גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החובות של אריה עובדיה ואבי רויכמן - כ-200 מ' ש'

(עדכון) - אריה עובדיה ואבי רויכמן רוכשים 30% מגרינסטון של לידר ■ יכניסו לתוך החברה קניון מצליח שלהם בוורשה שבפולין ובתמורה יקבלו נתח מקופת המזומנים של גרינסטון - 90 מיליון שקל

חברת לידר השקעות, שבשליטת יורשי דן דוד, רוכשת מהחברה הפרטית דסטיני של אבי רויכמן והכלכלן אריה עובדיה נכס נדל"ן בפולין, בעסקה שצפויה לסייע לדסטיני להקטין את חובותיה. ל"גלובס" נודע כי לדסטיני חוב בנקאי של כ-200 מיליון שקל, שבעקבות פיגור בתשלומו הוא נפרש לפני כשנה לתקופה של תשע שנים.

היום דיווחה החברה הבת של לידר, גרינסטון, כי התקשרה עם דסטיני בהסכם לרכישת הנכס בפולין תמורת סכום כולל של 150 מיליון שקל, רובו בתשלום במזומן (כ-90 מיליון שקל) והיתרה בהקצאת מניות, שיהוו כ-30% מההון של גרינסטון לאחר ההקצאה.

עם השלמת העסקה ימונה אריה עובדיה ליו"ר גרינסטון, ואילו רויכמן יכהן כמנכ"ל משותף של החברה ביחד עם יאיר פודים, לשעבר מבעלי השליטה בלידר (שעברה לשליטת דן דוד המנוח במסגרת הסדר חוב).

במסגרת העסקה המתוכננת, תמכור כאמור דסטיני לגרינסטון נכס מניב הממוקם בוורשה, בירת בפולין, שעליו קיימת הלוואה לבנק זר בגובה 27.5 מיליון אירו. הנכס הוא מרכז מסחרי, המאוכלס בתפוסה של 91%-92%, אשר הניב הכנסות של 3.7 מיליון אירו ב-2011.

בתמורה תעביר גרינסטון לדסטיני תשלום מזומן של 50 מיליון שקל במועד השלמת העסקה, עוד 39 מיליון שקל ב-12 תשלומים רבעוניים, וכן הקצאה של 30% ממניותיה לפי מחיר של 1.15 שקל למניה (ובסך הכול כ-60 מיליון שקל).

פי 2.5 ממחיר השוק

מחיר המניה בהקצאה גבוה פי 2.5 ממחיר השוק, ונקבע בהתבסס על ההון העצמי של גרינסטון (שעמד בסוף הרבעון הראשון על כ-140 מיליון שקל).

עוד נקבע במסגרת ההסכם, הכפוף עדיין להערכות שווי של הנכס ולבדיקת נאותות שתבצע בו גרינסטון, כי לצדדים יוקנו אופציות PUT ו-CALL, שיאפשרו לדסטיני להפוך לבעלת השליטה בגרינסטון בתום שלוש שנים ממועד השלמת העסקה, באמצעות רכישת מניות מידי לידר בסכום של 32-58 מיליון שקל.

עבור גרינסטון, העסקה הנוכחית היא רכישה ראשונה המתבצעת בה מאז עברה השליטה בחברה האם לידר לידי קרן ATE של דן דוד המנוח. צחי אפלויג, יו"ר לידר השקעות והאיש החזק בקבוצה, הסביר היום את הרציונל לעסקה: "זה אולי לא פופולרי להיות בעלים של נכסי נדל"ן במזרח אירופה, אבל הנכס המדובר הוא מניב, בעל שוכרים טובים ולטווח ארוך, ובמדינה שהיא אחת מהמדינות עם הכלכלות הכי חזקות באירופה".

עוד הוסיף אפלויג ואמר, כי "העסקה בנויה באופן כזה שיש 'אפסייד' מעניין, של זכויות בנייה נוספות, וה'דאונסייד' כמעט ולא קיים. זו עסקה טובה, וברוח התקופה היא סולידית ולא ממונפת".

גרינסטון משקיעה כיום בתחום טיהור הפסולת באמצעות החזקה בשלד הבורסאי RVB המחזיק בחברת EER, וכן בבעלותה נכס נדל"ן. אפלויג ציין היום, כי "גרינסטון הולכת להיות חברה שתתעסק בנדל"ן מניב".

גירון נשארה בארץ

הדמות המוכרת בדסטיני היא אריה עובדיה, המחזיק 10% ממניות החברה (רויכמן מחזיק ביתרה) ומשמש כיו"ר החברה (רויכמן כמנכ"ל). עובדיה הוא איש עסקים מקושר במערכת הפיננסית בישראל, שבעבר שימש כחבר במליאת רשות ני"ע, מנכ"ל חברת הסיגריות דובק ויו"ר קבוצת הפניקס. עובדיה נחשב כיום לדירקטור ויועץ מבוקש במגזר העסקי. נוסף לכך הוא מנהל בקרן ההשקעות שמרוק ישראל שבבעלות משפחת דיסני.

באמצעות דסטיני רכשו עובדיה ורויכמן את השליטה בחברת הנדל"ן המניב גירון פיתוח ב-2005. בהמשך נקלעה גירון למשבר בעקבות השקעות שביצעה בחו"ל, וכן במניותיה של החברה הציבורית פולאר השקעות (שבעבר הייתה אף היא חלק מקבוצת לידר השקעות). גירון רכשה ב-2008-2009 כ-30% ממניות פולאר תמורת כ-150 מיליון שקל, במחירים שנקבו שווי של כחצי מיליארד שקל לפולאר.

אלא שהשקעות כושלות שביצעה פולאר, הנמצאת כיום בשליטת זיל פלדמן, בעיקר בנדל"ן בחו"ל, כיווצו את שוויה, והיום היא מנהלת מגעים להסדר חוב עם נושיה. המסחר במניות פולאר הושעה במאי 2011 עקב אי-פרסום הדוחות במועד, וכבר אז עמד שווי ההחזקה של גירון על 25 מיליון שקל - הפסד של יותר מ-100 מיליון שקל "על הנייר".

הפורטפוליו הבעייתי של גירון צומצם בתחילת 2011, כשהחברה העבירה לחברה האם דסטיני את פעילותה בחו"ל ואת ההשקעה במניות פולאר השקעות כדיבידנד בעין. עוד לפני כן, בספטמבר 2010, נמחקו מניות גירון מהמסחר בבורסה, בהצעת רכש שבה שילמו עובדיה ורויכמן 24 מיליון שקל עבור 9.7% ממניות החברה שהוחזקו בידי הציבור.

עוד כתבות

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

מארבעה נשאר אחד: מאבקי הכוחות והכסף הגדול שטלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

ביה"ד קבע: רכיב לא מוצדק יכול להפוך תלוש שכר לפיקטיבי

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: דירה בב"ש נמכרה ב־1.62 מיליון שקל

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

לשכת רה"מ: "השינויים שמבקש חמאס - לא מקובלים על ישראל"

למרות חילוקי הדעות, צוות המו"מ ימריא מחר לקטאר ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד