גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שיינפיין: ד"ר רבינוביץ' שימש כבמאי מטעם הפקת "האח"

כוכב "האח הגדול" לשעבר תובע 2.5 מיליון שקל מקופרמן הפקות וד"ר אילן רבינוביץ' בטענה לכליאת-שווא ורשלנות ■ צירף לתביעה חוות-דעת של פסיכיאטר, לפיה הוא "לוקה בחרדה מהופעה פומבית ואינו יכול לתפקד באופן נורמטיבי"

עו"ד סער שיינפיין הגיש תביעה הכוללת בין היתר טענות על כליאת-שווא ורשלנות קשה, נגד קופרמן הפקות, מפיקת "האח הגדול", ונגד הפסיכיאטר ד"ר אילן רבינוביץ'.

שיינפיין, שזכה במקום השני בעונה השנייה של התוכנית, דורש 2.475 מיליון שקל בתביעה שהוגשה היום (ה') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב באמצעות עורכי דינו, רון טורקלטאוב ודנה פילפול-סגל.

הבוקר הוגשה נגד שיינפיין עצמו תביעת דיבה על-ידי קופרמן הפקות, על רקע טענות שהשמיע בראיון ל"ידיעות אחרונות".

שיינפיין מתאר כיצד נקלע למצב נפשי קשה לאחר התוכנית, אשר גרם לו לאובדן הכנסה. הוא מצרף חוות-דעת של פסיכיאטר שקובע כי הוא עצמו לא היה מאשר את השתתפותו בתוכנית מלכתחילה.

על-פי הפסיכיאטר ד"ר ולדמר ויבורסקי, שיינפיין לוקה בחרדה מהופעה פומבית, כולל מול מצלמה או בבית משפט, סובל מ"הפרעה הסתגלותית קשה", אינו יכול לתפקד באופן נורמטיבי וזקוק לטיפול פיסכותרפי לאורך שנים.

לטענת שיינפיין, היה צריך להבחין כי הוא אינו יכול להישאר בבית "האח הגדול" ולהוציאו החוצה מרגע שנרשמו לו תרופות פסיכיאטריות. בנוסף הוא טוען כי הוא נשלט על-ידי ההפקה וד"ר רבינוביץ' לטובת עלילת התוכנית.

בתביעתו, שיינפיין מנסה לקעקע באופן מוחלט את הרעיון העומד מאחורי התוכנית "האח הגדול", ומשווה בין התוכנית לזירות התגוששות בין עבדים מימי הביניים. הוא מצרף חוות-דעת של פסיכיאטר ד"ר ולדמר ויבורסקי, הקובע כי "תוכנית מסוג 'האח הגדול' לכשעצמה בנויה באופן שברור על פניו כי היא חושפת את משתתפיה למצבים אשר יגרמו למצבי לחץ ודחק נפשי רב, עד מידה שיכולה להוות משום פסיכוטראומה, עם אפשרות של היווצרות מצבים נפשיים שליליים ואף חולניים".

שיינפיין חושף בתביעתו חלקים מתוך החוזה שנחתם מול הפקת "האח הגדול". בין היתר, על-פי התביעה, ההפקה מסירה מעצמה אחריות "לכל נזק נפשי או חומרי". כמו כן חתם המתמודד על "כתב ויתור ושחרור הסכמה שלא לתבוע והסכם שיפוי ואי-אחריות", הן של ההפקה והן של זכיינית ערוץ 2 קשת.

עוד חתם שיינפיין על סעיף שאומר: "אני מבין שהסדרה עשויה לכלול פעילות גופנית מאומצת וכי היא נערכת בתנאי לחץ פיזיים והן נפשיים, לרבות, בין היתר, בידוד, עבודת צוות אינטנסיבית, משימות תובעניות, מחסור בשעות שינה וכדומה וכרוכה בסיכונים משמעותיים לבריאות הנפש ויציבות הנפש".

על-פי שיינפיין, למרות שהתקבל לעונה הראשונה של התוכנית, בחר להמתין לעונה השנייה בטרם יצטרף ל"האח הגדול". לאחר שהעלה התלבטות באוזני ההפקה על האופן שבו יצטייר, נכתב כי הופעלה עליו "מערכת לחצים אדירה ושיטתית" על-ידי ההפקה. "מדי יום התקשרו אל שיינפיין גורמים שונים מטעם קופרמן, תוך שהם משכנעים אותו בכל דרך אפשרית כי כדאי לו להשתתף בתוכנית. בין היתר התקשרו ושוחחו עם שיינפיין מיטל בבילה, סגנית עורך התוכנית; צחי אליהו, אחד 'האחים הגדולים'; אלעד קופרמן; יורם זק; ואחרים".

לדבריו' אמרו לו בהפקה משפטים כמוף "אתה טיפוס של גמר", אל תדאג' נשמור עליך", "אתה טיפוס שכולם יאהבו". לדבריו, לא צוינו בפניו הסכנות הכרוכות בהשתתפות בתוכנית' ובכלל זה "ההיתכנות לפגיעה חרדתית או הסתגלותית". על בסיס שיחות שכנוע אלה, לדבריו, הוא החליט להשתתף בתוכנית.

"התערבות ליצירת קשר רומנטי"

"בשלב די מוקדם החלה התערבות מצד קופרמן בניסיון לעודד יצירת קשר רומנטי ו/או מיני בין סער לאיילה. כשהיה נשאל על-ידי 'האח הגדול' על דעתו על המתמודדת בתוכנית, היה מושם דגש בשאלות על איילה, הכול כיד מכוונת כדי לדרבן יצירת קשר רומנטי או מיני בין המתמודדים", נטען.

על-פי התביעה, לאחר שחש שיעמום הולך וגובר, ביקש שיינפיין לצאת מהתוכנית. למרות ניסיונות לשכנעו, טוען שיינפיין, הוא התעקש לצאת. פעם אחר פעם הוא שוכנע על-ידי יורם זק וסגניתו מיטל בבילה להישאר. לבסוף נאמר לו, לכאורה, על-ידי זק כי על-פי "פרוטוקול התוכנית" עליו להיפגש עם פסיכיאטר. אז פגש את ד"ר רבינוביץ', שהיה למעשה האדם הראשון שראה מחוץ לבית "האח הגדול". לדבריו, רבינוביץ' אמר לו: "אני מכיר אנשים כמוך, ואני מטפל באנשים כמוך, והמומחיות שלי היא לטפל בנרקסיסטים, גם אני נרקסיסט".

לדבריו, רבינוביץ' "היה כל-כך חד-משמעי, ברור ומשכנע בנקודה זו, עד שהוא הביא את התובע באמת ובתמים להאמין כי עזיבת הבית יכולה לסכן את חייו ואת שלמות נפשו. יש לזכור, מדובר בתובע שמצוי במצוקה ובמי שמציג את עצמו בפניו כרופא מומחה ובעל שם עולמי, בנסיבות בהן אותו רופא מומחה מקבל גיבוי מלא מההפקה ומוצג כרופא הכל-יכול של ההפקה".

"אנוס לקחת את התרופה"

על-פי שיינפיין, רבינוביץ' נתן לו כדור מסוג ציפרלקס. למרות שסירב לקחתו, הבהיר לו הרופא כי "לקיחת הכדורים תביא למיצוי הפוטנציאל שלו".

"כדי להבהיר עד כמה היה התובע אנוס לקחת את אותה התרופה, יש להבהיר כי בפגישה הנתבע שלף מכיסו את הכדור, נתן לו כדור בידו, הושיט לו כוס מים ופשוט ישב והביט בו בשתיקה כשהוא מצפה ממנו לבלוע את הכדור", נטען בתביעה.

לטענת שיינפיין, אחרי שנטל את הכדור, מסר לו רבינוביץ' שני כדורים נוספים ואמר לו לא לספר על כך למתמודדים נוספים. על-פי התביעה, בשום שלב לא הוסבר לו מהן השפעות התרופה ותופעות הלוואי. לאחר מספר ימים הוכפל המינון לשני כדורים ליום.

בפגישה נוספת חזר רבינוביץ' ואמר לשיינפיין כי "עזיבת הבית תביא אותו לחורבן והרס עצמי עד כדי רצון אובדני". לאחר שביקש לעזוב שוב, ניתן לו על-ידי רבינוביץ, לכאורה, כדור נוסף ללא אריזה, ונאמר לו "כי מדובר בכדור שינה".

לדבריו, הוא החל ללקות אז בתסמינים פיזיים שונים, ובהם "נוקשות וזרמים מציקים בשרירים, עייפות, רדימות, חוסר צלילות מחשבתית, תחושת ניתוק, ריחוק מהסובב אותו, יובש חזק בפה, מתח ואי-שקט פנימי, עצבנות והתפרצויות כעס".

על-פי התביעה, כשרצה שיינפיין לחגוג יום הולדת לבת-זוגו שמחוץ לבית, הוא נקרא לחדר "האח הגדול", שם פגש ברבינוביץ', שנזף בו ו"הבהיר באופן חד-משמעי כי על התובע לגעת באופן אינטימי באיילה". כשאמר בתגובה כי אין לו כוונה כזו, ענה לרבינוביץ' כי הקשר שלו עם בת-זוגו שבחוץ "נגמר", והוסיף כי הוא "עולה למעלה כדי לראות איך אפשר להשאיר אותך בתוכנית".

לדברי שיינפיין, שיחותיו עם רבינוביץ' התקיימו בחדר "האח הגדול", כשביניהם מפרידה רק כרית כדולה. השיחות נוהלו על-ידי רבינוביץ', כשהוא מדבר בתוקפנות לשיינפיין, "באסרטיביות" אך גם "במילות אהבה", בחיבוקים ובלטיפות. רבינוביץ' הפך "לדמות אלוהית, איש סודו".

"חייל מתוכנת"

רבינוביץ', על-פי התביעה, "לא היה מטפל מטעם ההפקה - הוא היה במאי מטעם ההפקה. אין כל קשר בין מעשיו והנחיותיו ובין טיפול פסיכיאטרי".

לקראת סוף התוכנית הודחה איילה, ושיינפיין, לדבריו, התמוטט נפשית, "כשהוא מטופל בכדורים פסיכיאטריים אותם הוא לא צריך ונשלט כבובה על-ידי רבינוביץ' וקופרמן הפקות".

לדבריו, רבינוביץ' שיקר ואמר לו כי נפגש עם הוריו שגאים בו ומבקשים שישאר בתוכנית. לאחר שהפסיד בתוכנית "הזדעזע" שיינפיין לראות סרט "ערוך מגמתית", רווי ברגעים קשים ואגרסיביים.

התביעה מתארת את שיינפיין כ"חייל מתוכנת/רובוט" וכ"אדם שסומם בכדורים פסיכוטיים והיה נתון בשליטתו המניפולטיבית של רבינוביץ'". כשיצא מאותה פגישה נישק מיד את איילה כי "מילא פקודה! ממש כך!".

עוד כתבות

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים