גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

2017: כ-3 מיליארד סמארטפונים וכמויות עצומות של מידע

הדוח השנתי של אריקסון: תחום הסלולר ממשיך לצמוח בקצב מהיר - ברבעון הראשון של 2012 הצטרפו לא פחות מ-170 מיליון מנויים בעולם ■ מספר המנויים הניידים כיום - 6.2 מיליארד ■ מספר משתמשי הטאבלטים יזנק ל-ל-650 מיליון

דוח התעבורה השנתי של אריקסון מספק הצצה למגמות הצפויות בשוק הסלולרי העולמי. המהפכה הסלולרית רחוקה מלהיות תופעה חדשה, אולם הדוח של אריקסון מספק תחזית מעניינת ביחס להיקף התעבורה. הדוח של אריקסון מסקרן במיוחד, משום שהוא מגיע מחברת התשתיות הגדולה בעולם.

הדוח של אריקסון מוכיח, שוב, כי העולם הולך ונעשה נייד. את המגמה הזו מובילים הווידיאו, השירותים מבוססי הענן והאינטרנט. הניידות משנה את התנהגותם של בני אדם, מציעה להם שירותים חדשים ומאפשרת להם לשפר את חיי היומיום שלהם. כתוצאה מכך, המשתמשים דורשים כיום קישוריות בכל מקום ובכל עת. גישה לאינטרנט הפכה לתנאי הכרחי. הנתון המדהים הוא שעד 2017, 85% מהאוכלוסייה העולם תהנה מכיסוי של רשתות WCDMA/HSPA.

שיעור החדירה העולמי של תקשורת ניידת הגיע ברבעון הראשון של שנת 2012 ל-87%, כאשר מספר המנויים הניידים עומד כיום על 6.2 מיליארד. עם זאת, מספר המנויים האמיתי נמוך בהרבה ומוערך ב-4.2 מיליארד, משום שלמשתמשים רבים יש יותר מאשר קו אחד.

ברבעון הראשון של השנה התווספו כ-170 מיליון מנויים חדשים. כ-40% מהם בהודו ובסין, שהציגו גידול מרשים של 25 מיליון ו-40 מיליון מנויים, בהתאמה. נתון אחר שעולה בסקרמצביע על כך שמספר מנויי הפס הרחב בסלולר זינק בכ-60% בהשוואה לשנת 2011 והגיע ל-1.1 מיליארד.

הסקר מצביע על ההצלחה שלה זוכים מכשירי הסמארטפון - לפי ההערכות של אריקסון, כ-35%-40% מכל הטלפונים הניידים שנמכרו ברבעון הראשון היו טלפונים חכמים, זאת לעומת כ-30% בכל 2011.

הטכנולוגיה שמאפשרת שימוש בטלפונים חכמים קיימת כיום רק ב-10%-15% מהעולם, נתון שמצביע על כך שיש לסמארטפונים מקום נרחב לצמיחה נוספת. המספר הכולל של מנויי סמארטפונים הגיע ל-700 מיליון לערך ב-2011.

טלפון שלם לכפר אחד

הדוח של אריקסון מצביע על עלייה גם במספר המנויים שמחזיקים ברשותם PC ומחשב לוח (טאבלט). הנתון הזה צפוי להמשיך לצמוח בהדרגה מ-200 מיליון אשתקד עד ל-650 מיליון משתמשים בשנת 2017, בדומה למספר המנויים בעלי הפס הרחב.

דאגלס גילסטראפ, סגן נשיא בכיר והמנהל האסטרטגי של אריקסון, אמר בהקשר הזה כי "אנשים מתחברים כיום לאינטרנט כתנאי מוקדם להפעלת כל התקן שהוא. הלך הרוח הזה מביא לגידול הביקוש לפס נייד רחב ולתעבורת נתונים מוגברת. המפעילים מכירים בהזדמנות העסקית הזו ושואפים לאפשר את הצמיחה ולספק חוויית משתמש טובה עם מהירויות נתונים גבוהות".

בניגוד לנורמות המקובלות במערב, הדוח מתאר מצב שבו באזורים מתפתחים ישנם כמה אנשים שעושים שימוש במנוי אחד. בחלק מהמקרים מדובר בטלפון אחד למשפחה שלמה ואפילו במכשיר אחד שמשרת כפר שלם.

נתונים אחרים מצביעים על כך שעד סוף שנת 2017 יהיו בעולם כ-9 מיליארד מנויים ניידים. אריקסון מעריכה שבעולם יהיו כ-5 מיליארד מנויי פס רחב נייד באותו המועד. נתון נוסף מהדוח מצביע כל כך שמספר מנויי הפס הרחב הנייד מתקרב למיליארד והוא צפוי לגדול ל-5 מיליארד עד 2017.

אריקסון התייחסה בדוח שלה לרשתות הדור הרביעי (LTE), שנפרסות בימים אלה בכל העולם. הרשתות הללו צפויות לשמש כמיליארד מנויים עד 2017. כמה מפעילים גדולים בעולם כבר החלו בפריסת רשתות LTE, אך מבחינת הכיסוי, הדרך עוד ארוכה. על-פי הערכות מחודש פברואר, רשתות LTE מספקות כיסוי ל-315 מיליון בני אדם בעולם. תוך 5 שנים, המספר זה צפוי לגדול לכ-50% מהאוכלוסייה.

מערב אירופה, שנחשבת לשוק בוגר, תפגין שיעור צמיחה קטן במספר המנויים בשנים הקרובות. הצמיחה שכן תתרחש באירופה צפויה להגיע מהמספר הגדל של התקנים מחוברים. בימים אלה הולך ופוחת מספר המנויים ברשתות הישנות יותר (GSM/EDGE), כאשר המשתמשים משדרגים את המכשירים שלהם לדגמי HSPA מתקדמים יותר. ב-2017, רשתות LTE צפויות להגיע לשיעור חדירה של 25% מכלל המנויים במערב אירופה.

אריקסון זיהתה כמה מערכות הפעלה לטלפונים חכמים אשר מניעות נפחי תעבורה גבוהים. מכשירים אלה קרויים High Traffic Smartphones (סמארטפונים HT). סמארטפונים HT מוגדרים כקטגוריית 'שמנת' של מכשירי הטלפון (מדובר למשל במכשירי iPhone ובמכשירים מבוססי אנדרואיד).

ההתקנים האלה מחוללים בדרך כלל נפח תעבורה גדול פי 5-10 מאשר התקנים מעוטי תעבורה. על-פי ההערכות, נתח השוק של מכשירי HT הגיע ל-50% בסוף 2011 ועד 2017 יהווה את הרוב המוחלט של המכשירים.

ב-2017, כשליש מבסיס ההתקנות של מחשבים אישיים ניידים צפויים להיות בעלי מנוי G3 או G4. יתרת המנויים ישתמשו בחיבורי Wi-Fi או את'רנט. לחלק מהמחשבים האישיים הניידים עם יכולות G3/G4 אין מנוי סלולרי פעיל.

במקביל, רק מחצית ממחשבי הלוח צפויים להיות עם מודם G4/G3 מובנה. לחלקם לא יהיה מנוי פעיל.

צמיחה של 19% ברבעון

ומה באשר לתחום הצומח של תעבורת הנתונים? היקף המידע שעבר ברשתות הסלולריות כמעט והכפיל את עצמו תוך שנה - בין הרבעון הראשון של 2011 לרבעון הראשון של 2012. שיעור הצמיחה הרבעוני, מהרבעון הרביעי של 2011 לרבעון הראשון של 2012, היה מרשים למדי ועמד על 19%.

תעבורת הנתונים, שכמעט הכפילה את עצמה תוך שנה, צפויה לזנק עד פי חמישה לערך תוך 5 שנים. במקביל, תעבורת הנתונים הניידים בסמארטפונים תגדל בקרוב לפי 20 עד סוף 2017.

התחזית היא שקצב תעבורת הנתונים בהתקנים הניידים יצמח בקצב שנתי מצטבר של כ-60% מ-2011-2017, בעיקר כתוצאה מתעבורת וידיאו. המשמעות - צמיחה של עד פי 15 עד סוף 2017.

עוד כתבות

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס