גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בלי מניות: כך תשיגו תשואה עודפת בקרנות פרייבט אקוויטי

מריו ג'יאניני, מנכ"ל חברת הייעוץ המילטון ליין, מסביר בראיון ל"גלובס" מדוע המוסדיים צריכים אותו כדי להשיג תשואה עודפת בתיקים, היכן טמונות היום הזדמנויות ההשקעה, ולמה הוא לא נרתע מהמצב הביטחוני בארץ

כיצד משיגים את התשואה העודפת לתיק, בעולם של משבר וריבית נמוכה, שבו שוקי המניות כה תנודתיים, והאג"ח נתונות חדשות לבקרים לתספורות מצד בעלי החברות. למרות שהטיית הבית החמורה של המשקיע הישראלי עודנה חיה ובועטת, ברור היום למנהלי ההשקעות הישראלים, אולי יותר מתמיד, כי השוק המקומי המוגבל במספר ניירות הערך הסחירים בו, עלול לעמוד להם לרועץ. הגדלת החשיפה לחו"ל היא מתבקשת וגדלה בהדרגה, אבל כשיוצאים מהזירה המקומית לעבר העולם הרחב, המשחק הוא כבר בליגה אחרת.

"לחברות הניהול הישראליות אין המשאבים לאתר את הזדמנויות הפרייבט אקוויטי הטובות ביותר בעולם. לא הוגן לצפות לכך ש-30 בחורים במשרד בתל אביב יוכלו לבחור את המנהל הכי טוב בברזיל מבלי להגיע אליה", כך אומר בראיון בלעדי ל"גלובס" מריו ג'יאניני, מנכ"ל חברת הייעוץ המילטון ליין, העוסקת במתן ייעוץ וניהול השקעות לגופים מוסדיים ומתמחה בבניית אסטרטגיות השקעה בקרנות פרייבט אקוויטי.

ג'יאניני, שמגיע לארץ לרגל הכנס השנתי של החברה שייערך ב-16 בפברואר בתל אביב, הוא אחד האנשים שאמורים לסייע בהשגת התשואה העודפת לתיק הפנסיוני שלכם; הוא מייעץ לגופים מוסדיים מובילים, ביניהם כלל ביטוח, עמיתים ואקסלנס - היכן ובאיזו אסטרטגיה כדאי להשקיע בעולם הפרייבט אקוויטי הגלובלי.

"מצפים ל-5% מעל מדדי המניות"

תעשיית קרנות הפרייבט אקוויטי חוותה תקופה קשה בשל משבר 2008; בעקבותיו נדרשה הגברה של הפיקוח על התעשייה ואף העלאת המיסוי, ובמנהלי הקרנות שלה דבקה הסטיגמה של מיליארדרים שכל עניינם הוא בגריפת רווח אישי לכיסם.

ג'יאניני לא מתרגש מכך: "סטיגמה היא מילה חזקה מדי. הייתי אומר שיש וימשיך להיות סיקור של נושאי פרייבט אקוויטי בתקשורת, כמו מסיבת יום הולדת ראוותנית של מישהו, עסקה שהתקלקלה וכדומה. אנחנו מקדמים בברכה יותר סיקור, כדי שהתעשייה שלנו תהיה ידועה ומובנת יותר. אנחנו עדיין קטנים בהרבה מתעשיית קרנות הגידור, והביצועים שלנו שווים אם לא עדיפים בטווח הארוך. מנגד, לנו לא היה איזשהו סקנדל מערכתי או הונאה שבה מיליארדי דולר של חסכונות משקיעים התנדפו".

- מי מפקח עליכם?

"יש הרבה. בארה"ב אנחנו רשומים ב-SEC (רשות ני"ע הפדרלית, א' פ'). בבריטניה והונג קונג אנחנו מפוקחים על-ידי FSA (רשות השירותים הפיננסיים הבריטית, א' פ') או נציבות ניירות הערך. בנוסף, יש לנו מפקח מקומי בכל מדינה שבה יש לנו משרד קבוע, כמו ישראל".

- למה שחוסך הישראלי יצטרך את שירותיכם, כשהוא צריך לשלם דמי ניהול משולשים - לגוף המוסדי המנהל את כספו, לקרן הפרייבט אקוויטי ולכם?

"בשביל התשואה. החוסך הישראלי, כמו הגמלאי האמריקני או עובד הציבור האסיאתי בגמלאות, זקוק לתשואה גבוהה מהאינפלציה, כדי לחיות טוב יותר בשנות הפרישה או להגדיל את החסכונות שלו לקראת הפרישה. התשואות של סוגי הנכסים המסורתיים, קרי מניות ואג"ח, הן נמוכות מאוד. לכן הגופים המוסדיים זקוקים לחברות גלובליות מתמחות כמונו - כדי להשקיע בפרייבט אקוויטי עולמי, שהתשואות שלו, בניכוי כל העמלות, גבוהות בהרבה בטווח הארוך.

"מנהלי ההשקעות הישראלים קובעים מתי להשקיע ואת חלוקת הנכסים לחוסך. אנחנו יוצרים את התיק - מה לקנות, מתי בדיוק ובאיזה היקפים. הלקוחות שלנו מצפים ל-5% תשואה על מדדי S&P500 ו-MSCI הרלוונטיים, או כל מדד מניות אחר מוביל".

- מהן העמלות הממוצעות שאתם גובים?

"חשבונות גדולים בניהול או חשבונות נפרדים (הכוונה לתיק התפור לצורכי הלקוח, המנוהל בנפרד מחשבונות דומים אחרים, א' פ'), כמו שניהלנו בישראל, מתחילים בהתחייבות של 100 מיליון דולר ודמי ניהול שבין 0.5% ל-1% בשנה, תלוי בגודל החשבון. כאשר החשבון גדל במרוצת הזמן, דמי הניהול יורדים בגלל הנחת גודל. הלקוחות יודעים זאת מההתחלה. אסטרטגיות של התמחות גבוהה, כמו השקעות משותפות ומשניות, משלמות דמי ניהול גבוהים יותר וריבית מצטברת או דמי ביצוע של מעל 10% מהרווחים".

למעשה, המילטון ליין בונה עבור הלקוח שלה פורטפוליו השקעות המתאים לצרכיו, Custom Made; זאת באמצעות מודל סינון, שנכנס לפעולה לאחר זיהוי צורכי הלקוח. ב-11 הסניפים של החברה ברחבי בעולם מפוזרים 52 מומחי השקעות, המחולקים ל-4 צוותים. אלו עוסקים בהשקעה בקרנות אקוויטי עצמן, בהשקעות ישירות לצד השקעות בפרייבט אקוויטי, בהשקעות בשוק השניוני של קרנות הפרייבט אקוויטי ובנדל"ן. עד לקבלת החלטת ההשקעה תעבור הקרן שלוש ועדות השקעה, שבסופן ייקבע האם היא ראויה להשקעה.

- מדוע לא המלצתם ללקוחותיכם להשתתף בגיוס של קרן אייפקס האחרונה?

ג'יאניני מתפתל, ניכר שהשאלה אינה נוחה לו. "אנחנו מדברים על המלצות ההשקעות שלנו רק עם הלקוחות, וכולם יודעים את התשובה לשאלה שלך".

יש הזדמנויות טובות באירופה

ג'יאניני סבור שהצמיחה בארה"ב עוד תפתיע, וסין תמשיך לשמור על עליית הצמיחה אך באופן מתון יותר. אירופה תשתהה עוד שנים רבות בניסיון לעבוד על הבעיות שלה, ולהערכתו קיים סיכוי סביר שהמצב עוד יידרדר שם בזמן הקרוב.

- מדוע המלצתם ללקוחות שלכם להשקיע בקרנות דיסטרייס, חברות במצוקה, באירופה?

"יש באירופה הזדמנויות טובות עכשיו, אך לא ביוון. אנחנו מאוד זהירים, ומאמינים שעוד נראה גלים של מצוקות במדינות אירופה, אך המצב הנוכחי של קרנות דיסטרייס אירופיות מהווה הזדמנות, ואנחנו משקיעים בהן החל ממשבר 2008. הרבה מהקוראים שלך והלקוחות הישראלים שלנו נהנו מתשואה של 20% על ההשקעה הזו בשלוש השנים האחרונות".

- מה לגבי השקעה ברוסיה, מדינה הלוקה בחוסר רגולציה ושחיתות גואה?

"ביצענו השקעה קטנה בקרנות השקעה וחברות ברוסיה, כאשר משוואת הסיכון-סיכוי הייתה מתאימה. פרייבט אקוויטי הוא צורה טובה של בעלות, שיכולה לשלוט בשחיתויות ובסיכונים אחרים של חברות - כך אתה שולט בחברה ובגורל שלה".

להמילטון ליין שתי זרועות עיקריות - ייעוץ והשקעות. זרוע הייעוץ הייתה העסק המקורי של החברה, כאשר הוקמה ב-1991 על-ידי שני יזמים שייעצו לקרנות פנסיה בארה"ב. כיום מייעצת המילטון ליין להשקעה בקרנות פרייבט אקוויטי בהיקף של מעל 100 מיליארד דולר, אך עיקר הכנסותיה מגיעות מזרוע ההשקעות.

ב-2005 נפתח הסניף הישראלי של החברה, בניהולה של לימור בקר, ומאז מנהלת המילטון ליין כ-1.5 מיליארד דולר מכספם של המוסדיים המקומיים. מהמצב הביטחוני השברירי בארץ ג'יאניני לא נרתע: "ישראל היא מדינה עם מאגר חסכונות מהותי, שמנוהל בצורה מקצועית לטווח הארוך. אנחנו כאן כדי להסביר מדוע פרייבט אקוויטי בינלאומי צריך לעבוד בשביל השוק הזה. האם את היית נוטשת את הבית, המשפחה והעסק שלך בגלל מצב גיאופוליטי? ברור שאנחנו מודאגים, כמו כל ישראלי אחר, בגלל שזה משפיע גם עלינו. יש לנו חברים וקרובי משפחה, לקוחות והשקעות בישראל, המושפעים מהאירועים האלה".

בנימה אישית, כזו שמסכמת אולי יותר מכל את הביטחון שלו בשוק המקומי, משחזר ג'יאניני סיפור מהעבר. "הייתי בישראל במלחמת לבנון השנייה. ערב אחד את רואה את המסוקים עוברים מעל הילטון, ולמחרת בבוקר כולם הולכים לעבודה ודנים כיצד להשיג את התשואה המרבית לתיקי הפנסיה של הלקוחות. החיים ממשיכים".

ראש בראש תעשיית הפרייבט אקוויטי מול שוקי המניות

עוד כתבות

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח