גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הטיזר של פרימו

קיפניס בכורסה: איך ידע פרשן הבית של מכבי פ"ת בדיוק, אבל בדיוק, מה יתרחש בבית הדין של ההתאחדות? ■ וגם, מה עושים אוהדי כדורגל בימי זיכרון

1. בסופו של דבר, כך נדמה, הכל עניין של סבלנות וקשרים. כך ציין לעצמו, אולי, עמוס לוזון בחיוך אל נוכח טור הדעה של משה פרימו (במסגרת התוכנית "שער השבת" במוצ"ש). במדורו, מחה פרימו נגד החלטת ביה"ד המשמעתי של ההתאחדות, להפחית שלוש נקודות למכבי פ"ת. בכך הגיע לשיאו הספין שהוליך בהצלחה עמוס לוזון.

הימים הראשונים לאחר האירוע יהיו שייכים לפובליציסטים, ואלה אכן לא חסכו את שבטם מלוזון ומכבי פ"ת. אבל משיורד הנושא מהכותרות, עברו לעסוק בו עיתונאי החדשות, אלה שלא מתיימרים להציע פתרון, אלה שלפעמים הם חלק מהבעיה. אצלם כבר היה קל יותר להעביר את המסרים שביקשה מכבי פ"ת להעביר: שיש כאן "עליהום" תקשורתי, רק מפני שדעתם של בעלי טורים מסוימים צרה בהצלחתה של משפחת לוזון.

בין לבין, נדמה שנשכחה האמת. וקצת קשה להאמין, אבל בסיפור הזה יש אמת אחת ברורה שחורגת בהרבה מכל קטטה אחרת שהכרנו לפניה: שני בעלי תפקידים במועדון ובאצטדיון, שנמצאים על המגרש ברשות ובסמכות של מועדון הכדורגל מכבי פ"ת, הכו שחקן יריב. זו עבירה חסרת תקדים בחומרתה בליגת העל. לאור חומרת המעשה ניתן דווקא לומר כי העונש שספגה מכבי פ"ת הוא קל, אפילו קל מאוד.

זה לא הפריע לפרימו, בעונה הגדולה בתולדותיו, לטעון שהעונש מוגזם ולוקה בפופוליזם וכי מטרת הדיינים היתה לרצות את התקשורת (זאת שכאמור נתנה במה בעיקר לאיש אחד, עמוס לוזון, שהתראיין בנידון יותר מכל אדם אחר). אני מודה שבנסיבות אחרות הייתי חושד בפרימו שלא הצדק מעניין אותו, אלא טיב יחסי העבודה שלו עם מי שמנהלים את הכדורגל בישראל. אלא שפרימו בעצמו הזים את החשד הזה בעודו נרקם במוחי: אם כבר להוריד נקודות, זעם הטאלנט, למה לעשות זאת באופן שמשפיע על מאבקי הירידה ולא לחכות לעונה הבאה?

שזה, תודו, גאוני: קבוצה תיענש בהפחתת נקודות רק במקרים שבהם היא לא מעורבת במאבקי האליפות, מאבקים על מקום שמוליך לאירופה או במאבקי ההישרדות. מעתה העונש יהיה שמור אקסקלוסיבית רק לקבוצות מרכז טבלה. עם הגיון בריא שכזה, חשבתי, כנראה שבאמת פיו וליבו של פרימו שווים.

השבוע התברר שהטיזר של פרימו הצליח.

ברור לגמרי שרק צירוף מקרים הוא שגרם לפרימו לדעת כבר במוצ"ש מה יחליט ביה"ד בצהרי יום ראשון.

2. ציקי בהט היה חברי הטוב. גדלנו יחד באותה שכונה, הלכנו ביחד למשחקי כדורגל, התווכחנו כהוגן על כדורגל אנגלי (הוא היה אוהד ליברפול, אני עודני יונייטד). יומיים לפני יום הכיפורים של סתיו 2003, הוא נכנס למסעדת "מקסים" בחיפה ונרצח באחד הפיגועים הקשים של אותה שנה. מעניין מה הוא היה אומר על העובדה שבגלל כיבוד זכרו וזכר הנופלים במערכות ישראל ופעולות האיבה, ממש כמו הכבוד ליום הזיכרון לשואה, יאלצו בשבועיים הקרובים חובבי הכדורגל בישראל להחמיץ את העימות המדובר של השנה: זה שבין צ'לסי לברצלונה בחצי גמר ליגת האלופות.

ובעצם, על מי אנחנו עובדים? רק מעט אוהדים יחמיצו את צמד המשחקים. השאר יתכנסו אצל חברים עם צלחות לוויין, יחפשו אתרי אינטרנט שמעבירים את המשחק, ינקשו לפי סימן מוסכם בדלתותיהם של ברים אפלוליים שמקבלים "פיד" ישר מהלוויין.

איך אני יודע? כי בשנה שעברה, בדיוק בערב יום הזיכרון, אירחה מנצ'סטר יונייטד את צ'לסי במשחק שקבע את גורל האליפות. צ'רלטון שידרו את המשחק עד לסביבות הדקה השישים, ואז חדלו. אנחנו, חלק מהגרעין הקשה של האוהדים, התכנסנו בבית של אוהדת חמושה במקרן שמחובר למחשב וצפינו בהתמודדות דרך הסטרימר. סצנת הסיום של המשחק היתה הזויה: צפירת יום הזיכרון נשמעה, אנחנו נעמדנו דום, גרוננו חנוק מההתרגשות העצובה שממלאת את היום הארור הזה, ומולנו קיפץ סר אלכס והתחבק עם שחקניו בהתרגשות. לא היה שום דבר בלתי מכובד במעמד ההוא: לחלק מהנוכחים באירוע יש קשר ישיר למשפחת השכול. צפינו במשחק כמכורים, בשערים החנקנו צעקות שמחה שנשמעו יותר כיבבות, ואחר כך הלכנו ביחד לשיר שירים עצובים בכיכר.

לא אחת אירע כבר שמשחקים מכריעים באירופה אירעו בימי זיכרון בישראל. הזיכרון הקרוב ביותר הוא מלפני ארבע שנים, עת התייצבה צ'לסי של אברם גרנט למשחק מול ליברפול בחצי גמר הצ'מפיונס. אני לא נמנה על חסידי גרנט, אבל באותו ערב הוא עשה שירות גדול לא רק לספורט הישראלי כי אם למדינת ישראל כולה, כשעלה עם סרט שחור לזרועו ובתום המשחק כרע על ברכיו על הדשא ודמע מהתרגשות. די בכך שאולי ברחבי העולם שאלו את עצמם צופים במשחק לפשר הסרט השחור ושמעו לראשונה על יום השואה. הפרדוקס היחיד באותו הערב היה בכך שמרבית הישראלים צפו בשידור הישיר בערוץ "סאט 1" הגרמני. כך אירע שגרמנית נשמעה בבתים בישראל דווקא בערב יום השואה.

כבר אז היה ברור שאי אפשר למנוע מאוהדי הכדורגל לצפות במשחקים מכריעים ונדרש כאן פתרון שיאפשר את השידור ובה בעת יכבד את המעמד.

ויש כאן גם עוד נקודה למחשבה. בעלי זכויות השידור בישראל נמצאים במרדף תמידי אחרי מי שלטענתם פוגעים בזכותם: פאבים שמבצעים הקרנות המוניות ללא רשות, אתרי אינטרנט שמשדרים את המשחקים שלא כחוק. בעיקרון מדובר במלחמה אבודה מראש: על כל ערוץ אלטרנטיבי שייסגר לצפייה, יצוצו עשרה אחרים. בין היתר, הם יצוצו בגלל ערבים שכאלה, שבהם יש מעט מאוד אוהדי כדורגל שלא ייצמדו לצג המחשב. נסו אתם לשכנע אותם בעתיד שכדאי לשלם עוד עשרות שקלים בחודש לערוצי ספורט בתשלום.

עוד כתבות

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היסטוריה מחר בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף מחר לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?