גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מאבקי צמרת: דגמים חדשים של מרצדס, לקסוס, יגואר, אאודי וב.מ.וו

אם יש מכונית שנהנית מקונצנזוס של "ספינת הדגל של תעשיית הרכב", קרוב לוודאי שזו ה-S קלאס של מרצדס ■ בחודשים הקרובים יעמדו לקוחות האלפיון העליון בפני היצע עשיר מאוד של אופציות

אם יש מכונית שנהנית מקונצנזוס של "ספינת הדגל של תעשיית הרכב", קרוב לוודאי שזו ה-S קלאס של מרצדס. מאז השקתה ב-1972 (השנה שבה החל סימול הדגמים הנוכחי של החברה) תופסת המכונית הזאת בעקביות את המקום הראשון במכירות הגלובליות בפלח השוק הרשמי והייצוגי ביותר של תעשיית הרכב, ומשמשת כסמל מעמד ייצוגי - כמעט כמו חליפה עסקית מחויטת - בקרב העשירים, המבוססים והשמרנים ברחבי העולם. הסדרה נוהגת גם לדחוף קדימה את החזית הטכנולוגית של תעשיית הרכב עם שלל חידושים, שמגיעים למכונית הזו היישר ממעבדות המחקר והפיתוח המתקדמות והמתוקצבות ביותר בתעשיית הרכב.

לפיכך, אחת לשבע-שמונה שנים, כאשר מגיע תורה של S קלאס חדשה לצאת לאוויר העולם, נכנס כל פלח מכוניות הסלון פאר העולמי לכוננות ספיגה. המתחרים הגרמנים, היפנים והבריטים משיקים גרסאות מחודשות ורעננות כמה חודשים לפני השקת ספינת הדגל של מרצדס, כדי "לשבור את המומנטום" של ההחדרה, והשוק מוצף בשלל מנועים ובטכנולוגיות מרתקות.

השנה מגיע תורה של ה-W222 - הדור השישי במספר של המרצדס S - להיות מושקת בסוף השנה. כתוצאה מכך, בחודשים הקרובים יעמדו לקוחות האלפיון העליון בפני היצע עשיר מאוד של אופציות.

לקסוס LS החדשה: אופי וצעצועים

לקסוס מתכוונת להחזיר בחודשים הקרובים את ספינת הדגל LS למסכי הרדאר של הלקוחות הפוטנציאליים, עם סדרה של עדכונים ובראשם עיצוב מחדש של החרטום שמעניק למכונית מראה יותר מושחז וספורטיבי. מי שלא מסתפק בעדכון ה"רגיל" יוכל להזמין לראשונה את חבילת האבזור הספורטיבית F Sport, ולקבל מראה דרמטי יותר בשילוב עם מתלים מוקשחים ועם כיול ספורטיבי יותר של השלדה.

כל הגרסאות של משפחת ה-LS עברו הקשחה של המרכב וכיול מחדש של המתלים לטובת נוחות נסיעה משופרת, בידוד רעשים משופר והתנהגות כביש מלוטשת יותר. הנהג יכול לבחור בין שלוש אופציות נהיגה והעברת כוח (חיסכון, ספורט ורגיל), ומי שיזמין מתלי אוויר יוכל לכייל את המתלים לשני מצבים נוספים.

גם תא הנוסעים עבר עדכונים, כולל מערכת בקרה ושליטה בעיצוב מחודש, מסך LCD ענק בגודל 12.3 אינצ'ים המשרת את מערכת הניווט והמולטימדיה, מערכת מניעת תאונות חדשה שיכולה לבלום כליל את המכונית - ללא התערבות הנהג - במהירויות עירוניות, מערכת בקרת שיוט חדשה שפועלת בכל המהירויות, מערכת בקרת אקלים שמודדת ומווסתת אפילו את טמפרטורות המושבים מתחת לישבניהם של הנוסעים, ועוד הרבה המצאות וגדג'טים מבית היוצר של היפנים. כמקובל, נוספו לעיצוב הפנים שלל אופציות, כולל "גימור אלומיניום". באגף ההנעה אין כעת כל חדש.

מרצדס S קלאס 2013: יותר פאר, פחות זיהום

ה-S קלאס החדשה תיחשף רשמית כנראה רק בסוף השנה. תמונותיה הרשמיות טרם פורסמו (התמונה שלמטה היא של הדגם היוצא) אבל תמונות ריגול רבות שלה כבר דלפו לרשת. גם העיתונות הגרמנית היודעת כול כבר פרסמה פרופיל מקיף למדי של המכונית. חיצונית, עתידה המכונית לשמור על הנוסחה המוכרת והמצליחה של הדור הנוכחי, אף שכל משטח בגוף שלה עוצב מחדש. השינויים הבולטים ביותר ויזואלית הם בחרטום שמצויד בפנסי LED, ובזנב שנראה יותר "טכני" וזוויתי.

התמונות מתא הנוסעים מלמדות על שינוי של ממש - שני מסכי LCD ענקיים: האחד מתפקד על תקן של "לוח מחוונים וירטואלי" שמדמה את העיצוב המוכר של מרצדס אבל יכול לשנות את מראהו ואת המידע המוצג; לצדו נמצא מסך LCD נוסף, לשימושי מולטימדיה ולשליטה, באיכות תצוגה HD ובמידות גדולות משמעותית. אמצעי הבקרה והשליטה עברו מודרניזציה, והם מזכירים את אלה של סדרת ה-CLS המחודשת.

מאחורי החזות החיצונית מסתתרת שלדה חדשה, עם חידושי היי-טק כמו מעבד נתונים רב עוצמה, שחוזה מראש את השיכוך הנדרש בהתאם לתנאי הכביש ומכייל את בולמי האוויר בקצב מהיר מאוד. המנועים צפויים לכלול בין השאר V8 טווין-טורבו בנפח 5.5 ליטרים עם הספק 435 כוחות סוס, V12 עם 517 כוחות סוס וגרסת AMG עם 571 כוחות סוס.

המנוע המעניין ביותר הוא זה שיופיע בשלב ב': מדובר במנוע היברידי-נטען המשלב V6 בנזין, מנוע חשמלי וסוללת ליתיום נטענת חיצונית, שמספקת טווח של כמה עשרות קילומטרים על חשמל. זו תהיה מכונית הסלון-פאר הנקייה ביותר בשוק, עם פליטה של 74 גרם לקילומטר בלבד.

מרצדס S קלאס S400 בלו הייברד

יגואר XJ 2013: ה-IPAD כבר בפנים

גם יגואר רוצה נתח מפלח השוק המתעורר, והדרך שלה להשיג אותו היא השקת חבילות אבזור ייחודיות ל-XJ החדשה. אחת המעניינות שבהן מכונה Ultimate, והיא מכוונת אל החלק העליון של השוק, שהוא הטריטוריה של המגה-עשירים המחזיקים נהג פרטי.

באופן לא מפתיע, עיקר ההשקעה בגרסה זו מתמקד בחלק האחורי של תא הנוסעים, שבו ניתן למצוא כעת שתי כורסאות חשמליות נפרדות - עם חשמל מלא, מיזוג אישי ומסאז' כמובן; ביניהן מפריד קונסול עטוי עור שבתוכו מובנה מקרר שמפניה בטמפרטורה המדויקת של שמונה מעלות. לטובת היושבים מאחור מותקנים שני שולחנות מחשב נשלפים עשויים מאלומיניום תעופתי, והחברה אפילו שולחת את המכונית מבית החרושת עם שני מכשירי אייפד (מהדור האחרון כמובן), שעטויים בעור ומובנים לתוך נישה בגב המושבים הקדמיים.

את הגרסה הזו ניתן להזמין עם מנוע ה-V8 הבכיר, שמייצר 510 כוחות סוס ועם גרסת הטורבו-דיזל. החל מהשנה תצויד המכונית גם במנוע שלושה ליטרים בנזין חדש, עם סופר צ'רג'ר ועם הספק מכובד מאוד של 340 כוחות סוס.

לטובת מי שמעדיף דווקא לאחוז בהגה מציעה יגואר החל מהשנה גם "חבילת ספורט" ו"חבילת מהירות", שכוללות שלל תוספות קוסמטיות קרביות, חישוקי עשרים אינצ'ים, מושבי ספורט עמוקים, וגם צ'יפ קטן וחביב שמבטל את הגבלת המהירות ומאפשר למכונית לשייט ב-285 קמ"ש.

אאודי A8: כוח ומוח

אאודי A8 היא השחקנית הצעירה ביותר בפלח הסופר-סלון, אבל גם היא עתידה לתגבר את אגפיה נגד פלישת המתחרות המרועננות לפלח. החידוש המרכזי של 2013 נמצא באגף המנועים. מנוע ה-4.2 ליטרים של הדגם הנוכחי מפנה את מקומו למנוע ארבעת הליטרים החדש של הקבוצה, שבגרסה ה"מתונה" מספק 420 כוחות סוס. להיצע ההתחלתי נכנס מנוע V6 בנפח שלושה ליטרים, שמצויד בסופר צ'רג'ר ומעלה את ההספק ל-333 כוחות סוס.

בפסגת ההיצע תתמקם בקרוב מאוד ה-S8 - גרסת העל החזקה של המכונית, שמיועדת להתחרות בגרסאות ה-AMG של מרצדס ובגרסאות הבכירות של סדרה 7. לגרסה הזו יש 520 כוחות סוס, והיא מסוגלת לזנק מאפס למאה קמ"ש ב-4.2 שניות בלבד ועדיין להחזיר צריכת דלק רשמית (ותיאורטית) של כעשרה קילומטרים לליטר בממוצע.

תיאורטית, ה-S8 היקרה אמורה להיות הנדירה ביותר במשפחת ה-A8, אך בפועל היא הייתה הגרסה הנמכרת ביותר בארץ בשנים האחרונות. חובבי הרכב "בתפירה אישית" ישמחו לדעת שרשימת אופציות עיצוב הפנים של כל המכונית, שגם כך היא אחת הארוכות בתעשיית הרכב, תכיל עוד כמה אופציות מעניינות.

ב.מ.וו סדרה 7 המחודשת: מקדימים תרופה

על-פי מיטב המסורת, הקדימה ב.מ.וו להציג החודש את הגרסה המחודשת של סדרה 7 החדשה, חודשים ספורים לפני השקת הארכי-יריבה מבית מרצדס. השינויים החיצוניים במכונית קלים יחסית; הם כוללים פנסי חזית חדשים בטכנולוגיית LED, פגוש חדש עם מפתח לכל רוחב הרכב, ועוד כמה שינויים קוסמטיים, שאפילו בעלי ה-7 הנוכחית יתקשו להבחין בהם.

מתחת לכסות החיצונית מסתתרים שינויים מוחשיים יותר. תא הנוסעים עבר רענון ונוספו לו אופציות דיפון והיי-טק חדשות, שאחת המעניינות שבהן היא אופציה להזמנת לוח מחוונים "וירטואלי" כתחליף ללוח האנלוגי המסורתי. הלוח הזה הוא למעשה מסך LCD גדול, שמדמה את מערך השעונים המקובל אך מחליף את המידע המוצג עליו, את תצורת השעונים ואת צבעי הרקע בהתאם למצב הנהיגה ו/או לבחירת הנהג.

מתחת למכסה המנוע אנחנו מוצאים גרסה מעודכנת של מנוע ה-V8 של גרסת ה-750 הפופולרית, עם תוספת של 10% להספק (עומד כעת על 450 כוחות סוס) ותוספת של 8% למומנט (65 קג"מ). למרות שדרוג הביצועים, צריכת הדלק הרשמית אף פחתה במעט. מתחתיה ממוקמת ה-740 עם מנוע V6 בהספק 320 כוחות סוס, ולהיצע - בחלק מהשווקים - תצטרף גם גרסת בסיס של אותו מנוע שלושה ליטרים עם 258 כוחות סוס ומחיר מעניין במיוחד.

עוד כתבות

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

המסחר באירופה נפתח במגמה שלילית; למה איירבוס מאבדת גובה?

הדאקס והפוטסי יורדים בכ-0.4%, הקאק מאבד מערכו כ-0.3% ● לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים עליות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.12 שקלים ● הביטקוין ממשיך לאבד גובה, הזהב חזר לרף 5,000 דולר ● עדכונים שוטפים

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א; אקרו קופצת לאחר המיזוג עם ישראל קנדה

מדדי ת"א 90 יורד בכ-0.6%, ת"א 35 מאבד מערכו כ-0.2% ● אקרו מזנקת ביותר ב-8% לאחר העסקה עם ישראל קנדה ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.12 שקלים ● השוק הקוריאני חזר בסערה לאחר חופשת חג ● עדכונים שוטפים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"