גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החיים היפים בדנמרק: אל תחמיצו טיול גם מחוץ לקופנהגן

לא לחינם מוכתרת דנמרק שוב ושוב בסקרים שונים כאחד המקומות המובילים בעולם באיכות חיים, ולא רק בקופנהגן היפה ■ המלצות לטיולים בחלקים האחרים של המדינה המופלאה שבה אפילו הכלבים מחייכים

באמצע חשבון נפש על חיי לאן, נחתי בבירת האושר העולמית. קופנהגן, דנמרק, לה-לה-לנד מבית היוצר של הנס כריסטיאן אנדרסן. נחיתה הזויה, מקומפרסור ושמו ישראל, לגלויה אימפרסיוניסטית שבה אפילו הכלבים מחייכים. לא מספיק שהכול ירוק ומתוקתק כמו פאזל מושלם, אז לכו תתמודדו עם העובדה שבחמש בדיוק מדינה שלמה מפילה את העט, ומתחילה את החלק החשוב של היום - הפנאי.

לאן לעזאזל הם רצים במה שנתפס אצלנו כאמצעו של יום עבודה, שאלתי את עצמי (ואותם), וגיליתי את התשובה בפארקים, בתעלות, במסלולי האופניים ובבתים הצבעוניים שלהם, דמויי הלגו, שבהם יושבות משפחות מושלמות למראה ואוכלות ארוחות ערב שזה עתה הכינו במו ידיהן. בניגוד לדימוי הנורדי הנושב קור, הדנים אנשים חביבים, טובי לב ומסבירי פנים באופן שגורם לך לרצות לשכור קרוואן או בית על עץ, העיקר לקנן באי של שפיות.

לא לחינם מוכתרת קופנהגן שוב ושוב בסקרים שונים כאחת הערים המובילות בעולם באיכות חיים. לצד פרמטרים בסיסיים כמו בתי ספר טובים, שכר דירה סביר והיכולת להתפרנס, הסקר של המגזין מונוקל של העיתון הראלד טריביון, שבחר בה כעיר המובילה בעולם, מציין עוד דברים שעושים את החיים בעיר לטובים יותר: ההזדמנות לשתות יין משובח גם באחת בלילה, האפשרות ללכת ברחובות וליהנות מארכיטקטורה מוצלחת, האפשרות לבחור סרט מתוך מגוון של בתי קולנוע, ועוד. במקרה של קופנהגן ניתן לציין גם מגוון עצום של מסעדות מצוינות (הידועה ביותר היא נומה), את העובדה שהיא עיר "ירוקה", את הסובלנות שבה ועוד.

הדנים היו הראשונים להכיר בנישואים חד-מיניים. אם פורנוגרפיה היא עניין של גיאוגרפיה, אז גם בזה שמורה להם הבכורה - לטוב ולרע. יהודים, ולא רק הם, זוכרים להם לטובה את האומץ שגילו כשהצילו כ-7,000 יהודים בימי הכיבוש הנאצי, כשתנועת ההתנגדות הבריחה אותם לשוודיה בסירות דייגים.

יש בעם הזה משהו נעים במיוחד. שובבות של שנות ה-60 העליזות, ומצד שני תחושה ששום דבר לא יכול לעצבן או להפתיע. עד שמתחשק לך להרביץ צעקה, ולהגיד, הלו, שכחתם שלחיות זה מסובך? ועוד בקרונה דנית, זה גם ממש יקר.

קופנהגן: בת הים הגדולה

דנמרק היא מעצמה של עיצוב ושל ארכיטקטורה; מים, חלל ואור הם השילוש העכשווי במבנים. אבל יש להם גם נטייה רצינית לרטרו, כמעט אובססיה לאומית. מאז שנות ה-50 שומר העיצוב הדני על קו מינימליסטי ופונקציונלי, וחלק מהמוצרים הפכו לאייקונים שעדיין מיוצרים. שומרים עדיין על נאמנות גם לעיצובים הקלאסיים של נותני הטון משנות ה-70 (או לפחות לחיקויים שלהם). בין השמות המפורסמים של המעצבים הדנים - Arne Jacobsen, או Finn Juhl, שבימים אלה חוגגים 100 שנה להולדתו, בין היתר בתערוכה שווה במוזיאון העיצוב הדני. בשביל דני קערת סלט, מנורה או כיסא הם שילוב הכרחי של פונקציונליות ושל אסתטיקה, ותמיד רמה גבוהה של "הנדסת אנוש", אבל אין להסיק מכך שהם שמרנים או מיושנים, חלילה.

בחנות הדגל של חברת Norman Copenhagen מוצאים גאדג'טים שהם בחוד החנית של חדשנות, הומור ופרשנות ייחודית של מעצבי הבית, שהמוטו שלהם הוא פחות זה יותר. גם המרכז הדני לעיצוב DDC מציג תערוכה מרתקת תחת הכותרת "חומרים", המשלבת עיצוב עם מדע ועם עתידנות מפעימה.

את קופנהגן, על רבעיה הציוריים, צריך וקל לחרוש ברגל. כשנמאס ללכת, אפשר לתפוס מונית-סירה, ואם קניתם את ה"קופנהגן קארד", זה בחינם. מונית-הסירה היא סוג של מאסף, שעוצר בכל מיני מעגנים ונותן הזדמנות להתרשם מארכיטקטורה מודרנית ויוקרתית למגורים, הנושקת למים. יש עוד סוג של מונית עירונית טרנדית: ריקשה, כמו בהודו אבל אחרת: כרכרת שני מושבים שצמודה לרוכב אופניים בכושר. מומלץ לסכם מראש על הזמן ועל המחיר.

אם השמיים מתקדרים או זולגים מים, אין בעיה למצוא מוזיאון או מונומנט לחסות בצלו. שתי המלצות לדוגמה: המגדל העגול, שהמלך כריסטיאן הרביעי הקים כמצפה כוכבים. שווה לטרוח בכבש הלולייני, המקיף את המגדל שבע פעמים עד התצפית למעלה. המלך עצמו נהג לעלות לשם כשהוא רכוב על סוסו.

עוד מקום מומלץ הוא הספרייה המלכותית, המכונה "היהלום השחור", בשל מעטפת השיש השחור והזכוכית שלה. אנשים באים לא פעם רק כדי לבהות באדריכלות הממגנטת של המקום, ואל הנוף הנשקף לנמל הישן. המבנה הזה, בעיצובו של האדריכל Schmidt Hammer Lassen הוא תוספת מ-1999 לבניין הישן, מ-1906. בפנים יש כתבי יד מקוריים ויומנים של האיש והאגדה, הנס כריסטיאן אנדרסן. בקומת המרתף, שתי תערוכות צילום שנמשכות עד ספטמבר. "אמריקה במכונית" שצילם לי פרידלנדר, ו"לרקוד במראה", שצילם ג'והן ג'ונסן, ובה צילומי ריקוד נהדרים.

טבע: הברווזון היפה

טעות (שרבים עושים) היא להסתפק בקופנהגן ובאי שהיא שוכנת עליו (זילנד), ולא לצאת מהעיר לטיולים בחלקים אחרים של המדינה. דנמרק מורכבת מכ-400 איים, חלקם קטנטנים, שרק כ-5.5 מיליון אנשים נהנים מהם. התחבורה בין האיים מתנהלת במערכת יעילה, בדרך כלל, של מעבורות, גשרים ורכבות. כדאי מאוד לנסוע לחצי האי יוטלנד (בדנית ,Jyllandבאנגלית Jutland).

אחת האטרקציות של יוטלנד היא העיירה העתיקה Ribe, מהיפות במדינה. נעים לצעוד ברחובות המרוצפים אבנים, להציץ בגינות ורדים המדיפות ריח משכר, לבהות בהשתקפויות בפלגים צלולים שבעיקול שלהם חונה קאנו פרטי או בברווזון השט בתעלות עם סכרים. בתי העיירה משומרים בקפידה.

לבה של העיירה הזו היא קתדרלה רומנסקית ענקית, שכדאי לטפס לצריח שלה ולראות 360 מעלות של יופי באופק שטוח. הקתדרלה היא ציון דרך שבולט למרחק, ומאפשר התמצאות. הכיכר סביבה עוברת כעת שיפוץ מסיבי, תחת השגחה צמודה של ארכיאולוגים. בקיץ שעבר נמצאו בה 600 שלדים, שחשפו את בית הקברות העתיק בדנמרק, מהמאה ה-12. מאותה כיכר יוצא מדי ערב סיור עם "שומר הלילה", לבוש במדים מימי הביניים, אוחז בכידון ומזמר כדי להזהיר את התושבים מסכנות הלילה האפל. חוויה.

ממערב לריבה שוכנת ביצת ענק המשתרעת גם לעבר גרמניה והולנד - שמורת טבע לאומית, Wadden Sea. ממרכז המבקרים של המקום יוצאים לסיור בטרקטור מוגבה, שנוסע באדמה לחה הנסוגה בשפל, ובעוד כמה שעות תשוב ותוצף. הטרקטור מנווט בעזרת כלונסאות דמויות עצים, שהם כמו תמרורים נטועים לאורך המסלול. לרגע זה מרגיש כמו שמורת החולה, עם משקפות מקצועיות הנשלפות כדי לתור אחרי להקות זרזירים שמגיעות במסות של מיליונים בשנה.

עוד טיול מומלץ (שצריך להזמין מראש) הוא לאי Mando, שיש בו רק 32 תושבים ותחנת רוח אותנטית. התפילות מחכות לכומר שמגיע פעם בכמה שבועות, תלוי במצב הגאות ובכביש, שנסגר פעמיים ביום. גיבוש למשפחות זה לצאת עם חכות ועם מגרפות כדי לשלות מתוך המים צדפות וכל מיני יצורי ים זעירים. עוד טיול, בדגש מרחבים ושקט, הוא לאיתור מקום רבצם של כלבי ים מהזן האפור, מרחק כחמש שעות הליכה כדי להתקרב לבעלי החיים.

בשפיץ של דנמרק

אם כבר מגיעים ליוטלנד, אל תחמיצו את Skagen (מבטאים סקיין) בשפיץ של דנמרק. מחלון הרכבת, בדרך הארוכה לסקיין, חולפים בנוף משמים למדי, של יערות אורנים ושל דיונות חול, שמורכבות ממקבץ הגבעות הגדול בדנמרק. סקיין, העיר הכי צפונית בדנמרק, היא עיר נמל שיש בה רחוב ראשי אחד ומוזיאון שבו מיטב היצירות של האימפרסיוניסטים המקומיים.

השפיץ של דנמרק הוא גם נקודת החיבור בין הים הבלטי לים הצפוני. זה קורה בלשון חול סוערת בשם Grenen, שמהווה אטרקציה תיירותית לעשרות אנשים צוהלים מכך שרגל אחת שלהם טובלת בים אחד והשנייה באחר. אוטובוס-טרקטור בשם sandoman יוצא לשם בכל חצי שעה. הטיול הלוך-חזור, כולל פסק זמן לטבילת רגליים ולצילומים, עולה כ-20 קרונות.

יש עוד הרבה אטרקציות באזור. במרכז שמורת הטבע האזורית הפתעה: מגדל מסויד בלבן, קבור בחלקו בחול. בימי הביניים הוא שימש ככנסייה. בצעידה בחוף הסלעי חולפים על-פני בונקרים נטושים מימי הכיבוש הנאצי.

סקיין לדנמרק היא כמו נורמנדי ופרובנס לצרפת - המקומות שאליהם יצאו הציירים האימפרסיוניסטיים כדי לצייר בטבע, ללכוד את הנוף ואת האור. מומלצת תערוכה עכשווית של פ' ס' קרוייר (Kroyer), שהיטיב לצייר את האור שזהר על פניהן ועל שמלותיהן של דניות אמידות שיצאו לנפוש בקיץ בחצי האי יוטלנד, שדות אברש הכורעים ברוח ודייגים היגעים בעמלם.

התמזל מזלי להגיע לסקיין ב-23 ביוני, היום הארוך בשנה, שבו חוגגים הדנים את הל"ג בעומר שלהם, חג המדורות. זוהי מסורת עתיקה ששורשיה פגאניים, שעם ההתנצרות הכנסייה הפכה אותה לחגו של הנס הקדוש. כיום זה חג חילוני, ומכיוון שלפי המסורת היום הארוך בשנה הוא חגן של המכשפות, נועצים בובת מכשפה בראש המדורה.

הסוגיה האקטואלית בעיתונות המקומית באותו שבוע הייתה אם צריך לבטל את המסורת רבת השנים, משום שהיא גורמת לכך שקיפודים רבים יקפדו את חייהם. הקיפודים, מתברר, אוהבים את המבנים המסודרים של המדורות, ומזדחלים פנימה. המדורות בדנמרק אינן קרשים שנגנבו מאתרי בנייה ונבנו בחופזה ברגע האחרון, אלא עניין מסודר שהוכן ימים מראש. הקיפודים מרגישים בתוכן בבית, ואף מתרבים, ואז - כשהן מודלקות ביום החג - הם נצלים חיים. זהו אכן מוות מזוויע לקיפודים החמודים, אבל לאורח מהמזרח התיכון המבעבע לא נותר אלא לחזור ולקנא בעם שאלה הם הנושאים המעסיקים את כותרות העיתונים שלו.

מידע מעשי

חברת התעופה הסקנדינבית SAS חזרה לטוס הקיץ מישראל, לאחר כעשר שנות היעדרות. היא היחידה שטסה ישירות מתל אביב לקופנהגן (טיסה של כארבע שעות ו-40 דקות) ומשם לעשרות יעדים בסקנדינביה. מחירי הכרטיסים נעים בין 510 ל-1,000 דולרים (פער שתלוי בתפוסת המטוסים ובהזמנה מראש) לטיסת הלוך-חזור, ואינם כוללים ארוחה חמה, למעט במחלקת אקונומיסט אקסטרא וביזנס. להזמין דרך סוכני הנסיעות או ישירות דרך האתר www.flysas.com

Hiltonבשדה התעופה הוא מלון נהדר, במיוחד אם אתם באים לביזנס. היתרון הגדול הוא שאפשר לעשות צ'ק-אין להמראה, ואז בתוך עשר דקות אתם עם כרטיס עלייה למטוס וחופשיים לדיוטי.

טיפ חיוני: הרכבות מהירות ויעילות, אבל חשוב לדעת שרבות מהן מתפצלות באמצע המסלול ליעדים שונים. לא פעם קורה שהחלק הקדמי והקטר נוסעים לאן שאתה צריך, אבל החלק שמאמצע הרכבת - נוסע לכיוון ההפוך. מניסיון, ממש לא כדאי לגלות את זה באיחור. המודיעין של הרכבת, זה המקום לוודא.

להגיע לריבה: מתחנת הרכבת המרכזית בקופנהגן נוסעים לתחנת Bramming. משם מחליפים רכבת לריבה. בסך-הכול כשלוש שעות וקצת. לקבלת זמני סיורים ומידע על המוזיאון הוויקינגי: www.visitribe.dk

להגיע לסקיין: עד סוף אוקטובר הגישה לעיירה סקיין מסובכת. הדרך ארכה כשבע שעות עם החלפה של ארבע רכבות ואוטובוס אחד. הסרבול נובע מספינה שהתנגשה בגשר ושיבשה את התשתית האזורית, שעוברת שיפוץ מסיבי.

להגיע לואדנסי: אוטובוס מספר 412 מתחנת הרכבת של ריבה; כרבע שעה עד למרכז ודנסי. לפרטים על זמני העגלות-טרקטור, סיורי הצפרות, הצפייה בכלבי ים ועוד, www.vadehavscentret.dk

מזג אוויר: "קיץ דני", אומרים המקומיים ומושכים כתף. בשעה אחת יכול להיות גשם שמחלחל לכל עצם, רוח עורפית, שמש עזה וקשת בענן. מטרייה, כובע ורצוי עמיד במים, נעליים אטומות, קרם להגנה מפני שיזוף - כולם הכרחיים.

עוד כתבות

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

ג'ף בזוס / צילום: ap, John Locher

ג'ף בזוס מכר מניות אמזון בשווי 737 מיליון דולר

ג'ף בזוס מכר כ-3.3 מיליון מניות בשווי 737 מיליון דולר, במסגרת תוכנית מכירה מוסדרת שמתפרסת עד מאי 2026 ● לאחר המכירה, בזוס מחזיק בכ‑905 מיליון מניות, ועדיין מהווה הבעלים הפרטי הגדול ביותר בחברה

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

אוטובוס בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מראים: "צדק תחבורתי" של מירי רגב הביאה לעלייה במחירי הנסיעה

במשרד התחבורה טוענים כי רפורמת "צדק תחבורתי" מקזזת את עליית המחירים ומיטיבה עם רוב אזרחי המדינה, אלא שבדיקת גלובס מגלה תמונה שונה ● גורמי מקצוע מתריעים: שיפור התדירות והשירות הוא הסוגיה החשובה ביותר

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

דן ברונר מנכ''ל חברת ורינט פותח את יום המסחר בנאסד''ק / צילום: יח''צ

דיווח: קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט

על פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט, המספקת פתרונות למוקדי שירות ● מטעם החברות סירבו להגיב

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

האם בסקנדינביה יותר מ-80% מהעובדים מאוגדים לעומת 20% בישראל?

מה מצב ההתאגדות בישראל לעומת סקנדינביה? לא מדהים, אך יש לכך סיבות ● המשרוקית של גלובס

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פ עילות, רשת ארקפה תפנה ב־1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים