גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"איזיצ'יפ היא אחת מחברות הצמיחה האטרקטיביות ביותר"

האנליסטים המסקרים את יצרנית מעבדי התקשורת החכמים משוכנעים: גם אחרי זינוק של יותר מ-35% בשנה האחרונה, מחיר המניה מספק נקודת כניסה טובה להשקעה בחברה

"מאז נכנסה למדד ת"א 25 בתחילת יוני, הספיקה איזיצ'יפ לסבול מתנודתיות חדה, כנגזרת של מגמת היחלשות - הן בקרב יצרניות השבבים והן בקרב חברות התקשורת ברחבי העולם. עם זאת, בהסתכלות לעבר השנה האחרונה רשמה מנייתה של חברת הטכנולוגיה מיקנעם זינוק של כ-35% ושווי השוק שלה האמיר מכמעט 3 מיליארד שקל לכ-4.1 מיליארד שקל.

בשנים האחרונות הפכה איזיצ'יפ, שמייצרת מעבדי תקשורת חכמים, לשחקנית מרכזית בתחומה ועם לקוחותיה נמנות כמה מחברות התקשורת הגדולות דוגמת סיסקו, וג'וניפר. אלו מתקינות את המעבדים בנתבים הנמכרים לחברות התקשורת ברחבי העולם, דוגמת וודפון, ורייזון ו-T&AT.

אולם בחודש האחרון איבדה מניית יצרנית השבבים כ-6.5% מערכה, והדבר מעלה את השאלה האם מדובר בחלון הזדמנויות עבור המשקיעים.

"ההאטה בקצב הצמיחה בעולם מסכנת גם את איזיצ'יפ בטווח הקצר", מציין דניאל מירון, אנליסט מחקר בכיר בבנק ההשקעות RBC. לדבריו, ההתפתחויות בעולם משפיעות על ההוצאות של החברות השונות, וסקטור התקשורת לא שונה מבחינה זו: "מעט מאוד חברות מסוגלות לצלוח את המשוכה הכלכלית הזאת במשך תקופה ארוכה, מה גם שאצל רוב חברות הטכנולוגיה המחצית הראשונה בדרך-כלל חלשה יותר מהמחצית השנייה". אך מלבד ההאטה העולמית, מירון מזהה האטה בביקוש לציוד תקשורת, במקביל לעלייה בהיקף צריכת מידע.

"העולם הדיגיטלי ממשיך להתפתח. ישנה עלייה ניכרת בכמויות המידע שמועבר בערוצים האלה, והתחזיות הן שכמות המידע תוכפל. לכן, אין ספק שמהירות העברת המידע וקצב הטיפול בקבצים חייבים להשתדרג - מה שאומר שבטווח הבינוני והארוך הביקוש למוצרים של איזיצ'יפ צפוי לגדול", מציין רמי רוזן, מנהל מחקר ואנליסט טכנולוגיה וטלקום בהראל פיננסים.

הביקושים צפויים לגדול

בתחילת אוגוסט הקרוב צפויה איזיצ'יפ לפרסם את דוחותיה לרבעון השני של 2012. בהתאם לתחזיות, החצי הראשון של השנה התאפיין בצמיחה מתונה והצפי היה שבחצי השני יחול שינוי לטובה - אולם זה לא קרה. לכן האנליסטים פסימיים יחסית, וצופים לחברה, שנסחרת גם בוול סטריט, הכנסות של 15.5 מיליון דולר ורווח נקי למניה של 0.26 דולר.

"הציפיות אינן גבוהות. בסיס ההכנסות של החברה נמוך, והצפי הוא לצמיחה מתונה. מה שמעניין באמת הן תחזיות החברה לרבעון השלישי, אבל גם אם הן תהיינה חלשות - הן כבר מתומחרות במחיר המניה הנוכחי", אומר רוזן. "עם זאת, חשוב לזכור שאיזיצ'יפ היא חברה שצריך להסתכל עליה ברמה שנתית ולא רבעונית".

גם מירון סבור כי התמונה משתנה אם מדובר בהשקעה לטווח הארוך. "בסופו של דבר, אי אפשר לברוח מהגידול הצפוי בתעבורת המידע כך שבפועל, רמת ההזמנות צפויה לעלות. מדובר ברכיבים שמוטמעים במוצרים בעלי משך חיים ארוך יחסית, כך שגם אם קצב הצמיחה יתמתן, סביר שקצב העברת הנתונים יגבר - וקצב הצמיחה של החברה יישאר ברמה סבירה".

שני האנליסטים תמימי דעים, כי השקעה ארוכת טווח במניית איזיצ'יפ עדיפה על פני סיבוב קצר. אולם בד בבד הם מבקשים להזכיר, כי מדובר בהשקעה בחברת טכנולוגיה ועל כן היא טומנת בחובה סיכונים. "הסיכון המשמעותי לפגיעה בפעילות איזיצ'יפ, הוא שלקוחותיה יתחילו לייצר את השבבים בעצמם, בדומה למה שקרה עם חברת ג'וניפר", אומר רוזן.

לדבריו, "לאיזיצ'יפ מספר מועט יחסית של חברות, ועזיבת לקוח אמנם אינה נפוצה, אבל בהחלט מסוכנת. עם זאת, היחסים המסחריים נמשכים, משום שבפועל ג'וניפר ממשיכה לרכוש מאיזיצ'יפ מעבדים". במקרה זה לא נוצר נזק לחברה, משום שבמקביל להודעת ג'וניפר הפכה ענקית התקשורת סיסקו ללקוחה מרכזית של איזיצ'יפ.

לכך מוסיף מירון: "לאור היתרון הטכנולוגי של החברה וההשקעה הרבה הכרוכה מצד הלקוחות בפיתוח מוצרים, שבהם מוטמעים רכיביה, האפשרות להחלפת השבבים של איזיצ'יפ באלה של חברה אחרת אינה סבירה, להערכתי. בשנים האחרונות הפכה איזיצ'יפ לשחקנית מרכזית בתחום וכיום 5 מתוך 7 החברות הגדולות הן לקוחות שלה".

התנודתיות תימשך

בשורה התחתונה, סבורים רוזן ומירון כי למרות הסיכונים הטמונים בה, איזיצ'יפ מהווה השקעה אטרקטיבית לטווח הארוך. למעשה, שניהם ממליצים על המניה '"קנייה": הראל במחיר יעד של 49 דולר, ו-RBC ב-44 דולר - גבוה ב-30% ו-18% ממחירה הנוכחי בהתאמה.

"המחיר הנוכחי נוח מאוד, וזוהי נקודת כניסה טובה למניה", אומר רוזן, "אבל על המשקיעים לקחת בחשבון שבטווח הקרוב צפויות תנודתיות ואי ודאות". לכן, הוא ממליץ לעקוב אחר המניה במקביל לבחינת ההתפתחויות בשוק התקשורת.

"המניה תמיד תהיה תנודתית. זה האופי של התעשייה הזו - מה גם שאיזיצ'יפ נמצאת בתחתית שרשרת המזון", מזכיר מירון, "אבל בטווח הארוך היא יכולה להיות שווה גם 60 דולר. אנו צופים, כי עד 2016-2015 מכירות החברה והכנסותיה יצמחו ברמה של פי 3-4 בהשוואה ל-2011".

העלייה בכמות השימוש בתעבורת המידע תגדל בשיעור של בערך פי 8, והשבב החדש שהחברה צפויה להשיק במהלך 2014 עשוי להאיץ משמעותית את קצב הצמיחה שלה במהלך המחצית השנייה של העשור. לכן, אנו רואים באיזיצ'יפ את אחת מחברות הצמיחה האטרקטיביות ביותר בטווח הארוך".

עוד כתבות

תקיפת צה''ל בלבנון (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

גל תקיפות בלבנון: חיל האוויר תקף יעדים של חיזבאללה

מקורות בחמאס: מתקיימות שיחות רציניות לסלילת הדרך למו"מ על השלב השני ● חיל האוויר תקף במרכז הרצועה מחבל שתכנן פיגוע מיידי נגד כוחות צה"ל ● לפי הצעת חוק שעליה יצביע הקונגרס השבוע, ארה"ב תבחן את השעיית הסיוע הצבאי ללבנון ● עדכונים שוטפים

האחים שלומי (מימין) ויוסי אמיר, בעלי שופרסל / צילום: יונתן בלום

שופרסל עושה מתיחת פנים לזרוע הנדל"ן וממתגת אותה מחדש

שופרסל מאחדת את נכסי הנדל”ן תחת המותג LARO, ומבססת את הזרוע כמרכיב צמיחה מרכזי עם נכסים בשווי כ־5 מיליארד שקל ● במהלך זה החברה האריכה בעשור את חוזה השכירות עם סיסקו, ומקדמת שורה של פרויקטים ברחבי הארץ, זאת במקום מהלך הפיצול וההנפקה שבוטל

בינה מלאכותית / צילום: צילום מסך מתוך הצ'אט

איפה מוצאת הבינה המלאכותית את התשובות לשאלות שלכם

מחקר בדק 150 אלף תשובות שסיפקו מערכות בינה מלאכותית, ומשרטט תמונה מפורטת של מקורות המידע שמהם שואבים הצ’אטים את התוכן שהם מציגים למשתמש ● למרבה ההפתעה, הממצאים מצביעים על כך שהמקורות הדומיננטיים אינם בהכרח מאגרי ידע מוסדיים או כלי תקשורת גדולים

מירן פחמן / צילום: טרלן בן אבי

איזה משרדים שיגרו הכי הרבה פיינליסטים לתחרות הפרסום גרנות?

תחרות גרנות חושפת את מפת הפיינליסטים עם הובלה למנצ’, ליאו ברנט ובלאנקו ● וגם: יניב סנה מצטרף כשותף בחברת OMD , הנציגה הישראלית של תאגיד הפרסום הגדול בעולם, אומניקום ● אירועים ומינויים

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

השקל מתחזק היום בחדות מול הדולר. אלו הסיבות

השקל נסחר קרוב לשפל של 3.5 שנים ומתחילת החודש הוא המטבע החזק ביותר בעולם ● הורדת הריבית הצפויה בארה"ב מול היציבות היחסית פה מגדילה את פער הריביות לטובת ישראל ● גורם נוסף הוא נתון הגירעון הממשלתי, שהפתיע לטובה ומהווה אינדיקציה לאיתנות המשק ● האם התחזקות נוספת תביא את בנק ישראל להתערבות בשוק המטבע?

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

עם ניסיון בארגון ידידי צה"ל: המנכ"לית המפתיעה בחברה החדשה של כצמן

חברת אוריון השלימה את הפיצול מג'י סיטי והחלה להיסחר בבורסה ● מנכ"לית החברה היא עו"ד ששימשה עד כה כמנהלת בארגון ידידי צה"ל בארה"ב והיו"ר הוא ערן יעקב, מנהל רשות המיסים לשעבר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצר, שאטרסטוק

הפערים בנתונים ומי משלם הכי הרבה: 3 גרפים על שיטת המיסוי בישראל

מחקר חדש של רשות המסים חושף פערים ביחס לנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בכל הנוגע להכנסות לפי עשירונים ● ממה נובעים הפערים, איזה עשירון נושא ברוב נטל המס ומי מצליח "להתחמק" ממנו?

פערי שכר / אילוסטרציה: Shutterstock, Ink Drop

ישראל במקום הרביעי מהסוף: פערי השכר בין נשים לגברים לא הצטמצמו בשני העשורים האחרונים

הדוח, שנערך על ידי ד"ר אלינה רוזנפלד, מראה כי בקרב שכירים ושכירות בעלי תואר ראשון בגילאי 64-25 המועסקים במשרה מלאה, הפערים בשכר מגיעים ל-36% ● בעוד מדינות ה-OECD הצליחו לצמצם פערים והגיעו לממוצע של 11.4% בין השכר החציוני לגברים ונשים, ישראל דרכה במקום ונותרה עם פער של 20.8% לפי חישוב הארגון, לנתוני 2022

מקרון לצד נשיא סין שי ג'ינפינג, בביקור בבייג'ינג השבוע / צילום: ap, Adek Berry

"ההלם הסיני": אירופה מתמודדת עם חזית חדשה

המכסים של טראמפ דחפו את סין להסיט סחורה מאמריקה לאירופה, שהפכה לאחד מיעדי היצוא העיקריים שלה ● התוצאה: לחץ הולך ומעמיק על התעשייה האירופית ● בזמן שפריז דורשת מכסים וברלין חוששת מפגיעה ביצוא, סין רושמת לראשונה עודף סחר של יותר מטריליון דולר

דייוויד אליסון, מנכ''ל Paramount Skydance / צילום: ap, Evan Agostini/Invision

פרמאונט במהלך נגדי לנטפליקס: מציעה לרכוש את וורנר ברדרס תמורת יותר מ־108 מיליארד דולר

בעקבות הצעת הרכישה של נטפליקס לוורנר ברדרס, פרמאונט מגישה מהלך נגד ומציעה לרכוש את כל וורנר ברדרס דיסקברי לפי שווי של יותר מ־108 מיליארד דולר ● ההצעה התומכת באיחוד כל נכסי החברה, בניגוד לפיצול שמציעה נטפליקס

הנפקת איטורו בוול סטריט מוקדם יותר השנה / צילום: Reuters, Brendan McDermid

"לא כי היזם רוצה יאכטה": יותר ויותר חברות הייטק מעדיפות אקזיט על הנפקה. וזו הסיבה

לצד עסקאות ענק שייצר השנה ההייטק הישראלי, ובראשן מכירת וויז וסייברארק, רק 3 הנפקות הגיעו מכאן לוול סטריט ● בשוק מעריכים כי הקושי הגובר להנפיק, ידחוף עוד ועוד חברות טכנולוגיה למסלול של מכירה ● ברקליס: "הבנצ'מרק ליציאה לשוק הציבורי עלה משמעותית"

עמוס לוזון / צילום: יוסי כהן

"מחיר המניה ברח להם, אז מצאנו פשרה": עמוס לוזון מגלה איך נראו מאחורי הקלעים של המו"מ עם מנורה מבטחים

עמוס לוזון הפך השקעה של 10 מיליון שקל למיליארד וכעת חברת הביטוח הפכה לבעלת עניין בקבוצת הנדל"ן שלו ● "לא רציתי להכניס משקיעים לפני שהחברה שווה 1.5 מיליארד שקל. איך שהגיע השווי הזה קיבלתי טלפון. מחיר המניה 'ברח' להם, אז עשינו פשרה"

פקקים / אילוסטרציה: Shutterstock, bibiphoto

ה-OECD החמיא על התוכניות לצמצום הפקקים. הבעיה: הקידום תקוע

דוח חדש של ה־OECD על ישראל מדגיש את הבעיה של עומס התנועה, ומשבח את הממשלה על כוונתה להטיל אגרת גודש ומס נסועה ● אלא שהרפורמות נתקלות בשורת התנגדויות ומחלוקות בין המשרדים השונים ● בינתיים, אין להכנסות משני המהלכים זכר בתקציב 2026

חיילי מילואים / צילום: Shutterstock

תאגיד בנקאי לקח רכב כמשכון. ואז השופט גילה שהוא שייך למילואימניק

הגנה מפני הליכי הוצאה לפועל, הקדמת תשלומים באמצעות הלוואה חברתית והצעת הסדר שהגיעה אחרי קריסת החברה: שלושה פסקי דין שניתנו לאחרונה ממחישים כיצד מערכת המשפט מנסה למצוא את האיזון ולהגן על המילואימניקים

תאונת דרכים / צילום: פביו טרופה

הכאוס יידחה: משרד התחבורה מאריך בשנה את הרישיון של שמאי הרכב

לאחר חשיפת גלובס, משרד התחבורה ממהר למנוע מצב שבו חברות הביטוח לא יכולות לשלם על תיקון רכבים, ולכן מוסכים לא יתקנו והציבור יתקע בלי כלי רכב לאחר תאונה ● עד כה, ניתנו לשמאים רישיונות רק לחמש שנים, וכעת אלו יהיו תקפים לשש שנים

דירה למכירה / צילום: תמר מצפי

מס היסף יוחל גם על משקיעי נדל"ן: האם כדאי למכור את הדירה לפני שייכנס לתוקף?

בשינויים שמציע תקציב המדינה לשנת 2026 נכלל סעיף לפיו דירות מגורים להשקעה ייכללו בחישוב ההכנסה החייבת במס היסף, דבר שעשוי להשפיע על רבים ● מדוע זה קורה עכשיו, עד כמה זה משמעותי ואיך אפשר להפחית מרוע הגזרה? ● גלובס עושה סדר

ראש עיריית רעננה, חיים ברוידא / צילום: יחצ - רפי דלויה -

"רעננה אינה תפאורה לפריימריז בליכוד": פוצץ אירוע חתימת הסכם הגג בעיר

טקס החתימה הופסק לאחר שראש עיריית רעננה חיים ברוידא סירב שיו"ר הליכוד וסגנה בעיר ישתתפו, ואילו שר הבינוי והשיכון חיים כץ התעקש על נוכחותם ● לפי ההסכם, המדינה צפויה להשקיע 1.75 מיליארד שקל להקמת שכונה חדשה

גיא ברנשטיין, מנכ''ל מג'יק ופורמולה; ומוטי גוטמן, מנכ''ל מטריקס / צילום: יח''צ, עידן גרוסמן

מאז הודעת המיזוג: מניות מטריקס ומג'יק השאירו אבק למדד ת"א 125

בעלי המניות יצביעו השבוע על המיזוג שייצר חברת ענק בשווי 3.5 מיליארד דולר ● לידר: "השווי המצרפי ממקם את השתיים במקום השמיני בין חברות ה־IT הציבוריות בארה"ב, ובמקום השלישי באירופה"

מושגים לאזרחות מיודעת. סקר כוח אדם / צילום: Shutterstock

אתה גר בדירה בבעלותך? כך השאלה הזאת משפיעה על כל המדינה

מצב שוק העבודה משפיע על קבלת ההחלטות הכלכליות החשובות ביותר • כיצד הוא משתקף בפני קובעי המדיניות? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

מחיר ביטוח הרכב / צילום: Shutterstock

לפני הדיון בוועדת הכלכלה: רשות שוק ההון קנסה שתי חברות ביטוח על מחירי ביטוחי הרכב

רשות שוק ההון הטילה קנס של 125 אלף שקל לביטוח ישיר והפניקס בעקבות חוסר בפרטים שביקשה מחברות הביטוח כדי להבין האם הן העלו את פרמיות ביטוחי הרכב יותר מדי ● הרשות ספגה ביקורת על כך שפעלה לאט מדי, כאשר בזמן שפעלה מחירי הביטוח כבר ירדו בשנה האחרונה בכ-10%