גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

"איזיצ'יפ היא אחת מחברות הצמיחה האטרקטיביות ביותר"

האנליסטים המסקרים את יצרנית מעבדי התקשורת החכמים משוכנעים: גם אחרי זינוק של יותר מ-35% בשנה האחרונה, מחיר המניה מספק נקודת כניסה טובה להשקעה בחברה

"מאז נכנסה למדד ת"א 25 בתחילת יוני, הספיקה איזיצ'יפ לסבול מתנודתיות חדה, כנגזרת של מגמת היחלשות - הן בקרב יצרניות השבבים והן בקרב חברות התקשורת ברחבי העולם. עם זאת, בהסתכלות לעבר השנה האחרונה רשמה מנייתה של חברת הטכנולוגיה מיקנעם זינוק של כ-35% ושווי השוק שלה האמיר מכמעט 3 מיליארד שקל לכ-4.1 מיליארד שקל.

בשנים האחרונות הפכה איזיצ'יפ, שמייצרת מעבדי תקשורת חכמים, לשחקנית מרכזית בתחומה ועם לקוחותיה נמנות כמה מחברות התקשורת הגדולות דוגמת סיסקו, וג'וניפר. אלו מתקינות את המעבדים בנתבים הנמכרים לחברות התקשורת ברחבי העולם, דוגמת וודפון, ורייזון ו-T&AT.

אולם בחודש האחרון איבדה מניית יצרנית השבבים כ-6.5% מערכה, והדבר מעלה את השאלה האם מדובר בחלון הזדמנויות עבור המשקיעים.

"ההאטה בקצב הצמיחה בעולם מסכנת גם את איזיצ'יפ בטווח הקצר", מציין דניאל מירון, אנליסט מחקר בכיר בבנק ההשקעות RBC. לדבריו, ההתפתחויות בעולם משפיעות על ההוצאות של החברות השונות, וסקטור התקשורת לא שונה מבחינה זו: "מעט מאוד חברות מסוגלות לצלוח את המשוכה הכלכלית הזאת במשך תקופה ארוכה, מה גם שאצל רוב חברות הטכנולוגיה המחצית הראשונה בדרך-כלל חלשה יותר מהמחצית השנייה". אך מלבד ההאטה העולמית, מירון מזהה האטה בביקוש לציוד תקשורת, במקביל לעלייה בהיקף צריכת מידע.

"העולם הדיגיטלי ממשיך להתפתח. ישנה עלייה ניכרת בכמויות המידע שמועבר בערוצים האלה, והתחזיות הן שכמות המידע תוכפל. לכן, אין ספק שמהירות העברת המידע וקצב הטיפול בקבצים חייבים להשתדרג - מה שאומר שבטווח הבינוני והארוך הביקוש למוצרים של איזיצ'יפ צפוי לגדול", מציין רמי רוזן, מנהל מחקר ואנליסט טכנולוגיה וטלקום בהראל פיננסים.

הביקושים צפויים לגדול

בתחילת אוגוסט הקרוב צפויה איזיצ'יפ לפרסם את דוחותיה לרבעון השני של 2012. בהתאם לתחזיות, החצי הראשון של השנה התאפיין בצמיחה מתונה והצפי היה שבחצי השני יחול שינוי לטובה - אולם זה לא קרה. לכן האנליסטים פסימיים יחסית, וצופים לחברה, שנסחרת גם בוול סטריט, הכנסות של 15.5 מיליון דולר ורווח נקי למניה של 0.26 דולר.

"הציפיות אינן גבוהות. בסיס ההכנסות של החברה נמוך, והצפי הוא לצמיחה מתונה. מה שמעניין באמת הן תחזיות החברה לרבעון השלישי, אבל גם אם הן תהיינה חלשות - הן כבר מתומחרות במחיר המניה הנוכחי", אומר רוזן. "עם זאת, חשוב לזכור שאיזיצ'יפ היא חברה שצריך להסתכל עליה ברמה שנתית ולא רבעונית".

גם מירון סבור כי התמונה משתנה אם מדובר בהשקעה לטווח הארוך. "בסופו של דבר, אי אפשר לברוח מהגידול הצפוי בתעבורת המידע כך שבפועל, רמת ההזמנות צפויה לעלות. מדובר ברכיבים שמוטמעים במוצרים בעלי משך חיים ארוך יחסית, כך שגם אם קצב הצמיחה יתמתן, סביר שקצב העברת הנתונים יגבר - וקצב הצמיחה של החברה יישאר ברמה סבירה".

שני האנליסטים תמימי דעים, כי השקעה ארוכת טווח במניית איזיצ'יפ עדיפה על פני סיבוב קצר. אולם בד בבד הם מבקשים להזכיר, כי מדובר בהשקעה בחברת טכנולוגיה ועל כן היא טומנת בחובה סיכונים. "הסיכון המשמעותי לפגיעה בפעילות איזיצ'יפ, הוא שלקוחותיה יתחילו לייצר את השבבים בעצמם, בדומה למה שקרה עם חברת ג'וניפר", אומר רוזן.

לדבריו, "לאיזיצ'יפ מספר מועט יחסית של חברות, ועזיבת לקוח אמנם אינה נפוצה, אבל בהחלט מסוכנת. עם זאת, היחסים המסחריים נמשכים, משום שבפועל ג'וניפר ממשיכה לרכוש מאיזיצ'יפ מעבדים". במקרה זה לא נוצר נזק לחברה, משום שבמקביל להודעת ג'וניפר הפכה ענקית התקשורת סיסקו ללקוחה מרכזית של איזיצ'יפ.

לכך מוסיף מירון: "לאור היתרון הטכנולוגי של החברה וההשקעה הרבה הכרוכה מצד הלקוחות בפיתוח מוצרים, שבהם מוטמעים רכיביה, האפשרות להחלפת השבבים של איזיצ'יפ באלה של חברה אחרת אינה סבירה, להערכתי. בשנים האחרונות הפכה איזיצ'יפ לשחקנית מרכזית בתחום וכיום 5 מתוך 7 החברות הגדולות הן לקוחות שלה".

התנודתיות תימשך

בשורה התחתונה, סבורים רוזן ומירון כי למרות הסיכונים הטמונים בה, איזיצ'יפ מהווה השקעה אטרקטיבית לטווח הארוך. למעשה, שניהם ממליצים על המניה '"קנייה": הראל במחיר יעד של 49 דולר, ו-RBC ב-44 דולר - גבוה ב-30% ו-18% ממחירה הנוכחי בהתאמה.

"המחיר הנוכחי נוח מאוד, וזוהי נקודת כניסה טובה למניה", אומר רוזן, "אבל על המשקיעים לקחת בחשבון שבטווח הקרוב צפויות תנודתיות ואי ודאות". לכן, הוא ממליץ לעקוב אחר המניה במקביל לבחינת ההתפתחויות בשוק התקשורת.

"המניה תמיד תהיה תנודתית. זה האופי של התעשייה הזו - מה גם שאיזיצ'יפ נמצאת בתחתית שרשרת המזון", מזכיר מירון, "אבל בטווח הארוך היא יכולה להיות שווה גם 60 דולר. אנו צופים, כי עד 2016-2015 מכירות החברה והכנסותיה יצמחו ברמה של פי 3-4 בהשוואה ל-2011".

העלייה בכמות השימוש בתעבורת המידע תגדל בשיעור של בערך פי 8, והשבב החדש שהחברה צפויה להשיק במהלך 2014 עשוי להאיץ משמעותית את קצב הצמיחה שלה במהלך המחצית השנייה של העשור. לכן, אנו רואים באיזיצ'יפ את אחת מחברות הצמיחה האטרקטיביות ביותר בטווח הארוך".

עוד כתבות

צילום: Shutterstock

8 מופלאות קטנות: אנליסטים בטוחים - כדאי לשים לב למניות הללו

החברות הקטנות ביותר בבורסה האמריקאית רשמו זינוק חריג מתחילת השנה ● האם מדובר בתיקון של עיוות תמחור היסטורי, או בבועה ספקולטיבית מסוכנת? ● מבט לעומק מדד Russell Microcap והמניות בו שעשויות לרשום צמיחה תלת-ספרתית

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב: העליות מהבוקר התמתנו; הדולר צנח מתחת לרף ה-3 שקלים - וננעל מעט מעליו

יום המסחר ננעל במגמה מעורבת (ת"א 35 עלה ב-0.7%, ת"א 90 השיל 0.3%) ● הדולר צנח לשפל יומי אל מתחת לרף ה-3 שקלים, אך התאושש וננעל מעט מעליו ● יום המסחר התנהל בצל גל נוסף של חילופי מהלומות צבאיים בין ארה"ב לאיראן ● סקטור הטכנולוגיה זינק, טאואר ריכזה עניין לאחר שהעלתה משמעותית את יעדיה הפיננסיים והודיעה על הרחבת הייצור ביפן ● מנגד, הבנקים והביומד העיקו

המשנה ליועמ''שית, עו''ד ד''ר גיל לימון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הממשלה מנסה להעביר מאות מיליוני שקלים רגע לפני הבחירות

המשנה ליועמ"שית, ד"ר גיל לימון, מנסה לעצור את ההעברות ● כתב למזכיר הממשלה: "החל מאתמול בבוקר מגיע שטף של הצעות מחליטים אל משרדי הממשלה, ובהן החלטות בעלות משמעויות תקציביות נרחבות - שרבות מהן מגיעות בהיעדר תשתית מקצועית וצורך ברור וללא בחינה משפטית כנדרש"

תחנת רכבת שדרות / צילום: Reuters, Amir Cohen

בשדרות רוצים לגייס הייטקיסטים, שיתקשו להגיע לתל אביב

מאז 2019 נוספו לשדרות, לאופקים ולנתיבות יותר מ־40 אלף תושבים, במקביל לפיתוח מואץ ● אולם מאז קוצצו 11 רכבות יומיות בקו לת"א, ושירות הלילה בוטל ● במשרד התחבורה ממשיכים להצהיר על תוכניות, והתושבים דורשים: "רוצים שיהיו פה אנשים? תנו לנו תנאים נאותים"

וורן באפט / צילום: ap

וורן באפט מתכנן להיפרד מכל מניותיו בברקשייר האת'וויי

באפט הודיע כי יתרת אחזקותיו בברקשייר האת’וויי יועברו לקרנות פילנתרופיות עד סוף 2034 ● לראשונה זה 20 שנה, קרן גייטס נותרה מחוץ לרשימת מקבלי התרומות בעקבות בדיקה פנימית של קשריה עם ג'פרי אפשטיין

תל אביב / צילום: Shutterstock

שני המבצעים שהצילו את השפל במכירת דירות בתל אביב במאי

עפ"י נתוני הכלכלן הראשי והלמ"ס, מבצעי מכירות אינטנסיבים שיזמים ארגנו בתל אביב הקפיצו את נתוני מכירת הדירות החדשות בעיר במהלך חודש מאי 2026 ● עם זאת, השוק מוסיף להיות בשפל שמאפיין אותו מאז הרבעון השני של 2024 ● היצע הדירות שומר על יציבות עם כ-84 אלף דירות חדשות לא מכורות

חברת TIPRANKS על מסך הנאסדק / צילום: טיפרנקס

"הביצועים די מטורפים": תעודת הסל של אתר דירוג האנליסטים מגיעה לוול סטריט

תעודת הסל RANK הושקה בארה"ב על בסיס נתוני חברת שירותי המידע הפיננסי TipRanks מישראל ● היא כוללת את 50 המניות עם הכי הרבה המלצות "קנייה" ועם המומנטום הגדול ביותר במדד S&P 500 ● בין החברות הבולטות בתעודת הסל: וולמארט, מיקרון ואמזון

מליאת הכנסת (ארכיון) / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

אושר סופית החוק לביטול מעצרי עריקים חרדים

ברוב של 58 מול 54 אישרה הכנסת את החוק לביטול מעצרי עריקים חרדים ● מיד לאחר אישור החוק הוגשו עתירות לבג"ץ בטענה לאפליה ולפגיעה בעקרון השוויון

אילוסטרציה: Shutterstock

מסלול המשכנתא שזינק תוך חודש ביותר מחצי מיליארד שקל על רקע ירידת הריבית

הירידות בריבית ובאינפלציה משכנעות לווים רבים לשנות את תמהיל ההלוואות, אבל גם לפזר את החוב בין המסלולים השונים ● מסלול הפריים, הצמוד לריבית בנק ישראל, זינק תוך חודש ביותר מחצי מיליארד שקל, ובענף מזהירים ש"כמו שהיא יורדת, היא יכולה לשוב לעלות"

ברק אברמוב, בעלי רשת ג'פניקה / צילום: שלומי יוסף

"סוחטים אותי": גרסת ברק אברמוב לרימונים על ג'פניקה נחשפת

לגלובס נודע כי אברמוב אמר למקורביו שהאירועים סביב מסעדות ג'פניקה נובעים מסירובו לשלם דמי פרוטקשן ● לאומי פרטנרס השקיעה לאחרונה 200 מיליון שקל ברכישת 20% מהחברה-האם של ג'פניקה, והעסקה כרגע נמשכת כסדרה

רחוב באיראן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

אזרחי איראן מתקרבים למשמרות המהפכה, וזה פוגע במו"מ עם ארה"ב

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: הלאומנות האיראנית הקיצונית רושמת התחזקות במדינה, חוקרים ישראלים ואמריקאים פעלו יחדו לפתח תוכנית לערעור המשטר באיראן, וחברת הטכנולוגיה הישראלית שמספקת אמצעי מעקב לשוטרים בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם    

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל חברת Wix / צילום: אלן צצקין

מנכ"ל Wix מנהל סדר יום הפוך וטוען: "נותנים יותר מדי קרדיט ל־AI"

בראיון לפודקאסט האמריקאי 20VC, התייחס אבישי אברהמי ליכולת ה־AI והשפעתה על שוק העבודה: "לא מצליחה בהרבה דברים" ● ביחס למניית Wix שנפלה בשנה האחרונה ב־65%: "זה חלק מהחיים בשוק המניות" ● וגם: באיזו שעה הוא מתעורר בכל יום

קרן כספית או פיקדון בבנק: מה יותר משתלם כשהריבית יורדת

הריביות יורדות, האינפלציה התקררה וחלק מהשיקולים בבחירת חיסכון סולידי משתנים ● מדוע הקרנות הכספיות עדיין כדאיות יותר מרוב הפיקדונות ומה כדאי לכם לדעת לפני שמנסים לשחזר את התשואה שהשגתם שנה שעברה ● המחשבון 

נתב''ג / צילום: Shutterstock

האמריקאים לא מפנים מתדלקים מנתב"ג, 50 אלף כרטיסי טיסה בסכנה

הקפאת פינוי מטוסי התדלוק האמריקאים מעכבת את פינוי עמדות החניה בנתב"ג, וברשות שדות התעופה מזהירים כי ללא פתרון מיידי יידרשו לבטל כ־10 טיסות ביום החל מ־23 ביולי ● זאת דווקא לקראת שבועות של עומסי שיא, שבהם צפויים לעבור בנמל עד 94 אלף נוסעים ביום

רכבים שרופים כחלק מתופעת הפרוטקשן / צילום: כב''ה צפון

רימונים מתפוצצים בג'פניקה: דמי חסות הפכו למכת מדינה והאכיפה זעומה

החל מהמטענים בסניפי ג'פניקה ועד לרצח של הקבלן מהצפון, הפרוטקשן והפשיעה הקשה הפכו למכת המדינה ● שנתיים לאחר שהכנסת חוקקה את התיקון לחוק העונשין, נתוני האכיפה הזעומים מוכיחים שהמדינה רחוקה מפתרון ● וגם: איך המיליארדים שגובים ארגוני הפשיעה מבעלי העסקים הופכים לנטל ישיר ביוקר המחיה

יצחק תשובה וצחי נחמיאס / צילום: יונתן בלום, ורד

המהלך הפיננסי שהציף ליצחק תשובה ערך של חצי מיליארד שקל ביום

חלוקת מניות דלק ייזום כ"דיבידנד בעין" לבעלי המניות של קבוצת דלק, חשפה לציבור את השווי של תמלוגי מאגר לוויתן ● בד בבד, הכריזה דיסקונט השקעות על מהלך דומה, שנועד לקרב את בעליה לנכס המרכזי שלה - מניות השליטה בחברת גב־ים ● והן לא היחידות

כטב''ם / צילום: Shutterstock

סעודיה הפכה לרוכשת הכטב"מים הגדולה של טייוואן

זינוק חריג ביצוא מטאיפיי, זאת לאחר שהסעודים רכשו אלפי כטב״מים במחיר גבוה מהשוק ומחדדים את מרוץ החימוש האזורי

ראסל אלוואנגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: מיכה בריקמן

המפעל החדש שמסדר לטאואר תחזית אופטימית ומזניק את המניה

טאואר מקפיצה את התחזית ל-2028 בעקבות תוכנית להרחבת כושר הייצור ביפן בהשקעה של כ-3 מיליארד דולר ● היעדים המעודכנים כוללים הכנסות של 3.6 מיליארד דולר ורווח של 1.2 מיליארד דולר ● המניה מזנקת בחדות במסחר

המחירים ביוני צפויים לרדת שוב / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

שפל של 5 שנים: מה צפוי היום בנתוני האינפלציה

גורמים עונתיים, ירידת מחירי הדלק והתחזקות השקל גרמו ככל הנראה למדד יוני להתברג באמצע יעד האינפלציה ולתמוך בהמשך הורדת הריבית ● אך פיחות השקל והוצאות הביטחון מזכירים שהשקט הנוכחי עלול להיות זמני

מטה סוכנות הדירוג מודי'ס / צילום: Shutterstock, Andrius Zemaitis

מודי'ס: נתוני המאקרו של הכלכלה הישראלית חזקים

סוכנות הדירוג מסכמת את מחצית שנת 2026, ולא מרמזת על לחצים כלשהם להעלאה או להורדה של הדירוג הנוכחי ● החלטת הדירוג הבאה של מודי'ס צפויה רק בעוד כמה חודשים, ובשוק מעריכים כי לא צפוי שינוי בדירוג או באופק הדירוג ● בינואר האחרון עדכנה חברת הדירוג את תחזית הדירוג של ישראל ל"יציבה"