גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך משלים בנצי ליברמן מהפך בצמרת מינהל מקרקעי ישראל

בשקט בשקט נשלמת הרכבת צמרת חדשה, מעובה במיוחד, בהנהלת מינהל מקרקעי ישראל ■ אבל במקביל, העובדים שנאלצו להיפרד מ-200 פורשים מתקשים לשמוע שנוצר לפתע צורך בהעסקת סטודנטים ובמשרד המשפטים צריכים לשבור את הראש בנוגע לבכירים בעלי זיקה לקרקע חקלאית

מנהל מינהל מקרקעי ישראל בנצי ליברמן משלים באחרונה את סבב המינויים הבכירים במינהל, ולמעשה יוצר שדרה ניהולית חדשה לחלוטין בגוף שמחכה כבר שנים לניעור משמעותי. יישום הרפורמה במינהל, זו שראש הממשלה רואה כאם כל הרפורמות שלו, מונח על כתפיהם של הבכירים החדשים. למעשה, למעט היועץ המשפטי, יעקב קווינט, נראה שבכל הצמרת מתבצעים כעת "כסאות מוסיקליים" של חילופי תפקידים ומינוי מנהלים חדשים.

מ"תנופה" למינהל

ליאורה טושינסקי, סגנית מנהל המינהל, מובילה את תהליך השינוי הארגוני. טושינסקי עצמה מונתה לתפקיד במארס האחרון, בסמוך לכניסת ליברמן לתפקיד. תפקיד הסגן, בו זכתה במכרז, כלל לא היה במתווה הרפורמה. על פי המתווה המקורי של הרפורמה במינהל והפיכתה לרשות, ראש החטיבה העסקית החדשה, החשובה ביותר בתחום עסקאות המקרקעין, אמור היה לכהן כממלא מקום מנהל רשות מקרקעי ישראל.

תפקיד הסגן של טושינסקי יצר עוד חוזה בכירים במינהל. המנכ"ל בנצי ליברמן הסביר את השינוי בנימוק, שהוא זקוק לסגן בעל יכולות מוכחות וגבוהות בתחום הניהול והארגון. טושינסקי הייתה סמנכ"לית מינהלת "תנופה" במשרד ראש הממשלה, לטיפול במפוני גוש קטיף וצפון השומרון, תפקיד שמונתה לו על ידי ליברמן, כשהיה ראש מינהלת "תנופה". טושינסקי כיהנה גם כמנכ"לית המועצה האזורית שומרון כשליברמן היה יו"ר המועצה.

אריאל אבלין, מבכירי אגף התקציבים באוצר בתחומי הנדל"ן והתחבורה, נבחר לאחרונה לתפקיד מנהל החטיבה העסקית והוא למעשה מעצב עכשיו את הגוף החדש והחשוב ביותר במסגרת הרפורמה. אבלין החליף את מנהל אגף שיווק וכלכלה הקודם רונן כהן, שהיה חודשים אחדים מ"מ מנכ"ל המינהל אחרי התפטרותו של ירון ביבי לפני שנה ועובר כעת לתפקיד בכיר בחברת "אזורים". אבלין סייע בעבר למנכ"ל הקודם ביבי בהליך גיבוש הרפורמה במינהל והוא מכיר אותה היטב.

לתפקיד מנהל מחוז מרכז מונה בפברואר עו"ד עדיאל שמרון, מי שהיה מנהל אגף תיאום ותקציבים במינהלת "תנופה" שבראשה עמד ליברמן. שמרון נבחר במכרז חיצוני, לאחר שבמכרז בין-משרדי שנערך באוקטובר 2011, נפסלו כל המועמדים. מחוז מרכז, שאמור להתאחד עם מחוז תל אביב במסגרת יישום הרפורמה בשם "מרחב מרכז", הוא אחד התפקידים המרכזיים במינהל. משה פופיק ממשיך בתפקידו כמנהל מחוז תל אביב ובינתיים אין איחוד מחוזות למרחב החדש.

ליברמן חיזק גם את מערך הדוברות. היחצ"ן יהושע מור יוסף מתפקד לצידה של הדוברת הוותיקה אורטל צבר, על פי הסדר בינו לבין משרד גיתם, שזכה במכרז יחסי הציבור של המינהל. מור יוסף, חבר קרוב של ליברמן ובעבר דובר מועצת יש"ע, נשכר על ידי גיתם לטפל בתיק יחסי הציבור של המינהל. מור יוסף משתתף בישיבות הנהלת המינהל. יש לציין, שלאחרונה חל שיפור בכמות ההודעות לעיתונות ובאיכותן.

לאחרונה גם מונה דורון בן שלומי לתפקיד עוזר למנהל המינהל. בן שלומי היה יו"ר ועד המתיישבים של מפוני גוש קטיף.

הושעה וחודש

במינהל מביעים תמיהה על מה שהתרחש סביב תפקיד מנהל אגף תכנון במינהל. ב-6 ביוני נערך השלב הסופי של המכרז לתפקיד, אולם כשעה לפני תחילת הפגישות של ועדת המכרזים עם המועמדים שעלו לשלב הגמר, נמסר לחברי ועדת המכרזים על השעיית המכרז.

המכרז חודש וב-26.7 נבחר לתפקיד המתכנן רפי אלמליח, שכיהן כסגן מנהל האגף. אלמליח מקדם לאחרונה תוכניות גדולות באזור המרכז, בעיקר בבית שמש. גורם במינהל אומר שאדריכל מחוז המרכז, דוד אמגדי, שהתמודד במכרז על התפקיד והרגיש נפגע, קיבל הצעה להתמנות לתפקיד חדש שהוגדר "אדריכל המינהל".

במקביל, פאני ששפורטה, שסיימה תפקיד מנהל מחוז דרום, מונתה לתפקיד מנהלת פרויקטים מיוחדים וגדולים. זהו תפקיד ניהולי חדש, שלא היה קיים במבנה הארגוני של הרפורמה.

גורמים במינהל אומרים, שנוצר ריבוי תפקידים של בכירים בתחום התכנון, ולדבריהם "רק לתאם ביניהם יהיה צריך ארבע מזכירות".

וזה עוד לא נגמר. תפקידים בכירים נוספים הם אטי בן עטר, שהייתה סגנית מנהל באגף רישום ובעלות, שהיה אמור להתבטל במבנה החדש ולהיטמע באגף המידע, מונתה כמנהלת אגף רישום ובעלות; אפרת שטראוס, שהייתה מנהלת מחוז ירושלים, מונתה לתפקיד חדש בתחום כלכלה ותקציב, תפקיד שלא היה במבנה המקורי של הרפורמה; תמיר ברקין נבחר באפריל לתפקיד מנהל מחוז צפון. הוא החליף בתפקיד את גבי ויסמן, שהיה מנהל מחוז צפון ומונה למנהל מחוז חיפה.

במבנה הארגוני החדש היו מחוזות חיפה וצפון אמורים להתאחד.

מינויים שנעשו כהלכה ואינם גורמים לאי בהירות הם של ערן ראובני, מי שהיה מנהל מחוז חיפה ומונה כעת למנהל מרחב דרום, וישראל סקופ, שהיה מנהל אגף פיקוח ומונה למנהל חטיבת שמירה על קרקע. איציק ישראלי, שהיה מנהל כ"א במינהל, מונה לאחראי על עבודות הפיתוח באגף שיווק וכלכלה. צפוי שם עוד מינוי בנושאי שיווק.

עו"ד ניסים אברהם מונה לתפקיד חדש, מנהל אגף תורה ונהלים. עוד מינוי הוא זה של אילן דגני לתפקיד מנהל אגף בכיר שיווק וכלכלה, בתקופת המעבר עד להפעלת החטיבה העסקית החדשה. גם הוא צפוי לקבל תפקיד בכיר, כנראה בתחום עסקאות בפטור ממכרז.

שם חדש נוסף הוא הלל פרימן, שהיה עוזר מנכ"ל משרד רה"מ אייל גבאי, שמונה לתפקיד מנהל אגף בקרה ותיאום עסקאות.

מנהל המינהל, בנצי ליברמן, מעריך שאפשר יהיה להכריז על הקמת רשות מקרקעי ישראל רק אחרי סבב השיבוצים האישיים במבנה החדש של הרפורמה, מה שיקרה ככל הנראה רק אחרי החגים, ובמינהל מקווים שזה יהיה עד סוף השנה.

לענין ריבוי חוזי הבכירים הוא אומר: "בשינוי כל כך מופלג ובכל כך הרבה מינויים אי אפשר להשאיר אדמה חרוכה ולוותר על הידע המצטבר. הייתי חייב להשאיר חלק מהמנהלים ולשבץ אותם בתפקידים חדשים בעלי חשיבות לאומית, כמו למשל מחנות צה"ל או הפרויקט הסולארי. אני דורש להעלות את מספר חוזי הבכירים מ-34 ל-43 בלבד. לגבי 100 הסטודנטים - קיבלתי את הערת הוועד והם יפוזרו בכל המרחבים".

לענין מיזוג מחוזות צפון-חיפה ות"א-מרכז: "מחוזות חיפה וצפון חייבים להשאר בנפרד, חיפה היא סניף של צפון. זה לא נכון להפריד ויש מו"מ עם האוצר לגבי זה. המצב בתל אביב עוד יותר מורכב, ונכון לעכשיו יש הסכמה על כך שלא יהיה מיזוג למשך השנתיים הקרובות".

בכירים באים, 200 עובדים פורשים

במקביל לאיוש צמרת המינהל והשינוי במתווה הרפורמה, השתררה לאחרונה מתיחות ביחסי העבודה במינהל, על רקע דחייה נמשכת בחתימת הסכם עם העובדים. המינהל ימשיך לטפל בחוכרים וברישומי בעלות, חוזקו גורמי התכנון וניתנת אחריות רבה יותר למחוזות בסגירת עיסקה, כך שרק עסקאות מורכבות וגדולות יגיעו להנהלה.

העובדים טוענים, כי השלימו חלקם ברפורמה, לאחר פרישה מרצון של כ-200 עובדים. הם קובלים על כך שמצד אחד נוצר עומס עבודה ומצד שני הם רואים ריבוי של חוזי בכירים חדשים. קיימת ביקורת גם על המכרזים והמינויים ואי בהירות בחלוקת התפקידים החדשה. ועד העובדים, בראשות גיל איזנשטיין-קנה, מתנגד לכוונת ההנהלה לגייס סטודנטים שיאיישו קרוב ל-100 משרות זמניות לטיפול ברישום זכויות והעברת בעלות. סה"כ, במקום 700 עובדים לפני הרפורמה ופרישת 200 במסגרתה, עשוי מספר עובדי המינהל להגיע ל-660. בכיר בהנהלה אומר, שסטודנטים יישחקו פחות בעבודת רישום הזכויות. מנגד, הוועד טוען שמדובר בעניין מקצועי.

נוגעים בדבר: העסקת בכירים בעלי עניין בקרקע חקלאית

אחד הדברים הבעייתיים והרגישים ביותר במינהל הוא מצב שבו בכירים הם בעלי נחלות במושבים או בעלי זיקה משפחתית לנחלות ולקרקע חקלאית. כמובן ככל שהתפקיד בכיר יותר הבעיה מחריפה, ויש כיום קבוצת בכירים במינהל, כולל מנהלי מחוזות, שהם בעלי זיקה משמעותית לקרקע חקלאית.

אחד המינויים המפתיעים ביותר בסבב המינויים הנוכחי במינהל הוא מינויו של עו"ד חמי כסיף, אשר זכה ב-6 ביוני במכרז לתפקיד "מנהל המרחב העסקי ירושלים". הוא החליף בתפקיד את אפרת שטראוס, שהייתה מנהלת מחוז ירושלים במבנה הקודם.

כסיף (42), היה מנכ"ל קבוצת חברות נדל"ן בשליטת משפחת רורברג, בישראל ובמזרח אירופה, ולפני כן היה מנכ"ל סיביל השקעות וחברת טנוקסיד. ליברמן הילל ושיבח את הופעתו של כסיף בראיון בע"פ בפני ועדת המכרזים, והדבר הביא לזכייתו בתפקיד.

כסיף הוא בעל נחלה במושב בית חנן, אותה רכש ב-2006. הוא מתגורר במושב בפועל החל מ-2011 (על פי הכללים הארכאיים של חוזי נחלה, יש חובה לגור בנחלה ולעבד אותה). ועדת המכרזים ידעה שהוא ממושב בית חנן, אך לא התעניינה לדעת אם הוא בעל נחלה במושב, ועל כן עובדה זו לא הייתה מרכיב בשיקולי הוועדה. המינהל מסר במועד בחירתו: "עם קליטתו של מר כסיף בעבודה יידרש לפרט את נכסיו או נכסי קרוביו שעשויים לגרום לו למצב של ניגוד עניינים וייערך מולו הסדר ניגוד עניינים".

עד כה לא הושלם הסכם ניגוד העניינים עם כסיף. המינהל אינו מוכן לפרט מי מעובדיו הבכירים הוא בעל זיקה לנחלות ו/או לקרקע חקלאית, ומסר: "עם קליטתם של נושאי המשרה החדשים לתפקיד, מטפל מולם האגף המשפטי של המינהל בהסדרי ניגוד עניינים וישלים את ההסדר לאחר התייעצות עם משרד המשפטים".

בתחום הקרקע החקלאית מצפים להחלפתה של מנהלת האגף החקלאי הוותיקה שולה בן צבי, אשר תקבל ככל הנראה תפקיד חדש, לטיפול ביישום החלטה 979 העוסקת בזכויות החקלאים בקרקע. מועמדים להחלפתה, על פי מקורות במינהל, הם עו"ד גלית ויטנברג מהמחלקה המשפטית, שעסקה בקרקע חקלאית, ועו"ד איתי אהרונסון, שהיה בעבר יועץ משפטי בהסדר הקיבוצים ויועץ משפטי במנהלת "תנופה" שבראשה עמד ליברמן.

בעלי התפקידים בצילום

1. ליאורה טושינסקי

2. עדיאל שמרון

3. אריאל אבלין

4. הלל פרימן

5. חמי כסיף

6. יהושע מור יוסף

עוד כתבות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות