גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל פובליסיס: "אם לא נשתנה נמות. אולי לאט, אבל נמות"

הוא נחשב לגורו פרסום בינלאומי ולאחד מבכירי התעשייה, אך גם כשמוריס לוי, מנכ"ל פובליסיס העולמית, מביט סביב הוא רואה כיצד דבר כבר אינו כשהיה. הצרכנים החדשים חדים ושואלים יותר, מכים גלים ומשנים ללא היכר את הסוכנויות, את המותגים ואת האופן שבו הם מתקשרים. עם ביקורו בארץ לרגל רכישת באומן בר ריבנאי, אומר לוי בראיון בלעדי למדד המותגים של "פירמה": "היום שבו הצרכן לא ימצא משמעות במותג, זה היום בו ערכו של המותג יאבד"

מוריס לוי מנכ"ל פובליסיס העולמית / צילום: רויטרס
מוריס לוי מנכ"ל פובליסיס העולמית / צילום: רויטרס

"רעיונות גדולים תמיד יניעו את העסק שלנו", פוסק מוריס לוי, מנכ"ל קבוצת פובליסיס הבינלאומית. לוי, אחד מאנשי הפרסום החשובים בעולם, מכיר את העסק הזה מפנים ומחוץ ואף נחשב למי שהגה כמה מהיסודות שמנחים את כל מי שעובד בו. כיום, בגיל 70, הוא רואה כיצד כל התפיסות עליהן התבססה התעשייה עשרות שנים מתפרקות ונבנות מבראשית. דבר אינו דומה למה שהיה - לא הלקוחות, לא המותג, לא הסוכנויות ובעיקר לא הצרכנים. רק הרעיון הגדול, תמיד ניצב במרכז.

"העולם משתנה בגלל המדיה החברתית, התקשורת הדיגיטלית, הניידת, גם ההון האינטלקטואלי הוא אחר", מתמצת היהודי-צרפתי את המפץ הגדול. "כשאנו מציגים את הצוות שלנו, אנחנו אומרים שקבוצת סוכנויות פובליסיס נמצאת במקום האינטלקטואלי, הטכנולוגי והרגשי בו המותג והצרכן נפגשים.

"אם אנחנו רוצים לבנות מערכת יחסים חזקה בין המותג והצרכן, אז רק באמצעות ההיבט הרגשי. עלינו ללמוד איך להשתמש בהון האינטלקטואלי שלנו, בטכנולוגיה שנמצאת בשירות לקוחותינו ובקשר הרגשי שאנחנו יודעים ליצור כדי להפוך את החיבור הזה חזק".

לוי אמנם הגיע לישראל בחודש שעבר כדי לקחת חלק בוועידת הנשיא, של ידידו הטוב הנשיא שמעון פרס, אך בעיקר הוא בא כדי להוביל את ההכרזה על רכישת סוכנות הפרסום המקומית באומן בר ריבנאי. למרות האותנטיות שהוא משדר, באלגנטיות הצרפתית המרשימה ובכריזמה שלו, מסריו מאורגנים מאוד. הוא מקפיד לשמור על כבוד כל הגורמים, מסמן מטרות קבוצתיות ושומר על ממלכתיות. כיום, הוא מנצח על 50 אלף עובדים ברחבי העולם ממשרדיו שבשאנז אליזה בפריז ונחשב לאחד משלושת המנהלים החשובים של הפרסום בזמננו.

חיוני לקחת חלק בשיחה

הצורך של לוי לחדש ולהתחדש עם התעשייה, הביא אותו לעקוב מקרוב אחר מה שקורה לנו כאן. מציאות חברתית שבעיניו מתיישבת עם מה שקורה בכל מקום אחר. "המחאה הצרכנית גילתה למפרסמים כי אינטראקטיביות ורשתות חברתיות יכולות להיות משהו שגם יופנה נגדן", הוא אומר בראיון בלעדי ל"פירמה". "העולם שבו אנו חיים היום מחייב שיהיו לנו המיומנויות לפתוח בדיאלוג אפילו כשהדיאלוג הזה עובד נגד המותג. הדרך היחידה להבטיח שנמשיך להיות חלק מהדיאלוג הזה, היא לקבל את העובדה שבמצבים מסוימים זה עשוי להיות מכוון נגד המותג. כך או אחרת, בסוף זה יקרה".

לדבריו, אין למותג היום את הפריבילגיה לשבת ולהביט מהצד באלפי המסרים שעוברים ברשתות החבריות ולא לעשות דבר. "יש להקשיב, ללמוד מזה, להגיב ולפתוח דיאלוג שיסייע לשפר את המוצר, המדיניות ואת התקשורת. להיות חלק מהשיחה זה חיוני. מי שלא יהיה חלק מזה, יקבל 100% נגדו".

כבר ב-1998 הקימה פובליסיס את חברת "נט אינטלג'נז" שעסקה בניטור ומעקב אחר המשתמשים ברשת כדי ללמוד את הלך הרוח כלפי מותגים שהיא מפרסמת. "אנחנו בעידן של שקיפות, ואנחנו צריכים לקבל את ההשלכות של זה".

אצלנו בעת המחאה החברתית המפרסמים פשוט קפאו.

"גם לנו היו כמה משברים, אך מעולם לא הפסקנו. אפשר להפסיק לעשות פרסום רק לזמן מה בגלל בעיה, אבל מעולם לא הפסקנו את הרשתות החברתיות, את השיחה, כי אנחנו מאמינים שהשיחה הזו מהותית".

ומה קרה בעיניך לחברות, למותגים?

"כיום חברה אינה יכולה להיות תאגיד עסקי שחושב רק על הרווח. חברה טובה היא חברה 'אזרחית' שדואגת לסביבה, שעוזרת לפתור בעיות חברתיות, שמתקשרת עם בעלי המניות, העובדים, הלקוחות, הקמעונאים, ההפצה, הספקים. אחריות חברתית תאגידית חשובה היום באופן קריטי. זה לא שווה לעשות עסקים טובים עם הצרכנים אם במקביל אתה לא מתייחס באופן הולם לעובדיך".

ומה באשר לתמיכת החברות במותגים שלהם, האם עליהן להמשיך לעשות זאת באותו אופן?

"אם מסתכלים על המאזן של חברה כמו קוקה- קולה רואים שהנכס החשוב ביותר שלה הוא ערך מותגיה. היום בו הצרכן לא ימצא משמעות במותג, זה היום בו ערכו של המותג יאבד. עד כדי כך פשוט. הרי ביום שבו ההפצה תוכל לשים כל מוצר אחר במקום המוצר הממותג, היא תעשה זאת. אם הם עדיין תומכים במוצרים ממותגים זה בגלל שהצרכנים דורשים זאת, כי למותג יש ערך עבור הצרכנים. יש חשיבות עליונה לכך שחברה תומכת במותגים שלה. כך היה וכך תמיד יהיה. הטכנולוגיה משנה את התקשורת ואת האופן שבו מגבים את המותג. אנחנו לא צריכים לראות את הפרסום כפי שהוא היה. היופי שבפרסום הוא שלאורך ההיסטוריה, הוא השתנה כל הזמן".

ארץ ההזדמנויות

לצדו של לוי בביקורו בישראל ניצב ז'אן איב נאורי, האיש שעובד אתו כבר 19 שנה וסומן כיורשו, ביום שיחליט להעביר הלאה את מושכות הניהול של פובליסיס. "לראות את שנינו יחד, זה לא דבר שקורה לעתים קרובות", אומר לוי, "ויש בזה כדי להמחיש עד כמה המהלך שאנחנו מבצעים היסטורי עבורנו".

המהלך עליו הוא מדבר, הוא רכישת באומן בר ריבנאי על ידי פובליסיס העולמית. במסגרת זו איחד לוי את כל אחזקותיה של פובליסיס בישראל - הכוללות את חברת גלר נסיס ואת סוכנות הדיגיטל שמוזגה לתוכה, אידיאולוג'יק - לקבוצה אחת, בראשה העמיד את יורם באומן. במסגרת השינויים בהנהלה שהוביל לוי, הוא העמיד תחת באומן את יוסי לובטון וארי מלמוד, שיעמדו בראש שתי זרועות עצמאיות ויחזיקו במניות בקבוצת האחזקות.

לוי דווקא למוד אכזבות עד כה מהשוק המקומי. כמעט כל עסק שרכשה פובליסיס בישראל התרסק במהירות. בתחילה הייתה זו סוכנות אריאלי, שממוסד של ממש בנוף הפרסום הישראלי, הפכה ליחידה ממוזגת בתוך גלר נסיס. בהמשך נפגעו גם אידיאולוג'יק - חלוצת חברות האינטראקטיב בישראל, ששילמה מחיר על כניסת משרדי הפרסום לתוך הנישה שלה, ולבסוף היה זה גלר נסיס שנרכש בעת שהיה בוטיק קריאייטיב, וחווה שלוש שנים מטלטלות, בסופן נותרו בו כמעט רק תקציבי הקבוצה הבינלאומית.

עם באומן בר ריבנאי כבר פעמיים הייתה החברה על סף חתימה, ופעמיים התפוצצה העסקה ברגע האחרון. בפובליסיס, חברה בורסאית "המנוהלת לפי השורה התחתונה", לא מיהרו להכניס את היד לכיס. אך לוי, שלו משפחה בישראל, מתעקש על השוק המקומי. בעיקר, לדבריו, בגלל הפוטנציאל הטכנולוגי שהוא רואה פה. "היום לגבולות אין כל משמעות", הוא אומר, "הרבה עבודה נעשית מבלי לקחת בחשבון את הגבולות. זה מהותי. במאוריציוס, למשל, יש לנו מתקן הפקה שמשרת אין ספור מדינות. לכן אין סיבה שלא נראה בישראל פלטפורמה טכנולוגית שתספק שירות למדינות רבות. אני חושב שלהשקעה הנוכחית שלנו בישראל יש היבט היסטורי, וזה קורה בגלל שישראל תמלא תפקיד גדול יותר בטכנולוגיה בעתיד".

באיזה אופן?

"ישראל היא אחת המדינות המעטות המחזיקות ביתרון טכנולוגי מוביל. יש לכם את הטכניון שמספק המון מהנדסים, והישראלים, אולי בגלל ההיסטוריה שלהם ואולי בגלל גודל המדינה, הם בעלי דמיון פורה מאוד. אתם חדשניים מאוד, ואני מאמין שזאת מדינה שיכולה לשנות את העולם בתחום הטכנולוגי".

עם זאת, לוי מודה כי הבחירה בארץ להשקעה, אינה מובנת מאליה. "במצב הנוכחי של כלכלת העולם, כשמשבר האירו בוער, לבצע השקעות במדינה כמו ישראל נתפס כמשהו מעט מוזר לאנשים מסוימים. אך בעיניי זה מאוד חשוב, מכיוון שהמדינה הזאת היא מדינה של הזדמנויות - לכישרונות, לחדשנות, לטכנולוגיה חדשה, ליצירתיות. ההשקעה הזאת כעת, דווקא כשאנשים רבים נוהגים בזהירות ובשיקול דעת, היא חשובה".

ההתפתחות של באומן בר ריבנאי בשנים האחרונות הביאה את לוי להחליט בסופו של דבר על הרכישה, מבלי להביט לאחור בצער. "אני לא מתחרט על הרכישה של גלר נסיס ולא על ההשקעה שלי בישראל. הבעיות שחוו בגלר נסיס הן בעיקר בגלל מזל רע. האנשים שם טובים, אך בעסק שלנו יש עליות ומורדות ואני חושב שעם ארי מלמוד (שמונה למנכ"ל גלר נסיס - עב"ל) נהיה בעמדה לחדש את הצמיחה בתנופה טובה. באשר לאידיאולוג'יק, יש לנו את אחד העסקים הטובים בתחום הדיגיטלי שמישהו יכול לחלום עליו".

תחום הדיגיטל מרכז בשנים האחרונות חלק נכבד מתשומת לבו של לוי. פובלסיס העולמית החלה באחרונה בסדרת רכישות מאסיבית ויקרה של חברות טכנולוגיה. זאת לצד שיתופי פעולה פרסומיים עם חברות כמו גוגל ופייסבוק. רק לפני 6 שנים הרווח של קבוצת פובליסיס מתחום הדיגיטל עמד על 6%, היום הוא ניצב על שליש מרווחי הקבוצה. "אני מאמין שבעתיד הקרוב נגיע ל-50% מהרווח הכללי של הקבוצה", אומר לוי, "זה משפיע דרמטית על מי שאנחנו, מה אנחנו עושים ואיזה סוג של אנשים אנחנו שוכרים".

מעבר לצורך ההשתכללות הטכנולוגית הטבעי, בבסיס השינוי עומדת ההבנה כי משהו דרמטי קורה בקרב הקהל. "בראש ובראשונה אנחנו צריכים לחשוב על הצרכן, והצרכן השתנה באופן דרמטי", פוסק לוי, "הוא בעל ידע, מדויק. פעמים רבות הוא נמצא צעדים רבים לפני המשווק והוא חלק מהשיחה. יש לו קול. הנה מה שקורה היום בישראל או מה שהיה בבחירות בצרפת - כל הדברים האלה הם תוצאה של צרכן מועצם.

"להאמין שאנחנו יכולים לתקשר עם הצרכן באופן שבו עשינו זאת בעבר, זאת שגיאה. תעשיית הפרסום משתנה. לכן, קיבלנו החלטות ששינו את הקבוצה באופן מהותי. בין היתר רכשנו סוכנויות דיגיטליות מובילות. אם לא נשתנה נמות. אולי לאט, אבל נמות".

ומה עם המודלים הכלכליים? בישראל זו הסיבה המרכזית לכך שהדיגיטל לא מתרומם.

"הלקוחות שלנו חיים גם הם בעולם משתנה ונמצאים תחת לחץ עצום מהצרכנים, מהקמעונאים, מההפצה, ולכן הם דוחפים את הלחץ אלינו. הם מנהלים משא ומתן מחודש כמעט על הכל. זה פועל נגדם וצריך לשים לזה גבול, מכיוון שתהיה נקודת זמן שבה הלחץ שהם יפעילו יהיה כה גדול, עד שהם לא יקבלו את הכישרונות שמסוגלים לספק את מה שהם צריכים. בעבור חיסכון של כמה גרושים, הם פוגעים בעצמם ובתוצאות להן הם מייחלים. זה מאוד מסוכן".

לוי מודה שיש צורך בהמצאת מודל חדש. "באחת החברות שרכשנו באחרונה, 'רוזטה', מקבלים תשלום עבור הרעיון ולא על הביצוע. בעולם הישן הלקוח משלם עבור שירות מלא וגם זה לא מספק אותו והוא ממשיך להפעיל לחץ. אנחנו צריכים ללמד את הלקוחות באיזה אופן העולם השתנה, ולהביא להם פתרונות חדשים. אנחנו צריכים גם להמציא בעצמנו מוצרים חדשים".

אילו מוצרים למשל?

"למשל אודיאנס און דימנד ("קהל על פי דרישה", כלומר פרסום לקהלים מפולחים שמבוסס על מחקר מיוחד - עב"ל). התחלנו בזה כבר ב-2008 בשיתוף פעולה עם גוגל, והיום זה חלק מאוד גדול מפעילותנו. אנחנו מפתחים כלי חדש ברשת החברתית שנקרא בעזרת פייסבוק. זאת לצד כלים אחרים עליהם אנחנו עובדים, שיביאו ללקוח פתרונות בהתאמה אישית שבהם יכולים הלקוחות להשתמש באופן שגרתי, על המחשבים שלהם עצמם. לא היינו חושבים על זה לפני כמה שנים, אז לחשוב שסוכנויות הפרסום ימשיכו לקבל את שכרן באותה הדרך? צורכי הלקוח השתנו באופן דרמטי, והוא יצטרך להסכים לגישה שונה בתחום התגמולים".

אחד מהכלים הטכנולוגיים בהם משקיעה פובליסיס, הוא האפליקציות. "כמה אפליקציות פותחו על ידי סוכנויות פרסום בעבור לקוחות? כמה לקוחות משתמשים באפליקציות הנכונות לסלולר? חלק מהאפליקציות חשובות למשתמש כי הן נותנות לו מידע משמעותי, אך חלקן הגדול חסר תועלת, כי זו לא האפליקציה הנכונה. עלינו להבטיח שבעתיד נבנה אפליקציות מעניינות שייצרו מומנטום, שיעזרו למותג לייצר נקודת מפגש עם הצרכן, לתת לו שירות. אנחנו בשירות המותג והצרכן, ואם זה רק למען הכיף שבזה, אז זה לא נמשך הרבה. אי שם באמצע שנות התשעים, בניית אתרים לחברה הייתה דבר חריג, היום זה משהו בנאלי. עכשיו אנחנו עסוקים בבנייה של אתרי סחר אלקטרוני, לעזור ללקוח לשווק את המוצר שלו ברשת".

מה מידת המעורבות שנדרשת מהסוכנויות בתהליך?

"השטן נמצא בפרטים הקטנים. הסוכנויות חייבות להיות חלק מתהליך ההוצאה לפועל עצמו. יש שני תחומי פיתוח מבחינתנו: האחד - לעלות במעלה ההר - לעזור ללקוחות אסטרטגית לפעול בעולם החדש הזה, ולכן יש לנו חברת ייעוץ חשובה מאוד. השני - לרדת במורד - להיות בשטח כדי לעזור להם לנווט את עצמם. אם לא נעשה זאת, הלקוח ייאבד לפחות 50% ממה שאנחנו מביאים לו. ערכו האמיתי של רעיון, הוא בביצוע שלו. לכן, כשמדובר ברשתות חברתיות ובדיגיטל, אנחנו עושים את הביצוע בעצמנו. יש לנו מפעל הפקה, בו אנחנו עושים הכל".

כשהיה ילד, חלם לוי להיות רופא מנתח. ואולם כשגילה בגיל ההתבגרות כי הוא נוטה להתעלף ממראה דם, גנז את הרעיון.

מנתח כבר לא תהיה, אבל אחרי שתסיים להיות איש פרסום, מה תעשה?

"אני חושב על זה כבר כמה שנים, ויש כל כך הרבה דברים שאצטרך לעשות שאני לא יודע במה אתחיל. אבל קרוב לוודאי שהדבר הראשון שאעשה יהיה לבלות קצת יותר זמן עם משפחתי - לבלות זמן עם הנכדים שלי, עם הבנים שלי, עם אשתי - לפחות שבוע".

היום כשאתה עוסק יותר בניהול ופחות בפרסום, אין לך לפעמים חשק לפתור איזה בריף?

"אני עדיין עושה את זה לפעמים, אבל פחות משהייתי רוצה. אני עסוק בלנהל את מערכת היחסים עם הלקוח. להקשבה ללקוח יש חשיבות עצומה, כי כך לומדים את הנושאים שעומדים על סדר היום ואת הסוגיות בהן הוא נתקל. לפעמים אפשר לעשות שינוי גדול באסטרטגיה של המותג פשוט באמצעות הקשבה לסוגיות".

לוי מדבר לא אחת על אומץ - לא להישען על סקרים או קבוצות מיקוד ("less test, more testicles", הוא אומר), אלא לצאת לקרב על החדשנות. "החלק הטוב ביותר של העסק שלנו, הוא להילחם על הרעיון", הוא אומר בתקיפות, "הניסיון הזה למצוא את הרעיון הנכון שיפתור את הבעיה, ולהילחם חזק נגד הלקוח ולהבהיר לו, 'כן, זה מה שאתה צריך'. כשיש רעיון גדול חייבים להילחם עבורו, בגלל שהדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות זה לא שהרעיון ייהרג, אלא שהרעיון ייפגע. לפעמים הלקוח אומר לך: 'הרעיון הזה אדיר, אני אוהב אותו, אבל תשנה אותו כך וכך'. בסופו של יום מה שיש זה משהו ממוצע או גרוע מזה: רע. פשוט בגלל שהקשבת. הנרי פורד אמר פעם 'אם הייתי מקשיב ללקוחות שלי הייתי מייצר סוס שרץ מהר יותר'. צריך לשמור על האינטגריטי של הרעיון".

עוד כתבות

נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל / צילום: ניב קנטור

הילד שמכר קרח בנתניה הוא היום מנהל בכיר בחברה הלוהטת בעולם. כך הוא עשה זאת

להייטק הוא הגיע כמעט בטעות, וב־2017 הציעו לו לבנות מאפס את הפעילות העסקית של אנבידיה ● כיום נתי אמסטרדם מלא בגאווה על הדרך שעבר, ולא מודאג ממצב הענף הישראלי: "יש פה הרבה טאלנטים ורעב גדול להצלחה. זה לא ישתנה לעולם" ● שיחה קצרה עם נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך / אילוסטרציה: Shutterstock

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך

האם יש לשלם דמי תיווך אף שפעולות התיווך הופסקו ביוזמת המוכרים ולאחר זמן התנהל מו"מ ישיר בין המוכרים לקונים?

אילוסטרציה: Shutterstock

האתר שהבטיח לעשות סדר ברגולציה לעסקים עלה לאוויר, אבל לא מקיים

רשות האסדרה פרסמה מאגר הכולל רגולציות לעסקים, בהתאם להחלטת הממשלה מ-2021 ● הבעיה: המאגר לא נגיש, וכלל חלק קטן בלבד מכלל הרגולציות על עסקים

נמל קרטחנה, ספרד / צילום: Shutterstock, Aleksei Kazachok

ספרד מנעה מאונייה שהובילה חומר נפץ לישראל לעגון אצלה

ספינת המטען הכללי מריאן דניקה, ששטה עם דגל דנמרק, יצאה מהודו ב־8 באפריל, תוך שלפי עיתון "אל פאיס" הספרדי - היא נשאה 27 טונות חומר נפץ ● לפי שר התחבורה הספרדי, האוניה פנתה בבקשה לעגינה בקרטאחנה ב־21 במאי וסורבה

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם רמי שביט / צילום: יונתן לוי, מנחם רייס

רמי שביט: "בדיעבד לא הייתי קונה את המשביר. אבל בסוף הפכתי את הטרגדיה לאסטרטגיה"

כשרמי שביט רכש את המשביר אחרי פשיטת רגל, הוא חשב שעשה את עסקת חייו • אלא שאז הוא הבין שמדובר ב"כאוס מוחלט" • נגד כל הסיכויים הוא הצליח לצאת מהבור, לייצב אותה וגם להנפיק • כעת הוא מספר לערן גפן על התלאות בדרך, חשבון הנפש שנשאר איתו וגם התוכניות לכבוש את אירופה עם המותג קנת קול

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: חולצו גופותיהם של שני לוק, יצחק גלרנטר ועמית בוסקילה

הגופות חולצו במבצע מיוחד של צה"ל ושב"כ ברצועת עזה ● סמל בן אבישי, מנהריה, מפלוגת התקשוב של חטיבת הצנחנים, נפל בקרב בצפון רצועת עזה ● צה"ל מאשר - חוסל בכיר בארגון טרור בלבנון שעבד עם חמאס ● לוחם צה"ל נפצע קשה בהיתקלות עם מחבלים בצפון הרצועה ● בית הנבחרים של ארה"ב אישר חוק שימנע עצירת משלוחי נשק לישראל ● עדכונים בולטים

כוחות איחוד והצלה בזירת תאונה. ''לרענן את מערך הבטיחות בתאגידים'' / צילום: חילוץ והצלה

כך תשפיע הרפורמה בתקנות הבנייה על האחריות לתאונות בענף

הרפורמה מבקשת לשנות את מדרג בעלי התפקידים באתרי הבנייה, כך שתוטל לראשונה אחריות ישירה בדין לבטיחות באתרים על שורת בעלי תפקידים נוספים

המחירים משתוללים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה בשליטה? בינתיים המחירים משתוללים

בעולם הסטרילי של הפרסומות מתחילים להכיל ● קבוצות השוליים מדברות על ממלכת יהודה וישראל ועל בגידה מבפנים ● והאינפלציה עוד לא מסונכרנת עם המצב בשטח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

יהודה בר און / צילום: כדיה לוי

יהודה בר און, המועמד המוביל לתפקיד מנכ"ל נת"ע, הסיר את מועמדותו

בר און, שכיהן כמנכ"ל נת"ע בעבר ונהנה מתמיכתו של ינקי קוינט, מ"מ מנהל רשות החברות הממשלתיות, הודיע על פרישתו מהמרוץ לתפקיד "מסיבות אישיות ● הליך האיתור למנכ"ל נת"ע מהווה את מוקד החיכוך העיקרי בין החברה ובין משרד התחבורה ורשות החברות סביב השאלה מי ינהל את נת"ע ובתוך כך גם את פרויקט המטרו

טיילור סוויפט. השפעה של 330 מיליון דולר על ה־NFL / צילום: ap, Lewis Joly

השיעור הכלכלי שחברות המדיה יכולות ללמוד מטיילור סוויפט

שוק המדיה חווה האטה שתחייב את שלושת מנועי הצמיחה הגדולים שלו - רשתות חברתיות, חברות סטרימינג וחברות גיימינג - לשנות אסטרטגיה ולשתף פעולה ביניהם, כך עולה מדוח חדש של פירמת הייעוץ דלויט ● הסיפור של סוויפט ובן הזוג כוכב ה־NFL מוכיח עד כמה מהלך כזה יכול להיות רווחי

עדן גולן בחצי גמר האירוויזיון / צילום: Associated Press, Martin Meissner

אז רוב העולם נגדנו או בעדנו? מסקנות מהמקום החמישי של עדן גולן

האירוויזיון מלמד אותנו פרק חשוב על חוכמת ההמונים מול חוכמת המומחים, ולפיו הקולקטיב יודע יותר טוב ● גם בסוגיית דירוג האשראי של ישראל, האנשים בשטח מיטיבים לתמחר את הסיכונים ● ומה לישעיהו ליבוביץ ולכל זה

הביטלס / צילום: ap

על אחיזה קטנה נוספת באגדת הביטלס, באיחור של 50 שנה


הסרט Let It Be, שצולם בזמן ההקלטות האחרונות והדרמטיות של הביטלס כלהקה, עלה לאחרונה בדיסני פלוס ● הסרט צולם כבר בשנות ה-70 אך כעת הוא חוזר למסך באיכות צפייה וסאונד נדירות

מנת כתף טלה של נסרין מנאסרה / צילום: נסרין מנאסרה

בחצר בית בכפר ערבי בגליל מצאנו את ארוחת הצהריים המושלמת

כנסייה צבעונית במיוחד, מסעדה שמגישה עוף לוהט מהטאבון וקובה נייה שהיא מעדן, סדנה לקליעת שרפרפים ומיזם נשי שלא יאפשר לכם לעזוב בידיים ריקות ● ביקור בכפר ריינה

ד''ר קלאוס בוגסו / צילום: מהאלבום הפרטי

המדען שהמציא את הציפרלקס מודה: "היה רגע שבו התרופה נגד דיכאון כמעט נגנזה"

ד"ר קלאוס בוגסו, כימאי רפואי שנחשב "בעל ידי הזהב" בפיתוח תרופות נוגדות דיכאון, הוא בין האחראים הבולטים למהפכה בטיפול במחלה שלוותה בבושה ובסטיגמות ● רק במלחמה הנוכחית זינק מספר המטופלים בתרופות נוגדות דיכאון ב־10%־20% ● בראיון לגלובס, הוא מספר למה לקח כל כך הרבה זמן להוציא את התרופה לשוק ומדוע קשה לפתח מוצר שיעזור לכולם

ירידות בבורסת ת''א / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בבורסה על רקע ההסלמה הביטחונית; תשואות האג"ח זינקו

מדד ת"א 35 ירד ב-1.6% ● מנכ"ל נייס, ברק עילם פורש מתפקידו, החברה פרסמה תחזית פושרת להמשך השנה ● נקסט ויז'ן מעלה את יעד הצמיחה השנתי לכ-110% ● חברת הנדל"ן עמרם אברהם הונפקה בבורסה, ישנן עוד חברות נדל"ן בדרך לבורסה ● הבורסה בתל אביב מתכננת מהלך שבו ייפתח המסחר בימי שישי ● וגם, התעלומה שנפתרה: נחשפה המניה שוורן באפט רוכש בסתר כבר חצי שנה

גידול קקאו בשמורה בניגריה. הבצורת הקשה זה 20 שנה / צילום: Associated Press, Sunday Alamba

לשלם הון או להסתפק בתחליף זול? העתיד המריר של תעשיית השוקולד

גל התייקרויות הקקאו, על רקע היבול העגום במערב אפריקה, אולי התחלף בירידות חריפות - אך המחסור צפוי להימשך והמומחים לא מעריכים שהמחירים ישובו לקדמותם ● בינתיים יצרניות הממתקים הגדולות כבר מקטינות אריזות, משנות מתכונים ומשלבות יותר תוספות בחטיפים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' מקשיח עמדות מול ארדואן בשעה שבמכס הישראלי מעודדים יבוא מטורקיה דרך מסלולים עוקפים

שר האוצר סמוטריץ' הודיע על הטלת מכס של 100% על ייבוא מוצרים וסחורות מטורקיה, זאת לאחר שנשיא טורקיה הורה על עצירת הייצוא הטורקי לישראל ● בינתיים, לגלובס נודע כי במקביל במכס הישראלי פועלים להקלה על יבוא מטורקיה דרך מדינות צד שלישי

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

כמה פעמים הפועל ת"א כבר ירדה לליגה הלאומית?

מי יזם את הענקת פרס ישראל,  מה משמעות המילה סייבורג ובאיזה פסטיבל מעניקים את פרס "כד החלב"? ● הטריוויה השבועית

מטוס קרב F-15. ''עשרות אם לא יותר כלי חיל האוויר'' / צילום: דובר צה''ל

"התאמנו ליותר מזה": המתקפה האיראנית מעיניים של נווט קרב

כחלק מההכנות לאחד מרגעי השיא של חיל האוויר במלחמה, טייסי הקרב דימו תרחישים של מתקפה מאיראן באמצעות סימולטורים - כך מספר נווט הקרב רס"ן (מיל') א' שנטל חלק ביירוט ● "המאמן מאפשר לתרגל כמה גזרות, יום או לילה"

דיון בבג''ץ על גיוס תלמידי ישיבות, פברואר 2024 / צילום: דוברות הרשות השופטת

הממשלה לבג"ץ: נשלים את חקיקת חוק הגיוס עד סוף יולי

הממשלה הודיעה לבג"ץ כי חקיקת חוק הגיוס תושלם עד לסוף מושב הקיץ של הכנסת, כלומר עד לסוף יולי ● לפי תגובת הממשלה לבג"ץ, אחרי ה-7 באוקטובר נוצרה שעת כושר ייחודית לקידום הסדרים שקודם לא היה להם סיכוי