גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"התחושה היא כאילו משליכים אותי לבור שחור"

סשה דמידוב, שמככב יחד עם דנה מיינרט במחזה "פרימה דונה" המועלה בתיאטרון גשר, אומר בראיון ל"גלובס": "יש לי היכרות עמוקה עם חרדות של שחקנים. אנחנו תמיד מדברים על רצון לאתגר את עצמנו אבל יש בנו פחד גדול משינויים"

"למרות שאני במקצוע רוב חיי, עדיין בכל פעם שאני מתחיל חזרות לתפקיד כל הידע שצברתי נמחק ואין לי מושג איך לגלם את הדמות", כך אומר ישראל (סשה) דמידוב המככב בימים אלה במחזה "פרימה דונה" מאת ג'פרי הטשר בתיאטרון גשר (שגם זכה לעיבוד קולנועי תחת השם "Stage beauty").

דמידוב: "התחושה היא כאילו משליכים אותי לבור שחור, ואני חייב למצוא דרך להיחלץ. אז כן, יש לי היכרות עמוקה עם חרדות של שחקנים. אנחנו תמיד מדברים על רצון לאתגר את עצמנו אבל יש בנו פחד גדול משינויים".

בגיל 55 מחליק דמידוב לשמלה תקופתית ולגרביונים, עוטה איפור נשי כבד ומגלם את נד קניסטון - כוכב תיאטרון באנגליה של המאה ה-17, שבה נאסר על נשים להופיע על במה ואת מקומם מילאו גברים שהתמחו בגילום תפקידיהן. צו של המלך הנהנתן והקפריזי צ'רלס השני (אלון פרידמן), בתמיכת פילגשו נל גווין (אותה מפליאה לגלם רות רסיוק), מאפשר למלבישה בשם מריה לעלות לבמה תחת השם מרגרט יוז. בין לילה היא הופכת לסנסציה, המוני נשים מסתערות על אודישנים, וקניסטון נעזב ונשכח אחרי שאינו מצליח לגלם דמויות גבריות.

את מריה/מרגרט מגלמת דנה מיינרט (27), בוגרת טרייה של סטודיו יורם לוינשטיין, בהופעת בכורה מרהיבה בתיאטרון רפרטוארי. אתגר גדול לכל שחקנית, ועל אחת כמה וכמה מול קליבר כמו דמידוב ותחת שרביט הבימוי של אלכסנדר מורופוב הבולגרי, מהבמאים המובילים באירופה כיום, החוזר לשיתוף פעולה שני עם תיאטרון גשר אחרי "דון ז'ואן".

עיתוי מול גימיק

"לא ידעתי מראש שאגלם את התפקיד", היא אומרת. "ראיתי את 'דון ז'ואן' הרבה לפני שידעתי שאגיע לתיאטרון גשר, וכבר אז חשבתי שזה במאי שארצה לעבוד איתו. מורופוב מנסה שחקנים שונים בדמויות שונות תוך כדי החזרות, ועברתי את רוב התפקידים הנשיים לפני שהודיע לי שאגלם את מרגרט".

חלקים גדולים במחזה נשענים על הכימיה שלך עם סשה דמידוב. עד כמה חששת?

"סשה הוא פרטנר מדהים, עם הבנה מוחלטת לצרכים של העומדים לצידו על במה. בסופו של דבר, החלום הבסיסי של כל שחקן הוא שיגידו לו: 'אני מאמין בך', וגם יש בי משהו ממרגרט כי הגעתי למקצוע עם חלומות גדולים ממקום מרוחק ולא זוהר (מיינרט גדלה ביישוב ניר בנים בדרום, ט.פ). בשנה ג' אצל יורם לוינשטיין גילמתי את רוקסי הארט במחזמר 'שיקגו', גם היא אלמונית משום מקום החולמת להיות כוכבת, אז יש מצב שמשהו שאני מקרינה הופך אותי מתאימה לדמויות האלה. גם לי היו, ומן הסתם יהיו, רגעי משבר שבהם אשאל את עצמי אם אני באמת טובה במה שבחרתי לעשות או שהיה לי מזל, עיתוי או גימיק".

כמו סצנת העירום במחזה?

"סצנות חושפניות היו לי כבר בשתי סדרות טלוויזיה ('2.3 בשבוע' ו'תא גורודין', ט.פ), אז כן, יוצא שבכל פרויקט הורדתי בגדים וזה לא נהיה קל יותר. אם זה רלבנטי לעלילה ונעשה בטוב טעם אלך על זה, אבל בהחלט יש התלבטות בכל פעם מחדש".

דמידוב: "עבדתי עם מורופוב ב'דון ז'ואן' וזה לא היה קל יותר איתו בפעם השנייה, להיפך. את המחזה ההוא ביים באירופה שלוש פעמים לפני שהגיע לישראל, ואת 'פרימה דונה' העלה פעם ראשונה אצלנו כך שהיינו חלק מתהליך החיפוש והעיבוד שלו. יש לו ראש מטורף, ובמידה רבה הוא רוקח הפקה כמו ברמן המערבב קוקטיילים. כאשר החליט שדנה היא הראויה ביותר לתפקיד הנשי הראשי בטחתי ביכולות האבחנה שלו. בדיעבד, נראה לי שהצליח לנו יפה מאוד".

אתה מקפיד להשאיר את זהותו המינית של קניסטון מעורפלת. הוא שוכב עם גברים ומצד שני מנהל מול מרגרט קשר המערב קנאה ומשיכה.

"ראיתי בו גבר שמעולם לא זכה לבחור בזהות גברית, מאחר שהוא חווה ניצול מיני כילד בידי המורה שלימד אותו לגלם נשים. כאשר קניסטון מצליח להתחבר לגבריות שלו, במטרה לגלם תפקיד גברי על במה, הוא מוצא מחדש גם את המיניות המקורית שלו".

מיינרט: "מרגרט לא מנסה 'להחזיר אותו בתשובה'. היא הייתה המלבישה שלו, מעריצה שלו, ובמידה רבה חקיינית שלו. אבל היא גם היחידה הקרובה אליו מספיק כדי להאמין שיש בו יותר מתחפושת מוצלחת של אישה".

דמידוב: "אחת השאלות שהמחזה מעלה היא מה זה בעצם משחק, ומאילו מקומות מגלמים דמות. קניסטון רואה במרגרט פולשת למקצוע 'שלו', אבל בסופו של דבר כדי להציל את עצמו הוא צריך להציל גם אותה ולהיפך. שניהם חייבים לתת לזהות שנכפתה עליהם למות, כדי שיוכלו להיוולד מחדש לא רק כשחקנים טובים יותר אלא כאנשים שנועדו להיות".

עוד כתבות

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על המוח שלכם? תשקיעו בשרירי הרגליים

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?