גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עירית לינור: המחאה? חבורת מפונקים שחשבו שיוכלו לשכור דירה בלי שותפים במרכז ת"א באלף ש' בחודש

"התאכזבתי לגלות שההפגנות הומצאו בחלקן על-ידי התקשורת, כך נולדה 'הפגנת המיליון' לפני שמישהו בכלל יצא מהבית" ■ "האנשים שהיו באמת זקוקים לרפורמה - היו טרודים מדי במצוקות הקיום מכדי לנטות אוהל בשדרות רוטשילד"

החודש נאלצו בגלי צה"ל לשלם פיצוי בגובה 38 אלף שקל לאורטל בן-דיין, סטודנטית לשעבר מהאוניברסיטה העברית, כיוון שעירית לינור, מגישת התוכנית "המילה האחרונה", כינתה אותה בשידור "זונה". ההתבטאות החריגה הזו הייתה חלק מדיון שהתקיים בתוכנית על רומן שניהלה בן-דיין עם המרצה שלה, ד"ר גדעון ארן, ושהסתיים בתלונה על הטרדה מינית - וזאת מבלי לקבל את תגובתה.

"הסטודנטית, שאינה קטינה ואינה ילדה בת יומה, ניהלה רומן עם המרצה הנשוי שלה", אמרה לינור למאזינים. "בלקסיקון שלי קוראים לזה 'זונה'. הוא נשוי בעצמו, ברור שגם הוא זונה, אבל העניין הזה שאת מתעסקת עם גבר נשוי ואחרי זה באה לייבב שהוא לא התנהג אלייך יפה... העונש של בחורה שמתעסקת עם גבר נשוי, שתאכל אחרי זה חצץ".

דבריה של לינור עוררו זעם בארגונים פמיניסטיים, שפנו ליועצת הרמטכ"ל לענייני נשים בתביעה להתנצלות פומבית וכן להשעייתה של לינור מהתחנה. העובדה שארן לא היה נשוי בעת הפרשה הובילה להסדר משפטי מהיר, שכלל בנוסף לתשלום הפיצויים גם התנצלות בשידור.

זו אינה הפעם הראשונה שלינור נקלעת לסערות ציבוריות בענייני נשים, כמי שנושאת על דגלה פמיניזם (לעתים רדיקלי) כתעודת זהות וביקורת על נשים ונשיות כשם שני. עוד הרבה לפני הטורים האישיים של דנה ספקטור או קרן פלס, הטורים של לינור היו הדבר החם מדי שישי, מצפן הרגש של עיתוני סוף השבוע, הקוד האתי של בנות שנות ה-90. לא מופקרות מדי, לא חסודות מדי, מאוהבות תדיר ובעיקר, מחוזרות.

בכל שבוע היא ניסחה מחדש את כל תורת האהבה על רגל אחת, שנונה, מחודדת ובעיקר לא עושה הנחות. לא מבדילה בין ענייני הלב לטיפים בקוסמטיקה, בין ויכוחים אידיאולוגיים נוקבים למידת המכנסיים.

לינור יצרה פרופיל מובהק של האישה התל-אביבית בתום המילניום: אינטליגנטית, מחוברת לעולם הגדול, מאוד פמיניסטית, אבל ממתינה לנשיקתו של הבחור הנכון - כפי שהמתינה גיבורת "שירת הסירנה" לנשיקתו של עופר, האקס המיתולוגי, בדמות השחקן הצעיר יאיר לפיד.

מי שהפכה לקול המזוהה ביותר עם תורת הנשיות התבגרה עם השנים, והפכה לכותבת מיומנת, מושחזת ודעתנית. היא מפגינה רוגע אינטלקטואלי בכתיבה ובתרגומים קלאסיים, אך גם לא נרתעת מהתבטאויות פרובוקטיביות בתוכנית הרדיו שלה.

בעוד שבועיים עולה לינור לראשונה על הבמה במסגרת "פסטיבל אישה" ה-16 בתיאטרון חולון, עם המופע "הבלונדינית הסודית" - על שם הספר שאיגד את טוריה המיתולוגיים על נשיות, אג'נדה, פוליטיקה ואהבה.

- איפה את היום מול המושג הגדול הזה של פמיניזם, שאת מזוהה איתו כל כך הרבה שנים?

"אני עדיין פמיניסטית נחרצת, אם כי כושלת לחלוטין. למרות שהסברתי הכול בצורה מאוד מסודרת, לא ממש הקשיבו לי. אני די מיואשת, כל פעם ממשהו אחר. לפעמים זה מדברים כבדים כמו הדרת נשים, ביטול חזקת הגיל הרך ופערים בשכר, ולפעמים אני מדוכאת מההיבטים הספורטיביים של מעמד האישה. היום לא סופרים אותך אם את לא רצה מרתונים בתור תחביב. זה בעיניי דיכוי נשים חמור ביותר".

- ומה עם המושג שוביניזם? האם גברים למדו ונרתעו?

"תגובתי המלומדת: חחחחח, ממש".

- יש מקום לחברויות עם גברים?

"תמיד היו לי חברים גברים, ותמיד דבקתי בנשים. נשים הן חברות טובות יותר כי הן אוהבות לדבר בטלפון, מבינות בדיוק על מה אני מדברת ונותנות לי להשחיל מילה. את החברים הגברים שלי אני צריכה לפגוש פנים אל פנים, כי למרות שהם לא סותמים את הפה, לדבר בטלפון נחשב בעיניהם חפירה".

- דרורית ורטהיים הצטרפה החודש ל"מועדון היורשות" - שרי אריסון, עפרה שטראוס וליאורה עופר. איך את רואה את השינויים בצמרת העסקית?

"אני לא מתעניינת בטייקונים, ולא אכפת לי מאיזה מגדר הם. יש לי עצבים חזקים, ואני לא נוטה להתעלף לנוכח ערימות של כסף. בקשר לנשים הללו - אם הן מעבידות הוגנות, משלמות מסים כחוק ולא מתעקשות לקרוא למקום העבודה 'משפחה' - אני מפרגנת על הווילה. ואם לא - אני מאחלת להן שישמינו".

- איפה השאירה אותך המחאה החברתית?

"מחאת הקיץ לא נגעה ללבי, כי מסביב לגרעין קטן של דרישות הגיוניות צמחה מעטפת גדולה מדי של מפונקים שחשבו שיוכלו לשכור דירה במרכז תל-אביב, בלי שותפים, ב-1,000 שקל בחודש.

"גם אני מעמד ביניים, וגם אני משלמת המון מסים, אלא שאני תמיד זוכרת את הברכה הקבועה שאבא שלי נושא באוזניי בכל פעם שאני מתלוננת על זה: 'אני מאחל לך שגם בשנה הבאה תשלמי הרבה מסים'.

"כעיתונאית שהיושרה של המקצוע יקרה ללבה, התאכזבתי לגלות שההפגנות הומצאו בחלקן על-ידי התקשורת, שהכריזה על מספר המפגינים עוד לפני שהתקיימה ההפגנה עצמה - כך נולדה 'הפגנת המיליון' לפני שמישהו בכלל יצא מהבית.

"אני תומכת בהקצאת דיור מוזל לזכאים ובחלוקה הוגנת של נטל המסים, אבל לטעמי האנשים שהיו באמת זקוקים לרפורמה - היו טרודים מדי במצוקות הקיום מכדי לנטות אוהל בשדרות רוטשילד".

- בעידן של יחסים מהירים שנוצרים בפייסבוק, עוד יש מקום לרומנטיקה?

"יש בכלל קשר? יש לי פייסבוק, אבל הוא עלוב. מדי פעם אני מעלה תמונה מטושטשת מהאייפון ומנסה, ללא הצלחה, לכתוב סטטוס מצחיק.

"בקשר לרומנטיקה, וואלה, אין לי מושג. מוסכמות הז'אנר, כלומר: רומנטיקה = ארוחת ערב לאור נרות, לא מדברות אליי. אני לא סובלת טיולים בים, לא מבינה את הצימרים עם הג'קוזי באמצע החדר, ושהרום סרוויס זה בעלי הבית, ולא נעים לך להטריד אותם.

"עייפתי מקלישאות, ובשנים האחרונות פיתחתי אלרגיה קלה לקומדיות רומנטיות. עזבו אותי משטויות של בנות 16. בשורה התחתונה, גבר צריך בסך-הכול להיות בן אדם. ורצוי מהסוג שלא יודע מה ההבדל בין מסקרה לפרקט".

- ומה בין ילדים לפייסבוק?

"לדעתי, הסיבה שרוב הילדים גרים באינטרנט היא שרוב ההורים מעדיפים שהבת שלהם תתכתב עם סוטים בפייסבוק, ורק שלא יצטרכו לשחק איתה מונופול. אנחנו מעודדים את הילדים לקרוא ספרים, כי ככה אתה גם נפטר מהם לכמה שעות, וגם יוצא יוקרתי".

- מה מפחיד אותך?

"הדבר שמטריד אותי ברצף בין האישי לפוליטי לקוסמי: לעלות קילו. הדבר שהכי מפחיד אותי: לעלות שניים".

- הבלונדינית הסודית, 20 שנה אחרי.

"הבלונדינית הסודית היא הפקצה השטחית שחבויה (או מתנוססת בגאון) בכל אחת מאיתנו, וזה השם שבו בחרתי לאוסף המאמרים שלי, שיצא לאור לפני 17 שנה. כיוון שהוא שם טוב, וחבל לבזבז אותו, הוא נבחר להיות שמו של המופע שאני מעלה עם חברתי תמר גלעדי, שבו אני אדבר והיא תשיר.

"הייתי שמחה לומר שאחרי 25 שנה, שבמהלכן צברתי כתיבה עיתונאית, 4 ספרים, 3 סדרות טלוויזיה, תוכנית רדיו ותרגום דיקנס ואוסטן, הפכתי להיות נשואת פנים, קדורנית-במידה, עוסקת רק בדברים שברומו של עולם ולא יודעת איך נראה סניף של זארה מבפנים. למרבה הצער זהו כנראה שקר גס.

"לחזור? בכלל לא הלכתי. אני מהגגת למחייתי פעמיים בשבוע בתוכנית 'המילה האחרונה' בגלי צה"ל, יחד עם קובי אריאלי, כך שהזמן לא הפך אותי לשתקנית. המופע נולד כי תמר ואני מדברות על זה שנים, וסוף-סוף הבנו שהגיע הזמן להפגין רצינות, ולבצע. במידה מסוימת, המופע הוא המשך של הטורים האישיים שלי, עם תוספות והפתעות. אפילו כתבתי שיר במיוחד".

עוד כתבות

ספינה של ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד / צילום: ap, Matthias Schrader

"השתלטות עם השלכות פוליטיות": איך מסקרים בגרמניה את רכישת צים?

כלי התקשורת בגרמניה מתייחסים לעסקת הרכישה של צים ע"י ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד כ"השתלטות עם השלכות פוליטיות" ● בעקבות לחץ פרו-פלסטיני, בקיץ האחרון הפג-לויד פרסמה הצהרה שבה היא מרחיקה את עצמה מההתנחלויות הישראליות מעבר לקו הירוק

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

שתי החברות שיקימו במשותף חוות שרתים בישראל בשל מהפכת ה-AI

במסגרת ההסכם בין חברת דוראל לאמפא, יקבלו דוראל זכות הצעה ראשונה להפוך לספק החשמל של כל חוות שרתים שהתאגיד המשותף יקים ● מבחינת שתי החברות מדובר ביוזמה מסוג חדש ביחס לפעילות הקיימת שלהן, והיעד הוא חוות שרתים פעילות עד סוף העשור הנוכחי

דנה עזריאלי / צילום: אריק סולטן

דנה עזריאלי מתיישבת על כס המנכ"לית עם שכר משודרג

דנה עזריאלי תהפוך למנכ"לית הקבועה של חברת הנדל"ן המניב ● השף יוסי שטרית ישתף פעולה עם מותג הרכב הסיני זיקר ● אחד המטוסים בארקיע יישא את שמו של הזמר יהורם גאון ● וזה המינוי החדש בקרן ההון סיכון של האחים ברקת ● אירועים ומינויים

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אנלייט זינקה ב-12%, דלתא מותגים נפלה ב-16%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● דלתא מותגים הפילה גם מניות אופנה אחרות ●  טבע עלתה בעקבות ניסוי מוצלח ● אלביט טיפסה בקרוב ל-3%, לאחר שהודיעה על עסקאות בגובה 435 מיליון דולר ● לאחר שזינקו אתמול, מניות הבנייה והנדל"ן ירדו, מדד מניב חו"ל נפל במעל 4%

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד), המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

סניף דלתא / צילום: יח''צ דלתא

מניית האופנה שצנחה וגררה איתה את שאר הענף

ההכנסות של רשת האופנה הישראלית דלתא מותגים אומנם עלו מעט ברבעון האחרון של 2025, אך הרווח הנקי נשחק ● מניות אופנה נוספת נפלו היום בבורסה

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

צניחת מניות התוכנה: היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב - והמכה לאופציות של העובדים בהן

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

רשות המסים חשפה שיטת העלמת מס חדשה במכולות ופיצוציות

כחלק ממאבקה של רשות המסים בהון השחור ובשיטות שונות להלבין הון, חוקרת רשות המסים בעלי מכולות ופיצוציות שמבצעים העלמות באמצעות מכשירי כספומט המוצבים בבתי עסק

משאבות נפט באזור קלגרי, אלברטה / צילום: Reuters, Todd Korol

בעידוד הבית הלבן: המחוז הקנדי העשיר שדורש להתנתק מהמדינה ולקבל עצמאות

אלברטה, "טקסס של קנדה", מאסה בשלטון הליברלי באוטווה ובמיסוי הכבד, והיא דוהרת למשאל עם על היפרדות ● בעוד שהרוב הקנדי מזועזע מהרעיון להפוך ל"מדינה ה-51 של ארה"ב", הבדלנים במחוז עשיר הנפט רואים בדונלד טראמפ ובמקורביו בני ברית אסטרטגיים

פלטפורמת המשחקים של סאנפלאוור / צילום: צילום מסך אתר CrownCoinCasino

עם משקיע מפורסם ו-200 עובדים: החברה המסתורית מת"א שכבר שווה יותר מ-2 מיליארד דולר

תחת דיסקרטיות כבדה, סאנפלאוור הצעירה מישראל הפכה לאחד השמות המובילים בזירת משחקי הסושיאל־קזינו, עם מחזור של מאות מיליוני דולרים והשקעה פרטית של גיגי לוי־וייס ● כעת, כשהיא חמושה במערכות AI מתקדמות ושווי שמוערך ביותר מ־2 מיליארד דולר, חברת הגיימינג מסמנת את היעד הבא: שוקי החיזוי ● המהלך עשוי לאלץ את "אימפריית הרפאים" לצאת סוף־סוף לאור

ראש הממשלה בנימין נתניהו. ישיבת הממשלה, 15.02.26 / צילום: אלכס קולומויסקי, ''ידיעות אחרונות''

אחרי 30 שנה: נתניהו שוב מבטיח להקים שדה תעופה בים

בדיון על הקמת שדה תעופה נוסף, ראש הממשלה הצהיר שיוקם שדה משלים בים ● אלא שזו הבטחה שנשמעת ברצף כבר משנות ה־90 ● המשרוקית של גלובס

ניצול קשישים / אילוסטרציה: Shutterstock

"זעקת הקשישים נשמעת לרחוק": מאחורי החלטת העליון נגד חברות האשראי

ביהמ"ש העליון קיבל את הערעור ואישר את הבקשה בתביעה הייצוגית נגד ישראכרט, כאל ומקס, בטענה כי לא מנעו את התופעה הידועה כ"עושק הקשישים" ● מה פסק המחוזי, מהן השלכות פסק הדין, וכיצד נפעל מעכשיו במקרה של הונאה? ● גלובס עושה סדר

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל הפג-לויד / צילום: Reuters, Ulrich Perrey

מנכ"ל ענקית הספנות שרוכשת את צים: "נשמור על נוכחות משמעותית בישראל"

רולף האבן יאנסן, מנכ"ל הפג-לויד, התייחס במסיבת עיתונאים לעסקת הרכישה שנחתמה מול צים ● האבן יאנסן העריך כי לא צפוי שינוי במצבת העובדים בטווח הקרוב, אך במבט קדימה, סביר שמספר המועסקים בשתי החברות יחד יהיה נמוך מהיום ● לדבריו, מחיר העסקה "בהחלט לא נמוך, אך אנו מעריכים שזה נכס מצוין, ושהפרמיה מוצדקת"

היקף העסקאות בירידה, אבל מחירי הדיור עולים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דירה ממוצעת נמכרת כבר ב־2.3 מיליון שקל, ומשכנתאות היוקרה מטפסות

היקף העסקאות שבוצעו בשנה שעברה עמד על 80% לעומת שנה ממוצעת, אבל המחיר הממוצע של דירה ברבעון הרביעי של 2025 היה הגבוה ביותר אי־פעם ● 40% מהמשכנתאות נלקחו על דירות של 3 מיליון שקל ומעלה, וחלק ניכר מהעסקאות מתרכזות בתל אביב והמרכז

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ניר ברקת יצא נגד הבורסה, והתנצל: "הוכיחה את עוצמתה"

שר הכלכלה טען כי "רק חברות נכות מנפיקות בישראל", וכי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף הוא קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● בהמשך ברקת פרסם הבהרה: "הבורסה הישראלית הוכיחה את עוצמתה ואת חסינותה; אני מצר על הניסוח הלא מוצלח"

עורכי הדין שירוויחו מעסקת פאלו אלטו וסייברארק / צילום: Shutterstock

משרדי עורכי הדין שירוויחו מיליונים מהעסקה שמשנה את הבורסה

רישומה של פאלו אלטו למסחר בת"א מוביל גם את משרדי עורכי הדין שליוו את העסקה לגזור קופון משמעותי ● במיתר צפויים לגרוף סביב מיליון דולר, ומה במשרדים האחרים?

מנכ''ל החברה הרוכשת פאלו אלטו נטוורקס ניקאש ארורה / צילום: איל יצהר

ההודעה שקיבלו עשרות עובדים: מזל טוב, תפוטרו בעוד שנה

כ־10% מעובדי סייברארק בישראל, כולל בעלי ותק של עשור ויותר, גילו במייל ישיר מפאלו אלטו כי תפקידם יבוטל בעוד 12-3 חודשים, וישנם מנהלים שאף לא ידעו מי מהצוות שלהם יפוטר ● המהלך מעורר שאלות על המחיר האנושי של עסקאות הענק בהייטק