גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לקוחות האינטרנט הוותיקים משלמים פי 2 מלקוחות חדשים

לקוח נאמן הוא לקוח פראייר: ההכנסות של בזק, 012 והוט תופחות הודות לצרכנים שדבקים במסלולים הקיימים ולא די ערניים למבצעים

רק כשס' עבר דירה, ולפיכך צלצל לעדכן את ספקית האינטרנט שאצלה הוא מנוי שנים ארוכות, הוא הבין שנאמנותו לחברה עלתה לו מאות שקלים בשנה: התעריף ששילם מדי חודש היה גבוה פי 5 ויותר מזה שקיבלו לקוחות חדשים שהצטרפו לחברה. התעריף ששילם היה כה ישן ולא מעודכן, עד שגם נציגת השירות הופתעה. דרישתו להחזר רטרואקטיבי נענתה כצפוי בשלילה, אך החברה ניאותה לעדכן את המחיר לאחר ההתקנה המחודשת.

כלל האצבע הוא שבענף התקשורת הנאמנות לא משתלמת. להפך, היא עולה ביוקר. החברות מכריזות על מבצעים אטרקטיביים ללקוחות חדשים בלבד.

עדכון תעריפים ללקוחות יהיה תמיד לכיוון אחד: מעלה. חברה שמייקרת את תעריפיה לא תפסח על אף לקוח קיים. לעומת זאת, בכיוון ההפוך לא יהיה כל עדכון: חברה שמוזילה תעריפים או יוצא במבצעים, לא תעדכן את תעריפי הלקוחות הקיימים.

בזמן שישנתם

רק לאחרונה דיווחנו על עשרות מיליוני השקלים שתשלשל הוט לכיסה עקב התייקרות התעריפים. חלק ניכר מהסכום מתייחס ללקוחות המנויים על מסלולי טריפל לא מעודכנים - כשבשיחת טלפון אחת ומעבר לתוכנית מעודכנת, יוכלו הלקוחות הוותיקים לחסוך מאות שקלים בשנה.

גם מבצעים שבזק מפרסמת על תעריפים מפתים צריכים להדליק נורה אדומה. למעשה, בכל מבצע מתוקשר כזה מומלץ להרים טלפון ולרענן את התעריף, משום שככל הנראה הוא יקר מהתעריף המתוקשר.

אם קיוויתם למהלך אצילי לפיו החברות יעדכנו את תעריפי הלקוחות הוותיקים - כדאי להתעורר מהאשליה. החברות מודעות היטב להכנסות התופחות מצרכנים שלא מעדכנים את מסלוליהם היקרים.

פעמים רבות, הלקוח הוותיק משלם יותר רק כי לא עבר למסלול החדש, אף שהוא רשאי לכך.

מדיניות הוט קובעת, למשל, כי אין אפליה בין לקוחות חדשים ובין לקוחות קיימים בהיבט של זכאות למבצעים ולמסלולים - כך שכל אחד זכאי לממש את המחיר המוזל בהתאם למבצע עדכני.

בבזק דווקא יש אפליה, וללקוחות הוותיקים אין את זכויות החדשים. יתרה מכך, המבצעים מוגדרים כמיועדים ללקוחות חדשים, אלא שבהיעדר מסלולי ההתחייבות, ההגדרה "לקוח חדש" נתונה לפרשנות החברה ולא מתירה ללקוח לעזוב ולשוב מיידית אלא תוחמת פרק זמן של כחודש וחצי.

לקוחה ותיקה של בזק שילמה עד כה 82 שקל בחודש עבור תשתית אינטרנט למהירות 2.5 מגה. המחיר הזה שיקף מבצע כלשהו שהיה תקף לפני כשנה. לקוחות חדשים כיום משלמים 45 שקל עבור אותה מהירות, ולאחר שיחת טלפון המחיר עודכן ל-60 שקל לחודש, שיחת טלפון זו הניבה חסכון של 264 שקל בשנה.

במקרה אחר, לקוחה ששילמה 100 שקל למהירות 10 מגה, לא בכדי הרגישה פראיירית לנוכח התעריפים של הלקוחות החדשים העומדים על 59 שקל לחודש. שיחת טלפון ומשא-ומתן הוזילו את המחיר ל-69 שקל לחודש: חיסכון שנתי של 372 שקל.

מסקנה: פרסומי מבצע צריכים לעורר כל לקוח לבדוק ולרענן את התעריף שהוא משלם.

אין מבצע? סגלו לכם מנהג לחייג מדי חודש-חודשיים לעדכון התעריף. חשוב לזכור כי אין מסלולי התחייבות, כך שלפי חוקי התחרות, כל שיחה כזו עשויה להניב חיסכון נוסף. במקרה הגרוע תיוותרו עם המחיר הקיים.

השיחה וההנחה

ספקיות האינטרנט, שמחירי השירותים שלהן נמצאים במגמת ירידה מתמדת, נהנות מלקוחות מנומנמים שמשלמים לפי תעריפים בלתי מעודכנים.

לקוחה ותיקה של 012 המנויה בחברה זה עשור שדרגה לפני זמן מה את מהירות הגלישה ל-10 מגה בעבור 50 שקל לחודש. עד אז היא שילמה 35 שקל למהירות 2 מגה - מחיר גבוה יחסית. כך או כך, שיחת טלפון נוספת בימים אלה הוזילה את המחיר החודשי מ-50 שקל ל-40 שקל - חיסכון מיידי של 120 שקל בשנה. הצעת המחיר לאותה מהירות שקיבל לקוח חדש היא 33 שקל לחודש.

במקרה אחר התברר ללקוחה ותיקה של בזק בינלאומי כי בעוד שהיא משלמת 40 שקל עבור מהירות של 2.5 מגה, לקוחות חדשים משלמים 20 שקל בלבד. בשיחת טלפון המחיר עודכן ל-20 שקל - חיסכון שנתי של 240 שקל.

לא רק תעריפים מוזלים מעניקות החברות ללקוחות החדשים - אלא גם מבצעים שמוזילים את המחיר אף יותר. באתר "כמהזה" מרוכזים כל מבצעי הספקיות. למשל, חודש ראשון וחודש 12 ללא תשלום ב-013 נטוויז'ן (שיטה מעניינת לשמור על התחייבות לשנה), 3 חודשים חינם למצטרפים לבזק בינלאומי, והכפלת המהירות ב-012 ללא תוספת במחיר המשולם לספקית כיום.

בדיקת תעריפיהם של לקוחות ותיקים לשירותים שונים בהוט העלתה כי מחירי הבסיס שהם משלמים נמוכים ממחירי הבסיס של החבילות כיום. מכיוון שמחירי השירותים הנוספים, בהם VOD, מעודכנים אוטומטית - הלקוחות הוותיקים לא זכאים לשמור על התעריף שלפיו הצטרפו. כך, לקוח המנוי בחברה זה 5 שנים משלם על תשתית אינטרנט במהירות 5 מגה מחיר של 75 שקל בחודש - בעוד שהתעריף המוצהר הוא 69 שקל.

בזק

לבדוק גם חברות גז

ענף שבו בולטת השונות בין תעריפי הלקוחות, לא הכרח בשל נאמנותם, הוא הגז הביתי. מדובר בהבדלים של מאות אחוזים בין הלקוחות - הן בתוך אותה חברה והן בין החברות. כאן לא רק מדובר רק בנאמנות אלא בערנות לכך שקיימת תחרות בין הספקיות והיא אינה מנוצלת כמעט בכלל.

באתר gaz.org.il שהקים עו"ד אבינועם מגן, הנלחם בתעריפי הגז שנים ארוכות, נמצאים חשבונות גז אותנטיים של לקוחות מאזורים שונים בארץ, המהווים בסיס להשוואה ולמשא-ומתן.

חשבון לדוגמה של לקוחות אמישרגז בתל-אביב כלל תעריפים גבוהים יחסית של 36.80 לקוב ו-29 שקל תשלום קבוע. הצעת המחיר מהמתחרה סופרגז הוזילה את התשלום הקבוע בחצי, ל-14 שקל בחודש. התשלום הקבוע בהצעה החדשה עמד על 35 שקל. מדובר על חיסכון של 180 שקל לפחות לכל דייר בשנה.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

ירידות קלות בבורסה המקומית; מדד ת"א ביטוח יורד בכ-2%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ות"א 90 יורד ב-0.7% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025" ● טסלה ממשיכה במומנטום השלילי לאחר שבמורגן סטנלי הורידו את תחזית המכירות של החברה

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: רונן חורש

האוצר על הצעת משרד הבינוי לעזור לקבלנים: "לא ישימה בעליל"

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן אמר כי יבוצע פיילוט לסיוע לקבלנים שיאחרו במסירת דירה בשל המלחמה, תחילה בשלוש ערים - בשדרות, בקריית שמונה ובשלומי • מנכ"ל האוצר הייזלר: "לא מכיר את ההצעה"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בנעילת הבורסה; אופקו הלת' זינקה בכ-8%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● הבורסה מסכמת את הרבעון הראשון: "מדדי ת"א-35 ות"א-90 רשמו תשואה חיובית של כ-5% וכ-11%, בהתאמה" ● זינוק של כ-50% בצבר ההזמנות של רפאל ● ביל אקמן: "מניית בורסת ת"א זמינה במחיר מציאה" ● דלק תחלק דיבידנד בסך של רבע מיליארד דולר ● בנק ישראל לא יאפשר לאחים נאוי לשלוט בישראכרט עם שיעור החזקות נמוך מ-30%

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

פרופ' דניאל כהנמן / צילום: יח''צ מטר

פרופ' דניאל כהנמן, זוכה פרס נובל לכלכלה, הלך לעולמו

כהנמן, בן 90 במותו, זכה בפרס נובל בכלכלה בשנת 2002 על מחקר בתחום של קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים תפסה מסמכים של שני עורכי דין וחטפה ביקורת חריפה משופטי העליון

במסגרת חקירה קיבל פקיד שומה חקירות מבימ"ש השלום צו חיפוש במשרד של שני עורכי דין ● השניים טענו כי המסמכים נתפסו ע"י צו של בימ"ש השלום בהליך פלילי, אבל רשות המסים העבירה את ערעורם לביהמ"ש המחוזי בהליכים אזרחיים ● ביהמ"ש העליון פסק כי רשות המסים לא יכולה לזגזג בין הליך פלילי לאזרחי

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"