גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניתוח "גלובס": מי ירוויח ממכירת פרטנר?

(עדכון) - אילן בן-דב וראשי האצ'יסון מנהלים מו"מ קדחתני לסיכום העסקה, ו"גלובס" מנתח מה צפוי ביום שאחרי במקרה שהעסקה תיחתם ■ בן-דב יחזור לגודל "טבעי", לוקסי עשה עסקה מצוינת כשרכש אג"ח סאני

בדומה לאתמול, גם הבוקר (ב') פרסמו סאני וסקיילקס , החברות באמצעותן שולט אילן בן דב בפרטנר , הודעה לגבי משא-ומתן המתנהל להעברת השליטה בסקיילקס ובחברה-הבת פרטנר לידי בעלת השליטה הקודמת בחברת הסלולר, האצ'יסון מהונג-קונג. הצדדים לעסקה שוהים בהונג-קונג ועדיין מגבשים את פרטי ההסכם.

בדומה להודעה אתמול, לא נמסר מתווה מפורט לעסקה, כך שהבורסה המשיכה להשעות את המסחר בכל ניירות הערך של שתי החברות.

פרטים מדויקים על עקרונות העסקה ואופן ביצועה כאמור לא פורסמו, אך הובהר כי "המתווה המתגבש יכלול על-פי המתוכנן הצעות רכש לאג"ח סקיילקס וסאני, וכן מכירת מניות סאני בסקיילקס לקבוצת האצ'יסון. על-פי ההערכות בשוק, האצ'יסון תרכוש את רוב מניותיה של סאני בחברה הבת סקיילקס (מחזיקה כ-79%) תמורת 100-125 מיליון דולר, כך שלאחר העסקה תישאר סאני עם החזקה פיננסית של אחוזים בודדים בסקיילקס. כמו כן, נראה כי הצעת הרכש למחזיקי האג"ח תגלם "תספורת" של עשרות אחוזים ביחס לחוב המתואם, אך במחיר גבוה משמעותית מהמחיר בו הן נסחרות.

בכסף שתקבל, תשתמש סאני לרכישת פעילות היבוא של מכשירי סמסונג מידיה של סקיילקס, וזו תהפוך להיות פעילותה העיקרית. ביתרת הכסף תשתמש סאני על מנת לפרוע את תשלומי החוב למחזיקי האג"ח שלה, בין היתר באמצעות הצעת רכש לאיגרות.

האצ'יסון כאמור תהפוך לבעלת השליטה בסקיילקס, אשר הנכס העיקרי שלה יהיו מניות השליטה בפרטנר (44.5%), וכפי הנראה תדחה את פירעון החוב של הלוואת המוכר שהעניקה לה, כך שעומס פירעונות החוב של סקיילקס יוקל, וזאת במקביל להצעת רכש לחלק מהאג"ח של החברה.

שתי החברות דיווחו כאמור כי הן מעריכות שההסכם עם האצ'יסון ייחתם בשעות הקרובות, אולם עד לסיום המסחר בבורסה לא פורסמה הודעה על חתימת הסכם בין הצדדים או פרטיו. בהתבסס על המתווה המשוער הנוכחי, "גלובס" מציג את מצבם של כל הצדדים בהסכם, באם אכן יחתום בן דב על העסקה עם האצ'יסון.

אילן בן דב: מאבד את פרטנר, וחוזר "לגודל טבעי"

מצב נוכחי: לאחר קריסת הפירמידה שבנה מעל חברת התקשורת פרטנר, מסתכם שווי ההחזקה של אילן בן דב בחברת סאני ב-72 מיליון שקל בלבד. זאת, ביחס לשווי של 700 מיליון שקל שהקנה השוק למניות השליטה בסאני לפני שנתיים בלבד. נכון להיום משלם בן דב בגדול על העסקה הממנופת לרכישת פרטנר, שבדיעבד היתה גדולה בכמה מספרים על מידותיו. בן דב הוא המפסיד הגדול מאותה רכישה, בה נרשם הפסד "על הנייר" של כ-1.8 מיליארד שקל.

הקריסה במניית סאני היא פועל יוצא של עודף התחייבויות ביחס לשווי הנכסים וקופת מזומנים מרוקנת, ולכן במקרה שבן דב לא יזרים לחברה הון נוסף (שכלל לא בטוח כי יש לו) כדי שתוכל לפרוע את חובותיה, הוא עשוי לאבד את השליטה בסאני במסגרת הסדר חוב. זאת, כאשר למחזיקי האג"ח יש כיום עילה לפירעון מיידי של מלוא החוב כלפיהם, בשל ירידת שווי הבטוחות שבידיהם. בזרוע הפעילות השנייה שלו - חברת ההשקעות הכושלת טאו, מנסה בן דב למשוך זמן וטרם השלים את הסדר החוב עם מחזיקי האג"ח, להם חייבת החברה מעל 300 מיליון שקל.

מצב לאחר העסקה: העסקה עם האצ'יסון תשאיר את בן דב בעל השליטה בסאני (73%), שללא החזקה בפרטנר תתמקד ביבוא מכשירי סמסונג, פעילות שתעבור לשליטתה. המזומן שיישאר בחברה לאחר רכישת פעילות זו מידי סקיילקס, והתזרים שהיא צפויה לספק בעתיד, צפויים להספיק לפירעון חובה של סאני למחזיקי האג"ח. כלומר, לאחר מכן יוכל בן דב להשתמש בחברה זו כפלטפורמה לעסקאות עתידיות, ואולי לשלב אותה כחלק מהסדר החוב בטאו, מהלך אותו ניסה לבצע אך הפך ללא-רלוונטי לנוכח ירידת שווי מניות סאני.

שורה תחתונה: אם העסקה אכן תיסגר, היא תהיה הרע במיעוטו עבור בן דב. הוא יחזור ל"גודל טבעי" ויישאר עם פעילותו המסורתית. אלא שבניגוד לעבר, אז נחשב לאחד מאנשי העסקים הנזילים במשק, יצטרך בן דב להתמקד בהחזרת חובות בשנים הקרובות.

אג"ח סקיילקס: מקבלים בעל בית חדש עם כיסים עמוקים

מצב נוכחי: גם מחזיקי האג"ח של סקיילקס צפויים לשפר את מצבם עם השלמת העברת השליטה בחברה לידי האצ'יסון, הגם שהם צפויים ל"תספורת" מסוימת של החוב. נכון להיום היקף החוב הפיננסי של סקיילקס מסתכם ב-2.9 מיליארד שקל - מהם 300 מיליון דולר להאצ'יסון (כ-1.17 מיליארד שקל) בגין "הלוואת מוכר" שהעמידה לה האחרונה; והיתרה, למחזיקי האג"ח.

לסקיילקס שני סוגים של איגרות חוב: אג"ח שלהן משועבדות מניות פרטנר, ואג"ח ללא שעבודים. היקף האג"ח מהסוג הראשון מסתכם בכ-1.35 מיליארד שקל, והן נסחרות במחיר של 49-72 אגורות המשקף תשואה של 26%-79%; זאת בעוד האג"ח הלא משועבדות בהיקף של כ-400 מיליון שקל, נסחרות בתשואת של 38%-53%.

בצד הנכסים, לסקיילקס יש כיום מניות פרטנר ששווי השוק שלהן מסתכם בכ-1.3 מיליארד שקל (לאחר העלייה החדה היום), ופעילות יבוא של סמסונג, אשר מוערכת בשוק ביותר מ-600 מיליון שקל. בנוסף, נכון לסוף חודש מארס היו בקופת החברה מזומנים בהיקף של 430 מיליון שקל. בשנה הקרובה צריכה סקיילקס לפרוע כ-650 מיליון שקל, חלקו כבר בחודש הקרוב.

מצב לאחר העסקה: השליטה בסקיילקס תעבור לידיה של האצ'יסון - בעל בית שמבין בשוק הסלולר, ואשר מצויד בכיס עמוק בהרבה מזה של הבעלים הנוכחי.

בד בבד אמורה פעילות היבוא של מכשירי סמסונג להימכר לחברה-האם סאני. בין אם פעילות זו תימכר בחלקה או במלואה, קופת המזומנים של סקיילקס תתמלא במאות מיליוני שקלים ותוכל לשרת את החוב לשנה הקרובה. הדיבידנדים שיתקבלו מפרטנר בעתיד, גם אם יהיו קטנים יותר, יוכלו לשרת את יתרת החוב. החוב הגדול של סקיילקס להאצ'יסון, שאמור להיפרע באפריל 2014, יהפוך להלוואת בעלים ויוחזר כפי הנראה רק לאחר שחלק גדול מהאג"ח ייפרע.

שורה תחתונה: סקיילקס מקבלת בעל שליטה מנוסה, בעל כיסים עמוקים והזרמת הון משמעותית, ואלו צפויים לשדרג את יכולת החזר חוב האג"ח של החברה במידה משמעותית.

אג"ח סאני: לוקסי עשה עסקה מצוינת, המוסדיים הרבה פחות

מצב נוכחי: רוכשי אג"ח סאני בשבועות האחרונים - ובראשם איש העסקים יעקב (לוקסי) לוקסנבורג, שרכש באחרונה אג"ח בגובה 35 מיליון שקל - עשויים להיות המרוויחים הגדולים מהעברת השליטה בפרטנר לידי האצ'יסון ולרשום תשואה של עשרות ואולי מאות אחוזים על השקעתם. מולם נמצאים גופים מוסדיים ש"זרקו" את האג"ח בתקופה האחרונה ומסתמנים כמפסידים הגדולים.

סאני, החברה האם של סקיילקס (בעלת השליטה בפרטנר), חייבת כ-238 מיליון שקל למחזיקי האג"ח. הבטוחה היחידה לחוב היא מניות סקיילקס, שלאחר הירידה החדה בחודש מאי ערכן מסתכם בכ-155 מיליון שקל - 65% משווי החוב. בהתאם לכך, נסחרות האג"ח במחירים של 32-36 אג', המשקפים תשואה תלת ספרתית של 109%-138%.

תשלום הקרן הבא שצריכה סאני לפרוע למחזיקי האג"ח קבוע לינואר 2013, וצפוי לעמוד על כ-69 מיליון שקל. נוכח כך שדיבידנד מסקיילקס לא צפוי להתקבל וכי בקופת החברה אין מזומנים על מנת לפרוע את התשלום, עומדים מחזיקי האג"ח מול שוקת שבורה. ביכולתם להעמיד את החוב לפירעון מיידי, אך ספק אם יבחרו באופציה זו על רקע חובותיה של החברה הבת סקיילקס, אשר עולים על ערך נכסיה.

מצב לאחר העסקה: סאני מחזיקה היום ב-79% ממניות סקיילקס. במסגרת העסקה עם האצ'יסון היא צפויה למכור כמעט את כל החזקותיה תמורת 125-100 מיליון דולר. כסף זה ישמש אותה לרכישת פעילות יבוא מכשירי הסלולר של סמסונג מידי סקיילקס, ולרכישת חלק מהאג"ח שהנפיקה (במחיר הגבוה משמעותית ממחיר השוק).

עם השלמת העסקה תחזיק סאני בנכס שהרוויח בממוצע בשנים האחרונות כ-70 מיליון שקל לשנה, ובשנים טובות אף יותר מכך. בהנחה שהפעילות של סמסונג תמשיך להתנהל כסדרה גם בשנים הבאות, אמור להיות לסאני מקור תזרימי אשר יוכל לשרת את יתרת החוב למחזיקי האג"ח.

שורה תחתונה: מכירת השליטה בסקיילקס להאצ'יסון משפרת את מצב מחזיקי האג"ח של סאני ללא היכר. הם יקבלו נכס מניב עם מוניטין, כך שיבטיח את התשלום של רוב החוב, ואולי אף את כולו.

האצ'יסון: משקיעה כסף טוב אחרי שהלוותה כסף רע

מצב נוכחי: עם מכירת פרטנר ב-2009 (שהניבה לה רווח של מעל מיליארד דולר) העמידה האצ'יסון מהונג-קונג לסקיילקס של אילן בן דב הלוואת מוכר בהיקף של כ-300 מיליון דולר למימון חלק מהרכישה. הבטוחה היחידה שיש ברשותה כיום להלוואה זו, היא 12% מהון המניות של פרטנר, בשווי נוכחי של כ-360 מיליון שקל (92 מיליון דולר).

מבט על המאזן הנוכחי של סקיילקס, לצד העצירה בזרם הדיבידנדים שהייתה צפויה לקבל מפרטנר, גרם להאצ'יסון להבין שבאפריל 2014 - המועד שבו סקיילקס אמורה לפרוע את חובה, לא יהיו בקופתה מזומנים לעשות כן.

לכן, עם הגיע מועד פירעון ההלוואה, היא תחלט את מניות פרטנר המשועבדות אליה ותמכור אותן בהתאם למחיר שבו ייסחרו. אם להתבסס על המחיר הנוכחי, הרי היא צפויה למחוק יותר משני שלישים מההלוואה שהעמידה, בהיקף של יותר מ-200 מיליון דולר.

מצב לאחר העסקה: בעיניים של האצ'יסון, הסערה האחרונה בשוק התקשורת המקומי שהביאה לצניחה של מניות פרטנר, לצד הבעיות של בעל השליטה הנוכחי בחברה, יצרו הזדמנות לחזור לשלוט בחברה שהיא עדיין אחת משלוש חברות הסלולר הגדולות בישראל, בהשקעה קטנה יחסית.

לגבי המחיר, בהאצי'סון חושבים כנראה כי מדובר במחיר מציאה, ומוכנים להגדיל את החשיפה הנוכחית שלהם לפרטנר (הנושאת כאמור הפסד של כ-200 מיליון דולר) ב-100-125 מיליון דולר נוספים שיושקעו ברכישת השליטה מחדש.

במהלך הזה טמון סיכוי אך גם סיכון. מצד אחד, אם ענף הסלולר נמצא כיום ב"אובר-שוטינג", האצ'יסון רוכשת את השליטה בפרטנר במחיר מציאה, לצד הערכתה כי היא יכולה לשקם את החברה; מהצד האחר, ייתכן שהטלטלה בשוק הסלולר בחודש האחרון הייתה רק הספתח, ובעתיד תימשך הסערה בענף ורווחיותה של פרטנר לא תצליח להתרומם.

שורה תחתונה: האצי'סון מגדילה את ההימור שלה על פרטנר, ומזרימה "כסף טוב אחרי כסף רע", במטרה להציל את ההלוואה שהעמידה לסקיילקס.

חובות האגח

עוד כתבות

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● גיוס של 23 מיליון דולר ל-Restore Medical בתחום אי ספיקת הלב ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"