גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דן מנו: "נהפכתי מנכ"ל של חברה - בלי להשקיע כסף"

בשנת 2008 שינה דן מנו את כל מה שחשבנו עד אז על טלוויזיה בישראל ■ חזרנו לפגוש את מי שהגיע למקום הרביעי ברשימת המשפיעים בתקשורת באותה שנה - ומצאנו מנכ"ל מחושב של מיזם מבטיח, שממשיך לדהור על הצלחת הריאליטי ההוא

מה הקשר בין שתי דוגמניות יפהפיות בוגרות הארוורד, 3 אחים גרמנים שמרגיזים חברות ענק אמריקניות, ודן מנו? לא מדובר בליהוק של הקאסט ל"הישרדות: הסיטי", אלא במשולש המבוסס על רעיון עסקי, שהחל את דרכו באוניברסיטה היוקרתית, עבר בגרמניה - עד שנחת באחרונה אצל מנו, שמתכנן להפוך אותו ללהיט ישראלי, אטרקטיבי ומושך רייטינג לא פחות ממה שהיה עד היום.

הצלע הראשונה במשולש הן היילי בארנה וקטיה בושאמפ, דוגמניות שנפגשו בבית-הספר למינהל עסקים של הארוורד, והחליטו להקים חברה שתסייע לנשים לנווט בעולם הקוסמטיקה והטיפוח רווי המותגים. הן הקימו את המיזם Birch Box, שמציע לנשים מנוי בעלות של 10 דולר בחודש. בתמורה, הן מקבלות מדי חודש "קופסת הפתעות" ובה 5 מוצרי קוסמטיקה וטיפוח, שלפחות אחד מהם בגודל רגיל והיתר מוקטנים. המוצרים הם של חברות מובילות, כמו בולגרי, מארק ג'ייקובס וקנזו, כך ששוויה הכולל של הקופסה עשוי להגיע למאות דולרים.

נקפוץ לאירופה, לצלע השנייה של המשולש, האחים אלכסנדר, מארק ואוליבר סאמוור. השלישייה הגרמנית עלתה על פטנט עסקי, שמצליח לעצבן חברות ענק אמריקניות. הם פשוט מעתיקים מודלים עסקיים שהצליחו בארה"ב ומיישמים אותם בשוק הגרמני, המונה כ-100 מיליון צרכנים פוטנציאליים. לא זו בלבד שהם מעתיקים את המודל, הם אף מקפידים לבצע אותו אחד לאחד, כדי שאחרי שביססו את החברה המשובטת, יוכלו למכור אותה לחברה האמריקנית ממנה גנבו את הרעיון, וזו לא תצטרך לעשות התאמות מיוחדות.

כך, למשל, הם הקימו את My City Deal, שהייתה שיבוט של גרופון, ומכרו אותה לגרופון עצמה תמורת 100 מיליון אירו. הם גם הקימו אתר זהה כמעט לפייסבוק שנקרא Studivz, ומכרו אותו לפייסבוק ב-2007 תמורת 100 מיליון אירו.

הסאמוורים זיהו את הפוטנציאל העסקי של Birch Box והקימו לה את השיבוט הגרמני, Glossy Box. במארס 2011 יצאה החברה לדרך. כיום, רק בגרמניה יש לה 30 אלף לקוחות, והיא נכנסה לפעילות בין היתר, בדרום קוריאה, ספרד, אנגליה, וברזיל.

כאן נכנס לתמונה דן מנו, הצלע השלישית במשולש. לאחר סדרת ראיונות מייגעת, הוא הפך באחרונה למנכ"ל Glossy Box ישראל ומתכוון להביא לכאן את בשורת הקופסאות בפרט, ואת קונספט הפרסום דרך התנסות בכלל. עם קצת מזל, גם החברה הזאת של הסאמוורים תימכר לחברה האמריקנית, ומנו, שמחזיק באופציות, מקווה להפוך לעשיר.

בגלל הריאליטי, הגל"צניקים ממורמרים

דן מנו פרץ לחיינו לפני כ-4 שנים, בעונה הראשונה של "הישרדות", שסימנה את שיטפון תוכניות הריאליטי בישראל. עוד לפני "האח הגדול" ו"המירוץ למיליון" הייתה "הישרדות" חלוצת התחום וייצרה תהודה רבתי.

לעומת מתמודדים אחרים, מנו הצליח לייצר עניין סביבו גם מעבר ל-15 דקות התהילה המקובלות. עיתון "הארץ" העניק לו את המקום העשירי במדד "50 האנשים המשפיעים בחינוך", וההסבר לכך היה שמנו הוא הישראלי החדש - משכיל אך לא פראייר, חצי אשכנזי וחצי ספרדי, שירת בצבא ביחידה קרבית, מטפח את עצמו ועדיין גברי.

- אתה מתחרט על שלא נשארת כאן ופיתחת קריירה בטלוויזיה?

"היו לי תוכניות אחרות. רציתי לעשות MBA ולעבוד בחו"ל, ומטבעי אני לא נוהג לשנות תוכניות שבניתי. קריירה בטלוויזיה לא הייתה החלום שלי, זה אולי היה החלום של מישהו אחר. המושג של 'לקבל תוכנית' הפך לפסגת השאיפות בעבור אנשים. מי זה האדם שנותן תוכניות ומחלק אותן? אני בכלל לא ביקשתי תוכנית וגם לא רציתי להיות פרזנטור של חברה. הציעו לי קמפיינים מסחריים, ולא הרגשתי נוח עם אף אחד מהם, לא התחברתי לאף מותג. אני מרגיש הרבה יותר טוב כמי שמחפש פרזנטור".

- איך הצלחת לחמוק מ"משבר הפוסט-ריאליטי", שבו אנשים חווים פופולריות לרגע ואז חוזרים לאלמוניותם?

"נכנסתי לריאליטי כשכבר הייתי מעוצב, מבחינת אישיות ומבחינת קריירה. התוכנית הייתה כמו פלירט. עד כה, בגיל 33, היו לי 4 קריירות שונות, ורק אחת מהן הייתה הטלוויזיה. כואב לי הלב על אנשים צעירים שנכנסים לריאליטי, וכל החיים שלהם מתהפכים.

"צריך לעשות רגולציה בתחום הזה, כי יש בו הפקרות מוחלטת. צריך פיקוח וליווי צמוד למתמודדים, בעיקר אם הם קטינים. בהוליווד, למשל, אם אתה מתחת לגיל 14 אתה חייב ליווי של מורה פרטי. כיום אפילו בצילומי פרסומות עם ילדים יש חוקים ברורים, אבל בתוכנית שבה אתה נמצא חודש וחצי על אי, או בכל מקום קיצוני אחר, אין.

"אפילו אני לעולם לא אדע מה הייתה ההשפעה של זה על חיי. מה היה קורה אילו לא הייתי משתתף. יכול להיות שהייתי עובר אותו מסלול בדיוק, ויכול להיות שהיה לי יותר טוב בלי זה".

שם שפותח דלתות

מנו, כמו החברה הגרמנית שהוא עובד עבורה, כנראה יודע לזהות טרנדים ולהצטרף אליהם לפני שהם הופכים למכת מדינה. כך היה ב"הישרדות", בעבודה בחברת 888 ועכשיו במיזם החדש.

- איך זה שדווקא אתה קיבלת את החדרת Glossy Box לישראל, ללא ניסיון בקמעונאות או כמנכ"ל?

"חבר סיפר לי על השיטה של My City Deal, ואמר שגייסו אותו לעבודה בחברה, ובתוך שבוע הוא גייס 15 אנשים שיעבדו תחתיו. אמרתי לעצמי שזה ממש מגניב, והיות שפספסתי את הרכבת של גרופון, אני חייב להבין מה הטרנד הבא שהם עובדים עליו ולהצטרף אליו. כששמעתי שהם עובדים על Glossy Box הפעלתי את כל הקשרים כדי לארגן פגישה. מתברר שהתפרצתי לדלת פתוחה, כי הם סימנו את ישראל כשוק שאליו הם רוצים להיכנס".

- השקעת כסף?

"הם השקיעו בי. לא הייתי צריך לקנות מניה או להשקיע שקל מכיסי. אני לא זכיין, אני מנכ"ל החברה בישראל, ויש לי אחוזים בחברה. הם מביאים את האיתנות הפיננסית ואת הידע, ואני פותח בפניהם את הדלתות לשוק המקומי".

גם פרימיום וגם עממי

מנו לא רואה בעייתיות בעיתוי ההשקה, רגע אחרי שיאה של המחאה החברתית ורגע לפני האטה כלכלית. "להפך", הוא אומר, "אני מספק דרך זולה להיחשף למוצרים יוקרתיים דווקא בתקופה כזאת".

מעבר לזה, אומר מנו, זו אלטרנטיבה זולה לקמפיין פרסומי. "החברות שנותנות לנו את המוצרים מצמצמות באופן דרסטי את ההשקעה בפרסום. למשל, לחברה שנותנת לנו 2,000 יחידות ממוצר מסוים זה עולה בערך אירו ליחידה, שהם 10,000 שקל. סכום זניח מבחינה שיווקית, כשמהצד השני יש 2,000 נשים שקיבלו הביתה מוצר שמותאם להן (הלקוחות ממלאות פרופיל קוסמטי מפורט). הן מתנסות, מספרות לחברות ויש להן אפשרות לרכוש את המוצר בגודל מלא ובהנחה באתר החברה".

לדבריו, אחת מכל 5 לקוחות שקיבלה מוצר נהייתה לקוחה - "שזה אומר לקוחה לתקופה ארוכה, עם החזר השקעה גבוה מאוד".

- עם איזה חברות כבר סגרת?

"אני בדיבור עם כל חברות הקוסמטיקה והטיפוח הגדולות בארץ, היבואניות והיצרניות. לוריאל, ג'ונסון אנד ג'ונסון, אסתי לאודר. כולם היו מוכנים לפגוש אותנו, גם כשהסברנו להם שתמהיל המוצרים בקופסה יהיה מגוון, בינלאומי וישראלי גם יחד, מובחר וגם עממי.

"המגבלה היחידה היא אף פעם לא לשים מוצרים מתחרים בקופסה אחת, למשל שתי מסקרות מחברות שונות. מותג פרימיום לא ייפגע תדמיתית גם אם יונח בקופסה עם מותג עממי, בגלל הגיוון שעל מדף הקוסמטיקה של הצרכנית הישראלית".

- איך התחזיות האלה ריאליות נוכח המצב במשק?

"המחאה היא בדיוק הסיבה שתמחרתי את החברה בארץ כמו באירופה. אני לא מבין למה בישראל צרכנים צריכים לשלם יותר על מוצרים, לעומת מדינות מערביות אחרות. זה מרתיח אותי, בעיקר כשמדובר במוצרים שאין עליהם מכס. זה אבסורד. כשגרתי באנגליה הקניות בסופר היו הרבה יותר זולות מאשר כאן, וזה למרות שרוב המוצרים שם מיובאים. לכן אני לגמרי מתחבר למחאה, בעיקר כשהיא נוגעת ליוקר המחיה".

* הראיון המלא - במגזין "פירמה" שיחולק הערב (ג') למנויי "גלובס".

** החודש במגזין: פרויקט מיוחד - 100 המשפיעים בתקשורת!

עוד כתבות

בכירי מאנדיי בפתיחת המסחר בוול סטריט / צילום: נאסד''ק

האנליסטים מתיישרים עם השוק: מניית התוכנה שמחיר היעד שלה נחתך ב־70%

הירידות החדות במניות התוכנה בעקבות החשש מהשפעות ה־AI - מובילות לשורה של הפחתות מחירי יעד, בהן של חברות מישראל, שעדיין גבוהים ממחיר השוק ● בג'פריס מסמנים את המניות המועדפות בתחום, ואילו בבנק אוף אמריקה מזהירים: הירידה במכפילים רק התחילה

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

הדירקטוריון שאמר לא למיליארד דולר

דירקטוריון אינמוד הודיע כי אף אחת מההצעות שהוגשו לרכישת החברה אינה מתאימה ● על חברת האסתטיקה הרפואית התחרו שתי קבוצות, אחת ישראלית ואחת קוריאנית, וההצעות היו לשווי של יותר ממיליארד דולר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

נחשון קיויותי, יו''ר ומבעלי ב.ס.ר הנדסה / צילום: באדיבות החברה

בסר הנדסה בדרך להנפקה לפי שווי של עד 1.5 מיליארד שקל

לגלובס נודע כי החברה מתכננת להנפיק כ-20% ממניותיה לפי שווי של בין 1.3 ל-1.5 מיליארד שקל לפני הכסף ● בספטמבר האחרון, פועלים אקוויטי רכשו 10% ממניות החברה לפי שווי של כמיליארד שקל אחרי הכסף

סדרת הדרמה ''הבת'' / צילום: אוהד רומנו

לראשונה: קשת מוכרת סדרת מקור לאפל טיוי

פלטפורמת הסטרימינג אפל טיוי רכשה לשידור את סדרת הדרמה "הבת" של קשת 12 בעסקה שהוגדרה מהגדולות שביצעה זרוע ההפצה של הקבוצה • דורון שליט יעמוד בראש השלוחה הישראלית של חברת התרופות באייר ● ומינויים חדשים בלי קופר ו-PTC ● אירועים ומינויים

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בגלל הסיכוי למלחמה עם איראן: הנגיד הותיר את הריבית על כנה

בנק ישראל השאיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4% ● השיקול המרכזי: העלייה באי־הוודאות הגאו־פוליטית ● סמוטריץ': "החלטה שגויה. קורא לנגיד לחזור מהחלטתו ולהמשיך במגמת הפחתת הריבית" ● בתחילת השבוע שעבר גילמו השווקים הסתברות של כ-80% להפחתת ריבית, אלא שרוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים, ורוב אנליסטים צפו את הותרת הריבית על כנה

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היום היסטוריה בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף היום לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א לאחר החלטת הריבית; מדד הבנקים קפץ בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3%, מדד ת"א 90 איבד מערכו כ-0.8% ● בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה ● ירידות קלות בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו החלה להיסחר הבוקר בת"א ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

נגיד בנק ישראל מגיב לסמוטריץ': "אני לא קם בבוקר, פותח חלון ומחליט מה גובה הריבית"

אמיר ירון התייחס בראיון לגלובס להחלטה להשאיר את הריבית ללא שינוי על רמה של 4%, וכך לקטוע רצף של שתי הפחתות ● הוא התייחס למצב הכלכלה, ל"רוחות המלחמה" שהיוו שיקול מרכזי בהחלטת הוועדה, הגיב בתקיפות לדרישתו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לחזור בו מהחלטתו, וגם סיפר איפה הוא מוכן להתגמש בדיונים בכנסת על רפורמת הבנקים הקטנים

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב–0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

כוחות מקסיקניים ברחובות מקסיקו סיטי / צילום: ap, Ginette Riquelme

השוטר שהפך לברון סמים: החיסול הדרמטי במקסיקו, וההשלכות

מנהיג קרטל חליסקו "אל מנצ'ו" חוסל במבצע נועז של צבא מקסיקו, שהביא לסיומו של מצוד בינלאומי ממושך ● מותו הצית גל נקמה הכולל חסימות כבישים ומהומות אלימות - שהפכו ערי נופש לאזורי קרב ● הכאוס הביא לביטולי טיסות ולאזהרות מסע למדינה

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

המניות שהפכו ללהיט, דווקא כי אין להן קשר לבינה מלאכותית

ההימור הנוכחי של וול סטריט הוא על חברות שנתפסות כחסינות מפני איומי הבינה המלאכותית ● אלו מגיעות מסקטורים מפתיעים וכוללות למשל את מקדונלד'ס ויצרנית הטרקטורים ג'ון דיר

מטה חברת נובו נורדיסק בדנמרק / צילום: Shutterstock

זריקת ההרזיה דור 2 של נובו נורדיסק נכשלה בניסוי השוואתי מול מונג'ארו

זריקת CagriSema של נובו נורדיסק הורידה 20.2% בממוצע ממשקל הנבדקים, לעומת 23.6% לזריקה מונג'ארו של אלי לילי ● בתגובה, מניית נובו נורדיסק יורדת, ומניית אלי לילי עולה ● לאלי לילי יש עוד מוצר בקנה, שעשוי להיות פוטנטי אף יותר

נתב''ג / צילום: יוסי זמיר

לקראת סבב נוסף עם איראן: הלקחים לא הופקו, הטסים יצטרכו לשלם

ביוני אשתקד, כשפרצה מלחמת 12 הימים מול איראן, השמיים נסגרו לחמישה ימים, והנוסעים נאלצו לממן שהות בלתי מתוכננת בחו"ל ● בזמן שאפשרות למתקפה איראנית נוספת עומדת על הפרק, עדיין לא התקבלה החלטה כיצד לטפל בהשלכות המתקפה הקודמת על הטסים

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

זהבית כהן / צילום: רמי זרנגר

טלטלה בקרן אייפקס: הסגן של זהבית כהן תובע מיליונים על התעמרות והשפלה

ארז נחום, שסומן כיורשה של זהבית כהן, תובע 10 מיליון שקל וטוען כי פוטר אחרי שהתלונן בפני מנכ"ל אייפקס העולמית על התנהלותה של כהן, שכללה קללות, צעקות והשפלות פומביות ● לדבריו, כהן השתמשה בביטויים כמו "חתיכת חרא" ו"אפס" ובהערות גזעניות והומופוביות כחלק מ"שיטה ניהולית שמטרתה להבהיר שהיא זו שמחזיקה בכוח" ● אייפקס בתגובה: דוחים את ההאשמות

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

האסון בבית הזיקוק באשדוד: נעצר חשוד ברצח באדישות

לאחר מותן של שתי עובדות בית הזיקוק ממחסור בחמצן, המשטרה עצרה שותף בחברה המספקת בלוני חמצן בחשד לרצח באדישות ● מנהל הבטיחות במשרד העבודה הזהיר משימוש במיכלי החברה, כ-15 אלף מהם עדיין בשוק