גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סקר בארה"ב: אחת מתוך 4 נשים מעוניינת בניתוח פלסטי

בחברה הסוגדת ליופי, בה ניתוחים פלסטיים ובוטוקס משווקים בקופונים, לא מפתיע כי אחת מכל 4 נשים שואפת לשיפוץ מראה חיצוני וטוענת כי החסם היחיד הוא המחיר

דימוי עצמי נמוך, עושה רושם, הנו נחלת הכול. יש שאף יטענו כי זהו המקור העיקרי למצוקות העולם המודרני. בעיקר אצל נשים, הדימוי העצמי קשור במראה חיצוני, והסגידה האנושית ליופי, שהולכת ומקצינה ככל שחולף הזמן, מביאה להפרת האיזון, ולמעשה משמרת את אי-האיזון.

תוצאותיו המפתיעות של סקר שפורסם לא מכבר, יותר משהן מאששות את סברת חוסר האיזון, הן מעידות על מצב קיים שניתן לראותו כבעייתי, ולא רק בהקשר של נשים. מתברר כי דימוי עצמי נמוך, הנובע מאי שביעות-רצון ממראה חיצוני, מאפיין גם גברים.

הסקר, אותו ערך אתר הקופונים האמריקני CouponCabin.com, מוצא כי 1 מתוך 4 נשים אמריקניות ו-1 מתוך 5 גברים אמריקניים ייאותו לגשת לטיפול כירורגי פלסטי, באם יוסר מהם נטל העלות. 23% מהנשים ו-18% מהגברים השיבו כי המכשול העיקרי העומד בפניהם הוא המחיר הגבוה של הטיפול. 15% השיבו כי ישקלו טיפול קוסמטי אם זה יינתן ללא עלות כלל.

הסקר התבצע בראשית החודש (ינואר) בקרב 2,541 מבוגרים מגיל 18 ומעלה. יש לציין כי הסקר לא מפלח את הנבדקים לקבוצות גיל או למעמדות סוציו-אקונומיים (מה שמקשה לבחון את הסוגיה אם דווקא בקרב אוכלוסיות חלשות הצורך בטיפול, כפיצוי או כאפשרות קידום חברתי, הינו גדול יותר).

נתון מעניין נוסף, שכן מתייחס לגיל הנבדקים, מצא כי 9% מהנשים בגילאי 18-44 ציינו כי השתמשו בקופון כדי לשלם עבור הליך קוסמטי. בנוסף, 22% מהמבוגרים, אשר לא השתמשו בקופון יומי עבור הליך קוסמטי, אמרו שהם "ישקלו את זה". חשוב להדגיש כי הליך קוסמטי אינו בהכרח הליך כירורגי קוסמטי.

גם בבריטניה קופונים לטיפולים קוסמטיים נוחלים הצלחה, דבר שמדאיג את האגודה הבריטית לניתוחים פלסטיים אסתטיים (BAAPS), שקראה לממשלת בריטניה לאסור על פרסום ניתוחים קוסמטיים ובכללם קופונים (שובר הנחה לרגל חג המולד האחרון עורר את זעמה), ובאופן כללי להדק את התקנים בתעשייה, כולל ביצוע בדיקות תקופתיות על המנתחים. האגודה מתנגדת בתוקף למה שהיא מכנה "גימיק שיווקי" ומפנה אצבע מאשימה כלפי הרגולציה של התעשייה, אותה היא מכנה כ"רופפת".

האגודה קובלת על כך שהצופים בטלוויזיה רוכשים ציפיות לא מציאותיות מחשיפה לתוכניות ריאליטי ומתוכניות טלוויזיה העוסקות בשיפוצי גוף נרחבים.

לתקן מבלי לשנות יותר מדי

התפעלות מן היופי העסיקה את העולם המערבי מאז ומתמיד. גם בימינו - אולי נכון יהיה לומר: בעיקר בימינו - היופי הוא ביטוי ערכי, והוא בעיקר חזות הכול. "יפה" משמעותו "טוב". התנהגת יפה. כתבת יפה. שיחקת יפה. למדת יפה והשגת ציון יפה.

מימי אריסטו ואפלטון ולאורך השנים, התענגות על מושא יופי ערערה במידה רבה את תפיסתם העצמית של פילוסופים, אשר חשו כיצד ההתבוננות המורכבת בה החזיקו, זו אשר הגדירה אותם, מתבטלת למול סלחנותם למושאי יופי.

"היפה מסמל את הטוב והמוסרי", כתב קאנט ב"כוח השיפוט", ואחר-כך נבהל. "מראהו של המכוער יעשנו רעים וקודרים", כתב ניטשה (בכתב-העת "המדע העליז"), ובכך הסגיר את חולשתו.

בחזרה למראה האופנתי

ציטוטים - אחרים אמנם - הם לחם חוקם של מרכזים קוסמטיים רבים. אלה יודעים היטב כי ככל שהדימוי העצמי נמוך יותר, המחיר עבור שיקומו גבוה יותר. המשוואה הפשוטה ואולי אף האכזרית הזו מתומצתת באתר חברת הקוסמטיקה של רונית רפאל, שם מופיע ציטוט מפי חליל ג'ובראן, האומר כי "ייחודו של אדם אינו במה שהשיג, אלא במה שהוא נכסף להשיג".

באותו האתר (תחת הקישור "יחידת המחקר") מופיע סיכום של מחקר שנערך באוניברסיטת הארוורד. על-פי המחקר, נשים רבות (באחוזים נכבדים) שאינן מסופקות ממראן החיצוני, נמנעות מללכת לאירועים חברתיים, נמנעות מלגשת לראיונות עבודה, נמנעות מלצאת לדייטים, ונמנעות מלהביע את דעתן בפומבי.

באתר של חברת "מדיקארט", שבסיסה ברמת-אביב, מופיע הקוד האתי של החברה. לנוחיותכם, נדלג לסעיף מספר 4: "כל אדם זכאי לחופש לשנות את הפוגע או את המפריע לו במראהו".

השאלה היא מהי מידת ההשפעה של גירויים חיצוניים (פרסומות, כוכבות טלוויזיה, דוגמניות, לחץ חברתי) על הצורך לשנות, מה לשנות וכמה, ואצל אילו רופאים. הבשורה הטובה - אם לקרוא לכך בשורה - היא שהאופנה השתנתה. כיום אופנתי הוא מראה טבעי ככל הניתן.

אם בשנות ה-90 של המאה הקודמת אף סולד היה לבקשה השכיחה ביותר מצד מנותחים, כיום המגמה הרווחת בניתוחי אף היא לתקן מבלי לשנות יותר מדי, כך שקשה יהיה להבחין כי מדובר באף שצורתו אינה טבעית.

מה שנכון לגבי האף נכון לגבי החזה: המגמה היא להגדיל, לא להעמיס. אותו הדבר בניתוחים פלסטיים בפנים: הצערה מדודה. לא מתיחה מלאה, לא להיפטר מכל קמט, לא לאבד הבעה.

מנתחים פלסטיים אחראים, לצורך העניין, עשויים שלא להסכים עם כל גחמה. אישה כבת 60 המבקשת להידמות לבת 20, קרוב לוודאי שתיענה על ידם בשלילה.

"לצערי, כירורגיה קוסמטית משווקת כיום כמו כל מוצרי הצריכה הקוסמטיים. שיטות השיווק האגרסיביות והזולות עלולות לבלבל ולהטעות, ומאוד כדאי לשים לב לאיזה רופאים הולכים", אומר ד"ר אייל וינקלר, מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל-השומר, ומחבר הספר "כל האמת בפנים".

לדברי ד"ר וינקלר, "יש בשוק הזה חדירה בלתי פוסקת של שרלטנים. רופאים לא מקצועיים שהם לא מומחים לא ברפואה פלסטית ולא ברפואת עור. מטופלים צריכים לבקש שיראו להם תעודת מומחה ממשרד הבריאות, חתומה על-ידי מנכ"ל המשרד. הרופאים המומחים הם אלה החברים באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית. חשוב שהרופא יראה למטופל את החומרים שאיתם הוא עובד, וחשוב לבדוק שהחומרים מאושרים על-ידי ה-FDA".

- האם הרופא המומחה יודע ומסוגל להציב גבולות במקרה שלמטופלים, שניזונים ממה שהם רואים כמודל לחיקוי, אין קווים אדומים?

"חשוב לעשות תיאום ציפיות מבעוד מועד. לחשוב אם מה שמבקשים יכול להיות ריאלי. אני לא מנתח אנשים שרמת הציפיות שלהם מהניתוח אינה מציאותית ואינה מותאמת למה שאני יכול לקיים".

בסקר שנערך בארה"ב עלה כי 9% מהנשים בגילאי 18-44 השתמשו בקופון כדי לשלם עבור הליך קוסמטי. 22% מהמבוגרים אשר לא השתמשו בקופון יומי עבור הליך קוסמטי, אמרו שהם "ישקלו את זה"

ד"ר אייל וינקלר: "לצערי, כירורגיה קוסמטית משווקת כיום כמו כל מוצרי הצריכה הקוסמטיים. שיטות השיווק האגרסיביות והזולות עלולות לבלבל ולהטעות, ומאוד כדאי לשים לב לאיזה רופאים הולכים"

מצמצמים סיכונים

ניתוחים פלסטיים נחשבים לבעלי רמת סיכון נמוכה. הניתוחים לא מסכנים חיים ולא משאירים נכויות. מקדמי הסיכון לא נעוצים בסוג הניתוח, אלא בעיקר במצב הבריאותי של המטופל וכמובן באיכות הרופא, וכל עוד נשמרים התנאים הבסיסיים המתבקשים: חומרי טיפול איכותיים (ע"ע הסכנות שהתגלו בשתלי PIP) ומתן מידע מלא על מצבו הבריאותי - פיזי ונפשי - של המטופל.

חולים במחלת סוכרת או הסובלים מלחץ דם גבוה, לא בהכרח כשירים לניתוח, וייתכן שיתעוררו סיבוכים. ניתוח קוסמטי בפנים, למשל, לא מומלץ לסובלים מבעיות לב, כמו גם לחולים המטופלים בנוגדי קרישת דם.

דפוס שכיח של החסרת מידע היא של מטופלים המכורים לסיגריות. על מעשנים לחדול מלעשן כחודש לפני הניתוח וכחודש לאחריו, אחרת צפויות צלקות קשות ואף נמק.

טווח מחירים של טיפולים פלסטיים שונים

עוד כתבות

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"