גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

61% מהציבור: גל העליות במחירי הדירות הסתיים

56% מהציבור: אפיק ההשקעה המועדף עלינו - דירות ■ דתיים אוהבים נדל"ן יותר מחילוניים ■ חברת הנדל"ן למגורים הנחשבת למובילה היום בישראל: גינדי ■ 58% מהציבור: המחאה החברתית השפיעה באופן מינורי על מחירי הדירות

ליבנו עם הזוגות הצעירים וסתם ישראלים, שתכננו לקנות דירה ומתהלכים אובדי עצות.

צריך לומר את האמת. גם אחרי עליית מחירים של יותר מ-60% בארבע שנים, אף אחד לא יודע לומר בביטחון מה ילד יום. האם יטו את הכף ההיצע ההולך וגדל של דירות למכירה (יד ראשונה ושנייה); הגזירות נגד משקיעים (ביטול הפטור ממס שבח, העלאת מס רכישה); החמרת התנאים לקבלת משכנתאות; והעדר משקיעים זרים; או שמא הריבית הנמוכה, החיבה הישנה שלנו לנדל"ן, מצוקת האשראי והעובדה שגם הקבלנים מפחיתים את הקצב הם שיכתיבו הכיוון - ואוטוטו המגמה שוב תורה על עליות.

כך או כך, להלך הרוח הציבורי יש כמובן משקל גדול לתחזיות.

מכון 'חקר רייטינג' בהנהלת מרים חונן, ערך במחצית השנייה של פברואר סקר אינטרנטי, בקרב 500 גולשים יהודיים בגיל 18 עד 70 המהווים מדגם כלל ארצי מייצג של גולשים יהודיים בגילאים אלו, כדי לקבל תשובה לדעות הציבור הרחב לפחות לחלק מהשאלות הכי בוערות כעת.

טעות הדגימה המירבית בסקר עומדת על 4.4%.

מה יקרה למחירי הדירות ב-2012

השאלה הראשונה בסקר הנדל"ן נגע לשאלה כנראה הכי חמה כרגע בכל שיחת סלון בישראל - מחירי הדירות לאן.

התוצאות מגלות כי הציבור בעיקר מבולבל: 30% מעריכים כעת כי מחירי הדירות יעלו גם בשנת 2012. שליש מהם (10% מהנשאלים) סבורים שהמחירים אף יעלו ביותר מ-10%. מנגד, 34% סבורים שמחירי הדירות צפויים לרדת בשנת 2012 (רק 5% מהנשאלים סבורים שהמחירים ייפלו פה ביותר מ-10%). 27% מהציבור מעריך כי המחירים ישארו יציבים בשנה הקרובה.

מדובר בתזוזה די משמעותית מעמדות הציבור בסקר שביצענו אשתקד, מה שכמובן מעיד שמשהו השתנה באווירה הכללית בשוק. לפני שנה, אמרו 57% מהנשאלים כי מחירי הדירות יעלו בשנת 2011. רק 9% העריכו אז שמחירי הדירות יסיימו את השנה בירידות מחירים.

מה לדעתך

בעלות או שכירות

למרות שמדובר כמעט בדיון יומיומי אודות הכיוון אליו הולכים מחירי הדירות, כדאי לזכור שמרבית הציבור אדיש למדי בשגרת יומו לשאלת המחירים. אז נכון שאלה שאין בבעלותם דירה רוצים כמובן מחיר נמוך ככל האפשר, בעוד שמולם ניצבים אותם מאושרים שיש ברשותם יותר מדירה אחת, והם כמובן מעוניינים למקסם ככל הניתן את הרווח על השקעתם (גם אם הוא נשאר "על הנייר").

אבל בתווך, נמצאים בעלי דירה אחת. מאות אלפי משפחות "רגילות" שיש בבעלותן דירה אחת. אותם אנשים נהנים אמנם מ"אפקט העושר", שהפך אותם לעשירים יותר במרוצת השנים האחרונות, אולם הם מפנימים שהדרך לשדרוג לדירה גדולה יותר - הפער במחירים בין הדירות השונות - רק הלכה והתארכה.

על פי הסקר האינטרנטי, שנערך בקרב 500 גולשים בגילאי 18 עד 70, המהווים מדגם כלל ארצי מייצג של הגולשים היהודים בגילאים אלו, 57% מהנשאלים גרים בדירה שבבעלותם. הם מתפלגים ל-41% שלא מתכננים לקנות דירה אחרת או נוספת בשנה-שנתיים הקרובות בעוד 16% ציינו כי הם מתכננים לרכוש דירה אחרת או נוספת בתוך שנה-שנתיים.

30% מהנשאלים גרים בשכירות - 15% אמרו כי הם מתכוונים לרכוש דירה משלהם בשנה-שנתיים הקרובות ו-15% אמרו שאינם מתכוונים לבצע רכישה בפרק הזמן האמור.

13% סיווגו את עצמם כ"אחר" - גרים בדיור ציבורי, אצל ההורים, בבנייה לא חוקית וכד'.

האם אתה

מי אחראי לעליית המחירים

מי לדעתנו האשם העיקרי בעלייה החדה במחירי הדירות בשנים האחרונות? בסקר שעשינו בדיוק לפני שנה, האשימו 27% את משרד השיכון ושיעור דומה האשים את משרד האוצר. עוד 9% תלו את האשמה במשרד הפנים (ועדות התכנון), 8% האשימו את בנק ישראל ו-16% האשימו את כלל קובעי המדיניות שהוזכרו.

השנה נותר משרד השיכון לבדו בצמרת: 27% אמרו כי משרד השיכון הוא הוא האשם העיקרי בעליית המחירים של השנים האחרונות. 21% האשימו את האוצר, 9% את בנק ישראל, 5% את משרד הפנים ו-4% סוברים כי ראשי הערים הם האשמים הגדולים בעליות המחירים (דרישה לסטנדרט גבוה מדי של דירות, אישור להקמת דירות גדולות בלבד וכד').

מי לדעתך

מי יוביל לירידות מחירים

במקביל, שאלנו את הישראלים מי לדעתם הגורם המרכזי שיכול להוביל לירידת המחירים בשוק המגורים.

מסתבר, שהציבור עדיין מאמין גדול במחאה: 29% אמרו שהמחאה הציבורית היא הגורם שיכול לחולל את השינוי.

רק 43% נותנים את הקרדיט לממשלה בירושלים - 21% למשרד השיכון, 20% לאוצר ו-2% למשרד הפנים. 6% תולים תקוות בנגיד בנק ישראל ו-5% אמרו כי בכוחם של ראשי הערים להוביל את המחירים לירידות.

מיהו לדעתך

עד כמה השפיעה המחאה בקיץ

עד כמה השפיעה, אם בכלל, המחאה החברתית שהתפרצה בקיץ האחרון על הורדת מחירי הדירות ומצב שוק הנדל"ן?

19% אמרו במפורש כי לדעתם לא הייתה למחאה שום השפעה. עוד 58% מהנשאלים ייחסו למחאה "השפעה מינורית" בלבד. 11% ציינו כי למחאה החברתית הייתה השפעה משמעותית על מצב הנדל"ן ועל הורדת מחירי הדירות. ואגב, 3% מהנשאלים אמרו כי "מהפכת המחירים בדרך", בעקבות המחאה. מנגד, 5% כפרו בקביעה שבבסיס השאלה - והדגישו כי "המחירים דווקא עלו" מאז יצאו ההמונים לרחובות.

עד כמה

לגור בשכירות

בתקופה האחרונה חזר לכותרות פתרון חדש/ישן למצוקת הדיור בישראל: הקמת פרויקטים של מגורים בשכירות.

חוק התכנון והבנייה אמור לכלול סעיף חדש, ולפיו המדינה תחייב יזמים להקים בפרויקטים שונים גם דירות לשכירות, במחיר שיהיה נמוך ב-20% ממחירי השוק. במקביל, מתכוונת המדינה לשווק מגרשים לשכירות בהטבות מיוחדות, בניסיון להתגבר על התשואה הנמוכה מהשכרת דירות ולתמרץ יזמים להיכנס למגרש החדש.

הסקר שאל: "נניח שהיו מציעים לך דירה מתאימה לצרכיך, לתקופה לא מוגבלת, בדמי שכירות נמוכים ב-20% ממחירי השוק, האם היית עובר אליה?". רצינו לדעת כמה מהישראלים יהיו מוכנים לוותר על החלום הידוע לגור בדירה שבבעלותם, ויבחרו מרצון במגורים בשכירות - מציאות רווחת ברבות ממדינות העולם.

48% הודיעו כי הם אינם מוכנים לגור בשכירות, גם בהתקיים התנאים האמורים - 23% יסרבו לגור בשכירות מאחר ו"להיות בעל נכס נותן תחושה טובה". 25% סירבו, כי הם "מעדיפים לקנות נכס, כדי שיהיה מה להוריש לילדים".

אבל מנגד, ופה אולי טמונה בשורה קטנה, 47% קפצו על ההצעה. ל-18% אין בעיה לגור בשכירות "לכל החיים". 29% אמרו כי היו מוכנים לעבור לגור בדירה כזו "לתקופה מוגבלת".

האם היית

איפה תשקיע כסף פנוי

ומי שחשב שהגזירות על המשקיעים חיסלו את החלום לדירה כהשקעה צפוי להתאכזב. לא בכדי, גם נתוני האוצר מלמדים כי שיעור המשקיעים התייצב בחודשים האחרונים סביב 25%, לעומת 33% בשנות השיא, מה שמלמד שקיים ביקוש קשיח למדי של משקיעים לדירות, גם כשהסנטימנט הכללי שלילי.

הסקר בדק "נניח שברשותך כסף פנוי להשקעה גדולה, במה תבחר להשקיע אותו?". 56% אמרו כי היו קונים דירה בישראל, בפער ניכר על כל השקעה אלטרנטיבית אחרת ודומה לנתונים שהתקבלו אשתקד (58%), חרף שינוי האווירה בשוק . 17% ישקיעו בחיסכון סולידי בבנק, 7% ישקיעו במניות, 6% יירכשו אג"ח ו-10% אמרו כי היו רוכשים דירה בחו"ל.

ב'חקר רייטינג' מציינים, כי שיעור המתעניינים ברכישת דירה כהשקעה גבוה יחסית בקרב נשואים (60%) לעומת רווקים (47%). ובאופן מפתיע למדי, הבחירה בדירה כהשקעה מועדפת גבוהה יותר ככל שההכנסה נמוכה יותר: 51% בחרו בדירה כהשקעה בקרב בעלי הכנסה גבוהה, 57% בקרב הכנסה ממוצעת ו-64% בקרב בעלי הכנסה נמוכה.

בנוסף, מסתבר שהדתיים אוהבים יותר נדל"ן בישראל. 49% מהישראלים שמגדירים עצמם חילוניים ציינו דירה כהשקעה מועדפת, לעומת 59% מהמסורתיים ו-72% בקרב הדתיים והחרדים. התמונה מתהפכת כשמדובר בדירה בחו"ל: 1% בקרב דתיים וחרדים ציינו כי היו רוכשים דירה להשקעה בחו"ל, 8% בקרב מסורתיים ו-13% מהחילוניים.

נניח שברשותך

מי היא חברת הנדל"ן המובילה

גם השנה ביררנו מי לדעת הישראלים היא "חברת הנדל"ן למגורים המובילה כיום בישראל". גם השנה זו אפריקה ישראל של לב לבייב, שנבחרה על ידי 18% מהנשאלים כחברה מובילה. 15% בחרו את שיכון ובינוי של שרי אריסון, 9% את חברת אזורים, 4% ציינו את גינדי החזקות ושיעור דומה בחר את בני הדודים, מגינדי השקעות.

ב'חקר רייטינג' מציינים כי מבין הבוחרים באפריקה ישראל נמצא שיעור גבוה יחסית (30%) של ישראלים שגרים בשכירות, "המתכננים לקנות דירה בשנה-שנתיים הקרובות", נתון שיכול כמובן לשמח עוד יותר את ראשי החברה.

ויחד עם זאת, מהפך: אחרי שהשקיעו כל כך הרבה בשיווק ובמיתוג, המותג גינדי הוא בסה"כ ללא ספק השם החזק ביותר בשוק המגורים.

למרות שכאמור רק חלק קטן מהישראלים יודע להבחין בין הזרועות השונות של המשפחה, ולציין במפורש את מי מהגינדים הוא מבכר, אמרו 21% מהנשאלים כי לדעתם "גינדי" (השקעות, החזקות, או שאמרו במפורש כי אינם יודעים להבחין ביניהן) היא חברת הנדל"ן המובילה בישראל.

מי היא

עוברים לתחבורה ציבורית

ועל רקע עליית מחירי הדלק, השביתות הרבות ברכבת ישראל, הרפורמות המדוברות בתחבורה הציבורית והתחושה הכללית שנמאס, שאלנו את הישראלים מה מכל דבר אחר יגרום להם לוותר על הרכב הפרטי ולנסוע בתחבורה ציבורית.

24% הודו מיד כי שום דבר לא יגרום להם לוותר על הרכב הפרטי (שיעור שעולה כצפוי בהתאם לרמת ההכנסה). מנגד, 29% יוותרו (או לפחות אמרו כי יוותרו) על הרכב הפרטי אם התחבורה הציבורית תהיה "נוחה ואמינה"; 23% מחפשים בעיקר חיסכון בזמן - שהתחבורה הציבורית תביא אותם מהר יותר ליעדם; 10% מצפים שהתחבורה הציבורית תהיה זולה יותר, ודאי יותר מנסיעה ברכב; 5% אמרו - עוד לפני שמועצת העיר ת"א חוללה סערה זוטא כשהחליטה לקדם תחבורה ציבורית בשבת - שאם תהיה תחבורה ציבורית בשבת הם ייפטרו מהרכב הפרטי. עבור 8% השאלה לא הייתה רלוונטית, שכן גם ככה אין להם רכב פרטי.

מה יגרום

הפתרון לדיור בר השגה

בשורה התחתונה, בדקנו מה הפתרון הכי אפקטיבי בעיני הישראלים להוזלת מחירי הדירות ומתן קורת גג עבור מחוסרי הדיור. למעשה, רצינו לדעת מהו התוכן שהם היו רוצים לראות את המדינה יוצקת בסיסמא השחוקה כל כך, "דיור בר השגה" בישראל.

37% מצפים מהמדינה לסבסד רכישת דירה לזוגות צעירים. 32% רוצים לראות כאן בנייה ממוסדת של דירות להשכרה. 14% מבקשים פשוט לבנות פה יותר דירות קטנות. 11% רוצים לראות הרבה יותר שיווק קרקעות - היצע שיתורגם באופן טבעי גם לירידות מחירים. לו יהי.

עוד כתבות

בחינות הסמכה של לשכת עורכי הדין / צילום: רוני שיצר

בצל המלחמה: רק 16% מעבר בבחינות לשכת עורכי הדין

מספר הניגשים לבחינות עמד על 770 בלבד, מאחר שמדובר במועד משלים שנערך בשל המלחמה ● האוניברסיטאות מובילות את טבלאות העוברים, כאשר מבין כלל הניגשים, המוסד האקדמי המוביל הוא האוניברסיטה העברית

פעילות כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: גופות ארבעת החטופים חולצו מתת-קרקע בג'באליה במבצע של צה"ל והשב"כ

צה"ל תקף מטרות בדרום לבנון • התרעת צבע אדום הופעלה הבוקר בשדרות, לא דווח על נזק או על נפגעים • היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב נפגש עם נתניהו, הרצוג, גלנט, הנגבי ודרמר - כדי לדון על המלחמה בעזה • גלנט: "מזהים את השפעת המבצע ברפיח, יודעים איפה בכירי האויב. מחויבים להרחבת הפעולה הקרקעית" • כל העדכונים

סין שורפת את כל הגשרים עם ישראל, וחמאס מתחזק ביהודה ושומרון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איך תיראה איראן אחרי מותו של ראיסי, היחסים של ישראל וסין במשבר ולמה חמאס מתחזק ביהודה ושומרון ● כותרות העיתונים בעולם 

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ / צילום: חיים צח-לע''מ

מחירי הטיסות עולים בחדות ומתדלקים את האינפלציה

מחירי הטיסות עלו באפריל בשיעור דו־ספרתי והכבידו על מדד המחירים לצרכן ● החדשות הרעות: הצפי הוא שהמצב רק יחמיר ● וגם: למה הריבאונד בנתוני הצמיחה מעלה סיבה לדאגה

מנכ''ל חברת נייס ברק עילם / צילום: שלומי יוסף

המנכ"ל עזב והמניה נפלה: האם זה הזמן להשקיע בנייס?

בתוך יומיים לאחר הודעת הפרישה של המנכ"ל ברק עילם, איבדה מניית הטכנולוגיה הישראלית כ־15% ● האנליסטים הופתעו ובג'פריס הפחיתו את מחיר היעד למניה בכ־18% ● באופנהיימר מזהים הזדמנות השקעה "לאור מובילותה של נייס בענן ו־AI"

צעדת ''אחים לנשק'' במחלף שער הגיא / צילום: אביב אטלס

חסימות כבישים ומעצרים עם פתיחת מושב הקיץ של הכנסת: ימי השיבושים חוזרים

המחאה נגד הממשלה הוציאה לפועל שיירות רכבים הנוסעות במהירות איטית מהצפון, מהדרום ומהמרכז ● עימותים בין שוטרים למפגינים שניסו לחסום את כביש 1, 12 מוחים נעצרו ● בין מובילי ההפגנה ישנן משפחות נרצחים וחטופים, והיא צפויה להמשיך בערב למעון ראש הממשלה ברחוב עזה בירושלים

המתקפה הישראלית ברפיח העירה את יצרני הפייקים בעולם

העולם דרוך לקראת פעולה צבאית רחבה ברפיח, והפייקים מופצים בהתאם ● המשרוקית של גלובס

מערכות הגנה אוויריות בתרגיל פולני. ורשה חתמה על הסכמי רכש בעשרות מיליארדים / צילום: Reuters, Kacper Pempel

עם הסכמים בעשרות מיליארדים: המדינה שמתכננת להקים את הכוח הצבאי הגדול ביותר באירופה

פולין מתכננת להכפיל את מספר החיילים שלה והיא אף הזמינה את מדינות נאט"ו לאחסן נשק גרעיני בשטחה ● בנוסף לכך חתמה ורשה על הסכמי רכש צבאי בעשרות מיליארדי דולרים בשאיפה לבנות את הצבא הגדול באירופה ● צעדים אלו מסמנים את המתיחות באירופה מאז פלישת רוסיה לאוקראינה: "צריך להבין שהתחיל עידן חדש - העידן שלפני המלחמה"

שלמה פילבר / צילום: יוסי זמיר

עורך דינו של נתניהו החל לייצג את עד המדינה פילבר בשימוע; הפרקליטות: "ניגוד עניינים"

עו"ד עמית חדד, המיצג את נתניהו בתיק 1000, הודיע לצוות התביעה כי הוא ייצג את עד המדינה שלמה פילבר בשימוע ● בתגובה הודיע צוות התביעה כי לעמדתם מדובר ב"ניגוד עניינים מובהק, העומד בניגוד גמור לכללי האתיקה המחייבים של לשכת עורכי הדין" ● חדד דחה את הטענה: "עדותו הסתיימה לפני שנתיים, אין לו השפעה על ההליך והאינטרסים שלו ושל פילבר אינם מנוגדים"

אילוסטרציה: shutterstock

רוב שוקי המניות בשיא כל הזמנים. זה מה שחושבים האנליסטים

שוקי המניות ב-14 מתוך 20 הכלכלות המובילות בעולם נמצאים כעת בשיא כל הזמנים או קרובים אליו ● רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות: הראלי התרחש לא רק בשוק המניות השנה, אלא כמעט בכל אפיקי ההשקעה

מגדל בין ערים / הדמיה: מילוסלבסקי אדריכלים

מגדל של 100 קומות על גבול ת"א: פרויקט חסר תקדים יוצא מהקפאה

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ת"א תביא לאישור מהלך שיאפשר להקים את הפרויקט גם ללא השלמת גשר סמוך - שהיה עד כה תנאי לבנייה ● המטרה: לאפשר את שחרור המכרז לפרסום

בענף הבנייה נרשמת מצוקת עובדים ניכרת / צילום: Shutterstock

הביקוש לעובדים ממשיך לעלות, אך רק למשרות במיומנות נמוכה

שיעור התעסוקה על פי נתוני הלמ"ס המשיך לעלות בחודש החולף ● על פי הנתונים בניכוי העונתיות לחודש אפריל, ישנם 137 אלף משרות פנויות - לעומת 134 אלף בחודש מרץ ● יחד עם זאת, בענף הבנייה נרשמת מצוקת עובדים ניכרת

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"החשב יפקח": היועמ"שית מבקשת מבג"ץ לדחות את העתירה בעניין מימון מעונות רה"מ

לעמדת גלי בהרב־מיארה, אין מקום להתערב בהחלטת ועדת הכספים לממן את שני מעונות ראש הממשלה, הן לנוכח הפרשנות שיש לתת לה והן בשל האישור הנדרש של החשב, בנוסף לזה של מנכ"ל משרד רה"מ

דב קוטלר, המנכ''ל היוצא של בנק הפועלים / צילום: כדיה לוי

ברקע מכתב המפקח: הפועלים עם רווח של 1.9 מיליארד שקל ויחלק 40% כדיבידנד

שבועיים אחרי שמנכ"ל הבנק דב קוטלר הודיע על פרישה, הפועלים מפרסם דוחות ומגלה תשואה להון של 14.6% ברבעון הראשון של השנה ● בתיאום עם בנק ישראל יחלק הפועלים דיבידנד של 775 מיליון שקל, ימים ספורים אחרי שהמפקח על הבנקים קרא לחלוקת רווחים שקולה על רקע המלחמה

זוהר לוי, בעלי סאמיט / צילום: באדיבות סאמיט

זוהר לוי בדרך להפוך לאיש החזק בדירקטוריון פז: רכש מניות ב-247 מיליון שקל

הרכישה נעשתה באמצעות חברת הנדל"ן המניב סאמיט שבשליטת לוי ● בעקבות העסקה היא תגיע להחזקה של 16% ממניות פז – צעד שיקנה ללוי את העמדה החזקה בדירקטוריון של רשת תחנות הדלק

צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

היורש, הכלכלה המקומית וההשלכות על הנפט: איראן נערכת ליום שאחרי ראיסי

התרסקות המסוק שהובילה למותו של נשיא איראן אברהים ראיסי הכניסה את המדינה לטלטלה ● מי שיתפוס את מקומו עד לקיום בחירות חדשות הוא סגנו, מוחמד מוחבר, שנהנה מקרבה למנהיג העליון חמינאי ● כיצד תושפע הפקת הנפט ומה הסיכויים של הנשיא הבא לחלץ את איראן מהמשבר הכלכלי הגדול שלה?

יובל זילבר ז''ל / צילום: באדיבות המשפחה

קרן חדשה להנצחת קצין שנפל במלחמה תסייע לחיילי מילואים בעלי עסקים

"הקרן של יובל", להנצחת יובל זילבר ז"ל, הוקמה ע"י אפרת פלד, יו"ר ומנכ"לית אריסון השקעות, שבנה היה חברו הטוב מילדות ● כעת מבקשים בקרן לגייס עוד חצי מיליון שקל להלוואות לעצמאים ● ישראל מתגייסת

כרים חאן, התובע הראשי בבית הדין הפלילי הבין-לאומי / צילום: AP-Mary Altaffer, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המסר המסוכן של האג: אין הבדל בין מנהיג טרור למנהיג דמוקרטי

כרים חאן, התובע הכללי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, התייצב בפני המצלמות והודיע לראשונה בראיון ל-CNN על כוונתו להעמיד לדין את ראשי חמאס מחד ואת נתניהו וגלנט מאידך ● הניסיון ליצור השוואה בין הצדדים הוא מסוכן למעמד הדמוקרטיה

חנן מור / צילום: אייל טואג

אחרי חצי שנה: ביהמ"ש אישר את הסדר החוב בחנן מור

עיקרי הצעת ההסדר הם השלמת פרויקטים של בנייה, מכירה ואכלוס של מאות יחידות דיור, מה שיאפשר פירעון חובות לחלק מהנושים ● כחלק מההליך ידוללו חנן מור ושותפו מאור לאחוזים בודדים בחברה הציבורית ● ביהמ"ש: "המרת החוב להון תאפשר לקבוצה לצאת לדרך חדשה תחת מינוף מוקטן"

רסול סעדה, ד''ר ספא אבורביעה, מוחמד ח'לאילה, רנין מרדי ושאדי חדאד, בפאנל בין פשיעה לצמיחה / צילום: תמר מצפי

"יש בחברה הערבית 30% צעירים, זה הון אנושי עצום"

בפאנל שעסק בפשיעה בחברה הערבית, שוחחו מומחים ודנו בשורשי הבעיות במגזר ובמניעים לצמיחה ● "ארגוני הפשיעה מעניקים משמעות ותחושת שייכות"