גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד גולדפרב-זליגמן מקדם 13 עורכי דין למעמד של שותפים

יו"ר הפירמה, עו"ד אלי זהר: "קידום לשותפות בפעם הראשונה במשרד הממוזג מבטא את העוצמה המקצועית הרבה שלנו"

בחודש מאי אשתקד עבר שוק עריכת הדין טלטלה, כששני משרדים מובילים וגדולים בישראל - גולדפרב-לוי-ערן-מאירי-צפריר ומ. זליגמן - התמזגו למשרד אחד, המונה 215 עורכי דין.

היו מי שכינו את המיזוג כ"מפץ הגדול של שוק עריכת הדין". זאת, לאחר שהמיזוג שינה את פריסת הכוחות בשוק, ויצר את משרד עורכי הדין הגדול ביותר בישראל, וכך הדיח גולדפרב-זליגמן מהמקום הראשון את משרד הרצוג, פוקס, נאמן.

החודש, לראשונה מאז המיזוג, קידם משרד גולדפרב-זליגמן 13 עורכי דין - ש-12 מהם צמחו במשרדי גולדפרב וזליגמן - למעמד שותפים. השותפים החדשים התמחו בכל תחומי הפעילות של המשרד הממוזג.

לדברי עו"ד אלי זהר, יו"ר הפירמה, השותפים החדשים הוכיחו מצוינות בעשייה המשפטית, עם הישגים משמעותיים רבים. "קידום לשותפות בפעם הראשונה במשרד הממוזג הוא אירוע משמח ומבטא את העוצמה המקצועית הרבה של המשרד".

עו"ד יודי לוי, השותף-המנהל בגולדפרב-זליגמן, אומר כי הגודל אינו מהווה יעד של הפירמה, והוא תולדה טבעית של היקפי הפעילות המקצועית שלה בשירות הלקוחות. "תפיסת האיכות והמקצועיות שלנו היא המניעה אותנו בפעילותנו. חשוב לנו לטפח את עורכי הדין הטובים בפירמה, ובמקביל לגייס אנשים איכותיים. בכוונתנו להמשיך להימצא בצמתים משפטיים ועסקיים משמעותיים, בישראל ומחוצה לה; זאת, באמצעות כל עורכי הדין והשותפים בפירמה, ובכללם 13 השותפים החדשים".

- האם מטרת המיזוג לא הייתה למצב אתכם כמשרד עורכי הדין הגדול בארץ? ואיך נראה המיזוג בפרספקטיבה של 9 חודשים?

לוי: "מטרת המיזוג אינה הגודל, אלא האיכות וגיוון היכולות המקצועיות תחת קורת-גג אחת. המיזוג שואב את כוחו מההון האנושי האיכותי המרכיב את הפירמה. מאז שהחל לפעול המשרד הממוזג למדנו כי 'השלם גדול מסך חלקיו', בין היתר, לאור העובדה כי פעילות המשרד ממשיכה לצמוח בכל התחומים הקיימים ובתחומים חדשים. קידום עורכי דין מצטיינים שגדלו בקרבנו, וגיוס עורכי דין מצטיינים מבחוץ, הם סממן לכך. אנחנו מחזקים ומגבשים את דור ההמשך המקצועי והאנושי של המשרד, ומבטיחים המשכיות בשירות המקצועי האיכותי".

- מהם הנושאים המרכזיים שבהם עסקה הפירמה השנה?

"משרדנו הוביל שורה של עסקאות בינלאומיות, ובראשן עסקת מכתשים-אגן-כימצ'יינה, אשר הוכתרה ב-2011 כאחת העסקאות המובילות בעולם. במקביל, אנו ממשיכים לבסס את היקפי הפעילות ב-3 תחומי הליבה שלנו: חברות ושוקי הון בארץ ובעולם, ליטיגציה לסוגיה, ונדל"ן; אנו עוסקים גם בתחומי פרקטיקה נוספים, בהם מסים, אנרגיה ותשתיות, תכנון ובנייה, מימון ובנקאות, ביטוח, תקשורת, ועוד. אנו קשובים לשינויים ולהתפתחויות בכלכלה המקומית והבינלאומית, ומתאימים את פעילותנו באופן מושכל, כדי להמשיך ולהעניק את השירות האיכותי והמגוון ללקוחותינו".

- כיצד "מסתדרת" ההתרחבות עם המיתון בפעילות הכלכלית במשק? איך קורה שמשרדי עורכי דין ממשיכים להתרחב בעוד הפעילות במשק מתכווצת?

"המשק הישראלי הוא משק חי ורוחש, ועל כך יעידו היקפי העסקאות הגדולות והרבות המאפיינים אותו. אני מאמין שנהיה עדים גם השנה למגמה זו, והביקוש לעורכי דין מצטיינים ומקצועיים אף יגבר. המשרד שלנו מגיב לביקושים בשוק בתחומי הפעילות השונים שלו, ומתאים את יכולותיו והיקפי פעילותו לביקושים אלה. במקביל, ממשיך המשרד לבסס את תוצרי המיזוג, ולפתח סינרגיות בין שני המשרדים שהתמזגו. אנו עושים זאת תוך קידום ההון האנושי המקצועי שצמח בפירמה".

- מהי התייחסותכם למחאה החברתית, וכיצד היא "מסתדרת" עם המשך התרחבות המשרדים הגדולים?

"המחאה החברתית ביטאה תחושות אותנטיות של הציבור, ואנו מייחסים להן חשיבות רבה. עם זאת, חשוב להמשיך לעודד את הפעילות העסקית, אשר מניעה את גלגלי המשק. המשרד ממוקד בהמשך ביסוסו וייצובו המקצועי, תוך התאמה לביקושים המשתנים בשוק. כמי שמאמינים בשוק חופשי, התרחבות הפעילויות המשקיות משרתת את הכלכלה ואת הציבור כולו".

המשודרגים

השותפים החדשים במשרד הם:

* עו"ד רוית ארבל (38), ממחלקת רגולציה ותחרות. ארבל עוסקת בייצוג חברות בנושאי הגבלים עסקיים, ובנוסף מייצגת חברות בתובענות ייצוגיות ובהליכים פליליים בעבירות מתחום ההגבלים העסקיים.

* עו"ד-ד"ר יעל ארידור-בר אילן (38), ממחלקת ליטיגציה מסחרית. לארידור-בר אילן תואר שלישי במשפטים מאוניברסיטת הרווארד. היא מומחית לליטיגציה מסחרית תאגידית ולבוררויות. בעלת ניסיון עשיר בליטיגציה מורכבת בין בעלי מניות, יוזמות משותפות והסכמי השקעות. נוסף על עבודתה במשרד היא מרצה באוניברסיטת בתל-אביב ופרסמה מאמרים בכתבי עת נחשבים.

* עו"ד דני דילברי (35), ממחלקת החברות וניירות ערך בינלאומיים. דילברי עוסק בייצוג של מגוון לקוחות וחברות ציבוריות ופרטיות מובילות בעסקאות בינלאומיות, לרבות במזרח הרחוק.

* עו"ד טל חלדי (36), ממחלקת חברות ושוק הון. מלווה הנפקות פרטיות וציבוריות.

* עו"ד אסף לוין (36), ממחלקת הליטיגציה המסחרית. עוסק בסכסוכים מסחריים ומשמש גם כסגן יו"ר ועדת תובענות ייצוגיות בלשכת עורכי הדין.

* עו"ד תומר מגיד (37), ממחלקת חברות מימון, בנקאות וביטוח. מתמחה בדיני מכרזים.

* עו"ד אבי נתנאל (42), ממחלקת הנדל"ן. אחראי על מחלקת רישום והסדר מקרקעין במשרד, ובנוסף מייצג חברות גדולות במשק בעסקאות מקרקעין שונות ומורכבות.

* עו"ד עינת עובדיה-רוטמן (34), ממחלקת תכנון ובנייה. מייעצת לחברות פרטיות וממשלתיות, במגוון נושאים הנוגעים לתכנון ובנייה ולתחום המיסוי העירוני.

* עו"ד לימור עטר-רוזנבוך (39), ממחלקת חברות וניירות ערך. מטפלת בהנפקות ראשוניות ומשניות בבורסה בישראל, גיוסי חוב וכן בהצעות רכש ובמיזוגים.

* עו"ד יצחק קובוס (41), ממחלקת הנדל"ן. מלווה לקוחות פרטיים ותאגידים מהבולטים בענף.

* עו"ד נועה רוזנברג-סגלוביץ' (35), ממחלקת חברות וניירות ערך בינלאומיים, העוסקת בייצוג חברות בינלאומיות וישראליות במגוון רחב של עסקאות מסחריות.

* עו"ד אורן רייף (35), ממחלקת חברות, מימון, בנקאות וביטוח. מתמחה בתאגידים, מיזוגים ורכישות, עסקאות השקעה ובמיזמים משותפים.

* עו"ד גיא שלו (34), ממחלקת הנדל"ן. מתמחה בליווי פרויקטים חוזיים עם קבלנים ומתכנני פרויקטים, עוסק במימון נדל"ן ומלווה עסקאות נדל"ן גדולות ומרכזיות (כגון הקמת פרויקט גינדי תל-אביב).

נוסף על מינוי השותפים החדשים, מונה השותף, עו"ד אריאל רוזנברג (44), לראש תחום בנקאות ומימון של המשרד. זאת, לאחר שפעילות הבנקאות והמימון במשרד הורחבה מאוד, גם בעקבות המיזוג.

בקרוב עתידה להצטרף למשרד עו"ד נגה רובינשטיין, מי שכיהנה בשנים האחרונות במגוון תפקידי מפתח במשרדי המשפטים והתקשורת. היא תעמוד בראש מחלקת רגולציה ותחרות של גולדפרב-זליגמן.

עוד כתבות

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"