גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

BDI: משרד עו"ד ניר כהן-לשם - משרד הבוטיק הכי טוב

BDI סקרה ודירגה את משרדי הבוטיק הטובים בישראל ■ במקום הראשון: משרד ניר כהן ■ שני מומחי מס, זיו שרון ואודי ברזלי, קוטפים את המקום השני והשלישי

בכל פעם שבה מתפרסם דירוג של משרדי עורכי הדין המדרג אותם על-פי גודלם ומספר העובדים בהם, להבדיל מדירוגם על-פי תחומי התמחות ואיכות, מרחפת באוויר האמירה "הגודל לא קובע".

חברת המידע העסקי BDI לקחה השנה את האמירה הזאת צעד נוסף קדימה והשיקה דירוג חדש של 40 משרדי עורכי דין הקטנים והאיכותיים בישראל - משרדי "בוטיק", המונים עד 10 עורכי דין בלבד.

הדירוג החדש מתפרסם במסגרת דירוגי BDI-CODE, הכוללים גם את הדירוג השנתי של 100 משרדי עורכי הדין המובילים בארץ, והוא נעשה על-פי מאפייני מדד BDI, ומשקלל, בין השאר, את חוסנו הכלכלי של המשרד ושל לקוחותיו וכן סקר שנערך בקרב עורכי דין.

בדירוג הזה לא נמצא משרדים של one-stop-shop או משרדי ענק (במונחים ישראליים) וגם לא משרדים בינוניים, אלא משרדים קטנים שמצליחים להשאיר את חותמם בשוק ולהתחמק משיגעון הצמיחה והמיזוגים שהשתלט על משרדי עורכי הדין בשנים האחרונות.

את הרשימה מוביל משרד ניר כהן-לשם, מהמובילים בתחום הליטיגציה המסחרית, דיני חברות וניירות ערך, תביעות ייצוגיות, בנקאות והגבלים עסקיים. את המשרד הקימו ב-1994 עו"ד ניר כהן, שהיה עד אז שותף במשרד ש. הורוביץ, ועו"ד דוד לשם, שעבד אף הוא במשרד הורוביץ, לאחר שסיים את עבודתו כעוזר משפטי של נשיא בית המשפט העליון דאז, מאיר שמגר.

במקום השני בדירוג מדורג משרדו החדש יחסית של עו"ד זיו שרון, מעורכי הדין הבולטים בישראל בתחום המיסוי. שרון ייסד את משרדו הפרטי ב-2010, לאחר 17 שנים כעורך דין וכשותף מוביל במשרד אבי אלתר, והוא תפס מהר מאוד מקום של כבוד בכל דירוגי משרדי עורכי הדין בתחום המיסוי.

במקום השלישי בדירוג משרדי הבוטיק מככב בוטיק המס של עו"ד רו"ח אודי ברזלי, שכיהן בעבר כסגן-נציב מס הכנסה. במקום הרביעי ממוקם משרד ענת בירן. עו"ד בירן, מפורשי משרד יגנס-טויסטר-בירן, שהתפרק בהסכמה בראשית 2010, מתמחה בתכנון ובנייה, במקרקעין ובדיני רשויות מקומיות.

את החמישייה הראשונה חותם בדירוג משרד פרופ' ביין ושות'. פרופ' דן ביין, שכיהן כסגן נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה עד לפרישתו בסוף 2002, הוא אחד משופטי המיסוי הבולטים בארץ.

את החמישייה השנייה פותח במקום השישי משרד ברון. אחריו, במקום השביעי ממוקם משרד זאב שרף.

את 3 המקומות האחרונים בעשירייה הראשונה סוגרים 3 משרדים מובילים בתחום עבירות הצווארון הלבן: במקום השמיני משרד אדרת-שמחוני; בתשיעי, משרדו של שר המשפטים לשעבר, פרופ' דוד ליבאי, משרד ליבאי-מן; ואת העשירייה חותם משרדם של עורכי הדין דן שינמן, נווית נגב ואיריס סבג-ניב, משרד שינמן-נגב-ניב.

בעשירייה השנייה מדורגים משרדי בוטיק מוכרים נוספים, בהם משרד חיים קוסובסקי-שחור, דן עופר; חיים ברנזון וזליגסון-גבריאלי; ר. שבולת; בעז בן-צור; לוי טילר; יהודה רסלר; וחיים זליכוב. את העשירייה השנייה חותם משרד הנדל"ן של מרים דונין (שוב).

חלופה טובה ואף מועדפת

לדברי מנכ"לית משותפת בחברת המידע העסקי BDI, תהילה ינאי, "בתחומי משפט רבים בישראל, משרדי הבוטיק המעסיקים עד 10 עורכי דין מהווים חלופה טובה, ולעיתים אף מועדפת, על הלקוחות. יש תחומים שבהם מומחיותו וניסיונו של השותף או השותפים הבכירים, והעובדה שהוא יהיה בוודאות מעורב בתיק, ומטפל בתיק באופן אישי, ובפרט כשמדובר בתחום התמחות ספציפי, עדיפים על משרד גדול שבו השותפים הבכירים באופן טבעי, לא בהכרח מטפלים בנושא באופן אישי. לכן, ישנם משרדים קטנים שזוכים להערכה מצד עמיתיהם למקצוע ומצליחים לגייס לקוחות איכותיים למרות שאינם מעסיקים יותר מעשרה עורכי דין".

פילוח המדורגים בדירוג החדש - משרדי בוטיק המעסיקים עד 10 עורכי דין - מעלה עוד כי 20% מהמשרדים ברשימת 40 המובילים מתמחים בנדל"ן ובתכנון ובנייה; 15% מהמשרדים מתמחים במסים; 12.5% מתמחים בפירוק ובכינוס נכסים; 10% מתמחים בליטיגציה מסחרית; ו-10% מתמחים בעבירות צווארון לבן. השאר מתרכזים בתחומי עבודה, ביטוח, אגודות שיתופיות, משפט מנהלי, היי-טק, קניין רוחני וגבייה משפטית.

התוצאות מתיישבות עם המגמות השולטות בשוק, שלפיהן בתחומי נישה מיוחדים - בהם מסים, פירוק וכינוס נכסים ועבירות צווארון לבן - מעדיפים מייסדי המשרד לשמור על משרדם קטן ואינטימי יחסית, ולא לצמוח לממדי ענק. שיקול משמעותי בבחירה זו הוא בין היתר העובדה שלקוחות שמגיעים למשרדים אלו פונים אל השותף המוביל במיוחד, ומבקשים את שירותיו, ולא את שירות עורכי הדין העובדים תחתיו.

עוד נתון מעניין העולה מהדירוג - והמעודד בעיקר עבור עורכי דין צעירים השואפים להיות עצמאים ביום מן הימים - הוא שאחד מתוך 8 משרדים בדירוג החדש הוא משרד צעיר, עם ותק של פחות מ-3 שנים בשוק.

עם זאת, יצוין כי את רוב המשרדים הללו מובילים יוצאי משרדים ותיקים, בעלי ותק ושם משמעותיים בשוק עריכת הדין. עם המשרדים "החדשים" נמנים למשל משרדיהם של זיו שרון ובעז בן-צור. זאת, לעומת אחד מתוך ארבעה משרדים שנוסד לפני יותר מ-50 שנה, כגון משרדי אברהם נאמן, ליבאי-מן ויהודה רסלר.

ממצא מעניין נוסף הוא הנתון שלפיו בראש כ-18% מהמשרדים בדירוג זה עומדות עורכות דין. עם המשרדים הללו נמנים משרדיהן של ענת בירן, רינה שבולת, מרים דונין (שוב), לוי טילר ויעל דולב.

מהנתונים שנאספו בחברת המידע העסקי BDI עולה כי שיעור הנשים העומדות בראש המשרדים הקטנים, גבוה יחסית לשיעור המשרדים הגדולים שבראשן עומדות נשים - העומד על 13%.

דירוג המשרדים

עוד כתבות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר מחר

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת