שדרוג רציפי המרינה בכ-19 מיליון שקל.

עוד כתבות

מערכות תותח SIGMA של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

טראמפ לוחץ על תוצרת אמריקאית - וכך הגיבו לדרישה באלביט

חברת הבת של אלביט בארה"ב השלימה לאחרונה את יצירת הדגם הראשון של מערכת התומ"ת שלה במתקן בדרום קרולינה ● הקונגלומרט הביטחוני האמירותי מתעניין ברכישת 30% מהחברה האוקראינית פייר פוינט תמורת 760 מיליון דולר ● קזחסטן מתכוונת לפתח טנק שיתבסס על הנגמ"ש טולפאר מתוצרת טורקיה ● והודו מרחיבה את יכולות ייצור הטילים והרקטות שלה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

''חץ מוילן''. קיבל הכרה ציבורית / צילום: Shutterstock

הגאון שבאמצעות המצאה אחת פשוטה חסך לנו מבוכה בתחנת הדלק

ביום גשום בדטרויט מהנדס של פורד עשה טעות, נספג כולו במים - ואז עלה במוחו רעיון ● נדרשו עשרות שנים עד שקיבל קרדיט על החץ שהפך למושא קנאתה של תעשיית הרכב

גרינלנד / אילוסטרציה: ap, Evgeniy Maloletka

התוכנית האירופית: להציב חיילים מהיבשת בגרינלנד נגד השתלטות טראמפ

לאחר שהנשיא האמריקאי החריף את הרטוריקה בנושא גרינלנד בימים האחרונים, מדינות אירופה שוקלות לשלוח חיילים למדינה ● ראש ממשלת בריטניה שוחח על כך עם מנהיגים נוספים, בגרמניה פוליטיקאים ואנשי ציבור קוראים לבצע את המהלך ובדנמרק איימו על סופה של נאט"ו: "הנשיא האמריקאי שינה את כללי המשחק"

סניף של הרשת בעופר הקניון הגדול פתח תקווה / צילום: יח''צ

בלי קמפיינים ובלי רעש: מאחורי הקאמבק השקט של רשת סינבון לישראל

כשנתיים אחרי שחזרה לישראל, רשת המאפים האמריקאית מציגה פדיונות חריגים של כחצי מיליון שקל בחודש לסניף ● הזכיין הקודם נזכר איך טיל אחד באילת מוטט את הניסיון הקודם ● אבל המנכ"ל הנוכחי מסביר למה האסטרטגיה של "קודם פריפריה" ובנייה הדרגתית של קהל בקניונים מוכיחה את עצמה ● היעד: 30 עד 40 סניפים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אברך תבע מזונות מאשתו בגלל משכורת נמוכה. מה קבע ביהמ"ש?

אברך טען כי הוא מרוויח 1,100 שקל בחודש, ולכן אשתו צריכה לשלם לו מזונות - ביהמ"ש העריך את הכנסתו ב־50 אלף שקל ● חברת תיווך הציגה נכס לרוכשת, והיא פנתה לבסוף למתווכת אחרת בקשר לאותה הדירה. מי זכאי לדמי התיווך? ● ובג"ץ החמיר את התנאים להוכחת זכאות לקרקע לבנייה ביישוב מגורים ● 3 פסקי דין בשבוע

מושיק רוט. ''אני צריך כל יום לרוץ ולנצח את המאה מטר'' / צילום: אסף קרלה

"התחלתי ב-800 שקל ארוחה לאדם והבנתי שזה לא כלכלי": מושיק רוט בראיון על המסעדה הכי יקרה בישראל

מושיק רוט הציע את הארוחה הכי יקרה בישראל – 2,000 שקל לראש בסעודת הסילבסטר - ואנשים רבו כדי לשלם גם 5,000 ● בראיון לגלובס הוא מדבר על התמחור ("פחדתי מאיך שזה יתקבל פה"), מספר על הקושי בפיין דיינינג ("אתמול ביטל זוג - 10% מהמחזור נפל"), ומקפיד על כל פרט בארוחה שהיא פשוט פנטסטית: "אני לא מזייף, ואני יודע שאני מספק את הסחורה"

בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בגליל ים? / צילום: שני גנץ - אנגלו סכסון הרצליה

ירידה של רבע מיליון שקל ב־3 חודשים: בכמה נמכרה דירה בגליל ים?

בשכונת גליל ים בהרצליה נמכרה דירת 4 חדרים בקומה רביעית, תמורת 3.75 מיליון שקל ● המוכר קנה את הדירה במסגרת תוכנית מחיר למשתכן והשכיר אותה תמורת 9,500 שקל לחודש ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

היכן בגוף האדם נמצאים הצניפים הסהרוניים? / צילום: Shutterstock

היכן בגוף האדם נמצאים הצניפים הסהרוניים?

באיזו מדינה רוקדים מזורקה, שטחה של איזה עיר הוא הגדול בישראל, ועל מצבתו של מי נכתב "סע לשלום. המפתחות בפנים"? ● הטריוויה השבועית

שוק השכירות בתל אביב / צילום: Shutterstock

שוק השכירות בת"א: הדירות ששוות יותר ואלו ששוות פחות

אחרי שנים שבהן מחירי השכירות בתל אביב לא עצרו לרגע, ועל כל דירה שיצאה לשוק היה תור, נראה כי הביקוש לדירות בשכירות בעיר מתמתן ● המחירים עדיין רושמים עליות, אך לא בכל אזור ולא בכל תנאי

גל אביב, מנכ''ל בלנדר / צילום: סיון פרג'

בשל שינויים בסביבת הריבית וקיטון בהפקדות: בלנדר יוצאת מההלוואות החברתיות

חברת האשראי של משפחת אביב הודיעה כי תפסיק להעמיד הלוואות P2P חדשות, בעקבות "שינויים מהותיים שחלו בסביבת הריבית, שגרמו לקיטון בהפקדות למערכת" ● בלנדר הונפקה בתחילת 2021, ומנייתה צנחה בכ-88% ביחס למחירה בעת ההנפקה

שר המשפטים יריב לוין וח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים דווקא כן מגביר ודאות

תיקון חוק החוזים אינו מושלם, אך הביקורת עליו מתעלמת מהתמונה המלאה ● הוא אומנם לא מבטל את שיקול-הדעת של השופטים, אך עושה סדר בריבוי הגישות שלהם לפרשנות, מגביל עמימות ומאפשר לצדדים לדעת מראש כיצד חוזיהם ייבחנו

מהרן פרוזנפר / צילום: דוברות משרד האוצר

סוף לסאגת המינויים באוצר: פרוזנפר מונה לממונה על התקציבים, עבאדי-בויאנג'ו לחשבת הכללית

אישור הממשלה מביא לסיום סאגה ארוכה, שהשאירה את אגף התקציבים ללא ממונה בראשו בתקופה רגישה של העברת תקציב המדינה לשנת 2026

משרד הפנים / צילום: תמר מצפי

בתעודת הזהות שלכם עומד לפוג התוקף? הממשלה מאריכה אותו בשנה נוספת

בשל העומסים הצפויים בלשכות האוכלוסין: משרד הפנים מבקש להאריך את תוקפן של תעודות הזהות ● ברשות האוכלוסין אומרים שהם נוקטים מספר צעדים

מצב השווקים / צילום: Shutterstock

המניות החביבות על האנליסטים לשנה החדשה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

אפקט העליות בשוק המניות: הצעירים לא חוששים כמעט מהפסדים ● בנקי השקעות מובילים בארה"ב מזהים הזדמנויות ל-2026 ● 10 המניות שסומנו כהכי גרועות בת"א והפתיעו את המשקיעים ● ההמלצה המדהימה של בנק אוף אמריקה למניות הבנקים הישראליים ● וגם: למה האנליסט האופטימי מוטרד?

המודל המוזל של טסלה 3 / צילום: טסלה

הוזלה של 30 אלף שקל: טסלה מתחילה לשווק בישראל גרסת בסיס חדשה של טסלה 3 בכ-194 אלף שקל

רמת האבזור נמוכה יותר, אך המכונית עדיין מצוידת בגג זכוכית ● בענף מעריכים כי טסלה תנסה לבצע עם הדגם החדש מהלך אסטרטגי בציי הרכב והליסינג בישראל ● עפ"י הערכות, בקרוב גם תתחיל החברה לשווק את גרסת הבסיס המוזלת של טסלה Y

עובדי חברת החשמל / צילום: יוסי וייס, חברת החשמל

בשל עצים שנעקרים מהרוח: הפסקות חשמל נרשמות ברחבי הארץ

רוחות חזקות ברחבי הארץ - חלקן הגיעו גם למהירות של 100 קמ"ש - הובילו לנפילות עצים שפוגעים בקווי חשמל ויוצרים הפסקות חשמל מקומיות בכל רחבי הארץ ● עובדי חברת החשמל עובדים על מנת להחזיר את החיבורים ● בחלק מהתקלות, צפי חזרת החשמל עומד על שעות הערב

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

מנכ"ל ענקית הנפט אקסון לטראמפ: "ונצואלה לא ראויה להשקעה"

בפגישה בבית הלבן עם מנכ״לי ענקיות האנרגיה האמריקאיות ביקש טראמפ להזרים כ-100 מיליארד דולר לתעשיית הנפט של ונצואלה ● אולם הבכירים הגיבו בספקנות: למרות רזרבות הנפט העצומות, בעיני התעשייה ונצואלה עדיין מחייבת שינויי עומק לפני שיוזרמו אליה מיליארדים ● מנכ״ל אקסון אמר: "חזרה נוספת לונצואלה מחייבת שינויים משמעותיים"

צביקה בר-נתן / צילום: אופיר אייב

הבגידה, ההחמצה והמיליונים: פרקליט־העל חושף את הסודות

הנסיעה ליערות גואטמלה כדי לחלץ פעוט מציפורני כת, הכישלון בתיק הפרקליטה שנחשפה כמדליפה וחייה התהפכו, והתחקיר שמזכיר לו היום את קטארגייט ● בספר חדש צביקה בר־נתן, מבכירי עורכי הדין בישראל, חושף פרטים על הפרשות הגדולות שליווה במהלך 35 שנות קריירה ● ראיון

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

פירצה בגדר: כל אחד יכול לפתוח קרן גידור, ועשרות מיליארדים מתנהלים ללא פיקוח

קרנות הגידור בישראל מושכות בשנים האחרונות עוד ועוד משקיעים, למרות דמי הניהול הגבוהים והיעדר השקיפות של פעילותן ● כך קורה שאפיק ההשקעה המתוחכם, שקורץ למיליונרים, מנהל כבר יותר מ-70 מיליארד שקל ללא פיקוח של הרגולטור ● רשות ני"ע: "הקרנות רשאיות לפעול במסגרת הפטורים שקבע המחוקק"

בודקים את המיתוס. ילידי אמריקה / צילום: איור: ספריית הקונגרס, ויקיפדיה

אמריקה הייתה שלווה עד בוא האדם הלבן? המציאות הייתה יותר מורכבת

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: לפי הוליווד, העולם החדש הושחת ע"י אירופה, אלא שגם לפניה לא הכל התנהל בהרמוניה