גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גלובס" מציג: אתרי האינטרנט שיחסכו לכם זמן וכסף

עולם הצרכנות ממשיך להוליד מיזמים שחוסכים זמן וכסף - החל מאתרים להשוואת מחירים בסופר, דרך לוח להשגת טרמפים ועד פורום להחלפת מוצרי תינוקות

עולם הצרכנות הישראלי מגבש פנים וצורה חדשים, וממשיך להוליד מיזמים המסייעים לחסוך זמן וכסף - החל מאתרים ואפליקציה להשוואת המחירים בסופר און-ליין, דרך לוח להשגת טרמפים ועד פורום להחלפת מוצרי תינוקות.

תחבורה

מחשבון דלק: כמה עולה הנסיעה?

אחד הכלים באתר המחשבונים גולינגו הוא מחשבון לחישוב עלות הדלק בנסיעות השונות. הגולש בוחר את נקודת התחלת מסלול הנסיעה ואת נקודת הסיום - כשהכתובת מוזנת בעברית או מסומנת על המפה, וכן נדרש להזין את מחיר הדלק העדכני ונתוני צריכת הדלק של הרכב.

המחשבון מחשב באופן דיפרנציאלי את עלות חלק המסלול הנמצא באזורים עירוניים ובאזורים בין-עירוניים (מבלי להתחשב בצריכת דלק מוגברת או מופחתת הנובעת מנסיעה בתנאים חריגים) ואמור לסייע בקבלת החלטות. לצד אלה, מוצגים טיפים לחיסכון בעלויות הדלק. העיצוב פשוט, והגולשים נקראים להציע הצעות ייעול.

goleango.com

תחבורה

לוח טרמפים: דרך יעילה לצמצם הוצאות נסיעה

ואם בעליית מחירי הדלק עסקינן, מציע לוח הטרמפים החדש של יד2 כיוון אחר לחיסכון. בלוח החדש אפשר להציע או לחפש טרמפים על ידי יצירת קשר ישיר בין המחפשים למציעים, כשפרסום המודעות באתר הוא בחינם וללא הגבלת זמן. ניתן לפרסם מודעות טרמפים על בסיס קבוע (למשל, כל יום שני ושלישי) או נסיעות חד-פעמיות (לפי תאריך) - וגם לבחור אם להציע טרמפ חינם או לחלוק בעלויות הדלק.

"לנסיעה משותפת יש מספר יתרונות מעבר לחיסכון בעלויות הדלק", אומר מנכ"ל יד2, יבין גיל-מור. "כך למשל היא מאפשרת להפחית את זיהום האוויר והנסיעה בנתיב המהיר לתל-אביב היא בחינם לרכב שכולל 4 נוסעים, כך שנוצר כאן גם חיסכון בזמן. הטרנד הצרכני-שיתופי תופס תאוצה כיום, ואני מאמין שלוח הטרמפים הוא רק סנונית ראשונה במגמה הזאת".

http://me.yad2.co.il/Trempim

קניות בסופר

פרייסז: לסרוק ולהשוות את המחיר בזמן אמת

ה-"waze" של עולם הסופרים - ככך מגדיר עצמו פרייסז - שירות חברתי, סלולרי ואינטרנטי, להשוואת מחירים בסופר שמרכז מידע מהמוני קונים ומאפשר להם - בעזרת אפליקציה מוצלחת המגובה באתר אינטרנט - לנהל רשימת קניות, לסרוק ברקודים של מוצרים בחנות ובלחיצת כפתור לקבל את המחיר הזול ביותר עבור הרשימה באזור הגיאוגרפי שלהם.

את הרשימות ניתן לשתף עם אחרים, ובאמצעות המידע המצטבר (את המחירים ניתן לעדכן גם מהבית לאחר הקניות) ניתן להגדיר ולקבל התראות על ירידת מחירים, להתעדכן בזמן אמת על מבצעים, לצפות בהיסטוריית מחירים של מוצר, לנהל רשימת מוצרים מועדפים, לראות סטטיסטיקות לגבי המוצרים הכי מבוקשים ועוד.

מאחורי המיזם המבורך עומד בועז יהב, שהשקיע מזמנו וממרצו ואף חבר בהמשך לתנועת "ישראל יקרה לנו" כדי לקדם את מיזם ההשוואות. מאגר המדווחים גדל בקצב מרשים, ועמו גם היקף המידע.

pricez.co.il

מיי סופרמרקט: להשוות מחירים בין אתרי הסופרים

אתר mySupermarket, ש"עושה עלייה" ומייבא מודל בריטי מצליח, פרי פיתוח ישראלי של היזם אלון עופר, מתיימר לשנות את המצה העגום של קניות מקוונות בסופר בארץ. החל מהיום (ג'), מועד השקתו, יוכל הצרכן להשוות בכל רגע נתון את סל הקנייה שירכיב בין אתרי רשתות המזון - נכון להיום מגה, שופרסל, רמי לוי וכעת גם יינות ביתן - תוך אפשרות להשוות בין סלים הכוללים מוצרים שאינם זהים לגמרי.

מנוע ההשוואה יעודכן תמידית במחירי האתרים, יוכל לפצל ביניהם את הקנייה להגדלת החיסכון (תוך שקלול דמי המשלוח הנפרדים) וגם יציע חלופות למוצרים הקיימים בסל - בהתאם למבצעים קיימים, למותגים חליפיים או לחיסכון על פי גודל המוצר.

במקבילה הבריטית גולשים בכל חודש כ-4 מיליון צרכנים בריטים, וגם ליפן התרחב הממשק. העיצוב נקי ויעיל, ויש תמונות של כל מוצר ומוצר ושמירה על אובייקטיביות. שווה להתנסות ולעקוב.

mysupermarket.co.il

מסירת מוצרי ילדים

אמא לאמא: פורום ייעודי להחלפת מוצרים לתינוקות

גם אם החברה העומדת מאחורי המיזם הבא מסחרית במהותה, הרעיון עדיין מבורך: באתר "אמא לאמא" של מטרנה מוזמנים ההורים להחליף, לקבל, למסור ולתרום מוצרי ילדים ותינוקות - ובכך לחסוך בעלויות הכבדות ששואבות את קהל ההורים. פסטיבל המותגים המיותרים שחוגג מעל ראשי ההורים, וההבנה הגדלה שצמצום הוצאות אפשרי ושבחינת חלופות עשויה להשפיע לא מעט - ידרבנו אולי את המעוניינים להציץ ולקחת חלק בשוק החליפין הזה.

האתר מציע מודעות הממוינות על-פי קטגוריות , מידות וגילאים, וכיאה ללוח מוצרי יד שנייה ניתן לראות תקציר על כל מוצר, תמונה שלו ואת פרטי המוסר ליצירת קשר. המיזם פעיל גם בעמוד הפייסבוק של מטרנה, והוא נמצא, אם להשתמש בדימוי מתאים, בחיתוליו - אך הפוטנציאל לניצול גדול.

imaleima.co.il

לוח קונים

בייזר: הקונה הוא המפרסם, המוכר מחפש אותו

אתר בייזר מנסה לצאת מהקונספט הקבוע של אתרי השוואות המחירים, ולאפשר לצרכנים להשוות מחירים ולקבל הצעות אטרקטיביות בדרך הפוכה: המוכרים הם שמחזרים אחרי הקונים ועסוקים בלחפש אותם.

באתר, מספרים היזמים, רשומים כיום מאות חברות, עסקים, יבואנים, ספקים ומשווקים: הצרכן מקליד את שם המוצר או בוחר מרשימת קטגוריות ותכונות מבוקשות, המודעה נקלטת באתר ונשלחת למוכרים.

מוכרים מאומתים ובדוקים יכולים לשגר הצעות לאזור האישי של הלקוח באתר, והוא יחליט אם ועם מי ליצור קשר. ניתן לשוב למוכר עם שאלות נוספות דרך האתר, ובאתר מבקשים לעדכן בכל מקרה שבו נתקל הלקוח ביחס בלתי הוגן או בלתי מקצועי.

האתר מאפשר לצרכנים לדרג את המוכרים שמציעים הצעות לא רלוונטיות ולהקל עליהם את הסינון בעתיד. גיא זווילי, המייסד, מאמין כי "בפלטפורמה החדשה הצרכן לא חייב לשבור את הראש ולרכוש מוצר שאינו טוב עבורו".

Buyzer.co.il

עוד כתבות

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווחים סותרים בארה"ב לגבי אפשרות של מלחמה קרובה באזור

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ●  צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון  ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות, תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה״

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון