גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בני לנדא: דפוס דיגיטלי חדש המבוסס על ננו-טכנולוגיה

תהליך הדפוס הננוגרפי של חברת לנדא הוא מבוסס-מים, חסכוני באנרגיה וידידותי לסביבה

"זה נפלא לחזור", במילים אלה פתח היום (ב') בני לנדא, מי שמוגדר כאבי הדפוס הדיגיטלי, את ההכרזה הרשמית על טכנולוגיית ההדפסה הדיגיטלית החדשה, הננוגרפיה (Nanography). הטכנולוגיה החדשה, שמלווה בקו מוצרים שכולל שש מדפסות, תוצג בהרחבה בתערוכת drupa 2012 במאי. הטכנולוגיה מספקת פתרונות הדפסה שמבוססים על דיו בסדר גודל ננו-מטרי (מיליארדית המטר), מה שמאפשר איכות ויעילות גבוהות בתהליך ההדפסה.

עשור בדיוק חלף מאז הפעם האחרונה שפעילות ההדפסה בראשות לנדא עלתה על הרדאר, כך שלא פלא שהוא מדגיש את החזרה שלו לעניינים. את אינדיגו, החברה הקודמת שהובילה את פתרונות הדפוס הדיגיטאלי לבתי דפוס, הוא מכר ל-HP בשנת 2002 תמורת 720 מיליון דולר, עסקה שנחשבת לאחד האקזיטים הבולטים שהתבצעו בישראל מאז מעולם. מה גם, שהפעילות שנרכשה, נשארה בישראל ואף התרחבה מעבר למפעל ומרכז הפיתוח ברחובות.

זוהי הפעם השנייה שלנדא ינסה לשנות את פני תעשיית הדפוס במסגרת השקת פתרון חדש בתערוכה. הפעם הראשונה בה זה נעשה הייתה בשנת 1993 אז השיקה אינדיגו, אותה הקים ב-1977, מדפסת שמאפשרת להדפיס קבצים דיגיטליים צבעוניים ישירות מהמחשב. גם הפעם, כמו בהשקה הראשונה של המוצר מבית אינדיגו, התבסס קו המוצרים על תהליך מו"פ ארוך. הפעם הוא ארך עשר שנים, והתבצע כחלק מפורטפוליו המוצרים שמפתחת חברת לנדא לאבס, של לנדא, שמתמחה בננו-טכנולוגיה, כלומר טכנולוגיות בסדרי גודל של ננו-מטרים.

הכוונות של לנדא הן גדולות. "אני לא יודע אם תצא מכאן אינדיגו יום אחד, או פי 20 ממנה, אבל אני מאמין שכן", הוא אמר בראיון ל"גלובס" לפני כשלוש שנים כאשר התבקש להתייחס לחברת לנדא לאבס. בהודעה אמש, על המוצרים החדשים שמיועדים לשוק ההדפסה נשמע לנדא שאפתני לא פחות. "זוהי פריצת דרך אמיתית המאפשרת למכונות הדפוס שלנו להשיג תוצאות מדהימות", צוטט בהודעה לעיתונות.

הדיו אחראי לכל הרווח

שוק הדפוס אומנם מוגדר כחלק משוק החומרה, אך הוא מתנהל בצורה שונה לחלוטין. גודלו של השוק הוערך על-ידי IDC בכ-58 מיליארד דולר ב-2011, כאשר הוא נשלט באופן מוחלט על-ידי הספקים הגדולים: HP (18%), זירוקס (16%), Canon (14.5%), ו-Ricoh (13%). לצד החומרה (כלומר המדפסות), השוק החשוב באמת הוא של המוצרים הנלווים, ובעיקר הדיו, שאחראיים על כל הרווח בתעשייה.

למרות הצפיפות של השוק, הגודל המוערך שלו - כ-300 מיליארד דולר בשנה הבאה, על-פי HP - מסמן כי יש הרבה לאן להתפתח. החשיבות של יכולות המו"פ היא קריטית ליצור שונות עבור החברות המתחרות, וכמו כן להיכנס לשוק העצום של בתי הדפוס שעדיין לא עברו להדפסה דיגיטלית.

בהקשר זה, לנדא תמיד החזיק מעצמו איש מחקר. ברשותו כ-700 פטנטים שסביבם הקים והפעיל את החברות. אינדיגו, לדוגמא, התפרנסה בין השנים 1977-1993 באמצעות מכירת רישיונות שימוש לפטנטים שפיתחה החברה. גם בלנדא לאבס ברור שהדגש הוא על מו"פ. לנדא הוא המשקיע היחיד בחברה, שמונה כיום כ-200 עובדים. החברה מורכבת מארבע פעילויות סביב תחומי ההדפסה, אנרגיה חילופית, ננו חומרים בתחומי התרופות והקוסמטיקה, קרן השקעות (לנדא ונצ'רס), וגוף פילנטרופי (Landa Fund) לתרומות בישראל.

הקשיים של HP

לנדא מעריך היום, בתשובה לשאלת גלובס, כי "נוכל להתחרות באופן אפקטיבי ולהוביל בשוק ההדפסה". ההובלה הזו יכולה לפגוע, בשוליים, באינדיגו, החברה לשעבר של לנדא, שכיום נמצאת בשליטת HP. שתי החברות מספקות פתרונות הדפסה לבתי דפוס, כאשר אינדיגו מתמחה בהדפסת תמונות ותוויות, עם דגש על הדפסות שמיועדות לצרכן הסופי באמצעות האינטרנט, ואילו הפתרונות של לנדא לאבס מיועדים לנישה כללית יותר שמתרכזת סביב ספרים, מגזינים ודיוור ישיר, וכן להדפסות יותר מגוונות כגון תוויות, קרטונים, אריזות גמישות ועוד.

לדברי לנדא, ששימש בשנים האחרונות לאחר רכישת אינדיגו כיועץ מיוחד להנהלת HP, "בשוק של מאות מיליארדי דולרים יש מקום לכולם. זה לא מרגיש מוזר להתחרות מול אינדיגו ואני מאוד גאה בהצלחה שלה". HP מצידה, סובלת מקשיים בביצועים של חטיבת ההדפסה והודיעה לאחרונה על איחוד חטיבת המחשוב האישי ופעילות ההדפסה.

מדפיסים הצלחה

עוד כתבות

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ

בכיר אמריקאי: הצבא לא יהיה מוכן באופן מלא לתקיפה בסוף השבוע ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ●  צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון  ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

ברקע המתיחות הגיאו-פוליטית בין ארה"ב לאיראן, המסחר צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● הדואליות בפערים שליליים של עד 4% ● בהראל סבורים שבנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.12 שקלים ● השוק הקוריאני חזר בסערה לאחר חופשת חג ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"