גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם עו"ד אליעד שרגא פעל בניגוד עניינים?

ניגוד עניינים אצל "אביר שלטון החוק"? ל"גלובס" נודע כי שרגא, מייסד התנועה לאיכות השלטון, קיבל שכר-טרחה על ייצוג גורמים, שגם התנועה פעלה לקידום האינטרסים שלהם ■ איכות השלטון ושרגא: לא ידענו זה על טיפולה של זו

עו"ד אליעד שרגא, מייסד ויו"ר התנועה למען איכות השלטון בישראל וחבר הוועד המנהל של העמותה, קיבל לכיסו הפרטי, באמצעות משרדו, שכר-טרחת עורך דין בסך כ-30 אלף שקל לפחות, תמורת ייצוג בעלי אינטרס בסכסוך פנים-תאגידי. זאת בשעה שבמקביל פעלה התנועה למען איכות השלטון לקידום אינטרסים זהים של אותם אנשים - כך נמסר ל"גלובס".

עו"ד שרגא, ב"כובעו הפרטי" כעורך דין, הגיש עתירה לבג"ץ בטענות שהעלו עו"ד שמואל לינצר, היועץ המשפטי לשעבר של חברת מיתב, תאגיד המים של פתח-תקווה; ויו"ר דירקטוריון מיתב, יצחק עובדיה; בהליכים שכוונו בין היתר נגד דוד בריק, ששימש כיועץ כלכלי וכמנהל כללי בעיריית פתח-תקווה וכן כדירקטור וכיו"ר ועדת הכספים במיתב.

במקביל, פנתה התנועה למען איכות השלטון, באמצעות גורם אחר, פעמים מספר לגורמים במשרד הפנים ובעיריית פתח-תקווה, בבקשה להדיח את דוד בריק מאחד משני תפקידיו בעירייה או במיתב. זאת, בטענה כי בריק נמצא בניגוד עניינים כאשר הוא ממלא בכפיפה אחת את התפקידים בעיריית פתח-תקווה ובמיתב.

יצוין כי חוק העמותות אוסר על חברי ועד ההנהלה של עמותה לקבל שכר תמורת פעולתם בתאגיד, או להפעיל את העמותה לשם קידום ענייניהם הפרטיים.

ברקע ההתנהלות של שרגא עומד סכסוך בין ממלאי תפקידים שונים במיתב, שהוא תאגיד המים של פתח-תקווה.

מצד אחד של המתרס ניצבים מנכ"ל מיתב, חנוך מילוא, ודוד בריק, שטוענים כי היועץ המשפטי לשעבר של מיתב, עו"ד שמואל לינצר, ויו"ר הדירקטוריון שלה, יצחק עובדיה, הוציאו כספים מכספי התאגיד שלא כדין, בין היתר באמצעות דיווחים כוזבים של לינצר.

מנגד, מכחישים עובדיה ולינצר את הטענות שהופנו נגדם וטוענים כי מילוא (המכחיש זאת) הוא זה שפעל באופן לא חוקי - העביר לעיריית פתח-תקווה כספים שלא כדין, גרם להתקשרויות של מיתב ללא מכרז ופיטר את לינצר, שלא כדין, מתפקיד היועץ המשפטי של מיתב.

הצדדים הניצים, שהגישו תלונות הדדיות במשטרה, מנהלים ביניהם התדיינויות משפטיות בקשר לסכסוך בערכאות שונות, לרבות בבג"ץ ובבית המשפט המחוזי בפתח-תקווה. במסגרת הסכסוך הופסקה גם פעילות דירקטוריון מיתב, על יסוד צווים של הממונה על תאגידים ברשות המים ושל בית המשפט המחוזי.

במסגרת הסכסוך הגיש עובדיה, באמצעות משרד עורכי הדין אליעד שרגא ולינצר, עתירה לבג"ץ, שבה ביקש בין השאר כי יורה על השארתו של לינצר בתפקיד היועץ המשפטי של מיתב.

בעתירה לבג"ץ העלה עובדיה טענות שונות נגד העירייה. בין היתר, הוא טוען, באמצעות עו"ד שרגא: "בעתירה לבג"ץ העלה עובדיה טענות שונות. בין היתר טען, באמצעות עו"ד אליעד שרגא: '(על בג"ץ) להורות למנהל מינהל המים לנמק מדוע חזר בו מהחלטתו אשר קבעה כי על דוד בריק להחליט בתוך כחודש על התפטרותו מתפקיד אמון בעירייה, או מתפקידו במיתב. זאת, לאור הממצאים והקביעות הקשות בנוגע לניגוד העניינים שבו נמצא בריק'".

ל"גלובס" נודע כי בתמורה לייצוגם של מיתב ועובדיה בבג"ץ שולם לעו"ד שרגא, לפחות בהזדמנות אחת, שכר-טרחה בסך כ-27 אלף שקל, בצירוף מע"מ.

שורה של מכתבים

כנגד הסכום שקיבל, הוציא שרגא חשבונית שהופנתה אל "עו"ד לינצר שמואל - פקדון מיתב" (ראו צילום החשבונית). הסכום הועבר לשרגא מחשבון בבנק מזרחי, שהוא חשבון נאמנות שהנאמן בו הוא עו"ד לינצר. על פתיחת החשבון הוחלט בישיבת דירקטוריון מיתב.

מפרוטוקול ישיבת הדירקטוריון, שבה הוחלט לפתוח את חשבון הנאמנות, עולה כי מטרת הנאמנות הייתה תשלום אגרות בית משפט של מיתב ותשלומים הנפסקים כהוצאות נגד מיתב בהליכים שעו"ד לינצר מטפל בהם. לאור זאת, הגישה מיתב תביעה להשבת הסכום שהוצא לטענתה מן החשבון שלא כדין, ואף פנתה בכתב לעו"ד שרגא בתביעה להשבת הסכום. אולם שרגא מסרב להשיב את הכספים.

מתברר כי במקביל להתנהלותו של עו"ד שרגא מול בריק ואחרים בכובעו כעורך דין פרטי, פועלת התנועה למען איכות השלטון, בראשות שרגא, בקשר לאותו סכסוך עצמו.

נודע כי התנועה שלחה באחרונה לגורמים שונים שורה של מכתבים המאשימים את בריק כי הוא פועל בניגוד עניינים. במכתביה מעלה התנועה למען איכות השלטון טענות דומות לאלה שהעלה עובדיה באמצעות עו"ד שרגא בבג"ץ.

לדברי התנועה, בריק אינו יכול לשמש כדירקטור במיתב, מאחר שהוא משמש במקביל כיועץ כלכלי וכמנהל מינהל כללי בעיריית פתח-תקווה. על המכתבים בעניינו של בריק חתומים, בין היתר, עו"ד נדאל חאיק, מנהל הפרויקט המוניציפלי בעמותה לאיכות השלטון; ורוני אלפסי וליטל פלדמן מהמחלקה לפניות הציבור בעמותה.

ממובילי המאבק נגד השחיתות השלטונית

עו"ד אליעד שרגא (51) הוא מייסד ויו"ר התנועה למען איכות השלטון בישראל. התנועה שמה לה למטרה לקדם ממשל איכותי יותר עבור אזרחי ישראל. במשך השנים התנועה הציבה את עצמה כ"כלב השמירה" על שלטון החוק, על טוהר המידות ועל טובת הציבור.

את התנועה הקים שרגא לאחר שהיה ממובילי המאבק נגד השחיתות השלטונית בעקבות "התרגיל המסריח" ב-1991. שרגא ייסד וכיהן גם כיו"ר עמותת "לחופש נולד", שעסקה בפעילות לאיתור שבויים ונעדרים, לרבות רון ארד וגלעד שליט.

במקביל לעבודתו בתנועה למען איכות השלטון, עומד שרגא בראש משרד עורכי הדין אליעד שרגא ושות', שאותו ייסד ב-1991. במשרד מועסקים 16 עורכי דין ויועצים, והוא עוסק בתחומי המשפט המסחרי, האזרחי והציבורי.

משרד אליעד שרגא: "פרסום בלתי אחראי"

ממשרדו של אליעד שרגא נמסר בתגובה: "מאחורי הניסיון להביא את הטענות השקריות שבפנייתך לדפוס, עומדת קבוצת אנשים בעלי אינטרס מובהק שלא להגיע לחקר האמת ביחס להתנהלות השערורייתית המתוארת באותו 'סכסוך פנים-תאגידי', תאגיד המים העירוני של פתח-תקווה, ובדוד בריק, אשר שימש במקביל כדירקטור וכיו"ר ועדת הכספים בתאגיד מיתב וכמנהל המינהל הכללי ויועץ כלכלי לראש עיריית פתח-תקווה, וכאשר אוחיון ובריק מיוצגים יחדיו על-ידי משרדו של עו"ד יחזקאל ריינרץ.

"אותו 'סכסוך פנים-תאגידי', לכאורה, עוסק למעשה בגזילת כספי ציבור בסך של כ-15 מיליון שקל מקופת תאגיד המים מיתב, והעברתם באופן בלתי חוקי לקופת עיריית פתח-תקווה ('פרשת מיתב'), וכן בהטיית מכרז הנוגע לשירותי מחשוב שניתנו לתאגיד המים מיתב, בשווי של 35 מיליון שקל ('פרשת מיתבית') - וכל זאת, בניגוד עניינים, קבלת שוחד, בהפרת אמונים ומירמה.

"פרשיות אלה נחקרו ביסודיות על-ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה במשטרת ישראל (יאח"ה), ומסקנותיה הועברו לפרקליטות מחוז מרכז (פלילי) לשם הגשת כתבי אישום.

"משרדנו אכן ייצג את תאגיד מיתב ואת האינטרס הציבורי המובהק להשבת כספי ציבור בסך 15 מיליון שקל אשר נגזלו שלא כדין על-ידי אוחיון, מילוא ובריק ואשר שולשלו לקופת עיריית פתח-תקווה.

"אף על-פי כן, יובהר ויודגש כי קיימת הפרדה מוחלטת בין התנועה למען איכות השלטון בישראל ובין משרד עורכי הדין הפרטי של עו"ד שרגא, וכי לא מתקיימת כל זיקה בין פעולתו של עו"ד שרגא כיו"ר התנועה ובין עבודתו במשרדו הפרטי.

"לשם הזהירות ועל מנת למנוע לזות שפתיים, כבמקרה זה, נוהג משרדנו מימים ימימה ליידע את לקוחותיו (בטרם חתימה על הסכם שכר-טרחה) בדבר ההפרדה לעיל, והם מתחייבים מראש ובכתב כי לא פנו בעבר לתנועה.

"כך נוהג משרדנו באופן רגיל, וכך גם נהג בעניין תאגיד מיתב. בהסכם שכר-הטרחה עם מיתב כלול סעיף ההצהרה בזו הלשון: 'הלקוח מצהיר כי קודם לפנייה למשרד עו"ד שרגא, וקודם להתקשרות זו, לא פנה בבקשת טיפול לתנועה למען איכות השלטון בישראל'.

"עו"ד אליעד שרגא מעולם לא פנה למאן-דהוא בתנועה לאיכות השלטון לגבי אף תיק שבטיפולו כמו גם לגבי תיק זה.

"טענות אחרות הנרמזות בפנייתך הן טענות שקריות ובלתי מבוססות, אשר פרסומן יהווה מעשה בלתי אחראי בעליל: כלפי עו"ד שרגא, כלפי התנועה לאיכות השלטון וכלפי האינטרס הציבורי לחשיפת שחיתויות במגזר הציבורי".

התנועה לאיכות השלטון: "התיק נפתח ללא מעורבות של עו"ד שרגא

מהתנועה למען איכות השלטון בישראל, באמצעות יועצתו המשפטית עו"ד צרויה מידד-לוזון, נמסר בתגובה: "התנועה מקבלת יותר מ-1,000 פניות בשנה מאזרחי המדינה בנושאים שונים ומגוונים הנוגעים להתנהלות שלטונית.

"בתנועה ממיינים - באמצעות רכזי הפניות בהנחיית עורכי הדין - את הפניות, ועל-פי יעדי התנועה מכריעים אילו מהן יטופלו על-ידי עורכי הדין והסטודנטים בקליניקות המשפטיות של התנועה. כך מטופלים במקביל בכל זמן נתון מאות תיקים בתנועה לקידום מינהל תקין וטוהר המידות ברשויות השלטון.

"חשוב לציין כי עורכי הדין השונים בתנועה אינם בקיאים ברשימת התיקים שבטיפול כל אחד מהם, ואף אני כיועצת המשפטית של התנועה איני מודעת לכל אחד ממאות מהתיקים המטופלים על-ידי עורכי הדין ועל-ידי הסטודנטים בהנחייתם.

"עו"ד אליעד שרגא, מייסד התנועה שפועל זה 22 שנה בהתנדבות מלאה למענה, אינו עובד התנועה ואינו מעורב כלל בהליכי מיון הפניות והטיפול השוטף בהן.

"לתנועה הגיעה פנייה בשנת 2010, שעניינה טענה לניגוד עניינים בכך שמר דוד בריק אוחז, לכאורה, בשני תפקידים בניגוד להנחיית משרד הפנים.

"התיק נפתח ללא מעורבות של עו"ד שרגא ובלי שיידעו אותו על כך, כפי שאינו מיודע על שאר התיקים הנפתחים או נסגרים במחלקה לפניות הציבור בתנועה.

"סטודנטים בקליניקה המשפטית מטעם התנועה פעלו משיקולים ענייניים ומקצועיים, בהנחיית עו"ד נדאל חאיק, מנהל הפרויקט המוניציפלי, לבירור הטענות ולטיפול בסוגיה, ובמסגרת הטיפול בתיק נשלחו מספר מכתבים לגורמים רלבנטיים בניסיון לקדם את הטיפול בתיק.

"עו"ד שרגא לא היה מיודע ולא היה מעורב כלל בעניין. כל פרסום הרומז או טוען אחרת מהווה לשון הרע נגד התנועה ונגד הפועלים מטעמה.

"במקביל, עו"ד נדאל חאיק והסטודנטים שטיפלו בתיק בעניינו של מר דוד בריק, לא היו מודעים לעובדה כי משרד עורכי דין שרגא ושות' עסקו בסוגיה הקשורה בעקיפין.

"משעה שהועלו טענות דומות לפני שבועות מספר, הקפאנו את הטיפול בתיק, כדי למנוע ולו חשש למראית-עין של פגם. בהתאם לכך, ברור כי פעילותו של עו"ד שרגא הייתה תמת-לב ותקינה לחלוטין.

"הטענות כאילו עו"ד שרגא עבר עבירה כלשהי הן מגוחכות ונובעות מחוסר הכרת העובדות ומחוסר יסודי של הבנת הדין הפלילי.

"בשולי הדברים, לא נוכל שלא לתמוה על העניין הרב שאתם מוצאים בפרשה זו, שכל-כולה מיחזור טענות ישנות שאין בהן דבר".

אליעד שרגא

עוד כתבות

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; מגמה דומה בחוזים בארה"ב

הדאקס עולה ב-0.5%, בלונדון לא מתקיים היום מסחר ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Evan Vucci

ינסה לבלום את רפיח? ביידן ונתניהו צפויים לקיים שיחת טלפון

בחמאס מאיימים: "כל פעולה צבאית ברפיח לא תהיה פיקניק לצה"ל" • חיזבאללה שיגר כטב"ם נפץ לעבר מטולה, לאחר שחיל האוויר ביצע תקיפה מסיבית של כוח רדואן • הותר לפרסום: סמל מיכאל רוזל נהרג במטח הפצמ"רים אתמול מרפיח לכרם שלום • דיווח: שורת מדינות מגלות פתיחות להקמת כוח שמירת שלום ערבי • עדכונים שוטפים

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?