גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הנהלת רשות השידור רוצה להיות השופר של נתניהו"

אלישע שפיגלמן, לשעבר נציב תלונות הציבור ברשות השידור: "הנהלת הרשות חסרת יכולת חשיבה, פועלת מנקמנות אישית ומונעת משיקולים לא מקצועיים"

דברי ימי רשות השידור הם דברי ימי מלחמת המעמדות הפנימיים בה. בחסות מפלגות השלטון השונות ניצבו בכל תקופה מדכאים ומדוכאים זה מול זה בניגוד מתמיד, ניהלו מאבק בלתי פוסק, לעתים נסתר, לעתים גלוי.

התנהלות הרשות היא פרי תהליך התפתחות ממושך של שורת תמורות בשוק התקשורת המקומי, אבל גם בשינויים התכופים במפה הפוליטית. הקשר הגורדי בין הדרג הפוליטי להנהלת רשות השידור, בשילוב אובדן הבכורה של ערוץ 1 לטובת ערוץ 2 וערוץ 10 לפני שני עשורים, הביאו למצבה הנוכחי.

ביום חמישי לפני שבועיים, לאחר תקופה ארוכה מאוד שמליאת רשות השידור, הגוף שאמור לפקח על התנהלות הרשות, מילאה פיה מים בכל הנוגע להתנהלות של בכירי הרשות, תקפו במליאה את החלטת המנכ"ל יוני בן-מנחם, ומנהל הרדיו מיקי מירו, "להצניח" מגישים "מאזנים" לצד המגישה קרן נויבך.

לדיון במליאה הגיע גם העיתונאי הוותיק ונציב תלונות הציבור (אומבודסמן) האחרון ברשות השידור, אלישע שפיגלמן, שהפתיע בדבריו הבוטים. שפיגלמן, שסיים רק לפני כחודשיים קדנציה בת 5 שנים בתפקידו ברשות השידור, תקף באופן חסר תקדים את בן-מנחם ומירו. "הנהלת רשות השידור פועלת מנקמנות אישית, כמו המנכ"ל לשעבר שטיפח אותה", אמר אז שפיגלמן, בהתכוונו לג'ו בראל שהודח ב-2005, לאחר דוח קשה של מבקר המדינה. "אתם יורים ברגל של הרשות", המשיך שפיגלמן, בעודו מפנה מבטים לחברי ההנהלה, "מי אתם בכלל? מיקי, אתה ירדת מהפסים. להגיד שנויבך לא אחראית?!".

42 שנותיו ברשות השידור, בתפקידים שונים, וכמובן בתפקידו האחרון כנציב תלונות הציבור, מעניקים לשפיגלמן פרספקטיבה רחבה על התנהלות הרשות ומנהליה לאורך השנים.

- מה "הקפיץ" אותך באותו דיון במליאת רשות השידור?

"מי שקיבל את ההחלטה לשלוח את מנחם בן לאזן את קרן נויבך הוא חסר יכולת חשיבה. זו הלשון הכי עדינה שאני יכול להשתמש בה. מנחם בן הוא אדם ללא ניסיון ברדיו או בהגשת תוכניות, והוא הוכיח את עצמו כהזוי למחצה בהופעות שלו בטלוויזיה, והיה צפוי שהוא רק יקלקל. כלומר, מדובר במינוי שלא היה בו אפילו צל של חשיבה על איך לשפר את התוכנית. להיפך, היה בו מעין ניסיון לקלקל תוכנית מצליחה. כשמנהל רדיו, שהוא מי שאמור להיות האוטוריטה לרדיו, ממנה אדם שברור שהוא רק יכול להזיק, זה מעיד דברים לא פשוטים על יכולת החשיבה של המנהל הזה.

"אבל מה שהכי 'הקפיץ' אותי באותה ישיבה, זה שרשות השידור מנוהלת היום על-ידי 'כנופיה'. כל הקבוצה הזאת של זליג רבינוביץ' (עוזרו הבכיר של מנכ"ל הרשות הנוכחי, ר"ב) וחבריו מנהלת את הרשות כאילו זה היה העסק הפרטי שלה. כל מי שקשור למנכ"ל הקודם, מוטי שקלאר, מוקצה מחמת מיאוס. השיקולים הם לא רק שיקולים מקצועיים. בכוונה אני אומר 'זליג וחבריו' ולא 'יוני וחבריו', כי הדמות הדומיננטית היום ברשות היא זליג, שהוא עושה דברו של בראל. אנשים נבחרים לתפקידים גם לפי הקרבה לזליג ולפי המלצותיו. בין אם לתפקידי ניהול ובין אם לתפקידים של מגישים. מאחר שנוכחתי שזה המצב, חשבתי שחשוב להגיד את זה, כי אני משוכנע שהחבורה הזאת מוליכה את רשות השידור בכיוון רע מאוד".

"משקל כבד לקשרים"

- תמיד היו מינוים בעייתיים ופוליטיים ברשות. מה חדש?

"זה נכון שתמיד היו מינויים תמוהים, אבל היו גם הרבה מאוד מינויים טובים. בוא נגיד שקירבה אישית או אחרת למנהל הייתה יכולה לעזור, אבל זה לא היה הקריטריון היחיד. מי שחושב שהמכרזים או המינויים בעבר היו לגמרי נקיים הוא תמים. אני לא תמים, ראיתי את כל המינויים ברשות השידור ואני יכול להעיד שניתן בעבר משקל יתר לכישורים. קשרים בצמרת תמיד הועילו אבל ללא כישורים לא היית מתמנה לתפקיד. היום המצב הוא שזה לא חשוב אם יש לך או אין לך כישורים, הדבר הראשון שבודקים זה הקשרים שלך ואם אתה מומלץ על-ידי זליג וחבריו - בן-מנחם, מירו ומשה נסלטבאום".

- מצד אחד אתה אומר שאתה לא זוכר מקרים כאלה של מינוי מקורבים ומצד שני אתה מזכיר את ג'ו בראל, שתקופתו זכורה בעיקר "הודות" למינויי מקורבים ורדיפת "מתנגדים".

"התקופה של בראל הייתה כזאת, אבל בתקופה של בראל לא היו מכרזים חוקיים לכאורה, אלא מינויים ישירים. עוד דבר שאמרתי להם שם, (במליאת רשות השידור לפני שבוע וחצי, בדיון על נויבך, ר"ב), הוא שבעוד שאת המנכ"ל הקודם היכו בשוטים, אנחנו נכה אתכם בעקרבים. כשאמרתי 'המנכ"ל הקודם' התכוונתי לבראל, והחבורה הזאת, חבורת זליג, זו בעצם חבורת בראל. זאת אותה חבורה שבראל מינה בעצמו וזו אותה חבורה שמוציאה אל הפועל בצורה מוגזמת את מה שבראל תיכנן לעשות - להבטיח שרשות השידור תהיה שופרו של ראש הממשלה אריק שרון. היום החבורה הזאת מבטיחה את אותו הדבר לנתניהו".

"אבל יש בכל זאת הבדל בינם לבין לבראל", מדגיש שפיגלמן, "החבורה הנוכחית עומדת על המקפצה למעלה, משתינה לבריכה למטה וצועקת תוך נפנוף ידיים: 'תראו אותנו, תראו אותנו'. בראל לפחות עשה את זה בשקט".

גם היחס לשפיגלמן ולתפקיד שבו הוא נשא עשוי ללמד על התנהלות הרשות בתקופה האחרונה. ב-31 במאי סיים שפיגלמן את תפקידו אך מכיוון שעדיין לא נערך מכרז לתפקיד נציב פניות הציבור, התנדב שפיגלמן להישאר עד שיימצא לו מחליף. הצעתו של שפיגלמן לא נענתה. לא בחיוב ולא בשלילה.

- למעשה הודחת מהישיבות של הוועד המנהל והמליאה?

"בשלב מסוים אמיר גילת (יו"ר הרשות, ר"ב), הפסיק להזמין אותי לישיבות הוועד המנהל אבל המשיך להזמין אותי לכל הוועדות האחרות. כשהבחנתי בזה, אמרתי לו שחלק מהתפקיד שלי זה להשתתף בישיבות האלה ואז הוא אמר לי 'כמובן - אוי באמת טעיתי, התבלבלתי. אתה צודק, מעכשיו תוזמן לכל ישיבה'. במשך עוד כמה ישיבות הוא הזמין אותי לוועד המנהל ואז שוב הפסיק".

- למה זה קרה לדעתך?

"אני לא יודע מה הוביל אותם לא להזמין אותי לישיבות אבל בהחלט היה מקרה אחד מאוד בולט. כשבן-מנחם התמנה למנכ"ל הוא המשיך להגיש את התוכנית שלו בענייני ערבים, בניגוד לכללים. הוא אגב עדיין מגיש את התוכנית. אני כתבתי לגילת שיש כאן הפרה של הכללים וחשש לניגוד עניינים, בכך שהמנכ"ל יעדיף את התוכנית שלו על פני תוכניות אחרות, דבר שאכן קרה לאחר מכן, כאשר השתנו לוחות השידורים והוא קיבל רצועה יותר טובה", אומר שפיגלמן שמוסיף, כי בישיבה של הוועד המנהל הוא הסביר כי הדבר מנוגד לנהלים. "התברר לי שבוועד המנהל חושבים פה אחד שהנוהל הזה מטופש. הוועד המנהל הצביע וקיבל החלטה שטוב שמנהלים יגישו. לאחר מכן גילת כבר לא הזמין אותי יותר.

"השיא היה שקיימו דיון בוועד המנהל על דוח חמור שאני הגשתי בענייני הגבייה האגרסיבית של האגרות. הוועד המנהל התכנס לדיון מיוחד בנושא ואת מי לא הזמינו? את מחבר הדוח. ואז מבקר הפנים וחבר הוועד המנהל יעקב בורובסקי, שאל את היו"ר: 'איפה מר שפיגלמן?', אז מה היו"ר אמר? 'שכחתי להזמין אותו'. זאת ההנהלה של רשות השידור".

- מה מניע את ההנהלה כיום?

"מה שמניע אותם הם שני דברים: אחד, זה לשרת את ראש הממשלה ושנית, כל אחד דואג לקידום האינטרס האישי שלו. זהו. מאוד פשוט. הם יודעים שכל עוד הם יהיו בסדר עם ביבי, הם יוכלו לגזור את הקופונים לעצמם".

"התוכנית 'סדר יום' היא בסדר גמור"

רק לפני שנה, שפיגלמן עצמו ביקר את חוסר האיזון ואת הבעת העמדה האישית בפתיח של תוכניות רשת ב' מצד אריה גולן, קרן נויבך וירון דקל.

- מה גרם לך לשנות את דעתך בסוגיה הנוכחית?

"אני לא אומר שלא צריך מגישים מאזנים. אמרתי אז שצריך לקבוע כללים שיבטיחו שידור ציבורי אמיתי. ועדת האתיקה של הרשות דנה בנושא הזה למעלה מחצי שנה. מיקי מירו ויוני בן-מנחם היו צריכים לחכות עד שייקבעו הכללים ועל-פיהם לבחור את המגישים. מה הם עשו? פעלו לפי גחמות.

"בהחלט אפשר לעשות תוכניות אקטואליה מזווית אישית. זה בעצם היה המצאה שלי. כשנכנסתי לתפקיד הנציב, הצעתי ליו"ר משה גביש, שנגבש דבר שנקרא תוכנית אקטואליה מזווית אישית, שבה יהיה מותר למגיש להביע את דעתו, אבל הוא יחויב לתת אפשרות לבעלי דעות מנוגדות להתבטא באותה מידה. כך נפתור את הבעיה עם מסמך נקדי (מסמך המגדיר את ההתנהלות האתית של משדרי רשות שידור, ר"ב), שקובע איסור מוחלט על הבעת דעה. נתקן את קוד החדשות של רשות השידור ונקבע קריטריונים מי יהיו המגישים ואיך נבטיח איזון בין ימין ושמאל, דתיים וחילוניים וכו'. הרעיון שלי התקבל אבל כמובן שלא קבעו כללים לשום דבר".

"ואם הולכים לפי הקו הזה", הוא מוסיף, "אז 'סדר היום' היא בסדר גמור כי נויבך מביאה לכל דיון גם כאלה שהם בעד וגם כאלה שהם נגד הסוגיה הנדונה והיא המתווכת ביניהם.

"לפעמים היא מביאה רק צד אחד ואז בתוכנית אחרת מביאה רק את הצד שני. יש אלף ואחת דרכים שאפשר לדאוג שהדעות השונות יישמעו".

תגובות

"אמירות חסרות אחריות וללא ביסוס"

תגובתו של זליג רבינוביץ': "צר לי שהאמירה 'זקנתו מביישת את נעוריו' הולכת ומתקרבת לאלישע שפיגלמן. למרות שגם בצעירותו, אנו זוכרים היטב עד היום את 'הנפילה העיתונאית' הקרויה בקרב חלק מעובדי הערוץ 'הברווז של אלישע' או כפי שכולם זוכרים 'פרשת דני ברמן' וכיסויה על-ידי הכתב שפיגלמן, על המצאתו המהוללת - להדליק את רמת גן במחיר של נורה אחת. חבל שאלישע נוהג כיום כפי שנהג בעבר ומשחרר ידיעות ואמירות חסרות אחריות וללא ביסוס ראוי, תוך הכפשה וניצול לרעה את דפי העיתון.

"אלישע וקומץ גורמים אינטרסנטים מנסים להכפיש וליצור מתחים בקרב הנהלת רשות השידור הנוכחית, וכרגיל, ללא הצלחה. ההנהלה מגובשת ומרוכזת במטרתה להציל את השידור הציבורי וליתן תשובה הולמת לכל ציבור הצופים והמאזינים".

מיקי מירו מסר: "לגבי התוכניות שלי, אני העליתי את הסוגיה עם כניסתי לתפקיד ולאחר דיון משמעותי בוועד המנהל והמליאה ניתן לי האישור להמשיך ולשדר. אגב, גם מנהל בית ספר מחויב ללמד כדי לשמור על קשר עם השטח זה מודל מומלץ לכל ארגון לומד ומתקדם. התשובה של אלישע על שאלת האיזון מוכיחה שהוא פועל מתוך מניע אישי ולא ענייני שכן, לאורך כל כהונתו כנציב קבילות הציבור הוא הטיף לאיזון בשידורים ונזף במי שלא עשה כן למורת רוחם של עיתונאים רבים מאוד ברשת ב'".

יוני בן-מנחם מסר בתגובה: "הדברים לא ראויים להתייחסות".

עוד כתבות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה החברה ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל