גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיהם משרדי עורכי הדין המובילים בהגבלים העסקיים?

דירוג מגזין GCR, לפי 3 קטגוריות איכות, קובע: פישר-בכר-חן-וול-אוריון, תדמור, וינשטוק-זקלר וצבי אגמון הם משרדי "האליטה" בתחום ההגבלים העסקיים בישראל

משרדי עורכעי הדין פישר-בכר-חן-וול-אוריון, תדמור, וינשטוק-זקלר וצבי אגמון הם משרדי "האליטה" בתחום ההגבלים העסקיים בישראל. כך עולה מדירוג פירמות ההגבלים המובילות בישראל לשנת 2011, של מגזין GCR (Global Competition Review), המגזין העולמי המוביל בתחום ההגבלים העסקיים ואכיפת התחרות.

המגזין, המפרסם מדי שנה את הדירוג הבינלאומי של הפירמות המובילות בעולם, סקר בקצרה את מצב שוק התחרות בישראל בעת האחרונה. "הודות לתמיכה נמרצת מצד הממשלה, תחום ההגבלים העסקיים בישראל נעשה משמעותי בהרבה בחצי השנה האחרונה", נכתב בדירוג. "מה שהחל כמחאה נגד העלייה במחירי גבינת קוטג', התפתח לזעקה לאומית נגד יוקר המחיה. הרשות הישראלית להגבלים עסקיים עסוקה כיום יותר מתמיד בבחינה של מגוון סקטורים עסקיים שחשודים בתמחור-יתר של מוצרים ושירותים".

עוד צוין בדירוג, כי מיושמת "מדיניות נחרצת של הרשויות לנקוט סנקציות קשות נגד חברות שפוגעות בתחרות חופשית. כל הפרה של דיני ההגבלים העסקיים היא עבירה פלילית - מנהלים עשויים להישלח לכלא אם לא דווחו כנדרש על מיזוג".

בשנים האחרונות חווה המשק הישראל לא מעט דרמות בגזרת ההגבלים העסקיים. בין היתר, נפתחה אשתקד בקול תרועה חקירת רשות ההגבלים העסקיים נגד תנובה וזהבית כהן (היו"רית לשעבר) בחשד להסתרת מידע; נחשפו חקירות סמויות והוחלט על הגשת כתבי אישום בפרשות קרטל הלחם; קרטל מדי-המים וקרטל מגדלי החזירים; גם פרשת התיאום לכאורה של עמלות הבנקים מתבררת זה זמן בבתי המשפט (הן במסגרת בקשות לתובענות ייצוגיות והן בערר הבנקים על קביעת הממונה על ההגבלים להטיל עליהם קנס בסך 290 מיליון שקל בגין הסדר כובל), ועוד.

במקביל, נמשכת במרץ עבודתה על ועדת הריכוזיות, שאמורה לפרסם בקרוב את מסקנותיה הסופיות, ונבחנות הצעות שעלו בוועדת טרכטנברג בנוגע להגברת כוחו של הממונה על ההגבלים. כך שהיום זה ברור: כמעט כל תחום בחיינו נבחן תחת הזכוכית המגדלת של רשות ההגבלים.

על הרקע הזה גבר בישראל הביקוש לייצוג ולייעוץ בתחום ההגבלים העסקיים, ומומחים לתחום הם מצרך מבוקש. מי הם אותם מומחים? מגזין GCR מספק את התשובה לאחר ראיונות עומק עם עו"ד בתחום, בחינת הנושאים שבהם עסקו מומחי ההגבלים בארץ, מצבת הלקוחות וההישגים המשמעותיים.

האליטה

בראש הדירוג מככבים משרדי "האליטה", כשבראשם פירמת עוה"ד פישר-בכר-חן-וול-אוריון - "הפירמה הגדולה בישראל בתחום ההגבלים העסקיים", כפי שעולה מהדירוג.

קולגות בתחום ההגבלים סיפרו למדרגים, כי הפירמה ידועה במעורבותה בכל ההיבטים של ההגבלים העסקיים, הן בארץ והן בחברות בינלאומיות. את מחלקת ההגבלים העסקיים של המשרד מנהלים ארבעה שותפים בפירמה: ראובן בכר, השותף-המנהל בפירמה, שנמנה עם המועמדים ברשימת ה-who's who של המגזין (דוח מיוחד שמפרסם המגזין ובו מדורגים עוה"ד המובילים ביותר, ולנבחרים בכל תחום מוענק פרס); טל אייל-בוגר וטליה סולומון, וכן הליטיגטורית תמר תורג'מן-קדם, שקודם להצטרפותה לפירמה עבדה חמש שנים ברשות להגבלים עסקיים.

עוד ב"אליטה" נמצא משרד עוה"ד תדמור, שעליו נכתב: "נחשב לאחד המשרדים המובילים בתחום ההגבלים. למשרד צוות מנוסה של שותפים שמכסים את כל ההיבטים של חוקי ההגבלים".

השותף-המנהל, דוד תדמור מועמד אף הוא ברשימת ה-who's who היוקרתית של המגזין, ומוזכר יחד עם עו"ד שי בקל מהמשרד - "שניהם ידועים בקהילת ההגבלים העסקיים", נכתב.

תדמור כיהן בתפקיד הממונה על ההגבלים העסקיים בשנים 1997-2001. בקל עבד ברשות ההגבלים חמש שנים, תחילה במחלקה המשפטית שלה ובהמשך כמנהל מחלקת המיזוגים.

שם נוסף ב"אליטה", שהקולגות העריכו, ומועמד אף הוא ברשימת ה-Who's Who, הוא עו"ד ניב זקלר. "זקלר מנהל משרד לא גדול, וינשטוק-זקלר, אך מוערך מאוד בתחום", נכתב בדירוג. במשרד שותפים עופר ארגוב וערן זך.

את רשימת משרדי ה"אליטה" סוגר משרד אגמון בראשות עו"ד צבי אגמון, שבין לקוחותיו בתחום ההגבלים קבוצת דלק, שופרסל, כור, בנק הפועלים ועוד.

מומלצים ביותר

בקבוצת הדירוג השנייה של המגזין הוכתרו המשרדים כ"מומלצים ביותר". בקבוצה זו מדורג מועמד נוסף לפרס ה-Who's Who - עו"ד איתן אפשטיין, ראש משרד עוה"ד אפשטיין-חומסקי-אסנת.

במשרד שותפים גם עו"ד תמר דולב-גרין ועו"ד מזור מטצקביץ', מומחה לתחום הפלילי בהגבלים עסקיים, שהצטרף לחברה לאחר ארבע שנים ברשות להגבלים, ושש שנים בלשכת המסחר האמריקנית.

בקבוצת הדירוג של "המומלצים ביותר" צוין גם ראש מחלקת האכיפה והתלונות לשעבר ברשות להגבלים עסקיים, עו"ד צבי אברמוביץ', שאף הוא מועמד ברשימת Who's Who. בדירוג נכתב, כי אברמוביץ', שפרש ב-2006 ממשרד אפשטיין-חומסקי מנהל כיום "מחלקת הגבלים קטנה אך יעילה", במשרד לפידות-מלכיאור-אברמוביץ'.

בהמשך קבוצת האיכות השנייה, מדורג משרד עוה"ד רון גזית-רוטנברג. עו"ד ניבה ברג-לבנת, ראש מחלקת ההגבלים העסקיים במשרד, שימשה בעבר כיועצת לרשות ההגבלים, ובהמשך כממונה על תחום הקמעונאות, המזון והחקלאות. כיום היא עובדת בתחום יחד עם השותף-המייסד רון גזית והשותף אמיר ונג, שמתמחה בטכנולוגיה, מדיה ובטלקום.

מועמד Who's Who נוסף שמצוין בדירוג, הוא חגי דורון. הוא ושותפו עזגד שטרן מנהלים את מחלקת ההגבלים במשרד עוה"ד המוביל ש. הורוביץ.

הדירוג מציין, כי מחלקת ההגבלים במשרד "היא אחת הוותיקות בתחום זה בארץ, ונוסדה ב-1959". שותפיהם של דורון ושטרן למחלקה הם פנינה שפר ואסף רנטסלר. "זהו צוות ההגבלים העסקיים הגדול בישראל", נכתב.

מומלצים

בקבוצת האיכות השלישית בדירוג - "המומלצים" - נמצאים כמה שמות בולטים בשוק עריכת הדין, שנכנסו לתחום בשנים האחרונות והפכו למובילים.

שחקן חדש יחסית בתחום ההגבלים, צוין בדירוג, הוא משרד מיתר-ליקוורניק-גבע & לשם-ברנדווין. מחלקת ההגבלים העסקיים במשרד הוקמה רק בשנת 2007, אך מאז גדלה במהירות תחת ניהולה של עו"ד מיכל הלפרין (שאף היא מועמדת ברשימת ה-Who's Who). שותפה למחלקה, עו"ד יובל ששון, המתמחה בליטיגציה פלילית, עבד בעבר כסגן פרקליט המדינה.

המשרד הבא שצבר תאוצה בתחום הוא משרד יורם ל. כהן, אשלגי, אשל. ביולי אשתקד פרש עו"ד גל רוזנט, מפירמת עוה"ד הרצוג-פוקס-נאמן, שבה שימש כראש מחלקת הגבלים עסקיים, והקים את המחלקה החדשה במשרד כהן-אשלגי.

רוזנט אמר למדרגים, כי לאחר שמונה שנים בהרצוג-פוקס-נאמן הוא חש שהוא "רוצה להצטרף למשרד אינטימי יותר עם פוטנציאל צמיחה אדיר".

השולטים

עוד כתבות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הקבלן שבטוח: החרם הטורקי יתהפך על ארדואן

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

אחרי קריירה בת עשורים בתעשיית השבבים מוריס צ'אנג יכול היה לפרוש ● אבל אז הוא בחר להקים את חברת TSMC – והפך לאדם שתרם יותר מכול לפיתוח הטכנולוגיה החיונית בעולם ● ההצלחה שזכה לה לא הייתה למרות גילו, אלא בזכות גילו ● האם הוא חריג? מחקר מגלה: הסיכוי שמייסדים בני 50 יצליחו גבוה פי שניים מזה של בני 30

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו