גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האש בדרום: 3 רקטות נורו הערב לאשקלון; מחר אין לימודים

(עדכון) - קצין בכיר בפיקוד הדרום: "זה הולך להימשך עוד זמן, אנחנו לא רואים כרגע איך זה מסתיים ■ גם מחר אין לימודים בדרום ■ היום נורו לעבר ישראל יותר מ-35 רקטות גראד

יומה הרביעי של ההסלמה בדרום עומד להגיע לסיומו, אך נראה שאנו צפויים לראות המשך ללחימה - אם לא הידרדרות נוספת.

קצין בכיר בפיקוד הדרום אמר היום "זה הולך להימשך עוד זמן, אנחנו לא רואים כרגע איך זה מסתיים". הקצין התבדח וציין: "אני הבאתי צ'ימידן עם בגדים ומשחת שיניים".

ארגון הג'יהאד האסלאמי, בראייתו, לא מגיע לכל הישג ולכן אנשיו ימשיכו בירי. המצרים מובילים מהלכים אך לא בקצב מהיר מספיק ובסך בכל המצב בסיבוב הלחימה האחרון מוגדר "סטטי".

צה"ל, מצידו, מוכן להסלים את פעולותיו ולעלות עוד ועוד מדרגות. "הכל כבר מוכן", אמרו היום בכירים. הפירוש הוא שיש לא מעט יחידות שיודעות מה הן אמורות לעשות וכיצד, וייתכן שהמטרות הבאות שייפגעו יהיו מטרות תשתית כואבות יותר. במערכת הביטחון לא פוסלים אפשרות של הפסקת אש, אך מתקשים לראות איך זה קורה בינתיים.

גם הערב נמשך ירי הרקטות לעבר יישובי הדרום. שלוש רקטות נורו משטח רצועת עזה לעבר אשקלון. שתיים מהן יורטו על ידי מערכת כיפת ברזל, והשלישית התפוצצה בשטח פתוח ולא גרמה לנפגעים או לנזק. במקביל, מדווחים בעזה כי כלי טיס של חיל האוויר תוקפים מטרות בשכונת סג'עיה שבמזרח הרצועה. מהדיווח עולה כי לפחות פעיל אחד בג'יהאד האיסלאמי נהרג.

יותר מ-35 רקטות גראד משעות הבוקר, שני פצועים קל

ארגוני הטרור ממשיכים במטחי ירי כבדים מרצועת עזה לשטח ישראל - עם יותר מ-35 רקטות גראד וקסאם שנורו מאז הבוקר. כל הרקטות יורטו על-ידי מערכת כיפת ברזל או התפוצצו בשטחים פתוחים, עד לשעות הצהריים - עם פגיעות בתוך אשדוד וסמוך לגדרה.

הערב יירטה מערכת כיפת ברזל רקטה שנורתה לכיוון אשדוד, זאת לאחר שמוקדם יותר פגעה רקטה ישירות בבית בעיר - באירוע שהסתיים בנס ללא נפגעים. שלוש רקטות נוספות נורו לכיוון המועצה האזורית באר טוביה ולעבר באר שבע. שלושתן התפוצצו בשטחים פתוחים ולא גרמו לנזק או לנפגעים.

בשעות הצהריים פגעה אחת הרקטות שנורו לאשדוד ישירות ברחוב ראשי בעיר. מהמקום פונתה אישה בת 80 שנפצעה באורח קל מרסיסים והדף, ואדם נוסף שנפצע קל. אדם אחד לקה באירוע לב בעקבות הפיצוץ, כמו כן טופלו במקום מספר נפגעי חרדה. עדי ראייה דיווחו כי כתוצאה מהנפילה הראשונה נגרם כבד לכלי רכב ולחנויות מרסיסים. לדברי תושבי השכונה, אין זו פעם ראשונה שרקטות פוגעות ברחוב. רקטה נוספת נפלה בשטח פתוח בעיר.

רה"מ: "ערוכים להרחיב את הפעילות"

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב בצהריים בכנסת ללחימה הגוברת בדרום הארץ ואמר: "צה"ל ממשיך לתקוף בעוצמה ובתקיפות את המחבלים בעזה. כל מי שמתכוון לפגוע באזרחים שלנו - אנחנו נכה בו".

"השילוב המנצח הוא בין אמצעי התקפה מוחצים, היכולת של צה"ל והפעילות של צה"ל לתקוף את המחבלים באשר הם, לבין אמצעי הגנה חשובים וכמובן גם החוסן של האזרחים בדרום, מאפשר לנו להכות בטרור בצורה מדויקת ומכאיבה", הוסיף נתניהו.

לדבריו, "אתמול נפגשתי עם 30 ראשי רשויות בדרום. הגיבוי וההבנה שקיבלתי, הם דוגמה למנהיגות שנבחנת ברגעים שכאלה. צה"ל ערוך להרחיב את הפעילות וימשיך בפעילות ככל שנדרש".

גם מחר אין לימודים בדרום

בהערכות מצב משותפות לרשויות בדרום ואנשי פיקוד העורף, הוחלט על השבתת הלימודים במרבית בתי הספר בדרום גם מחר, ביישובים שנמצאים בטווח של בין 7-40 ק"מ מרצועת עזה. רשימת היישובים בהם לא יתקיימו לימודים: באר שבע, קריית מלאכי, גדרה ואשדוד. על פי ההערכות, לא יתקיימו לימודים גם באשקלון, נתיבות ואופקים. גם המוסדות להשכלה גבוהה בדרום ואוניברסיטת באר שבע לא יקיימו מחר לימודים.

הבוקר תקף חיל האוויר חולייה שעסקה בהכנות לשיגור רקטות ארוכות טווח, הטייסים דיווחו על פגיעות במטרה. מוקדם יותר נפגע בדרום הרצועה מחבל שתכנן לבצע ירי לעבר ישראל. במהלך הלילה הותקפו אתר לאחסון אמצעי לחימה בצפון הרצועה, וכן חמישה אתרי שיגור בצפון ובדרום הרצועה. דובר צה"ל מסר כי זוהו פגיעות מדויקות בכל המטרות.

בג'יהאד האיסלאמי הודו הלילה כי לפחות 2 מההרוגים הלילה הם אנשי הזרוע הצבאית של הארגון, אולם טענו עם זאת כי ההרוג השלישי הוא נער בן 12. באחת התקיפות בעיר ג'בליה צפון הרצועה הותקף מחסן אמצעי לחימה שהיה ממוקם בקומה התחתונה של בניין מגורים. כתוצאה מהתקיפה נפצעו עשרות מהתושבים בדירות הסמוכות, רובם כאמור ילדים. "לא ידענו מראש שאזרחים עלולים להיפגע באירוע", אמר הבוקר דובר צה"ל תא"ל פולי מרדכי בראיון בגלי צה"ל, "אבל הם נפגעו כתוצאה מפיצוצי משנה של האמל"ח שהיה בבית".

בהמשך, בתקיפה נוספת באזור רפיח, נהרג נער בן 15 ו-5 תלמידי בית ספר נוספים נפצעו, כך עולה מהדיווחים בעזה.

בשעות אחר הצהריים מסר דובר צה"ל כי "אזרחים שאינם מעורבים בלחימה נפגעו", מירי של כלי טיס של חיל האוויר לעבר חוליית מחבלים ששיגרה רקטה לטווח בינוני מאזור מיושב בצפון רצועת עזה לשטח ישראל.

בישראל החליטו לפעול גם במישור המדיני נגד הארגונים החמושים בעזה, והפנו קריאה למועצת הביטחון לגנות את המשך הירי לעבר הדרום. סגן שגריר ישראל לאו"ם, חיים וקסמן, העביר מכתב תלונה רשמי למזכ"ל האו"ם ולמועצת הביטחון בו דרש מחברות המועצה לגנות את הירי הבלתי פוסק ולפעול בכל דרך אפשרית נגדו.

"הירי הבלתי פוסק פוגע באופן דרמטי בחיי היומיום של יותר ממיליון אזרחים בישראל", כתב סגן השגריר במכתב. "רבים לקו בחרדה ועשרות אלפי ילדים נשארו בביתם בכדי שנוכל להבטיח את שלומם. אזרחי ישראל חיים תחת איום וסכנה".

עוד כתבות

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

נייס עקפה את התחזיות ומזנקת בת"א ובמסחר המוקדם בוול סטריט

חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן, מעט טוב יותר מאשר בשנה שהסתיימה ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על המוח שלכם? תשקיעו בשרירי הרגליים

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד עבריין המין המורשע אפשטיין

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?