גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"איזיצ'יפ היא אחת מחברות הצמיחה האטרקטיביות ביותר"

האנליסטים המסקרים את יצרנית מעבדי התקשורת החכמים משוכנעים: גם אחרי זינוק של יותר מ-35% בשנה האחרונה, מחיר המניה מספק נקודת כניסה טובה להשקעה בחברה

"מאז נכנסה למדד ת"א 25 בתחילת יוני, הספיקה איזיצ'יפ לסבול מתנודתיות חדה, כנגזרת של מגמת היחלשות - הן בקרב יצרניות השבבים והן בקרב חברות התקשורת ברחבי העולם. עם זאת, בהסתכלות לעבר השנה האחרונה רשמה מנייתה של חברת הטכנולוגיה מיקנעם זינוק של כ-35% ושווי השוק שלה האמיר מכמעט 3 מיליארד שקל לכ-4.1 מיליארד שקל.

בשנים האחרונות הפכה איזיצ'יפ, שמייצרת מעבדי תקשורת חכמים, לשחקנית מרכזית בתחומה ועם לקוחותיה נמנות כמה מחברות התקשורת הגדולות דוגמת סיסקו, וג'וניפר. אלו מתקינות את המעבדים בנתבים הנמכרים לחברות התקשורת ברחבי העולם, דוגמת וודפון, ורייזון ו-T&AT.

אולם בחודש האחרון איבדה מניית יצרנית השבבים כ-6.5% מערכה, והדבר מעלה את השאלה האם מדובר בחלון הזדמנויות עבור המשקיעים.

"ההאטה בקצב הצמיחה בעולם מסכנת גם את איזיצ'יפ בטווח הקצר", מציין דניאל מירון, אנליסט מחקר בכיר בבנק ההשקעות RBC. לדבריו, ההתפתחויות בעולם משפיעות על ההוצאות של החברות השונות, וסקטור התקשורת לא שונה מבחינה זו: "מעט מאוד חברות מסוגלות לצלוח את המשוכה הכלכלית הזאת במשך תקופה ארוכה, מה גם שאצל רוב חברות הטכנולוגיה המחצית הראשונה בדרך-כלל חלשה יותר מהמחצית השנייה". אך מלבד ההאטה העולמית, מירון מזהה האטה בביקוש לציוד תקשורת, במקביל לעלייה בהיקף צריכת מידע.

"העולם הדיגיטלי ממשיך להתפתח. ישנה עלייה ניכרת בכמויות המידע שמועבר בערוצים האלה, והתחזיות הן שכמות המידע תוכפל. לכן, אין ספק שמהירות העברת המידע וקצב הטיפול בקבצים חייבים להשתדרג - מה שאומר שבטווח הבינוני והארוך הביקוש למוצרים של איזיצ'יפ צפוי לגדול", מציין רמי רוזן, מנהל מחקר ואנליסט טכנולוגיה וטלקום בהראל פיננסים.

הביקושים צפויים לגדול

בתחילת אוגוסט הקרוב צפויה איזיצ'יפ לפרסם את דוחותיה לרבעון השני של 2012. בהתאם לתחזיות, החצי הראשון של השנה התאפיין בצמיחה מתונה והצפי היה שבחצי השני יחול שינוי לטובה - אולם זה לא קרה. לכן האנליסטים פסימיים יחסית, וצופים לחברה, שנסחרת גם בוול סטריט, הכנסות של 15.5 מיליון דולר ורווח נקי למניה של 0.26 דולר.

"הציפיות אינן גבוהות. בסיס ההכנסות של החברה נמוך, והצפי הוא לצמיחה מתונה. מה שמעניין באמת הן תחזיות החברה לרבעון השלישי, אבל גם אם הן תהיינה חלשות - הן כבר מתומחרות במחיר המניה הנוכחי", אומר רוזן. "עם זאת, חשוב לזכור שאיזיצ'יפ היא חברה שצריך להסתכל עליה ברמה שנתית ולא רבעונית".

גם מירון סבור כי התמונה משתנה אם מדובר בהשקעה לטווח הארוך. "בסופו של דבר, אי אפשר לברוח מהגידול הצפוי בתעבורת המידע כך שבפועל, רמת ההזמנות צפויה לעלות. מדובר ברכיבים שמוטמעים במוצרים בעלי משך חיים ארוך יחסית, כך שגם אם קצב הצמיחה יתמתן, סביר שקצב העברת הנתונים יגבר - וקצב הצמיחה של החברה יישאר ברמה סבירה".

שני האנליסטים תמימי דעים, כי השקעה ארוכת טווח במניית איזיצ'יפ עדיפה על פני סיבוב קצר. אולם בד בבד הם מבקשים להזכיר, כי מדובר בהשקעה בחברת טכנולוגיה ועל כן היא טומנת בחובה סיכונים. "הסיכון המשמעותי לפגיעה בפעילות איזיצ'יפ, הוא שלקוחותיה יתחילו לייצר את השבבים בעצמם, בדומה למה שקרה עם חברת ג'וניפר", אומר רוזן.

לדבריו, "לאיזיצ'יפ מספר מועט יחסית של חברות, ועזיבת לקוח אמנם אינה נפוצה, אבל בהחלט מסוכנת. עם זאת, היחסים המסחריים נמשכים, משום שבפועל ג'וניפר ממשיכה לרכוש מאיזיצ'יפ מעבדים". במקרה זה לא נוצר נזק לחברה, משום שבמקביל להודעת ג'וניפר הפכה ענקית התקשורת סיסקו ללקוחה מרכזית של איזיצ'יפ.

לכך מוסיף מירון: "לאור היתרון הטכנולוגי של החברה וההשקעה הרבה הכרוכה מצד הלקוחות בפיתוח מוצרים, שבהם מוטמעים רכיביה, האפשרות להחלפת השבבים של איזיצ'יפ באלה של חברה אחרת אינה סבירה, להערכתי. בשנים האחרונות הפכה איזיצ'יפ לשחקנית מרכזית בתחום וכיום 5 מתוך 7 החברות הגדולות הן לקוחות שלה".

התנודתיות תימשך

בשורה התחתונה, סבורים רוזן ומירון כי למרות הסיכונים הטמונים בה, איזיצ'יפ מהווה השקעה אטרקטיבית לטווח הארוך. למעשה, שניהם ממליצים על המניה '"קנייה": הראל במחיר יעד של 49 דולר, ו-RBC ב-44 דולר - גבוה ב-30% ו-18% ממחירה הנוכחי בהתאמה.

"המחיר הנוכחי נוח מאוד, וזוהי נקודת כניסה טובה למניה", אומר רוזן, "אבל על המשקיעים לקחת בחשבון שבטווח הקרוב צפויות תנודתיות ואי ודאות". לכן, הוא ממליץ לעקוב אחר המניה במקביל לבחינת ההתפתחויות בשוק התקשורת.

"המניה תמיד תהיה תנודתית. זה האופי של התעשייה הזו - מה גם שאיזיצ'יפ נמצאת בתחתית שרשרת המזון", מזכיר מירון, "אבל בטווח הארוך היא יכולה להיות שווה גם 60 דולר. אנו צופים, כי עד 2016-2015 מכירות החברה והכנסותיה יצמחו ברמה של פי 3-4 בהשוואה ל-2011".

העלייה בכמות השימוש בתעבורת המידע תגדל בשיעור של בערך פי 8, והשבב החדש שהחברה צפויה להשיק במהלך 2014 עשוי להאיץ משמעותית את קצב הצמיחה שלה במהלך המחצית השנייה של העשור. לכן, אנו רואים באיזיצ'יפ את אחת מחברות הצמיחה האטרקטיביות ביותר בטווח הארוך".

עוד כתבות

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

מתחם ביג גלילות, בשבוע שעבר / צילום: גלית חתן

שנה לביג גלילות: המספרים נחשפים

מתחם הענק בגלילות של רשת המרכזים המסחריים ביג עורר עניין עוד לפני הפתיחה, אבל אחרי ההייפ של החודשים הראשונים, הפדיון היומי ירד כצפוי בעשרות אחוזים ● רשימת ההמתנה עדיין קיימת, אך בשוק מספרים גם על תנאים מקלים לשוכרים ● על כמה עומד הפידיון היומי ומה קרה למתחרים?

משרדי EY / צילום: Shutterstock

15 שנה אחרי קריסת אגרקסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו מפרקי החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרקסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש שהדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

מכסי טראמפ מכים בשווקים: צפי לירידות בוול סטריט, הביטקוין נופל

ירידות גם באירופה ● ברקע הירידות - חוסר הוודאות כתוצאה מתוכנית המכסים של טראמפ שהודיע על מכס גלובלי בגובה 15% ● הביטקוין מתחת ל-65 אלף דולר לאחר ירידה של 47% מהשיא שנרשם באוקטובר ● עליות באסיה

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

האם הקריפטו צפוי לנפילה חדה דווקא כעת? / צילום: Shutterstock

הדקו חגורות: מדוע הירידות בביטקוין עלולות להפוך לצניחה חופשית?

המטבע הדיגיטלי המוביל כבר נכנס למיינסטרים, אך המנועים שדחפו אותו לשיא הפכו כיוון ודוחפים כעת מטה ● האכזבה מממשל טראמפ, בריחת הכסף המוסדי והלחץ שיוצרות חברות האוצר, מקשים על מציאת תחתית ● אז לאן עוד עלול הביטקוין ליפול בקרוב, ואת מי יגרור איתו

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

״השקיע במניה כשהייתה שווה שקל וחצי״: מאחורי החקירה שמסעירה את שוק ההון

מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר ע"י רשות ני"ע, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים את צביקה לביא מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

תרחיש האימים שמדאיג את ארה"ב - תקיפה על אדמת אירופה

גובר החשש בארה"ב כי איראן נערכת להפעיל את ארגוני הטרור השונים באזור לביצוע פעולות טרור נגד יעדים באירופה ● דיווח בניו יורק טיימס: טראמפ עשוי להורות על תקיפה ראשונית באיראן כדי להוכיח למשטר שהוא חייב לוותר על היכולת לפתח נשק גרעיני ● נושאת המטוסים ג'רלד פורד תגיע בקרוב סמוך לחופי ישראל ● עדכונים שוטפים

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

מסע הרכש נמשך: לאומי פרטנרס משקיעה ברייק נדל"ן לפי שווי של 525 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של בנק לאומי תרכוש 16% ממניות חברת ההתחדשות העירונית שבשליטת אספן ויוסי רייק ● ההשקעה מגיעה כשלב מקדים להנפקה ראשונית שתבוצע בשלוש השנים הקרובות

מטה חברת נובו נורדיסק בדנמרק / צילום: Shutterstock

זריקת ההרזיה דור 2 של נובו נורדיסק נכשלה בניסוי השוואתי מול מונג'ארו

זריקת CagriSema של נובו נורדיסק הורידה 20.2% בממוצע ממשקל הנבדקים, לעומת 23.6% לזריקה מונג'ארו של אלי לילי ● בתגובה, מניית נובו נורדיסק יורדת, ומניית אלי לילי עולה ● לאלי לילי יש עוד מוצר בקנה, שעשוי להיות פוטנטי אף יותר

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

מכה לאל על: רשות התחרות שוקלת להטיל קנס נוסף בהיקף 110 מיליון שקל

הממונה על התחרות הודיעה לאל על כי בכוונתה להטיל עליה עיצום כספי בסך כ-110 מיליון שקל, בכפוף לשימוע, זאת בנוסף לעיצומים אישיים במאות אלפי שקלים על שני נושאי משרה ● הסיבה: סירוב אל על לאפשר לארקיע גישה להאנגרים עבור תחזוקת מטוסים בתקופת המלחמה ● מדובר בקנס שני לאל על בתקופה קצרה: הקנס הקודם על "מחירים מופרזים" שגבתה במלחמה עומד על 121 מיליון שקל, בכפוף לשימוע

מושגים לאזרחות מיודעת. מניית זהב / צילום: Craig Coope

מכירת צים: מהו הכלי שמעניק למדינה זכות וטו?

עסקת צים נחתמה, אבל היא עדיין ניצבת בפני מכשול אפשרי מצד המדינה • למה למדינה יש זכות וטו, ובאילו תנאים היא יכולה להשתמש בה? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

בישראל מרוצים מביטול מכסי טראמפ: "מעניק יתרון במו"מ, אין כבר טעם למהר לחתום"

גורמים בממשלה מסרו לגלובס כי פסיקת ביהמ"ש העליון בארה"ב, שפסלה את מרבית המכסים הגלובליים, משפרת משמעותית את עמדת המיקוח של ישראל במו"מ על הסכם הסחר ● בינתיים, היצואנים בארץ דווקא מביעים חשש שהיתרון היחסי של ישראל ייפגע, לאחר שטראמפ הכריז על מכס גלובלי אחיד של 15%

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב–0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדילמה של בנק ישראל עם הריבית והסיבה שהאנליסטים עשו סיבוב פרסה

האינפלציה באמצע טווח היעד, והשקל התחזק, אך רוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים וגרמו לשוק לשנות כיוון ● בעוד שנתוני הצמיחה המפתיעים מעניקים לנגיד "מרחב נשימה", רוב האנליסטים מעריכים כעת: בנק ישראל יבחר בשמרנות וישאיר את הריבית על כנה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים