גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מדידת הרייטינג באינטרנט: "גלובס" מוביל בין אתרי הכלכלה

נתוני ועדת המדרוג לחודש יולי: ל"גלובס" 14,000 גולשים ביום יותר מ"כלכליסט", 15,000 יותר מ"דה מרקר" ■ וואלה הוסיף כ-6% ביולי, ynet עלה ב-3% ■ זאפ מזנק; צניחה באתרי הספורט; רק 8% מהנוער צורכים חדשות באינטרנט

נתוני ועדת מדרוג האינטרנט לחודש יולי, המבוססים על מערכת גמיוס ישראל, מספקים לראשונה תמונה מלאה על הזירה הכלכלית באינטרנט של האתרים הבולטים בתחום, זאת לאחר הצטרפותו באיחור ניכר של אתר "כלכליסט" מבית "ידיעות אחרונות" למדידה.

מכה ל"כלכליסט"

התמונה הכוללת מראה כי "גלובס" ממשיך להיות האתר הכלכלי המוביל בכמות הגולשים הנאמנים על בסיס ממוצע הגולשים היומי, שעמד ביולי על 98.4 אלף גולשים בפועל - 15,000 גולשים ביום יותר מ"דה מרקר" ו-14,000 יותר מ"כלכליסט". ל"כלכליסט" 84 אלף גולשים, "דה מרקר" עם 83.1 אלף ו"ביזפורטל" עם 32.5 אלף.

נתונים אלה, שהינם נתוני אמת המבוססים על כניסות לשרתי האתרים הנמדדים, מפריכים לחלוטין את טענות "כלכליסט" להובלה בזירה הכלכלית - נתונים המתבססים רק על סקר המודעות הטלפונית המיושן TIM.

גמיוז

מבחינת כמות גולשים חודשית, "דה מרקר" הביא ביולי 631.3 אלף גולשים, "גלובס" עם 563.8 אלף גולשים, "כלכליסט" עם 563.3 אלף גולשים ו"ביזפורטל" עם 166 אלף גולשים.

דפים נצפים: מיליון ל"גלובס", 445 אלף ל"כלכליסט"

אתר "גלובס" מוביל בפער ניכר גם בממוצע הדפים הנצפים ליום עם מיליון חשיפות בחודש יולי, לעומת "דה מרקר" עם 805.6 אלף חשיפות יומיות, "ביזפורטל" עם 505.2 אלף חשיפות ו"כלכליסט" עם 455.1 אלף חשיפות.

באשר לזמן שהייה ממוצע לגולש, "ביזפורטל" מוביל עם 4 שעות וחצי, אחריו "גלובס" עם 3 שעות ו-40 דקות, "כלכליסט" עם שעה ו-48 דקות ו"דה מרקר" עם שעה ו-7 דקות.

הנתונים שופכים אור גם על זהות הגולשים באתרים הכלכליים המובילים, כמו העובדה ש-60% מהגולשים הם גברים. עוד עולה כי 55%-70% מהגולשים באתרים הכלכליים גולשים לפחות לעוד אתר כלכלי נוסף.

נתון מעניין מראה כי אתר "גלובס" מוביל בקרב בעלי הכנסה גבוהה בהרבה מהממוצע, שקהל זה הוא גם זה שנוטה לבלות הכי הרבה זמן ממוצע בחודש באתרים הכלכליים (שש שעות ו-12 דקות).

כ-33% מהגולשים לאתרים הכלכליים קוראים עיתון יומי בתשלום על בסיס יומי. הנתונים גם מראים כי על קריאת העיתונים היומיים דווקא מעודדת גלישה מרובה יותר לאתרים הכלכליים, כשזמן שהייה הממוצע לגולש בחודש עומד על 5.5 שעות לאלה שקוראים עיתון יומי בתשלום מדי יום.

עוד עולה כי מרבית גולשי האתרים הכלכליים מגיעים מאזור המרכז (35%) ומהצפון (27%), וכי כמות הגולשים הנשואים גדולה פי 2 מכמות הגולשים הרווקים. הקהל העיקרי של האתרים הכלכליים הם אנשי ההיי-טק (כ-12%), ואחריהם אנשי השיווק והמכירות (כ-6.5%).

אגב, "גלובס" רושם בחודש יולי את העלייה השנייה הגבוהה ביותר במספר הגולשים החודשי מבין 20 האתרים הישראליים המובילים בישראל.

תנועת הגולשים ביולי: זאפ מזנק, אתרי הספורט צונחים

חודשי הקיץ משפיעים על שוק האינטרנט המקומ,י ובהתאם ניכרים שינויים בהרגלי הגלישה במהלך חודש יולי האחרון. הזינוק המשמעותי ביותר שנרשם במהלך יולי בקרב האתרים הישראליים המובילים הוא של אתר השוואת המחירים זאפ, ככל הנראה בשל הרצון של ישראלים להתחדש במוצרים חדשים לבית, במסגרת עונת השיפוצים ומעברי הדירות או אפילו כדי להשוות מחירי של חבילות תיירות בחופש הגדול.

על-פי נתוני ועדת המדרוג למדידת שיעורי הגלישה באינטרנט, אתר זאפ רושם זינוק מפתיע של 33% במספר הגולשים בפועל החודשי (שמקפיץ אותו למקום ה-7 במדידה החודשית) ועובר את רף מיליון הגולשים, כשגם בממוצע הגולשים היומי הוא מזנק יפה עם גידול של 26%. מנגד, זאפ רושם ירידה של 14% בזמן השהייה הממוצע לגולש.

חבר נוסף בקבוצת זאפ, אתר דפי זהב, רשם גם הוא שיעורי עלייה יפים ביולי עם 12% בחודשי, 10% ביומי ו-15% בכמות הדפים הנצפים.

מהצד השני, הקיץ הביא איתו בשורות רעות לאתרי הספורט, שצנחו בחודש יולי אחרי שנגמר יורו 2012 ולפני שהאולימפיאדה בלונדון תפסה תאוצה. כך, אתר one רשם ירידה של 8% במספר הגולשים החודשי וירידה של 10% בממוצע הגולשים היומי, בעוד אתר ספורט5 רושם ירידה של 10% בחודשי ו-11% ביומי.

גם mako, אתר הבית של זכיינית ערוץ 2 קשת, לא הצליח להמריא ביולי ורשם ירידה של 5% בחודשי ו-8% ביומי.

מי שכן טיפסו במהלך החודש שעבר היו שני האתרים הישראלים המובילים - וואלה עם עלייה של כ-6% בחודשי ו-ynet עם כ-3% בחודשי. אתר תפוז הפתיע עם זינוק מרשים של כ-50% בזמן השהייה הממוצע לגולש ועלייה של כ-20% בכמות הדפים הנצפים.

גם האתר שסוגר את החמישייה המובילה בכמות הגולשים החודשית, נענע10, רשם עלייה יפה של כ-3.5% וממשיך להראות שפירוק קבוצת MASA וההיפרדות מאתרי מיקרוסופט (msn, הוטמייל ומסנג'ר) לא השפיעה.

דירוג אתרי האינטרנט בישראל

לאן גלשו בני-הנוער בחופש הגדול?

הוועדה הציגה החודש גם נתונים מעמיקים על השוני הדמוגרפי בין תחומי העניין של קבוצות גולשים שונות. כך עולה כי בני-נוער בגילאי 12-17 בילו בחודש הראשון של החופש הגדול בעיקר באתרי ספורט (22%) ופורומים (22%), לצד וידיאו (19%) ומשחקים (14%). רק 8% מהם התעניינו באתרי חדשות.

בקרב ילדים בני 7-11, שיצאו לחופש הגדול רק בשלהי יולי, עיקר העניין היה צפייה בסרטוני וידיאו באתרים ישראלים (37%), משחקים (31%), ספורט (10%) וחדשות (5%).

אגב, לראשונה, וואלה עוקף את ynet בקרב גולשים בני 18 ומעלה.

אצל הקהל המבוגר, בגילאי 25-45, התמונה שונה: הגברים מתעניינים בעיקר בספורט (32%), חדשות (26%) וכלכלה (13%), כשהנשים מגלות עניין במגוון רחב יותר של תחומים - החל מחדשות (21%), וידיאו (13%), פורומים (13%) ובידור (12%).

איפה גולשים בני הנוער

עוד כתבות

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

חדרה. אין מספיק אוטובוסים / צילום: Shutterstock, Mapic Aerials

בגלל מאבק על כביש בחדרה: במשרד התחבורה מאיימים לבטל נת"צים בכל הארץ

בעקבות סכסוך בין משרד התחבורה למשרד האוצר, מנכ"ל משרד התחבורה מאיים לבטל נת"צים ברחבי הארץ ● הסיבה: משרד האוצר לא אישר חתימה על הסכם עם עיריית חדרה לחידוש רחובות והקמת נתיבי העדפה

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

שופטת בית המשפט העליון יעל וילנר. קיבלה את ערעור חברת הביטוח / צילום: שלומי יוסף (עיבוד תמונה)

פסק הדין של בית המשפט העליון שמצמצם את הגדרת הידועים בציבור

העליון דן בשאלה מתי זוג יחשב לידוע בציבור לצורך זכאות לתשלום פיצוי בעקבות מוות בתאונה ● השופטים: הכוונה להינשא לא מהווה אינדיקציה לרצון הזוג להחיל זכויות לפני הנישואים

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

אנדראה אורקל, מנכל בנק יוניקרדיט האיטלקי / צילום: Reuters, Massimo Di Vita

במשך שנים משקיעים נכוו ממניות הבנקים האירופיים. עכשיו הן ממש לוהטות

לאחר שנים של שפל, הבנקים באירופה מתחילים להציג ביצועים משופרים, הודות לניקוי מאזנים וצמצום עלויות, לצד רווח מוגדל ממתן הלוואות ● מניות הענף דוגמת UniCredit מזנקות גם בציפייה לחלוקות דיבידנדים בעד כ-130 מיליארד דולר, ועוקפות את מקבילותיהן מארה"ב

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

מאות מיליוני דולרים מתחת לרפיח: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים, ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"