גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שלל תגובות במערכת הפוליטית; ח"כ יחימוביץ: "כניסת לפיד תתרום לכנסת"

ח"כ כרמל שאמה-הכהן: "יאיר לפיד נהג נכון לטובת טוהר המסך. הניסיון לריקוד בשתי הרחבות - הפוליטית והתקשורתית - היה מביך ומסוכן"

יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ שלי יחימוביץ', מסרה כי היא מברכת על כניסתו של יאיר לפיד לזירה הפוליטית. לדברי יחימוביץ', "יאיר לפיד הוא אדם איכותי אשר יביא יכולות אישיות לזירה הציבורית. יחד עם זאת, יחזק לפיד את אלה המאמינים בימין כלכלי ושמרני.

"לפיד, יחד עם לבני ונתניהו, מייצג ערכים חברתיים הפוכים מאלה של מפלגת העבודה, שלה ערכים סוציאל-דמוקרטים חדים וברורים. אולם, גם אם אינני מסכימה לעמדותיו, כפי שלא הסכמתי עם עמדותיו של אביו, טומי לפיד ז"ל, שהיה ידיד אישי שלי - כניסה לפוליטיקה של אנשים רעננים ממגזרים שונים תתרום לכנסת ולעולם הפוליטי".

ח"כ כרמל שאמה-הכהן (ליכוד), יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, מסר בתגובה: "יאיר לפיד נהג נכון לטובת טוהר המסך. הניסיון לריקוד בשתי הרחבות - הפוליטית והתקשורתית - היה מביך ומסוכן, מאחר שיש דברים שאסור לערבב כמו הון, שלטון ותקשורת.

"קידום החקיקה פשוט לא השאיר לו ברירות, וטוב שכך. עכשיו יש רק לברך אותו ולאחל לו בהצלחה. כל הישג שישיג יושג בידיים נקיות. אם הקואליציה או קדימה יסוגו מחקיקת החוק, הם רק יוכיחו שמדובר היה בחוק לפיד. מבחינתי יש לקבוע את הנורמה הזו בחקיקה, וכך אפעל ואעשה".

ראש האופוזיציה ויו"ר קדימה, ח"כ ציפי לבני, פרסמה בעמוד הפייסבוק שלה: "הפוליטיקה היא הדרך לשנות, וטוב יהיה אם כמה שיותר אנשים שרוצים לשנות לטובה את המדינה ייכנסו אליה. צריך לברך כל אדם שבוחר בדרך הזו. יותר ויותר אנשים מבינים שאי-אפשר להסתפק בדיבורים ופעולות תחת האמירה 'זה לא פוליטי' ולתת לאחרים לקבוע את גורלנו. תצטרפו לפוליטיקה, רק ככה אפשר לשנות את ישראל לטובה".

ח"כ רונית תירוש מסרה בתגובה: "אני מברכת על ההצטרפות של לפיד לפוליטיקה. מדובר באדם ראוי מאוד. אני עוד יותר מברכת על כך שהוא עשה צעד אתי ומוסרי ולקח על עצמו צינון לפני קיומו של חוק כזה".

לדברי תירוש, "עזיבתו של לפיד את 'אולפן שישי' לטובת הפוליטיקה לא אמורה להשפיע על הצעת החוק שלה בעניין הצינון, והיא אינה מתכוונת להוריד אותה מסדר היום, "משום שלא מדובר בחוק פרסונלי".

יחד עם זאת הוסיפה תירוש כי אם היא תסיק כי "הליכוד, באמצעות חבר הכנסת כרמל שאמה-הכהן, שהציע הצעה דומה רק עם תקופת צינון ארוכה יותר של 12 חודשה (תירוש הציעה 6 חודשי צינון - ר"ב), מנסים לחוקק חוק שיוכוון ישירות נגד לפיד, אני אחליט איך לפעול בעניין ואעלה מחדש את ההצעה שלי. בשלב זה יש לי תחושות לא טובות. השבוע יהיה דיון בוועדת החוקה שכבר נקבע בשבוע שעבר, ונראה לאן הרוחות נושבות".

חברי הכנסת זהבה גלאון וניצן הורוביץ (מרצ) מסרו כי הם מאחלים ליאיר לפיד הצלחה בקריירה הפוליטית ואמרו כי "טוב עשה יאיר לפיד שפרש ושם קץ לנסיון חקיקה מסוכן, פרסונלי ומביש. עיתונאי לא צריך צינון, ולא ראוי היה לנסות למנוע ממנו להתמודד".

הורוביץ וגלאון הוסיפו כי "אולי כעת, אחרי שנים של פרסום טור שבועי, נזכה לגלות סוף-סוף מהן עמדותיו הפוליטיות של לפיד".

סגן יו"ר הכנסת, ח"כ דני דנון, מסר בתגובה: "טוב שיאיר לפיד סגר לעצמו את המיקרופון כעת וזנח את פעולותיו לקידום מעמדו האישי, על-ידי תעמולה פוליטית בחסות תפקידו בתקשורת. הגיע הזמן שלפיד יפעל לפי כללי ההוגנות והשוויוניות שהציב לעצמו ויפסיק להשתמש בשופר התקשורתי שניתן לו בכדי לצבור את הונו הפוליטי".

ח"כ דניאל בן-סימון (העבודה) מסר כי הוא "מברך את יאיר לפיד על כניסתו לחיים הפוליטיים ומאחל לו שהכניסה שלו תתרום למאמץ הגדול לסיים את עידן הימין בשלטון".

ח"כ יוחנן פלסנר (קדימה) מסר: "מברך על הצטרפותו של לפיד לפוליטיקה. יש מקום בזירה הציבורית לאנשים מוכשרים ממגוון של תחומי עיסוק. הצטרפות לפיד מייתרת את חקיקת החוק להחלת תקופת צינון לעיתונאים, ובכך חוסכת מאיתנו פגיעה נוספת בדמוקרטיה".

לדברי פלסנר, "קדימה היא עדיין הגוף המרכזי היחיד בעל הנהגה ואמצעים שיכול להביא להחלפת ממשלת הימין-חרדים של נתניהו, ולכן הצטרפות לקדימה תהיה מהלך מתבקש מבחינתו".

עוד כתבות

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד מחר את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר מחר ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היסטוריה מחר בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף מחר לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו עפ"י החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים ולקריפטוגרפיה

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"