גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחקרים מוכיחים: נשים מנהלות טוב יותר מגברים

מחקרים חדשים מראים שדווקא המוח הנשי הוא זה שמותאם יותר לדרישות הניהול במאה ה-21 ■ צפו ברשימה: 10 היתרונות המוכחים של המוח הנשי

נשים רבות רוצות להוכיח שאין הבדלים בין המינים ולהתאים את עצמן לנורמות הגבריות של עולם העבודה, אולם בכך הן מפסידות את נקודות החוזק של המוח הנשי. המחקרים העכשוויים מראים שדווקא המוח הנשי הוא זה שמותאם במיוחד לניהול הנדרש במאה ה-21 - חלוקת קשב מבוזרת יותר, חיבור בין חיים אישיים למקצועיים וניהול פחות היררכי ויותר רוחבי.

עובדתית, המוח הגברי גדול ב-11% בממוצע מהמוח הנשי (מסיבות פיזיולוגיות שאינן קשורות לרמת האינטליגנציה או לחוכמה), אולם במוח הנשי יש 4% יותר תאים. המוח הנשי הוא גם בעל יותר תאים עם דחף עצבי גבוה, מה שמאפשר לו לפעול בצורה חסכונית ויעילה יותר, והוא גם מחווט טוב יותר לצרכי שפה. גברים נוטים להפעיל את החלק השמאלי של המוח (ההמיספרה), שאחראי בעיקרו על הלוגיקה וההיגיון. נשים, לעומת זאת, נוטות להפעיל בו זמנית את שתי ההמיספרות, והן נוטות להעביר מידע בין שני חלקי המוח - השמאלי והימני - מהר יותר מגברים.

החוקרת ד"ר הלן פישר, מאוניברסיטת רוטג'רס, שבדקה ובחנה את המוח הנשי, מצאה שנשים בוחנות כל נושא במבט רחב יותר מגברים. "הן חושבות באופן קונטקסטואלי, הקשרי. יש להן גמישות מחשבתית. השיפוט שלהן אינטואיטיבי יותר, ויש להן נטייה לתכנון לטווח ארוך כתוצאה מהחשיבה ההקשרית".

אמנם לא ניתן להצביע על הבדל אנטומי במוח, ולומר שזהו המקור האחד והיחיד להבדל בין המינים. קשרים בין מעגלים שונים במוח, שנוצרים במהלך החיים, הם לעתים חשובים הרבה יותר לתפקוד המוח מאשר האנטומיה שלו. עם זאת, הממצאים של פישר חוזקו בשנים האחרונות על ידי מחקרים אקדמיים שונים, המצביעים על יתרונות נשיים בעולם העבודה העכשווי.

1. מוסיפות אינטליגנציה לקבוצה

מחקר שנערך באוניברסיטת קרנגי מלון בשיתוף MIT, העלה ממצא מעניין: אין קשר בין רמת האינטליגנציה של יחידים בקבוצה קטנה, לבין האינטליגנציה הקבוצתית. כלומר, ברמה הקיצונית, ניתן לאסוף חמישה זוכי פרס נובל לעומת חמישה אנשים "רגילים", והקבוצות יגיעו לאותן תוצאות.

הממצא המעניין יותר הוא שכאשר קבוצה כוללת יותר נשים, היא הופכת יותר אינטליגנטית. כך, אם קבוצת האנשים הרגילים תהיה מורכבת מגברים וגם נשים, היא תגיע לתוצאות אינטליגנטיות יותר מקבוצה של נובליסטים גברים.

עוד נמצא במחקר, כי ככל שהתווספו יותר נשים לקבוצה, כך השתפרו הביצועים, עד הקיצון ממש. מספר הנשים בקבוצה ניבא את הצלחתה טוב יותר מאשר רמת שביעות הרצון מהקבוצה, המוטיבציה או הדמיון בין חברי הקבוצה במשתנים אחרים.

החוקרים מסבירים את ממצאיהם באמפתיה הגדולה יותר של נשים, המאפשרת תקשורת טובה יותר בין חברי הקבוצה. קבוצה של גברים תוכל להצליח היטב, הם מוסיפים, במידה שאלה יהיו מוכוונים לקשב הדדי.

2. עמידות בפני חוסר שינה

שש שעות שינה אינן מספיקות כדי להגיע לביצועים אופטימליים בעבודה. רוב העובדים נוטים לאגור חוסר שינה, ולהשלים שעות במהלך סוף השבוע, אך שני לילות של שינה מלאה אינם מספיקים כדי לחפות על המחסור הנצבר - כך עולה ממחקר שנערך באוניברסיטת פן סטייט בפנסילבניה.

ואולם, בהשוואה בין גברים ונשים באותו מחקר, נראה כי נשים עמידות יותר בפני השפעות חוסר השינה מאשר גברים.

הביצועים של נשים בתקופה של חוסר השינה נפגעים פחות, והן גם מתאוששות הרבה יותר מהר. זאת מכיוון שכאשר שעות השינה שלהן מוגבלות, חלה אצלן עלייה בשיעור השינה העמוקה.

3. שולטות במולטי-טסקינג

מחקר על מולטי-טסקינג שנעשה לאחרונה באוני' Hertfordshire, הוכיח לראשונה בצורה אמפירית כי נשים טובות יותר בחלוקת קשב בין כמה משימות מאשר גברים. נשים הציגו תפקוד מוחי גבוה ב-70%. במחקר, שפורסם במרץ 2010, התבקשו נשים וגברים לבצע מגוון מטלות - למשל פתרון תרגילי חשבון או איתור מיקום של נקודה מסוימת על מפה - ובו זמנית לענות על שאלות טריוויה בטלפון. כשנדרשה חלוקת הקשב, ביצועי הנשים היו טובים יותר ברוב המשימות. הן הצליחו אף יותר במשימות שדרשו ראייה מרחבית, תחום שבתנאים רגילים גברים מצליחים בו יותר.

מחקר שנערך השנה על ידי ד"ר שירה עופר מאוניברסיטת בר אילן אישש כי נשים, ובעיקר אימהות עובדות, נמצאות לעתים קרובות יותר בסיטואציה של מולטי-טסקינג מאשר גברים במהלך היומיום.

4. ורבליות יותר

נשים לומדות לדבר בגיל צעיר יותר, אוצר המילים שלהן גדול יותר, הן נזכרות במילים נדירות מהר יותר ומתמהמהות פחות בין מילים. אז מי מבין המינים מדבר יותר? גברים.

נתון מפתיע זה עולה ממחקר שנערך באוניברסיטת מנצ'סטר, ומצא כי גברים משתמשים ביותר מילים בכל יום מאשר נשים. המחקר נתן מכה נוספת למיתוס המקובל: מסתבר שהנשים משתמשות בשפה עשירה יותר. "נראה כי הנשים מקדישות מחשבה רבה יותר בברירת המילים שלהן, ודווקא הגברים הם אלה שמדברים בשביל לדבר, גם מבלי להוסיף מידע חדש".

במחקר נוסף, שנערך באוניברסיטת קליפורניה בסנטה קרוז, נבחנה התנהגות של גברים ונשים לאורך כל שעות היממה ונמצא כי גברים דיברו יותר מנשים. ממצא מעניין נוסף הוא שבמפגש עם אנשים חדשים, נשים השתמשו יותר בדיבור שמאשש קשר עם הזר, ואילו הגברים השתמשו יותר במשפטים שנועדו להשפיע על דעתו.

5. עומדות בלחצים

מחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטת קליפורניה הראה, כי בעתות לחץ גברים לוקחים יותר סיכונים, בעוד שנשים נוקטות בגישה מיושבת יותר. גברים גם מקבלים החלטות מהר יותר מנשים, שמעדיפות את הזהירות. לנטילת הסיכונים יש לעתים מחיר: דווקא החשיבה השקולה יותר שמציגות נשים עשויה להניב החלטות טובות יותר. במחקר אחר מצאה הפסיכולוגית שלי טיילור כי בזמני לחץ ומתח, נשים נוטות להקיף את עצמן בקבוצת ביטחון חזקה, בניגוד לגברים שנוטים לתקוף את הסיטואציה או להתעלם ולהדחיק אותה. רבות מהנבדקות שלה ייחסו את חוסנן הנפשי לקשרים החברתיים שלהן.

ההסבר הפיזיולוגי: בשעת לחץ משחרר המוח אצל שני המינים - כאקט של הגנה עצמית - את ההורמון אוקסיטוצין כמסייע בהרגעה. ההורמון הנשי אסטרוגן מדרבן את פעולתו, מה שגורם לתגובה מרגיעה, זאת בניגוד לטסטוסטרון, ההורמון הגברי, שכמעט מנטרל את פעילותו. החומר הטבעי שאמור היה להוריד את תחושת הפחד ולעורר את תחושת האמון חסר אצל גברים בשעות משבר, מה שכמעט ומשבית את יכולתם להתמודד עם הסיטואציה בצורה רגועה.

בנוסף, תאי עצב מפרישי דופמין קיימים בכמות גבוהה יותר אצל גברים. דופמין גורם לשיפור במצב הרוח בכל פעם שאנחנו עושים דבר שנעים לנו, כמו מין, אוכל, אינטראקציה חברתית או מוזיקה, ובמידה מסוימת, גם חידוש ויציאה מהשגרה, כלומר סיכונים. אצל גברים החיזוק של התנהגות זו הוא עוצמתי יותר.

6. קוראות רגשות

נשים מזהות פנים טוב יותר מגברים, והן גם מצטיינות בפענוח רגשות על פי הבעות פנים. נתונים אלה אוששו במחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטת יורק בטורונטו. ההשערה הסוציו-ביולוגית היא כי נשים מוכוונות יותר להבעות פנים משום שהיסטורית הן היו צריכות לטפל יותר בצאצאים, ולהבין את רצונותיהם שהובעו ללא מילים.

באותו מחקר נבדקו גם הבדלים בזיהוי וקריאת פנים בין גברים הומוסקסואלים לסטרייטים. נמצא כי ההומוסקסואלים השתמשו, כמו הנשים, בשתי ההמיספרות של המוח לשם קריאת פנים, ואילו הסטרייטים השתמשו בהמיספרה השמאלית בלבד.

זריקה חופשית: ישנה קבוצה אחת, שכוללת בעיקר נשים, שבה נפגעה היכולת לזהות ולקרוא הבעות פנים - מוזרקות הבוטוקס. ידוע כי בוטוקס פוגע ביכולת להביע רגשות, ופרופ' ג'ושוע דיוויס מאוניברסיטת קולומביה, שערך את המחקר, מסביר כי קריאת רגשות עוברת דרך חיקוי הבעות הפנים של הזולת. זהו לבה של האמפתיה, ומוזרקי הבוטוקס אינם מסוגלים לבצע את המשימה כראוי. דיוויס מציין כי קיים ג'ל שניתן למרוח על פנים ששותקו בבוטוקס, מה שיחזק את הבעת הפנים בלי להחמיר את מצב הקמטים. כשהנבדקות השתמשו בג'ל זה, יכלו שוב לקרוא רגשות כמו נשים אחרות.

7. יותר אמפתיות

פרופ' סיימון בארון-כהן מאוניברסיטת קיימברידג' מצא שהמוח הנשי בנוי בראש ובראשונה לאמפתיה, והמוח הגברי בנוי יותר להבנת מערכות ולבנייתן. האמפתיה היא דחף לעמוד על רגשותיו ומחשבותיו של אדם אחר, ולהגיב עליהם ברגש הולם. היכולת להבין ולהרגיש אדם אחר עוזרת לחזות את התנהגותו, וליצור עמו קשר ותהודה רגשיים.

ההסבר הפיזיולוגי: לנשים מערכת לימבית יותר מסועפת במוח, המאפשרת להן להיות יותר מחוברות לרגשות שלהן ולהיות מסוגלות להביע אותם בצורה טובה יותר. המערכת הלימבית, שכוללת את כל המבנים במוח הנוגעים לרגש, זיכרון ואמוציה, עוזרת לנשים להתחבר אל האחר בצורה פתוחה וטובה יותר.

8. מפענחות אירועים

אינטואיציה נשית היא בדרך כלל ההסבר שנותנות נשים לגברים כדי להבהיר מדוע הן צודקות, אפילו אם אינן יכולות לגבות את הצהרתן בטיעונים או במידע עובדתי. מחקרים חדשים מוכיחים כי לנשים אכן יש חשיבה אינטואיטיבית חזקה יותר משל גברים.

גברים ממוקדים יותר בפרטים, חושבים בצורה מתודית ולינארית יותר, ויודעים להסביר כיצד קיבלו את ההחלטות. נשים סופגות הקשרים בצורה טובה יותר מפרטים, ומחברות אירועים לאירועים אחרים בזיכרון. חשיבה אינטואיטיבית אינה חוש מיסטי, אלא פירושה שהמוח מעבד כמויות גדולות של מידע באופן לא מודע, ובסופו של דבר מפיק מסקנה שיש בה היגיון, אף שקשה לאדם להסביר בדיוק מה היה אופן הסקתה.

בתהליך הזה מעורב ההורמון אסטרוגן. במחקר נמצא כי נשים שנטלו גלולות המבוססות על מנות אסטרוגן גבוהות, זכרו טוב יותר את הרעיון הכללי מאחורי אירוע רגשי כלשהו. לעומתן, נשים שלא נטלו גלולות זכרו טוב יותר את פרטי האירוע.

התרבות הפופולרית תומכת אף היא בגישה הזו - התפיסה היא שגברים רואים נשים כאוסף של איברים ונמשכים לאיבר זה או אחר, בעוד שנשים נמשכות ל"כל הגבר", ולא תמיד יודעות להסביר למה.

9. זוכרות טוב יותר

חוקרת המוח ד"ר לואן ברינזדיין מצאה כי המרכז העיקרי של יצירת רגשות וזיכרון - ההיפוקמפוס - גדול יותר במוח האישה, וכך גם המסלולים המוחיים הקשורים לשפה ולהתבוננות ברגשות הזולת. פירוש הדבר שנשים, בממוצע, מיטיבות לזכור פרטים של אירועים רגשיים.

הפסיכולוגית סוזן פינקר מסבירה כי הנטייה שלהן לקשרים חברתיים מגנה עליהן מפני הידרדרות קוגניטיבית, עוזרת בשמירה על הזיכרון ומיומנויות החשיבה, ומאריכה את חייהן.

ההסבר הפיזיולוגי: מספר תאי העצב שיש לנשים במרכזי השפה והשמיעה שבמוח גדול ב-11% ממספרם אצל גברים.

10. פותרות בעיות

במערכות יחסים עם הסביבה, נשים נוטות לתקשר טוב יותר מגברים, תוך התמקדות במציאת פתרונות שיעבדו עבור כלל המשתתפים. הן אמנם נוטות לפתור מחלוקות על ידי דיבור, אך מפעילות גם כלים לא ורבליים בשיחתן, כמו שינויי טון, הבעת רגש והבעת חמלה.

גברים, לעומת זאת, הרבה יותר ממוקדי מטרה, פחות נוטים לדיבור, ומוצאים עצמם יותר מבודדים מול הקבוצה. הם זקוקים ליותר זמן, ונתקלים ביותר קשיים בפענוח התגובות והרגשות של מי שעומד מולם, במיוחד כאשר הם לא מדוברים ישירות.

ההסבר הפיזיולוגי: המוח הגברי נוטה להסתמך יותר על ההמיספרה השמאלית, השלטת בתהליך עיבוד המידע, ומניעה לפעולה אנליטית הזקוקה לפרטים. המוח הנשי משתמש גם הוא בהמיספרה האנליטית בסיטואציות חברתיות, אך הוא מפעיל בו זמנית גם את ההמיספרה הימנית, שאחראית על תפיסה מרחבית, ומעניקה משמעות לדברים שלא נאמרים ישירות.

מחקרים מראים כי ל-IQ של חברי קבוצה מסוימת אין השפעה על כלל האינטליגנציה של הקבוצה, אולם כאשר קבוצה כוללת יותר נשים, היא הופכת יותר אינטליגנטית. כך, אם קבוצת אנשים רגילים תהיה מורכבת מגברים וגם מנשים, היא תגיע לתוצאות אינטליגנטיות יותר מקבוצה של נובליסטים גברים

עוד כתבות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס, ח'ליל אל-חיה, קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • דיווח: צה"ל תקף בעומק השטח הלבנוני בבעלבכ • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר