גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"איזיצ'יפ היא אחת מחברות הצמיחה האטרקטיביות ביותר"

האנליסטים המסקרים את יצרנית מעבדי התקשורת החכמים משוכנעים: גם אחרי זינוק של יותר מ-35% בשנה האחרונה, מחיר המניה מספק נקודת כניסה טובה להשקעה בחברה

"מאז נכנסה למדד ת"א 25 בתחילת יוני, הספיקה איזיצ'יפ לסבול מתנודתיות חדה, כנגזרת של מגמת היחלשות - הן בקרב יצרניות השבבים והן בקרב חברות התקשורת ברחבי העולם. עם זאת, בהסתכלות לעבר השנה האחרונה רשמה מנייתה של חברת הטכנולוגיה מיקנעם זינוק של כ-35% ושווי השוק שלה האמיר מכמעט 3 מיליארד שקל לכ-4.1 מיליארד שקל.

בשנים האחרונות הפכה איזיצ'יפ, שמייצרת מעבדי תקשורת חכמים, לשחקנית מרכזית בתחומה ועם לקוחותיה נמנות כמה מחברות התקשורת הגדולות דוגמת סיסקו, וג'וניפר. אלו מתקינות את המעבדים בנתבים הנמכרים לחברות התקשורת ברחבי העולם, דוגמת וודפון, ורייזון ו-T&AT.

אולם בחודש האחרון איבדה מניית יצרנית השבבים כ-6.5% מערכה, והדבר מעלה את השאלה האם מדובר בחלון הזדמנויות עבור המשקיעים.

"ההאטה בקצב הצמיחה בעולם מסכנת גם את איזיצ'יפ בטווח הקצר", מציין דניאל מירון, אנליסט מחקר בכיר בבנק ההשקעות RBC. לדבריו, ההתפתחויות בעולם משפיעות על ההוצאות של החברות השונות, וסקטור התקשורת לא שונה מבחינה זו: "מעט מאוד חברות מסוגלות לצלוח את המשוכה הכלכלית הזאת במשך תקופה ארוכה, מה גם שאצל רוב חברות הטכנולוגיה המחצית הראשונה בדרך-כלל חלשה יותר מהמחצית השנייה". אך מלבד ההאטה העולמית, מירון מזהה האטה בביקוש לציוד תקשורת, במקביל לעלייה בהיקף צריכת מידע.

"העולם הדיגיטלי ממשיך להתפתח. ישנה עלייה ניכרת בכמויות המידע שמועבר בערוצים האלה, והתחזיות הן שכמות המידע תוכפל. לכן, אין ספק שמהירות העברת המידע וקצב הטיפול בקבצים חייבים להשתדרג - מה שאומר שבטווח הבינוני והארוך הביקוש למוצרים של איזיצ'יפ צפוי לגדול", מציין רמי רוזן, מנהל מחקר ואנליסט טכנולוגיה וטלקום בהראל פיננסים.

הביקושים צפויים לגדול

בתחילת אוגוסט הקרוב צפויה איזיצ'יפ לפרסם את דוחותיה לרבעון השני של 2012. בהתאם לתחזיות, החצי הראשון של השנה התאפיין בצמיחה מתונה והצפי היה שבחצי השני יחול שינוי לטובה - אולם זה לא קרה. לכן האנליסטים פסימיים יחסית, וצופים לחברה, שנסחרת גם בוול סטריט, הכנסות של 15.5 מיליון דולר ורווח נקי למניה של 0.26 דולר.

"הציפיות אינן גבוהות. בסיס ההכנסות של החברה נמוך, והצפי הוא לצמיחה מתונה. מה שמעניין באמת הן תחזיות החברה לרבעון השלישי, אבל גם אם הן תהיינה חלשות - הן כבר מתומחרות במחיר המניה הנוכחי", אומר רוזן. "עם זאת, חשוב לזכור שאיזיצ'יפ היא חברה שצריך להסתכל עליה ברמה שנתית ולא רבעונית".

גם מירון סבור כי התמונה משתנה אם מדובר בהשקעה לטווח הארוך. "בסופו של דבר, אי אפשר לברוח מהגידול הצפוי בתעבורת המידע כך שבפועל, רמת ההזמנות צפויה לעלות. מדובר ברכיבים שמוטמעים במוצרים בעלי משך חיים ארוך יחסית, כך שגם אם קצב הצמיחה יתמתן, סביר שקצב העברת הנתונים יגבר - וקצב הצמיחה של החברה יישאר ברמה סבירה".

שני האנליסטים תמימי דעים, כי השקעה ארוכת טווח במניית איזיצ'יפ עדיפה על פני סיבוב קצר. אולם בד בבד הם מבקשים להזכיר, כי מדובר בהשקעה בחברת טכנולוגיה ועל כן היא טומנת בחובה סיכונים. "הסיכון המשמעותי לפגיעה בפעילות איזיצ'יפ, הוא שלקוחותיה יתחילו לייצר את השבבים בעצמם, בדומה למה שקרה עם חברת ג'וניפר", אומר רוזן.

לדבריו, "לאיזיצ'יפ מספר מועט יחסית של חברות, ועזיבת לקוח אמנם אינה נפוצה, אבל בהחלט מסוכנת. עם זאת, היחסים המסחריים נמשכים, משום שבפועל ג'וניפר ממשיכה לרכוש מאיזיצ'יפ מעבדים". במקרה זה לא נוצר נזק לחברה, משום שבמקביל להודעת ג'וניפר הפכה ענקית התקשורת סיסקו ללקוחה מרכזית של איזיצ'יפ.

לכך מוסיף מירון: "לאור היתרון הטכנולוגי של החברה וההשקעה הרבה הכרוכה מצד הלקוחות בפיתוח מוצרים, שבהם מוטמעים רכיביה, האפשרות להחלפת השבבים של איזיצ'יפ באלה של חברה אחרת אינה סבירה, להערכתי. בשנים האחרונות הפכה איזיצ'יפ לשחקנית מרכזית בתחום וכיום 5 מתוך 7 החברות הגדולות הן לקוחות שלה".

התנודתיות תימשך

בשורה התחתונה, סבורים רוזן ומירון כי למרות הסיכונים הטמונים בה, איזיצ'יפ מהווה השקעה אטרקטיבית לטווח הארוך. למעשה, שניהם ממליצים על המניה '"קנייה": הראל במחיר יעד של 49 דולר, ו-RBC ב-44 דולר - גבוה ב-30% ו-18% ממחירה הנוכחי בהתאמה.

"המחיר הנוכחי נוח מאוד, וזוהי נקודת כניסה טובה למניה", אומר רוזן, "אבל על המשקיעים לקחת בחשבון שבטווח הקרוב צפויות תנודתיות ואי ודאות". לכן, הוא ממליץ לעקוב אחר המניה במקביל לבחינת ההתפתחויות בשוק התקשורת.

"המניה תמיד תהיה תנודתית. זה האופי של התעשייה הזו - מה גם שאיזיצ'יפ נמצאת בתחתית שרשרת המזון", מזכיר מירון, "אבל בטווח הארוך היא יכולה להיות שווה גם 60 דולר. אנו צופים, כי עד 2016-2015 מכירות החברה והכנסותיה יצמחו ברמה של פי 3-4 בהשוואה ל-2011".

העלייה בכמות השימוש בתעבורת המידע תגדל בשיעור של בערך פי 8, והשבב החדש שהחברה צפויה להשיק במהלך 2014 עשוי להאיץ משמעותית את קצב הצמיחה שלה במהלך המחצית השנייה של העשור. לכן, אנו רואים באיזיצ'יפ את אחת מחברות הצמיחה האטרקטיביות ביותר בטווח הארוך".

עוד כתבות

מיצרי הורמז / צילום: ap, Kamran Jebreili

מי הכי יפסיד מסגירת הורמוז, ולמה ישראל דווקא תפסיד פחות

האזור שיושפע בצורה הקיצונית ביותר מסגירת מצרי הורמוז הוא מזרח אסיה: מתוך 19.2 מיליון חביות נפט שיוצאות מהורמוז בכל יום, 16 מיליון מגיעות לאסיה ● מבחינת סין, הנפט שעובר דרך הורמוז הוא כחצי מכלל הנפט שהיא מייבאת

התחדשות עירונית בירושלים / צילום: Shutterstock

"יקצר את לוחות הזמנים": מתי פגיעה בבניין יכולה דווקא לזרז פינוי־בינוי

המדינה מפצה על נזקי המלחמה, אך כשבניין שנפגע נמצא בעיצומו של תהליך התחדשות עירונית הסיפור מסתבך ● מי אחראי לשיקום המיידי של המבנה ואיזו הכרעה עשויה לשנות את לוחות הזמנים של הפרויקט?

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת הדירוג S&P: "התרחיש מול איראן חמור, אבל ישראל הוכיחה חוסן היסטורי"

סוכנות הדירוג היא הראשונה שמתייחסת למלחמה עם איראן ● ישראל מקבלת הערכה טובה באופן יחסי לנקודת המוצא של המלחמה: "הכלכלה הישראלית הוכיחה חוסן היסטורי בזכות מגזר הטכנולוגיה העילית שלה"

מיצרי הורמוז / עיבוד: Shutterstock

"להורמוז אין חלופה": מה המשמעות של הצעד הדרמטי של איראן, ואיך תגיב ארה"ב

"להכרזה על סגירת מיצרי הורמוז יש יותר משמעות תודעתית מכל דבר אחר", כך אומר פרופ' יהושע קרסנה, מנהל הפורום לשת"פ אזורי במרכז דיין באוניברסיטת ת"א ● עוד מציין קרסנה, כי אם החסימה תימשך לאורך זמן, תהיה לה השפעה חמורה על השווקים "מחירי הנפט יזנקו, אולי אפילו ל-100 דולר"

ההרס מהפגיעה של טיל איראני בתל אביב / צילום: אלה לוי וינרייב

יש שיפור, אבל לא מספיק: הערים שמובילות במספר הדירות ללא ממ"דים

למרות שיפור קל במספר הדירות הממוגנות, כשני שלישים מהדירות בערים הגדולות עדיין ללא ממ"ד ● בבת ים ובבני ברק יותר מ־80% מהדירות אינן ממוגנות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

בשל חסימת מיצרי הורמוז והמתקפות של איראן: קטאר עוצרת ייצור גז, דשנים וכימיקלים

על פי סוכנות הידיעות הקטארית, חברת האנרגיה הלאומית QatarEnergy הודיעה שהיא עוצרת את הייצור של חלק מהכימיקלים והמוצרים התעשייתיים המיוצרים במדינה ● קטאר היא יצואנית הגז השלישית בגודלה בעולם אחרי ארה"ב ורוסיה

האם העליות בבורסה מוגזמות? / צילום: Shutterstock

האם העליות בבורסה מוגזמות? שאלנו את המומחים

פתיחת שבוע המסחר בעולם כשברקע המלחמה באיראן זעזעה את הבורסות ברחבי העולם, אך בתל אביב בניגוד למגמה נרשמו עליות חדות במיוחד ● מומחים מנתחים את הקפיצה הגבוהה היום בבורסה

מיצרי הורמוז / צילום: Reuters, Stringer

איראן שלפה את הנשק החזק ביותר שברשותה, ומאיימת על העולם בגל אינפלציוני חדש

חסימת מצר הורמוז על ידי משטר האייתוללות הציתה זינוק במחירי האנרגיה ● החשש בשווקים: מחיר הנפט עלול לנסוק ל־100 דולר ויותר לחבית ● כלכלנים מזהירים: הלחצים האינפלציוניים מתעוררים, והסוחרים כבר מתמחרים פחות הורדת ריבית בארה"ב עד סוף השנה

דובר צה''ל, תא''ל אפי דפרין / צילום: צילום מסך

דובר צה"ל חושף: תקפנו מתחם גרעין חשאי באיראן

לראשונה מתחילת המערכה: ישראל מאשרת שהפציצה מתקן גרעיני ● טראמפ: ישראל לא דחפה אותי למלחמה, אם כבר אני דחפתי אותה ● איחוד האמירויות שוקלת לנקוט פעולה צבאית נגד איראן ● המהלך ששוקל טראמפ: "יחמש קבוצות נגד המשטר באיראן" ● מספר זירות של שברי יירוט במרכז; קטאר תקפה באיראן ● צה"ל השלים גל תקיפות נוסף בטהרן ובאיספהאן; במוקד: אתרים לייצור טילים בליסטיים ● צה"ל נכנס קרקעית ללבנון • עדכונים שוטפים

פרסומים כוזבים / צילום: צילום מסך מרשת אקס, 02.23.26

האיראנים משקרים, והעולם מהדהד את זה

מאז תחילת מבצע "שאגת הארי", את הרשתות החברתיות שוטפים פרסומים כוזבים שמבקשים להאדיר את הישגי איראן ● אחד מהם אפילו הגיע אלינו ● המשרוקית של גלובס 

שרית שטיינר מנהלת תיקים בכירה פעילים / צילום: סיון פרג

מנהלת ההשקעות שטוענת: אלה שני האירועים שיכולים להחליש את השקל

שרית שטיינר, מנהלת תיקים בכירה ב"פעילים", מעדיפה את הבורסה בת"א גם לאחר העליות החדות בעקבות המלחמה, בזמן שבוול סטריט "בלי AI הצמיחה מתונה בהרבה" ● מעריכה שהנדל"ן המניב והאנרגיה ייהנו אחרי המלחמה, לצד סקטור מניות הגז שהן "עוגן סולידי" בתיק

אנשים רצים לחניון תת קרקעי בעת אזעקה בתל אביב / צילום: ap, Leo Correa

נתוני האזעקות מגלים: מה השעה הכי גרועה להיכנס למקלחת?

סטטיסטיקת ההתראות מגלה: השיגורים לישראל מתנקזים ברובם לחלון זמנים של שמונה שעות ● והמקומות השקטים ביותר הם בדרום, למעט אזור אחד מפתיע ● שאלת השעה, מדור חדש

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מי זכאי לפיצויים ואילו מסלולים כבר נפתחו? עשינו סדר

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת על יום המסחר בשווקים

היום לא יתקיים מסחר בתל אביב לרגל חג הפורים ● הבורסה המקומית הציגה את עוצמתה לנוכח המלחמה עם איראן וסיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים ● ירידות חדות בבורסות אסיה, מחירי הנפט ממשיכים לזנק ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, סקטור הטכנולוגיה התאושש ● וגם: אנליסטים מעריכים מדוע הבורסה בניו יורק נותרה ללא פגע, בניגוד לרוב השווקים בעולם ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ וקנצלר גרמניה פרידריך מרץ במסיבת העיתונאים, היום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ סוגר חשבון: מאיים באמברגו על ספרד ותוקף את בריטניה

במהלך מסיבת עיתונאים עם קנצלר גרמניה פרידריך מרץ, איים טראמפ באמברגו על ספרד בעקבות סירובה להעלות את תקציב הביטחון והגבלת השימוש בבסיסיה, והעביר ביקורת חריפה על התנהלות ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ● מנגד, גרמניה זכתה לשבחים על תמיכתה המלאה והתרת השימוש בבסיסים

עשן מיתמר מעל אזור תעשיית הנפט בפוג'יירה שבאיחוד האמירויות / צילום: Reuters, REUTERS

מדינות המפרץ פועלות נגד הזמן במאמץ להדוף את המתקפות של איראן

יש בידי מדינות המפרץ מספר מוגבל של מיירטים להגנה אווירית, לעומת מספר כמעט בלתי מוגבל של כטב"מים איראניים ● המלחמה בין רוסיה לאוקראינה הוכיחה שכטב"מים מסוגלים לגרום נזק קטסטרופלי למתקני אנרגיה דליקים כמו בתי זיקוק, תחנות שאיבה ומסופי נפט

עסקים שנפגעו בעקבות הנפילה בקרית אונו / צילום: פרטי

המלחמה תוכר ככוח עליון? האותיות הקטנות בחוזים שכדאי להכיר

מחירי הנפט מטפסים, השמיים נסגרים והמשק שוב בפלונטר חוזי ● אחרי שהשנה האחרונה סדקה את המוסכמה לפיה מלחמה אינה "כוח עליון", המומחים מסבירים מתי ניתן להשתמש בטיעון זה ● מי זכאי להשבה כספית על ביטולים וכיצד הפכה חובת תום הלב למגן האחרון של החוזים?