גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האחים ברונר: "אחותנו מעולם לא הייתה שותפה שלנו"

רות ברונר תוהעת את אחיה, ישראל ויעקב, בטענה כי הם מקפחים את זכויותיה בשותפות המשפחתית בעסקי יהלומים ונדל"ן ■ היא מבקשת להכיר בחלקה בהיקף 10%-20% ובהמשך לפרק את השותפות ■ האחים: "תביעתה מרושעת וקלושה"

"טענותיה של רות ברונר נגד אחיה, לא נועדו אלא להכפיש את שמם של אחיה ברבים ולהפעיל נגדם לחץ פסול. זוהי תביעה שקרית ומגוחכת, המהווה המשך ניסיון סחיטה מצד התובעת כנגד אחיה" - כך אמר ל"גלובס" עו"ד עמוס גורן, ממשרד מיתר ליקוורניק גבע & לשם ברנדויין, המייצג את האחים ישראל ויעקב ברונר, בתגובה לתביעה שהגישה נגדם אחותם, רות ברונר. זאת, בטענה כי האחים מקפחים באופן בוטה את זכויותיה בשותפות המשפחתית המשגשגת שהוקמה במשותף על-ידי השלושה לפני כ-25 שנה וכוללת עסקי יהלומים ונדל"ן בשווי מאות מיליוני דולר.

"רות ברונר מעולם לא הייתה שותפה בעסקים עם אחיה, היא המתינה עד לאחר מות הוריה עד שיצאה עם תביעה מרושעת זו, ולמותר לציין כי השיהוי מעיד על קלישות הטענות מה גם שהן התיישנו כבר מזמן", אומר עו"ד גורן. "תמוה כיצד הפכה לפתע ברונר לשותפה, כביכול, בעסקים המתנהלים עשרות שנים בחברות ובנאמנויות, לא במסגרת שותפות ולא בשיתוף עם התובעת. האמנם הייתה התובעת שותף לעסקים עתירי-נכסים וחובקי-עולם, ועשרות שנים לא היה לכך כל ביטוי מעשי, ואיש לא ידע מכך?!"

רות ברונר - שהגישה את תביעתה גם נגד בעלה בנפרד, צבי לוי, שמשמש בתפקיד ניהול בעסק המשפחתי; נגד אחייניה, יוכבד ושלמה ברונר; וכן נגד עוה"ד יוסי כהן, גדעון סגל, אנדרה זולטי ווורן גלייכר, בעלי מניות של חברות השייכות לעסקי המשפחה - מבקשת מבית המשפט כי יצהיר שהיא שותפה בעסק המשפחתי - בחלק של לפחות 20% בעסקי היהלומים ולפחות 10% בעסקי הנדל"ן - ובהמשך יורה על פירוק העסק.

"חומה של סירוב"

רות (51), ישראל (67), ויעקב (66) ברונר הם ילדיהם של הנריק וגוסטה ברונר ז"ל, שהקימו בבלגיה עסק משפחתי משגשג בתחום היהלומים והנדל"ן וצירפו את 3 ילדיהם הגדולים וכן את בנם הקטן, דוד (62), לניהול העסק. בשנות ה-80 התגלעו מחלוקות בין האחים המבוגרים לבין דוד, והוא יצא מהעסק המשפחתי.

רות ברונר מציינת כי אחיה, ישראל ויעקב, הם דתיים בעלי השקפות שמרניות, שהתנגדו מלכתחילה לצירופה בניהול העסק. לבסוף, לדבריה, נעתרו האחים לרצון ההורים, ובתור פשרה הסכימו כי היא תהיה שותפה בעסק המשפחתי - בתנאי שלוי, מי שהיה בעלה, יהיה מעורב בעסק ולא היא עצמה.

בשנת 2006 הלכה לעולמה אם המשפחה, וב-2011 הלך לעולמו אבי המשפחה. בשנת 2009 עלו ישראל ויעקב ברונר מבלגיה לארץ. זאת, לדברי אחותם, "על רקע הצרות המשפטיות שלהם בבלגיה". בינתיים, במהלך 2009 התדרדרו היחסים בין רות לבין בעלה, צבי לוי, והם נפרדו בסוף אותה שנה.

לטענת רות ברונר, לאחר הפרידה מבעלה היא גילתה כי רגליה נדחקו כליל מהעסק המשפחתי. לדבריה, אחיה ולוי מנסים לסלק אותה מהשותפות ומדירים אותה מניהול העסק.

באמצעות עורכי הדין דוד שמרון, מיכאל ראבילו ועקיבא מילר, טוענת האחות כי בעוד שאחיה מנהלים את העסק, היא - שעל-פי ההסכמים אמורה להיות שותפה בניהולו - "נתקלת בחומה של סירוב לשיתוף-פעולה מידע מצדם של אחיה ושל שאר הנתבעים".

"אי-צדק זועק"

בכתב התביעה שהגישה האחות, נטען כי "האחים מנהלים ומכוונים את העסק המשפחתי, ואילו האחות מודרת לחלוטין מהניהול. האחים מקבלים משכורות-עתק ומושכים סכומי כסף כרצונם, וזו נעדרת כיום אמצעים משל עצמה. אלה מחזיקים במידע מלא אודות נכסי העסק, וזו בעלת ידיעות חלקיות ומועטות בלבד".

עוד טוענת רות ברונר כי "אחיה מסרבים למסור לה מידע כלשהו אודות העסקים המשפחתיים והחלקים המגיעים לה מתוכם, ומסרבים להעביר לה כספים המגיעים לה ואף כספים שמקורם בחשבונותיה הפרטיים.

לטענתה, גם עורכי הדין, רואי החשבון, מנהלי ההשקעות והבנקאים העובדים בעסק המשפחתי ולמעשה בשירות האחים אינם משתפים פעולה עמה ואינם מאפשרים לה גישה לחשבונות העסק".

בתביעה נטען כי "בעוד שבעבר התפרנסה התובעת מן העסק המשפחתי באמצעות בעלה, ויכלה לפעול באופן עצמאי בחשבונות השייכים לעסק ולקבל מהם מידע, הרי שבשנים האחרונות הוצבה חומת בידוד גבוהה בינה לבין העסק המשפחתי. מעמדה כבת, כאחות, כרעיה וכשותפה לא עמד לה אל מול הניכור והמשטמה שהופנו כלפיה על-ידי אחיה-שותפיה, בעלה בנפרד ויתר בעלי התפקידים הפועלים בעסק המשפחתי או בעבורו".

בסיכום תביעתה מציינת ברונר כי "התובעת מודעת לגודל הבקשה ולכך שמדובר בעסקים פעילים, מסועפים וחובקי-עולם, שרב בהם הנסתר על הנגלה. אלמלא היה כאן אי-צדק הזועק לשמיים, לא הייתה ברונר נוקטת בצעד מרחיק לכת שכזה".

המחלוקת: עסקי יהלומים ונדל"ן חובקי-עולם

סכסוך האחים למשפחת ברונר חושף את ההיסטוריה של שותפות המשפחתית, שהוקמה לפני למעלה מ-25 שנה, עוד בשנות חייהם של הוריהם המנוחים. טרם מותם הקימו ההורים, הנריק (חיים) ברונר וגוסטה ברונר, עסק משפחתי בבלגיה, וכפי שמעידה צמיחת האימפריה המשפחתית, הם עשו חיל בעסקי היהלומים ברחבי העולם. בין היתר הם הרחיבו את עסקיהם לעסקי נדל"ן בארה"ב, בישראל ובמדינות אחרות, בהן פנמה, איי הבתולה הבריטיים, הונג-קונג, ג'רזי.

מפירוט הפרויקטים השונים, בהם מעורב העסק המשפחתי בתחום הנדל"ן בארץ ובעולם, ומרשימת הנתונים החלקיים לגבי היקף עסקי היהלומים של המשפחה שצורפו לתביעה, ניתן להתרשם כי מדובר בעסקים בהיקפים של מאות מיליוני דולרים.

טרם מותם צירפו ההורים את ילדיהם לעסקים, וכיום מנהלים את העסק האחים ישראל משה ברונר ויעקב ברונר, יחד עם צבי לוי, בעלה של האחות, רות ברונר.

בתביעה נטען כי רות ברונר מצויה כיום בהליך גירושים מבעלה, ואף מתנהל סכסוך בפני בית המשפט לענייני משפחה בירושלים בעניין עיזבון האם, גוסטה ברונר. על הרקע הזה פרץ הסכסוך בין האחים, כאשר רות ברונר טוענת כי אחיה ישראל ויעקב מדירים אותה מהעסק המשפחתי ומנשלים אותה מזכויותיה.

פרויקטים נדל

עוד כתבות

ג'ושוע ברגין / צילום: Nick Hanyok imaging

ההייטקיסט שעזב הכול ובטוח: תור הזהב של היהודים באמריקה נסדק

הוא היה אחד מ-100 העובדים הראשונים באמזון, ומילא שורת תפקידים בכירים בעמק הסיליקון, אבל המלחמה גרמה לג'ושוע ברגין היהודי לעזוב הכול ולהצטרף לסטארט–אפ ישראלי בתחילת דרכו ● בראיון הוא מספר גם על שתיקת החברות הגדולות לאירועים בארץ, ומסביר: "מיעוט אנטישמי קיצוני מחזיק את ענקיות הטכנולוגיה כבנות ערובה"

אולפני הרצליה / צילום: דוד שי, מתוך ויקיפדיה

כשבנק ישראל, הבנקאים והקבלנים מוודאים שלא נפסיק לקנות דירות בכל מחיר

בעוד מחירי הקרקעות ירדו נוכח השינויים בתנאי המימון, המחיר הממוצע של דירה דווקא עלה ב–24% בתוך שנתיים ● הגורם לפער טמון בבנקים, שצריכים לדאוג שהציבור ימשיך לקנות דירות במחירים הישנים

איתי שילוני / צילום: תמר מצפי

המומחה שבטוח: גל עזיבות המנכ"לים רומז שהידרדרות נוספת בדרך למשק

איתי שילוני, ד"ר לפסיכולוגיה ויועץ אסטרטגי לחברות הגדולות בישראל, לא מופתע מעשרות הבכירים שפרשו לאחרונה: "הם מעדיפים לצאת בשיא, ולא בתקופת צמצומים" ● כך השירות בצה"ל השפיע על המנהלים הישראלים - וגם על השפה העסקית של ההנהגה המקומית

אולם בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג / צילום: Shutterstock, Ankor Light

ביה"ד הבינלאומי לצדק בהאג הורה לישראל לעצור את הפעולה ברפיח

בעקבות הבקשה שהוגשה ע"י דרום אפריקה, הורה בית הדין הבינלאומי בהאג לישראל לעצור פעולת צה"ל ברפיח, אשר יכולה להשפיע על תנאי החיים של האזרחים והורה לאפשר גישה חופשית לסיוע הומניטרי ● השופטים לא הוציאו צו גורף להפסקת המלחמה חרף הבקשה ● ראש הממשלה בנימין נתניהו מקיים שיחת חירום עם היועמ"שית, שרים ומשפטנים ● בניגוד לדיון הקודם, השופטים כמעט ולא הזכירו את סוגיית החטופים ואירועי 7.10

חיילי צבא אוסטרליה בתרגיל. מדיניות של הרתעה / צילום: Associated Press, Aaron Favila

טילים ארוכי טווח וצוללות מונעות גרעין: אוסטרליה נערכת לאיום הסיני

אוסטרליה אמנם נמנעת מלהגדיר את סין כאיום, אך העיניים בקנברה נשואות כל הזמן לאסיה ● הכוונות הגלויות של סין להשתלט על טייוואן והאימונים רחבי ההיקף של כוחות הצבא הדליקו נורות אזהרה, והובילו את שר ההגנה האוסטרלי להודיע בחודש שעבר על מדיניות ביטחון חדשה: "צבא גדול שיתמקד בחצר האחורית"

אפל / צילום: Shutterstock, Moab Republic

כולם מסתכלים על אנבידיה אבל ההזדמנות עשויה בכלל להסתתר במניה אחרת

מנהל קרנות הגידור שחזה את משבר הסאב-פריים טוען כי אפל תהיה ענקית הטכנולוגיה שתניב את הרווחים הגבוהים ביותר מתחום הבינה המלאכותית ● מדובר בחדשות טובות עבור יצרנית האייפונים שמנייתה הציגה ביצועים חלשים מתחילת השנה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

בית המשפט הכריע: למי מהשכנים באמת שייך הגג?

העליון הסדיר את הסוגיה הנוגעת לאופן שבו יש להתחשב בתשלומי משכנתה לאחר הפרידה ● בית המשפט לענייני משפחה קבע בהחלטה עקרונית כי יש לפרסם פסקי דין והחלטות בתחום המשפחה ככלל ● וגם: 48 בעלי דירות מול 3 בעלי פנטהאוזים - מי ניצח בבית המשפט?

צילומים: AP (HENRY NICHOLLS, Kin Cheung), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אוקראינה תורשה לפגוע באדמת רוסיה ומה קורה כשנשיא ממנה שופטים

רישי סונאק מקווה להיאחז בשלטון עם קצת הנדסה של לוח השנה: בחירות באמצע הקיץ ● "התינוק הרע" גוזל מזון ממיליוני אפריקאים ● המערב עשוי לשנות את דעתו: אוקראינה תוכל לשגר טילים לתוך רוסיה ● ביידן מינה 200 שופטים שמאליים ● מורידים מחירים של 5,000 מוצרים באמריקה ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אמיר ירון. צילום: איל יצהר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל עמוק בבוץ: מה יקרה ביום שני הקרוב?

האינפלציה הגואה לא מאפשרת לבנק ישראל להוריד את הריבית, אך כנגדה עומדת האטה בצמיחה ● הגירעון המאמיר, פרמיית הסיכון מהווים מכשול עבור מתווה ההקלות של הבנק ● שפריר מפועלים: העתיד תלוי בתמונה הגיאופוליטית

סטיבן שוורצמן, מנכ''ל בלקסטון / צילום: Associated Press, Richard Drew

אחד המנכ"לים המשפיעים בוול סטריט הודיע: חוזר לתמוך בטראמפ לנשיאות

סטיבן שוורצמן מנכ"ל בלקסטון ואחד האנשים העשירים בעולם צפוי לחזור ולתמוך בטראמפ, כך על פי דיווחים בארה״ב. ברקע, מדיניותו של ביידן בנושאים שונים ועליית האנטישמיות

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי ממ"ד ובלי מעלית: בכמה נמכרה דירת 3 חדרים בבאר שבע?

בשכונה ב' בבאר שבע, בבניין ישן נמכרה דירת 3 חדרים, 71 מ"ר ב־700 אלף שקל ● הקונים הם זוג צעיר ללא ילדים שקנה את הדירה למגורים ● דירת 3 חדרים במודיעין, שהייתה על המדף 3 חודשים נמכרה ב-2 מיליון שקל ●  ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

סם אלטמן וסקרלט גוהנסון / צילומים: AP

על הקלות שבה OpenAI לקחה לסקרלט ג'והנסן את הקול

השקת ChatGPT 4o של OpenAI בשבוע שעבר מזמינה מבט מחודש באחד הסרטים הטובים של המאה ה-21 ● כשבוע אחרי ההשקה הודיעו  OpenAI על החלפת הקול שנבחר לעוזרת הקולית ● הסיבה: השחקנית סקרלט ג'והנסן שלחה לחברה התראה משפטית המורה להחליף מיד את הקול של המערכת, שהיה דומה באופן מחשיד לקולה בסרט HER של ספייק ג'ונז מ-2013

מטולה / צילום: אלה לוי וינריב

שני טילי נ"ט פגעו בשני בתים במטולה, נזק רב במקום

צה"ל חיסל את סגן מפקד הביטחון הלאומי של חמאס בעזה ● דיווח: קצין סורי המקורב לחיזבאללה חוסל בפיצוץ מכונית בדמשק ● בית הדין בהאג הוציא צווים לעצירת הלחימה ברפיח • דקות אחרי החלטת בית הדין בהאג: חיל האוויר תקף ברפיח • שני רימונים הושלכו לחצר שגרירות ישראל בבלגיה, אין נפגעים ● עדכונים שוטפים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

איך נקרא הסרט החדש של ג'רי סיינפלד ובאיזה מאכל הוא עוסק?

איפה נשבר השבוע שיא עולמי במספר בעיטות בדו קרב פנדלים בכדורגל, איזו עיר זכתה לכינוי "עיר הקורנפלקס"  ועל מי נכתב השיר American pie? ● הטריוויה השבועית

NIO EL7 / צילום: יח''צ

אם אתם מוכנים לשלם יותר מחצי מיליון שקל על חשמלית סינית, זו כנראה המכונית שאתם צריכים

ל-EL7 של NIO הסינית יש מחיר שאפתני, אבל היא מציעה ממדים מכובדים, תא מרווח, חבילת ביצועים, אבזור וטכנולוגיה - שעליה גובים המתחרים האירופים עשרות אחוזים יותר

הריקשות מובילות מהפכה חשמלית בהודו / צילום: Shutterstock

בעלות של אלפי שקלים בודדים: הכירו את המהפכה החדשה של הודו

סובסידיות לתחבורה נקייה, צניחה בעלויות הסוללות וכניסת טכנולוגיות מסין הצמיחו בשנים האחרונות תעשיית רכב חשמלי בהודו ● אלא שבמקום מכוניות, מאות יצרנים מקומיים מוכרים בכל חודש עשרות אלפי ריקשות חשמליות שגודשות את הכבישים, מקטינות את הזיהום ומגדילות את הזדמנויות הפרנסה

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

לנהל 40 מיליארד שקל בשנה? למירי רגב אסור להישאר בתפקיד אפילו עוד יום אחד

תחקיר "המקור" ששודר בערוץ 13 חשף עד כמה שיקולים פוליטיים צרים מושרשים עמוק בתוך התנהלותה המקצועית של השרה רגב ● רגב ואנשיה משתמשים בתקציב המדינה כדי לשמר את כוחה בליכוד, על חשבון קידום פרויקטים לרווחת הציבור - והיא איבדה כל לגיטימציה ציבורית לכהן כשרת תחבורה

ביל גייטס / צילום: Shutterstock

ביל גייטס: חבל שלא למדתי את הלקח הזה מוורן באפט מוקדם יותר

מנכ"ל מיקרוסופט לשעבר פרסם פוסט ובו גילה שהיה שמח ללמוד מהמשקיע האגדי כיצד לנהל אחרת את היומן שלו

מהמנכ''לים שפרשו / צילומים: איל יצהר, שלומי יוסף, רמי זרנגר, יונתן בלום, יוסי זמיר, ענבל מרמרי, עידן גרוס, קרן בן ציון, גבע טלמור, שרפן לופו, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

53 מנכ"לים עזבו את תפקידם מאז החלה המלחמה. השאלה היא למה

קושי לגייס משקיעים, לחץ גובר והזדמנויות חיצוניות: בשמונה חודשי המלחמה 10% ממנכ"לי חברות בבורסה המקומית עזבו בזה אחר זה את תפקידם ● התופעה, שחוצה ענפי מסחר - החל מנדל"ן, דרך תעשייה ועד תחום הקנאביס - אפילו התפשטה לחברות ישראליות שנסחרות מעבר לים ● מדוע זה קורה דווקא עכשיו ואיך אפשר להסביר את התופעה?

מושב הבונים / צילום: שלומי יוסף

במושב היוקרתי מול הים והכרמל המחירים במכרז דווקא ירדו

מגרש של חצי דונם במושב הבונים נמכר ב־3.76 מיליון שקל, נמוך מההצעות במכרזים קודמים ● מדובר בקרקעות נדירות בחוף הכרמל, שמחלקן הגדול אף נשקף נוף לים, ולכן המכרז עורר רעש גדול