גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השף אבי ביטון: "מאוד מחובר לצד הנשי שלי; אני לא גיי"

פבלו רוזנברג נדלק על האוכל באדורה, אז הוא קפץ למטבח ומצא שם את השף אבי ביטון, מאז הם חברים צמודים ■ שניהם מכורים לאהבת הקהל, מתחברים להשראה מהבית ומתמודדים עם הפחד שהפרנסה תפסיק לבוא

גברים לא מתאהבים סתם כך באמצע החיים, אבל לאבי ביטון ופבלו רוזנברג זה קרה לפני שלוש שנים. רוזנברג, אז בן 45, רצה לבדוק את השף הצעיר אבי ביטון, שהרהיב עוז ופתח מסעדה בגיל 23.

"תוך חצי שעה הפכנו לחברים", מספר רוזנברג. "יש לי חולשה למרוקאים ולשפים, וזה מה שהביא אותי לכאן בפעם הראשונה. גיליתי כוכב, אבל לא כזה שלוקח את עצמו ברצינות גדולה מדי. תדמית, ואת זה אני יודע מניסיון של 20 שנה, באה והולכת. שנינו שכונה. הוא גדל בפרדס כץ, אני בבית שאן. שנינו מאוד מחוברים לאימא. אני מאמין שזה הדבק הבסיסי".

ביטון מאשר. "שכונה זה משהו שנצרב ב-DNA. יש בה טראומות וגם השראה. את רק יכולה לדמיין מה זה להיות ילד שמוקף ב-4 אחיות, לא אוהב כדורגל, ומעדיף לעשות עם אימא כדורי שוקולד".

- מתכון בטוח לילד כאפות.

"אני, בניגוד לפבלו, הייתי ילד לא מקובל. אני מאוד מחובר לצד הנשי שלי. יש בי יותר צדדים נשיים מאשר גבריים. ולא, אני לא גיי, זה בעיקר בא לידי ביטוי בצדדים האמנותיים שלי - לשים ככה עלעלים יפה על צלחת, זה קצת נשיות".

בסוף חוזרים הביתה

לחם שאור עם קונפי שום, חמאה, מלח ים וטפנד עגבניות מוגש לשולחן. "זו הפתיחה הקבועה," מסביר רוזנברג, מפגין בקיאות ומוזג לנוכחים יין לבן צונן. "עכשיו תוציא להם סיגרים מרוקאים", הוא מצווה על השף. והם מגיעים, זהובים ומתפצחים, מלווים בשתי צלוחיות - האחת עם טחינה לבנה והשנייה עם עגבניות מגוררות (8.5).

ביטון: "לקח לי זמן להעיז ולהגיש במסעדה שלי סיגרים מרוקאים. זה עניין של ביטחון עצמי. כשרק פתחתי את המסעדה, כדי להגיש טחינה הייתי עושה אותה בשבעה צבעים. היום אני מסתכל על זה וצוחק. אומץ אמיתי זה לרדת מכל הגימיקים ולהגיש את האוכל שרץ לך בדם. את האוכל שאתה זוכר מהבית, האוכל שהוא מקור ההשראה שלך, מקור החוזק.

"אני רואה איזה סיבוב עשיתי מאז שפתחתי את המסעדה. איך בהתחלה הייתי חייב להיתלות בדברים הכאילו 'גבוהים' כדי להרגיש שף".

- ואיפה הצד האמנותי בזה?

"קראתי את הראיון עם מאיר אדוני ב'ליידי גלובס'. הוא שף יצירתי ומוכשר, אבל אני טוען שאת הכישרון הכי גדול שלך תשים איפה שהלב שלך. היום ירדתי מכל הגימיקים. בישול הוא תלוי טיימינג וגיאוגרפיה. ולכן, כשילד נולד בצרפת, ואחת לשבוע אימא שלו מכינה פואה-גרא ובשבת הוא אוכל ביף בורגיניון, את זה הוא יבשל בהמשך. אני גדלתי בפרדס כץ, והמקסימום שהיה לי שם זה הוצאה לפועל.

"לא מזמן נסעתי לבשל ארוחה לנשיא קרואטיה. בניתי תפריט מצוין של ריזוטו בכמהין, אספרגוס וכאלה, והקונסול הישראלי הסתכל עליי ואמר - זה ישראלי? על המקום שיניתי את זה לסיגרים מרוקאים, חריימה. הייתי צריך לעשות את כל הסיבוב כדי לחזור בחזרה לפרדס כץ".

רוזנברג: "גם אני קראתי את הראיון עם אדוני וחשבתי שזה ראיון גדול. אבל אדוני טעה. תארי לך שאני מוציא דיסק והוא לא הולך כאן, ואז אני בא ואומר, לא מבינים אותי פה, אני עוזב לספרד. בעיניי, הוא השף הכי מפורגן במדינה, אין לו סיבה להתלונן".

ביטון: "הוא מדבר על 120 פריטים שמרכיבים קינוח אחד, ומשווה בין חוויה של ארוחה למוזיאון - אבל מי רוצה ללכת למוזיאון כל יום? אני מעריך בישול עילי, וטוען שאפשר לעשות גם שווארמה אלוהית מבשר טלה מובחר. כשבניתי את התפריט החדש, אשתי אמרה לי: 'מה זה, קבבים, סיגרים, קוסקוס. הכול מזרחי!', והתשובה שלי היא כן, אבל עם חומרי גלם מעולים, וזה כל הסוד".

רוזנברג: "זה כמו במוזיקה. פעם חשבתי שרוקיסט חייב שיער ארוך ולהתלבש עם ניטים. רוקיסט לא חייב שיער ארוך. רוק'נרול זה מבפנים".

ביטון: "אני לא מקבל את זה שמי שאוכל אוכל פשוט הם צ'וחים. אתה נכנס לטרטוריה הכי פשוטה ויושבים בה איטלקים שמתענגים על פסטה ברוטב עגבניות, סקלופיני, יין. הכול פשוט והמסעדה מפוצצת, אז האיטלקים צ'וחים?".

- אז אוכל הוא פרנסה, לא רק אומנות?

ביטון: "אני לא מתבלבל. יושבים באדורה אנשים בעלי ממון, שרים, ובסוף הערב אני עולה על הטוסטוס המצ'וקמק שלי וחוזר הביתה. אין לי רשת ביטחון, אין מאחורי אדורה אף משקיע. זה אני והשותף שלי. אני הזונה הכי גדולה של האומנות שלי. אני אעשה הכול כדי שתהיה לי עבודה. הייתה פעם שהצטלמתי בעירום למקומון תל אביבי כדי לקדם את המסעדה. אני חושב שאומן שלא מתפרנס מעבודתו, הוא בבעיה".

על המנה הבאה שהגיעה לשולחן הוא יכול לרשום פטנט: פלאפל חצילים. כדורי חציל קלוי בציפוי פריך. פשוט ונפלא (9). אחריהם מגיעה צלחת שרימפס טריים ומצוינים ברוטב שהכי מזמין לגרוף ולהספיג בלחם. "ההשראה היא המיץ של הסלט, שכולנו אוהבים. כאן הוא בנוי מעגבניות טריות, לימון ולבסוף הוספתי חמאה" (9).

- הסוד הוא לחזור למתכונים מבית אימא?

"איזה מתכונים? אימא שלי לא עשתה ציר בקר לקציצות, היא השתמשה באבקת מרק וזה היה נפלא. לקח לי הרבה זמן להגיע לזיקוק הזה. להשיל מעליי את כל הזלזלים והסלסולים שליוו את הבישול שלי בתחילת הדרך. התקלפתי".

- מהפוזה?

"אי אפשר להכחיש שזו עבודה עם אגו, אבל בעבר לא הייתי מעז לעשות חריימה בטלוויזיה, והיום אני עושה את זה. כי מה יותר טעים מדג טרי ועגבניות?".

רוזנברג: "סטייק מושלם מתובל במלח ופלפל. אני ארגנטינאי, לא אוהב דגים".

"פחד יכול לשתק אותך"

רוזנברג בתקופה מצוינת. החודש הוא יצא בהופעת האיחוד עם סטלה מאריס. "זה היה חד פעמי, איחוד אחרי 20 שנה. היה לי חוב מוסרי כלפי החברים בלהקה, משם הכול התחיל". במקביל הוא בדרך לספרד, להופעה עם אנטוניו קרמנונה, זמר צועני שהוא מבצע כמה משיריו. רוזנברג מופיע בערך ארבע פעמים בשבוע, "אבל בראש שלי אני עדיין ילד בן 14 שבסך הכול רוצה להחזיק גיטרה ביד ולשיר. קשה לי להפנים את זה שהפרנסה של אחרים תלויה בי".

- זה מפחיד?

"בכל מקצוע יש פחד. טופול פעם אמר לי שבכל הופעה תמיד יהיו 20% לא מרוצים. זה לא תמיד תלוי בך, לפעמים הם באו ככה מהבית, לפעמים חטפו קריזה בחניה. אתה צריך להתרכז ב-80%. אני מאמין שלא צריכים לתת לפחד לשלוט בך, הפחד צריך לגונן עליך ולגרום לך לעשות את הדברים טוב יותר. לי אין פחד קהל, אני מרגיש טוב על הבמה. חוץ מהפחדים הקונבנציונליים מפני המוות, אני רק פוחד לאבד את הקול, את היכולת לשיר".

- ופחד שההצלחה תיגמר?

"במציאות של היום פחד מפני כישלון כלכלי יכול לשתק אותך, ואז אני הופך לבלתי יצרני. אני חושב שיש לפעול להיפך. כשאין לך כסף אתה לא צריך לצמצם הוצאות, אלא לדאוג לעוד הכנסות. אתה חייב להמציא את עצמך כל יום מחדש, ולמי שמסוגל הייתי ממליץ להיות הכי נטול דאגות - רק ככה אפשר להצליח. אם משתמשים בדימוי של החיים על גלגל ענק, אז אל תרד מהגלגל כשאתה למטה. תישאר עליו, תיאחז בו, עד שתעלה שוב".

מנה של פטה כבדים, מעוטרת בג'לי יין אדום ומלווה בצנימים פריכים, נהנית מהמרקמים הנכונים (8). אנחנו כבר מוכנים לקינוח: קציפת ורדים אוורירית בצנצנת, עם גושי ברס אגוזים - מפגש בין ענן אוורירי לפריכות מתפצחת (8).

- שניכם מדברים על המרווח הקטן של הלא נודע בדרך להצלחה. מה צריך? מזל? אתם מאמינים בעין הרע?

רוזנברג: "אני לא מאמין בכשפים, כוחות או עין הרע. איפה שיש רוע אני מתרחק".

- מדחיק?

רוזנברג: "שומר על עצמי. לפני 20 שנה הגעתי לתל אביב וקראתי לראשונה ביקורת ארסית על סטלה מאריס. הייתי בהלם. מאותו יום הפסקתי לקרוא עיתונים. בכלל. למה אני צריך להרעיל את עצמי?".

ביטון: "אני מאמין בשחור. מרוקאי, לא? במזל ששומר עליך. הרי לא יכול להיות שכולם אותו דבר. יש אנשים עם אנרגיה אחרת, מעבר למה שקורה פה. אני מאמין בעין הרע, בצרות עין של אנשים. לקנאה יש כוח אנרגטי, אפשר ממש להרגיש אותה, היא יכולה להרוס".

רוזנברג: "אני לא רוצה להאמין שלכוחות או אנשים יש יכולת להשפיע על הקיום שלנו. בעיניי, כל יום זה היום הכי טוב בעולם".

- אבי, לפתוח מסעדה בגיל 23 לא מפחיד, לא מדיר שינה?

"זה קרה אחרי שהייתי סו-שף בקורדליה של ניר צוק כמה שנים. היה לי נוח להסתתר מאחורי הכתפיים שלו. היה רגע אחד קונקרטי ומזוקק שפתאום ידעתי שאני יכול לבד. וברגע הזה לא ראיתי קשיים, לא ראיתי ביורוקרטיה. אל תשכחי שיש גם את הגיל, כשאתה בן 23 אתה לא מפחד מכלום. אתה בטוח שאתה מלך העולם".

- אבל בינתיים למדת משהו.

"היום אני מונע מחוסר ביטחון. אני חרד כל הזמן. זה חלק מהדרייב. אני קם בבוקר ומצלצל מיד למסעדה לדעת כמה הזמנות יש לערב, אני רוצה שהמקום יהיה מפוצץ, והקופה מלאה. אני שף ואני זקוק למחיאות כפיים. חוסר הביטחון זו תחושה שאני רוצה לשמר, היא שומרת לי על העירנות".

- אז מתי נרגעים?

ביטון: "במקלחת אני עושה חשבון נפש. ואז אני יכול להיקלע לסחרור של כישלונות. בסופו של דבר, האופציה שהסועדים לא ייהנו תמיד גדולה יותר. זה סיכון מתמיד! אנשים מזמינים מקום, מתלבשים יפה, ויש המון משתנים בדרך עד לרגע שבו הם מכניסים ביס לפה ואומרים - טעים לי".

פלאפל חצילים וגבינת פרמז'ן

חומרים ל-5 מנות (15 כדורי פלאפל): 30 גרם חמאה 1 בצל בינוני קצוץ דק מאוד 3 שיני שום כתושות 500 גרם בשר חציל קלוי מלח ופלפל שחור גרוס 60 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק 2 ביצים טרופות עם 3 כפות מים קרים 1 כוס קמח פירורי לחם זהובים שמן לטיגון עמוק

להגשה: 5 כפות גדושות של גבינת שמנת בטעם טבעי, רצוי פילדלפיה סלט ירקות עם נבטי חמניות

אופן ההכנה: ממיסים במחבת קטנה חמאה, מוסיפים בצל ושום ומטגנים על אש בינונית חמש דקות. מוסיפים את החצילים ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לטגן עד שאין נוזלים במחבת. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים היטב.

מוסיפים לחצילים גבינת פרמז'ן, מערבבים ומכניסים למקרר לשעה. צרים מהתערובת כדורים (כמו כדורי פלאפל), מסדרים על מגש ומקררים שעה נוספת. שמים בצלחות שטוחות קמח ופירורי לחם, ובצלחת עמוקה - ביצים טרופות. מגלגלים את כדורי הפלאפל בקמח, בביצים טרופות ובפירורי לחם. מקררים חצי שעה. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הפלאפל עד להזהבה.

הגשה: על צלחת הגשה אישית, מורחים כף גדושה של גבינת שמנת. מניחים מעל שלושה כדורי פלאפל, ובצד מניחים ערמה קטנה של סלט ירקות ונבטי חמניה. מגישים מיד.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה ואסיה; בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד ליבת ה-PCE

דאקס מתחזק ב-0.4%, פוטסי מוסיף 0.7% וקאק עולה ב-0.3% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

חיזבאללה ירה לעבר חיילים במרחב הר דב, צה"ל השיב אש

החות'ים טוענים: "תקפנו ספינה ישראלית כאות סולידריות עם הפלסטינים" ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' ● כל העדכונים