גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מחירי הדירות עלו ב-200% משנת 2006 ויכול להיות שיירדו"

משה ישעיהו, מבעלי חברת שבת משה נכסים, אמר את הדברים במסגרת השקת מגדל המשרדים שהחברה בונה בהשקעה של 400 מיליון שקל במתחם יצחק שדה (חסן ערפה) בת"א ■ ‏המחיר לרכישת משרדים במגדל יהיה החל מ-9,700 שקל למ"ר

‏"משנת 2006 ו-2009 מחירי הדירות עלו ב-200% ומחירי המשרדים נשארו אותו הדבר. הפער הזה הוא לא הגיוני והוא חייב להצטמצם. יכול להיות שמחירי המגורים יירדו אבל מחירי המשרדים יעלו", כך אמר היום משה ישעיהו, מבעלי חברת שבת משה נכסים, שהשיקה היום את שיווק מגדל המשרדים שהיא בונה בהשקעה של 400 מיליון שקל במתחם יצחק שדה (חסן ערפה) בת"א.

‏מגדל המשרדים, שייקרא "שבת משה", יתנשא לגובה של 31 קומות משרדים ומסחר על פני 35 אלף מ"ר עילי ו-16 אלף מ"ר תת-קרקעי. מתחם חסן ערפה משתרע על פני כ-81 דונם בין הרחובות יצחק שדה, דרך בגין, המסגר ודוד חכמי. המתחם כולו מתוכנן לכלול 14 מגדלים ופארק בן כ-20 דונם.

‏חלק מהקרקעות במתחם חסן ערפה מוחזקות על ידי משפחת נזריאן, חברת באוהאוס וחברת רובינשטיין, ואלה מאפשרות בניית ארבעה מגדלי משרדים ומגורים בני 18-26 שקומות.

‏חברת שבת משה נכסים שבבעלות משה ישעיהו, אייל אפלבאום והיהלומן אברהם נמדר, מחזיקה בשני מגרשים במתחם חסן ערפה, האחד בן 4 דונם ועליו יוקם מגדל המשרדים, והשני בן 3 דונם, עליו ייבנה מגדל מגורים בשטח 21.5 אלף מ"ר.

‏לדברי ישעיהו, "בליבו של מתחם חסן ערפה תהיה ריאה ירוקה בת כ-20 דונם, עם פיאצה של מסעדות ובתי קפה, אותה יקיפו 14 מגדלים של משרדים ומגורים. המגרש שלנו במתחם הוא מגרש פינתי, בין הרחובות יצחק שדה והמסגר. זהו מגרש נקי וזמין ואנחנו היחידים שיש להם היתר".

‏חברת שבת משה רכשה את המגרש ב-2007 מ-28 בעלי קרקע שונים. את המגרש השני, המיועד למגורים, סיימה החברת לרכוש בדצמבר 2011 מ-36 בעלי קרקע.

‏את מגדל המשרדים תכנן האדריכל יוסי סיון ממשרד האדריכלים יסקי-מור-סיון. החברה יוצאת במכירת פריסייל של 14 קומות בשטח כולל של 16 אלף מ"ר מתוך כל המגדל, מקומה 3 ועד קומה 16, בדרך של קבוצת רכישה. זאת, למרות שהקרקע היא כבר בבעלות החברה. את ארגון קבוצת הרכישה תבצע חברת שבת משה יחד עם חברת סוטרה.

‏המחיר לרכישת משרדים במגדל יהיה החל מ-9,700 שקל למ"ר. יתר הקומות במגדל ישווקו להשכרה. ישעיהו ציין שלא ניתן כרגע לצפות את דמי השכירות, למרות שהיום דמי השכירות המקובלים בת"א הם 80 עד 120 שקל למ"ר.

‏עבודות הבנייה צפויות להתחיל עוד ארבעה חודשים ואכלוס המגדל צפוי תוך שנתיים וחצי עד שלוש. כעת מנהלת החברה מגעים למכירת שטחים במגדל לחברות בנקאיות, חברות משוק ההון, משרדי עורכי דין ומשקיעים.

‏שטחה של קומת משרדים במגדל הוא 1,182 מ"ר. קומת הקרקע ושתי קומות המסד שמעליה ישמשו למסחר. במגרש השני של החברה, המיועד למגורים, יש כעת זכויות ל-11.5 אלף מ"ר למגורים בתוכנית המאושרת, אולם החברה עובדת מול עיריית ת"א כדי להמיר שטח נוסף בתוכנית ממשרדים למגורים ובכך להגיע ל-21.5 אלף מ"ר למגורים.

‏‏"בניין המגורים מתוכנן כבניין בר השגה. יהיו בו דירות בשטח 65 מ"ר", הסביר ישעיהו, "והכוונה היא לא לעבור את ה-2 מיליון שקל לדירה. בבניין הזה יוכלו לגור לא רק מי שיחפשו דיור יוקרתי, אלא גם דיור זמין".

‏לדברי האדריכל יוסי סיון, "הציר של מתחם יצחק שדה הוא אחד הצירים העסקיים החזקים בת"א והוא רק הולך ומתחזק. הוא צומת של דרכים ראשיות בעיר ויעברו בו שני קווים של הרכבת הקלה - האדום והירוק. זה לא רק בניין - מתחם יצחק שדה יהיה ממש קמפוס סביב כיכר מאוד גדולה, עם בתי קפה, מסעדות ומסחר, והאזור יהיה חי ותוסס כל היום. זו תהיה שכונת עסקים".

יצויין שבחודש שעבר, השיקה חברה בבעלות חני הורביץ את שיווקו של מגדל המשרדים NOF תל-אביב, גם הוא במתחם חסן ערפה, זאת תמורת 8,990 שקל למ"ר.

‏כשנשאל האם נכון בימנו להשקיע בבניית משרדים בת"א כשכבר יש תוכניות רבות למגדלים, לצד שטחי משרדים קיימים, השיב ישעיהו: "מתחם חסן ערפה הוא המתחם האחרון בת"א ויש נהירה חזרה לתוך העיר. לפני 10 שנים היתה הגירה שלילית של מגורים ועסקים אבל ב-6-7 השנים האחרונות התמונה התהפכה משמעותית, החל מצעירים, אבל גם המבוגרים והמשפחות חוזרים לעיר. גם המשרדים רוצים לחזור לתוך ת"א, כי תחבורתית, אם אתה כבר גר בת"א, אין סיבה ללכת לעבוד בפ"ת, רמת גן ובני ברק. יש היום תב"עות (תוכניות בניין עיר) מעורבות, שבהן בנייני משרדים רבים הופכים בחלקם למגורים ולמלונאות - כמו במתחם מנשיה, אז כל המשרדים שמתפנים משם יחפשו מקום חלופי בת"א. משרדים זה העסק היחיד שעדיין נותן לך 8%-10% תשואה".

‏נמדר ציין כי "צריך להסתכל על התמונה בראייה של שנים ולא בראייה של חודשים. בהסתכלות קדימה יש צורך אמיתי במאות אלפי המ"ר המתוכננים של משרדים, כך שאני לא מודאג. נכון שיש הרבה הוצאות פיננסיות בדרך, אבל צורך יש. הכלכלה שלנו הוכיחה שהיא איתנה וממשיכה לגדול".

‏על הליווי המשפטי אחראים עו"ד אמיר חן ממשרד פישר בכר חן, עו"ד רונן כהן ועו"ד צחי הרמן.

עוד כתבות

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד מחר את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר מחר ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היסטוריה מחר בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף מחר לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו עפ"י החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים ולקריפטוגרפיה

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר